שרשור למידה
מהו ביטחון עצמי

../images/Emo41.gif שרשור למידה../images/Emo41.gif מהו ביטחון עצמי

ומה צריך לעשות כדי שיהיה לי מזה קצת. אז ככה: שאלות הקשורות לביטחון עצמי עולות בפורומי תמיכה שוב ושוב. חשבתי ששווה לנו לנסות פעם אחת להקדיש זמן ולברר מה זה הדבר הזה שכל כך רוצים אותו ועוד יותר מבכים את היעדרו. אינלימושג איך לנהל את השרשור כדי שיהיה ענייני ולימודי ולא יגלוש לדיאלוגים פנימיים, חוץ מאשר לבקש כמה בקשות התנהלות: 1- המנעו מלענות ישירות למשהו שמישהו כתב ולדאוג לענות לשאלות שלי. כמובן שאפשר ורצוי לקרוא מה אחרים כתבו, ואפילו לקבל השראה - אבל השתדלו לדאוג לשרשר כך שההיגדים שלכם יהיו בקו ישר מתחת לשאלה שלי. 2- ענו על השאלות בלי לחפש במילונים ואינציקלופדיות. חשוב שבשרשור הלמידה תנסחו דבר או שניים הקשורים לאמונות והדעות שמעצבות את עולמכם. 3- שמרו על רצינות. כלומר מי שבוחר להשתתף באופן אקטיבי, שישאר בשרשור הלמידה "לומד" - אפילו אם יש בדיחה מה-זה-טובה להשחיל איפה שהוא. OK? אחר כך אפשר יהיה לפתוח שרשור תגובות עם דיאלוגים אישיים בדיחות ושאר ירקות. מוכנים? תארו לעצמכם שנוחת עכשיו חיזר פה בפורום שלא מבין מהחיים שלו בעניין רגשות. איך הייתם מגדירים "ביטחון עצמי" כדי שהוא יבין על מה מדברים? ובמילים אחרות... מה זה ביטחון עצמי? הגדרות בבקשה... בלי טאוטולוגיה (פה מותר להסתכל במילון). לא לכתוב פה שביטחון עצמי זה ביטחון שיש לי בעצמי. דא! (החיזר לא יודע מה זה 'ביטחון' ובטח שהוא לא יודע מה זה 'עצמי'
)

buffgirl

New member
ארמ.. ../images/Emo80.gif|מיוחדת|

אני חושבת שזה להרגיש מספיק טוב עם עצמך כדי לבטא את עצמך באופן שלא תרגישי רע אחרי זה, זאת אומרת שתעשי מה שאת חושבת לנכון מבלי להתבייש, להרגיש נבוכה [אלא אם המעשה עצמו מביש, אבל זה כבר סיפור אחר]. ביטחון עצמי מקנה לך את הכוח לעשות מה שאת רוצה מבלי להתבייש, כמו לעלות על הבמה ולעשות צחוק מעצמך אם את רוצה, או להגיד מה שאת חושבת למישהו שלא יסכים או ב'דרגה' גבוהה יותר ממך כמו בוס או מפקח.

noosh

New member
ננסה.

בטחון עצמי זה להיות מודע לנקודות החזקות והחלשות שלך, ולדעת לתת לחזקות לבלוט החוצה. זה לקבל את עצמך ולהרגיש נוח עם עצמך, במידה כזאת שלא יהיה לך מפחיד להיות לבד, למשל, או לעשות דברים בלי להרגיש חסרת בטחון, לפחד שיצחקו עלייך, ושירוצו לך מליון ואחת מחשבות בראש על "איך אני נראה עכשיו ומה יגידו עליי אח"כ". אין את המודעות העצמית המוקצנת הזאת שמתרוצצת בראש כל הזמן. בטחון עצמי גם מקרין החוצה, לרוב, ואז אנשים שלידך קולטים ממך את התכונות הטובות שלך, או לפחות קולטים שיש לך מה להציע.

SaintJohn

New member
ובכן...

ביטחון עצמי הייתי מגדיר כהשלמה וודאות מלאים לגבי מה שאני עושה. זאת הרגשה טובה ורגועה שתהיה לי בזמן שאני שלם עם מה שאני אומר או עומד לומר, עושה או עומד לעשות. זה כשאני סומך עליי אפילו כשמה שאני עושה הוא לא נכון לכל הדעות. אם יש לי ספקות, היסוסים או חשש ממצב שאני נמצא בו או עומד להיכנס אליו אז אני במצב הפוך מביטחון עצמי.

ToryMaster

New member
וואו

זה קשה. אתמול הייתה לי שיחה ארוכה עם ידיד שלי, שבעקיפין אפשר לקרוא לה ביטחון עצמי. ביטחון עצמי זה לדעת לאהוב את עצמך ולהאמין בעצמך למרות שאתה טועה לפעמים. ביטחון עצמי זה לדעת לאהוב את עצמך ולהעריך את עצמך בלי לפגוע באנשים אחרים בשביל זה. זה להעריך את עצמך ואת השווי שלך, כדי להמשיך למשוך הלאה. נדמה לי, יכול להיות שארצה לשפר מאוחר יותר.

De-Panther

New member
../images/Emo12.gif להסביר לו מה זה|זבנג|../images/Emo23.gif../images/Emo185.gif

עצמי?? עצמי... אנוכי... אישיות כלשהי... הרגשה של בטחון זו הרגשה שאתה יודע שאתה מסוגל לעשות פעולה כלשהי או שאתה יודע שגם אם תעשה את הפעולה הזו והיא תכשל אז זה לא יהיה נורא כל כך... לרוב אתה בטוח יותר כשאתה יודע שאתה אכן מסוגל לעשות את אותה פעולה והיא גם תצא על הצד הטוב ביותר בטחון עצמי במובן שלרוב מדברים עליו הוא בנושא של יחסים בין אנשים אם זה בין חברים ידידים מכרים או בנושאי בינו לבינה(פוליטיקלי קורקט בשביל אנשי הגאווה - בינו לבינו... בינה לבינה...) כשמישהו חושש לעשות אקט כלשהו שבו צריך ליצור קשר במידה מסוימת עם אנשים... וכשאין לו בעצם סיבה לחשוש(כי זה לא בגלל דבר רע שהוא או מישהו אחר עשו... או שזו לא בשורה רעה כלשהי) זה יכול להצביע על ביטחון עצמי נמוך (אני יכול להמשיך לזבל את השכל עם זה עוד שעות ולחדד את מה שאמרתי... אבל אני ממש עייף... מעניין אותי לדעת לאן השירשור הזה ממשיך)

daveScorpions

New member
ההגדרה שלי

אבכן גם אני החלטתי לנסות, בעיניי ביטחון עצמי הוא להיות שלם על עצמך, עם המעשים שלך, ובין היתר להתנתק מהעובדה שישנם אנשים אחרים מסביבך ולהתנהג בצורה שבה אתה רוצה להתנהג מבלי לחשוש מתגובות, מחשבות מצד החברה.

Nimst

New member
שאלה טובה

אני חושבת שביטחון עצמי זה לדעת שאתה בסדר כמו שאתה. כשהערך העצמי שלך לא תלוי בשום דבר חיצוני ובאף אחד אחר. רק בך, ואף אחד לא יכול לשנות את העובדה שאתה יודע שאתה בסדר.

Neta558

New member
ביטחון עצמי בעיני

מצב בו חששותיו של אדם אינם מפריעים לתיפקודו בחברה אלא מאתגרים ומשפרים אותו.

אתם מדהימים!

ממש ממש הכל כמעט נכתב פה. תנו לי לסכם טיפה ולחדד את הניסוח: ביטחון עצמי זו איזו דיעה שיש לך אודותיך, כאשר דיעה זו מבוססת על העמדות שיש לך ביחס לדברים הבאים:
הערך שלך כאדם
העבודה או העיסוק המרכזי שלך
ההישגים שלך
הדרך בה אתה חושב שאחרים רואים אותך
המטרה או הייעוד שלך בחיים
'מקומך' בעולם
סיכויי ההצלחה שלך
העוצמות והחולשות שלך
הסטטוס החברתי שלך והדרך בה אתה מתקשר לאחרים
מידת העצמאות שלך והיכולת שלך לעמוד על שתי רגליך בגדול אפשר להגדיר את הביטחון עצמי שלכם באמצעות חוויית מסוגלות לעמוד באתגרים השונים שהחיים מזמנים, ובאמצעות הידיעה הפנימית שאתם ראויים (כן, כן, שמגיע לכם!) להיות מאושרים. ביטחון עצמי נמוך נובע מאיזה דימוי שלילי שיש לכם על עצמכם ביחס לאותן גישות לחיים שנכתבו מעלה. אם לדוגמה אינכם מסוגלים לצקת ערך כלשהו לעיסוק המרכזי שלכם, ואתם מרגישים שאין לכם דרך להגדיר את הייעוד או התכלית שלכם - אותם מסרים שליליים ימנעו מהביטחון העצמי מלהתרומם. ביטחון עצמי הוא משהו מאוד בסיסי וקריטי כשמדובר בגישה חיובית לחיים. הוא גם ניזון וגם מזין את הגישה שלכם.
ועכשיו לשאלות הבאות: מהו לדעתכם ההבדל והקשר בין ביטחון עצמי לדימוי עצמי
למה מתכוונים כשאומרים "דימוי גוף" ואיפה (אם בכלל) הוא נכנס למשוואה

noosh

New member
בדימוי עצמי את מתכוונת

לדימוי החיצוני שלנו? איך שאנחנו תופסים את עצמנו מבחינה חיצונית? או לאו דווקא?

noosh

New member
אוקיי....

בטחון עצמי ודימוי עצמי. אני נוטה להגיד שבטחון עצמי מתבסס על דימוי עצמי, אבל אני נזהרת. אני חושבת שבטחון עצמי מתבסס על דימוי עצמי אצל אנשים שחסר להם הבטחון העצמי, כי הבטחון העצמי לא צריך לנבוע מהשוואות שלך לאחרים, אלא כלפי עצמך. הדימוי העצמי והבטחון העצמי שלנו באופן טבעי ניזונים אחד מהשני - מי שיש לו בטחון עצמי, יתפוס את עצמו כשווה ביחס לאחרים, בעוד שמי שחסר לו בטחון עצמי, יקטין את עצמו. כנ"ל לגבי הדימוי העצמי - אם אני נמצאת בחברה שאני מרגישה שווה בה, שיש לי מה להציע, שהאנשים פחות או יותר ברמה שלי (אם זה מבחינת מראה, אינטלקטואליה, השכלה או כישורים), סביר להניח שאני ארגיש נוח עם עצמי ומלאת בטחון. לא כך אם אני אהיה בחברה של אנשים שחזקים ממני. הסוד הוא לא לתת לבטחון העצמי שלנו להתבסס על הדימוי העצמי, אלא שהוא ינבע מתוך ההכרות שלנו עם עצמנו - מה התחומים החזקים והחלשים שלנו, והידיעה הפנימית שאנחנו שווים ושיש לנו כישורים גם אם אנחנו לא בחברה שנותנת לנו להראות את זה. ברגע שנדע לבסס את הבטחון העצמי שלנו על התכונות שלנו, ונבסס אותו פחות על הדימוי העצמי שלנו, אני חושבת שהוא יגדל. וכך, באופן טבעי, גם הדימוי העצמי - בנאדם שיש לו בטחון עצמי יידע להבליט את המעלות שלו, ועל-ידי כך יתפוס את עצמו כשווה ערך לאחרים. אני מקווה שלא פספסתי את הנקודה שלך.... בנוגע לדימוי גוף, אני חושבת שאני ארחיב יותר מאוחר. זה נושא קצת יותר מסובך אצלי

ננסה לחיות עם זה ככה

עוד יום יומיים ונראה. בינתיים אהבתי את ההדדיות שניסחת בין הדימוי לביטחון.

למעלה