פאי תפוחים
בצק פריך מתוק – ===============
חומרים: 125 ג' אבקת סוכר 250 גר' חמאה בטמפ' החדר 3 ביצים בטמפ' החדר 500 גר' קמח (במקור קמח עוגיות של שטיבל) 1/2 כפית אבקת אפייה
הכנה: במערבל – מקרימים יחד את החמאה ואבקת הסוכר עם וו גיטרה (עד שנהיית תערובת תפוחה). מוסיפים את הביצים אחת אחת (כל פעם עד שהאחרונה נבלעת). לבסוף, מכניסים את הקמח ואבקת האפייה בבת אחת ומעבדים רק עד חיבור – לא יותר מידי. יוצרים מן הבצק צורת כדור, מועכים מעט, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר – לפחות לחצי שעה (לזירוז ניתן להכניס למקפיא).
למילוי – =======
חומרים: קילו תפוחים מסוג גרנד-סמית קלופים, חצויים, ללא הליבה וחתוכים לקוביות של כחצי ס"מ (לשקול לאחר החיתוך). 130 גר' סוכר מקל וניל חצוי לאורכו / 2 כפיות תמצית וניל טובה (יש תמצית 100% של מקורמיק – מצויינת ולא יקרה) מיץ מחצי לימון 50 מ"ל מים
הכנה: שמים את כל החומרים בסיר, מכסים ומבשלים על אש קטנה. מערבבים בתדירות גבוהה. כשהמים מתאדים / כשהתפוחים הופכים שקופים – המילוי מוכן. מניחים בכל, עוטפים בניילון נצמד ומצננים (בדר"כ נשארים מים, אז לבדוק לפי השקיפות של התפוחים והרכות שלהם – שלא יהפוך לדייסה).
הכנת הפאי– ========== מרדדים את הבצק על הרינג, כולל השוליים – עובי של כ-3 מ"מ. שמים את התבנית במקפיא לכ-10 דק'. ממלאים את התבנית במילוי בתפוחים.
2 סיומים אפשריים: ================
בשאריות הבצק – להכין כיסוי של בצק – או באמצעות המטריצה (הרשת) או לרדד בצק בקוטר של התבנית, לעשות עיגול קטן באמצע הבצק ולכסות את הטארט (העיגול נועד לתת לאדים אפשרות לצאת). מברישים את הבצק בחמאה ' חלמון מעורבב עם טיפה חלב.
מקלפים כ- 4 תפוחים וחותכים כל אחד ל-2 ומוציאים את הליבה. פורסים את החצאים לרוחבם לפרוסות של כ-3 מ"מ. מסדרים את פלחי התפוחים משולי הטארט לכיוון במרכז – בסיבוב, תוך כיסוי הצד של הליבה ושמירה על כך שיהיו מאוד צמודים אחד לשני. (רצוי להניח כמות נדיבה של פלחים, שכן בזמן האפייה הם יצטמקו מאוד). כעט במרכז הטארט נוצר מעין חלל – ממלאים גם אותו בפלחי תפוח ומכסים כך שתבנית השבלול תשמר. מברישים את התפוחים בעדינות במעט חמאה מומסת ומפזרים מעט סוכר וניל/סוכר רגיל. אופים בטמפ/ של 180 מע' כשעה או עד שהבצק משחים והתפוחים רכים ומקורמלים. לציפוי – אבקת סוכר. *** הערה – אם לא עושים ציפוי של בצק, אפשר להכין 2/3 מכמות הבצק, ובכל מקרה, אם יש שאריות בצק אפשר לעטוף בניילון נצמד ולהקפיא. מקור - קורס קונדיטוריה, 4שף