שרשור סופ"ש

פוֹלי

New member
../images/Emo41.gif שרשור סופ"ש

עוד שבוע עבר, ושוב אנחנו מגיעים לשלב בו אתם מציעים לנו איך להעביר את הזמן. אז מה בהמלצות שלכם לשבוע הזה? מישהו קנה ספרים בשבוע הספר? (אני). רוצים לשתף על איזה דיסק טוב ששמעתם? עולה לכם עוד משהו לראש? סופשבוע טוב

FunkyMonk

New member
הממ :p

זמרת נהדרת שהכרתי רק השבוע - Anja Garbarek. שמעתי שני אלבומים שלה השבוע, הראשון Briefly Shaking והשני Smiling & Waving. לפי מה שהבנתי, היוצרת הנפלאה הזו גם כותבת, גם מלחינה וגם מעבדת את כל היצירות שלה. אני מאד אוהב את הסגנון שלה, לפחות מהאלבומים ששמעתי. לאלבום השני (סמילינג) פחות התחברתי, ולכן אני אדבר עליו פחות.. באלבום הראשון (ד"א, זה לא הסדר הכרונולוגי שלהם, ויש לה עוד אלבומים חוץ משני אלו) יש רוק מאד מינימליסטי, אך בכל זאת אפשר לאמר שהוא כבד. למען האמת, אני לא יודע אם להגדיר את זה כ"רוק" בכלל.. היא מצליחה להעביר תחושות רק ע"י השירה שלה, שהיא בפני עצמה מאד מיוחדת. יש בה מן תחושה של ג'אז קליל. לא יודע איך להסביר - צריך לשמוע. בנוסף - Rolling Stones! שמעתי בשבוע האחרון שני אלבומים שלהם (Exile on Main St. ואת Beggars Benquet), ושניהם לדעתי יוצאים מן הכלל, בעיקר השני. רוקנרול סקיסטיז כזה, כמו שצריך להיות.

המלצות.....

אלבום שנמצא אצלי כבר 10 שנים טובות ונזכרתי בו שוב לאחרונה הינו Hush של יו יו מה ובובי מקפרין (שניהם אגדיים בתחומם). האלבום מורכב מאדפטיציות חדשות ליצירות קלאסיות, נעימות ילדים וגם כמה שירים מקוריים מבית היוצר של בובי מקפרין. השילוב המדהים בין הקול הפנומנאלי של מקפרין ונגינת הצ'לו הוירטואוזית של יו יו מה פשוט הופכים את האלבום הזה לאחד מאלבומי הקאלט הגודלים של זמננו. האלבום שיצא ב-92 פשוט יצירת מופת לטעמי. לשמחתנו הגדולה ניתן להשיגו ברוב חנויות המוסיקה שמחזיקות טיפה מוסיקה קלאסית. בנוסף, אחרוג ממנהגי ואמליץ גם על ספר. אני בדרך כלל לא עושה את זה כי ספרים זה עניין כמעט אישי יותר ממוסיקה ואחד שאני לא מרגיש שיש טעם לשתף בו. ובכל זאת, The Worthing Saga פרי עטו של Orson Scott Card הינו אחד מספרי המדע הבדיוני הגדולים שאני אי פעם קראתי. גם למי שמדע בדיוני לא מדבר אליו, הספר מספק חוויה דרמתית עמוקה ביותר, פשוט התפאורה היא זו של עולם המדע בדיוני. ספר חוויה (אולי שווה לחכות לחורף בשביל לקרוא אותו). סופ"ש נעים.

The Walrus

New member
Camel - The Snow Goose

מוזיקה אינסטרומנטלית בשיאה, לחנים מרתקים, עיבודים מעניינים, נגינה מעולה, דיסק מצויין. האלבום כידוע מבוסס על הספר של פול גאליקו, אם כי קריאת הספר היא בכלל לא חובה בשביל להנות מהמוזיקה המעולה. הסיפור שהיא מעבירה הוא מין בונוס לדעתי, אבל גם אם לא מבינים את הסיפור עדיין ניתן להנות מהמוזיקה המעולה. שווה במיוחד: the great marsh, rhayader, rhayader goes to town, the snow goose, dunkirk, La Princesse Perdue, ובעצם כמעט כל השירים. לא משהו: יש רק שיר אחד שלא ממש אהבתי, preperation, קטע שמתחיל נפלא עם ריף גיטרה לא סימטרי וסולואים יפים של כלי נשיפה, אבל אז מצטרף ריף אלקטרוני מעאפן כזה, ובכלל הקטע ארוך מדי (4 דקות בלי שום שינוי באקורדים או בריף), ומתחיל לשעמם די מהר.

Knives Out

New member
המלצות שבועיות

הממ, בואו נראה מה יש הפעם(אני מדי פעם מחזיר דברים מהעבר, בשביל ההדגשה :X) Andrew Bird - Armchair Apocrypha- זה האלבום החדש של אנדרו בירד שיצא השנה. רק השבוע התחלתי להאזין לזה. והוא מעולה. פשוט מעולה. יותר קצבי מהקודם בטיפה(הקודם מדהים). טראקים מומלצים: Imitosis Simple X Heretics Calexico -Garden Ruin- התחלתי לשמוע אותם רק אתמול, הם אחלה של להקה, אם תחפשו טוב, תמצאו קאבר שלהם לOcean Of Noise של Arcade Fire סיפורים מהשבוע- היום הייתי בדיסק סנטר, ויש שם שולחן עם מלא מלא דיסקים של מוסיקה אלקטרונית ודיסקים שאף אחד לא קונה ב10 ש"ח. אז מצאתי איזה להקה מה90 בשם "מוניטור" (יש שתיים) עם אלבום בשם "אל תדלגי עליי". זה כל כך מוזר. קשה להאמין שזה יצא שנה לפני Ok Computer. אתם יכולים להבין לבד איך האלבום ולמה הוא כ"כ זול לפי הפזמון של שיר מס' 5: ____________________________--- "כסף! כסף! כסף! כסף! כסף! כסף! כסף! כסף! כסף! כסף! כסף! כסף! לא יביא לך אושר! " ___________________- ואכן הוא לא הביא לי אושר. *בבגרות בהיסטוריה א', שכחתי לענות על שאלה של 10 נקודות. כוסאמק. *קיבלתי מתנה שני כרטיסים מהאתר וואלה להקרנה של "ארבעת המופלאים 2".. רוצו לראות(את הביקורות כי זה חרא סרט ולא שווה לכם ללכת סתם)

man-o-war

New member
המלצות מספר

1. Massive Attack - Mezzanine אלבום לא חדש, יצא ב98' ואני מכיר אותו כבר מספר שנים אבל רק בזמן האחרון התעמקתי בו באמת כמו שצריך וגיליתי את הקסם שבו, אחד האלבומים המרגשים והטובים שיצא לי לשמוע. השילוב של האלקטרוניקה, הכלים הסטנדרטים (במיוחד גיטרות) והשירה הנפלאה יוצרים תרכובת מרגשת במיוחד, האלבום מעט אפל וחלומי. מתאים מאוד לשעות לילה. למי שלא מכיר כל כך טריפ-הופ האלבום הנ"ל הוא חובה. מדהי-ם. 2. גבריאל בלחסן - בשדות, עוד אלבום לא חדש שיצא לי לחזור אליו בזמן האחרון. בלחסן לטעמי הוא בדרגה אחת לפחות מעל לכל התמלילנים בארץ, דבר שהתבטא גם בשני האלבומים הראשונים שלו שבהם הליריקה היתה חזקה מאוד, בועטת בבטן וחסרת פשרות. באלבום האחרון שלו הטקסטים מאופיינים באותו סגנון ייחודי וגאוני של בלחסן אך מלווים במוזיקה יותר מלודית ושהופקה בצורה יותר טובה, דבר אשר יוצר את האלבום הנ"ל לקליט מבין שלושת אלבומיו וגם הטוב מבינהם לדעתי. מומלץ מאוד, בלתי נתפס שיש מוזיקה כזו בעברית וכל כך רחוק מהאוזן של האזרח המומצע. 3. עוד מישהו התאכזב מהחדש של בלונד רדהד?

kittycatbone

New member
בקשר למאסיב אטאק,

אני לא מכירה עוד את האלבום כאלבום, אלא רק כמה שירים מתוכו, ומהשירים שאני מכירה הם באמת מעולים
כבר המון זמן שאני כל הזמן רוצה לקנות את האלבום הזה, אבל בכל פעם יוצא לי לקנות אלבום אחר. מקווה שפעם הבאה שאקנה דיסק זה יהיה זה סוףסוף

jony84

New member
בדיוק רציתי להמליץ על בלונד רדהד....

ואז ראיתי את המלצה מספר 3....חח רק כששמעתי שהם באים להופיע התחלתי בכלל להקשיב להם...ובחודש האחרון חרשתי על איזה 5 מהדיסקים שלהם כולל החדש ואני חייב להגיד שבאמת יש הרגשה של משהו שחסר בו יותר מאשר בשאר...אולי בגלל שהרמה יורדת בחצי השני של הדיסק. בכל מקרה. לכל מי שעדיין לא מכיר את הלהקה המדהימה הזאת....שווה להקשיב. הקטע הוא שזאת מוזיקה מאוד אלטרנטיבית ככה שאין מצב שמתחברים אליה ישר...לכן אני אישית ממליץ אולי דווקא להתחיל עם הדיסק החדש (23) או הקודם לו (misery is a butterfly) שהם יותר פופים ונגישים מאשר החומרים האחרים שלהם. אני ממש מבואס כי אני כנראה לא אוכל להגיע ל2 המופעים שלהם :( אבל אני אנסה להגיע לזה שבבארבי.... בלי קשר....אני חייב להמליץ על מתכון לדרך אדירה ללכת לישון: שר הטבעות 1+שוקו חם+חורף (למרות שלילות הקיץ הקרירים גם מספקים את הסחורה)+ הדיסק החדש של sigur ros ......פשוט מושלם חח...המוזיקה שלהם כל כך מתאימה לספר...מאוד אווירתית...כמו כל מוזיקת פוסט רוק תאמת...אבל לסיגור רוס יש משהו יותר מזה....פשוט טובים

kittycatbone

New member
סיגור רוס../images/Emo99.gif

בהחלט להקה טובה! איך נקרא האלבום החדש שלהם? וכמה הוא חדש?
לא ידעתי שהם הוציאו אחד חדש

jony84

New member
קוראים לו Takk... (כולל ה3 נקודות חח...)

יצא בממש ב2006 נראה לי...יש בו שיר אחד...קוראים לו gong....באמת שיר מדהים... והסינגלים(השירים הקצרים יחסית) שם גם כן אדירים

kittycatbone

New member
טאק הוא האלבום החדש?!../images/Emo2.gif

אני מכירה אותו! ונראה לי שגם כמה שירים ממנו.. טוב לדעת שהוא החדש^^ עכשיו יש לי עוד יותר סיבה לקנות אותו
(יש למישהו מושג איך נראית העטיפה של האלבום?
)

jony84

New member
זאת עתיפת קרטון כזאת

יש בה תמונה של ילד שמעליו עצים כאלה....הנה:

kittycatbone

New member
יו תודה!!../images/Emo9.gif

אני חושבת שיצא לי כבר לראות את האלבום הזה היכנשהו אז...
מקווה שייצא לי לקנות ^^ אם יהיה כסף ואני אראה את הדיסק..

lifahead

New member
לא שמעתי את כל הדיסק של בלונד

אבל 23 זה שיר נהדר.. ממש ממש התלהבתי..

Paranoidd

New member
bright eyes

מי שלא מכיר .. האלבומים I'm wide awake it's morning Letting Off The Happiness מאד מאד טובים בעיקר האלבום השני שרשמתי סופשבוע טוב

Knives Out

New member
I'm wide awake הכי טוב שלהם

Letting Off the Happiness- חוץ מהשיר הראשון לדעתי הוא די רע.. אבל החדש נחמד.. שיר 2 גדול במיוחד, וLifted or the story is blah blah blah גם סבבה לגמרי.

אתי אנקרי-מלך

שיר מדהים... אני מתכוון עוד לחקור עליה, תמיד ידעתי שהיא קיימת אבל לא קיימת ככה במלוא מובן המילה. אם מישהו מכיר אותה יותר טוב ממני (חחח שזה לא בעיה) אז אם תוכלו להמליץ על אלבום שלה, או שירים מומלצים שלה. אשמח נורא:)! אהה וגם שיר חמוד ככה לסופ"ש יוני בלוך ואפרת גוש- ילד לפעמים :) שבת שלוווום אנשים!

Street Spirit 0

New member
../images/Emo153.gif|חמוס| "רואה לך בעיניים"

אני לא מומחית גדולה לאתי אנקרי אבל השיר הזה מצמרר ומדהים אותי כל פעם מחדש
אני גם מתכוונת לחקור עליה עוד. היא מיוחדת. אווו... "ילד לפעמים" זה שיר מקסים כל כך :)

למעלה