שרשור שאלות ליהודה מלול

muzli

New member
נסיון לשבת?

הי יהודה, תומר בן 3 חודשים ובשבוע האחרון כל פעם ששמים אותו במצב של חצי ישיבה (סלקל/טרמפולינה למשל) הוא מנסה להתיישב ממש.. ממש מתאמץ עם הבטן ומושך עם הראש קדימה. האם אני צריכה למנוע ממנו לעשות זאת? זה לא יכול להזיק לו בשלב זה?

lila11

New member
איך ללמד אותה להתיישב מעמידה?

יהודה שלום! ליה בת 7 ח' וקצת וב"ה מתפתחת נהדר.. זוחלת על 6, מתיישבת לבדה, נעמדת וגם מתקדמת בעדינות.. איך אני גורמת לה ממצב של עמידה להתישב? הרבה פעמים נופלים לה דברים על הרצפה כשהיא עומדת ועל מנת לקחת אותם היא מותחת את כולה לכיון הרצפה ובסוף נופלת. לתת לה להבין לבד או להדריך בדרך כלשהי? תודה

lila שלום

בגיל זה עדיף לא להתערב כל עוד היא לא נופלת על הגב או הראש, היא בתהליך של למידה וסביר מאוד להניח שהיא תלמד לעשות זאת לבד.

muzli שלום

השתדלי למנוע ממנו להתיישב, מכיוון שזה מקנה תבניות תנועה לא נכונות הגורמות לדילוג על שלבי התפתחות חשובים. בשלב זה אני ממליץ, השכיבי אותו על הבטן, הניח בידו צעצוע, קראי לו כדי שירים את ראשו, בשכיבה על הגב, קרבי את הרגליים לכיוון הראש כדי להרפות את שרירי הבטן.

lyluu

New member
יהודה, ערב טוב !

הבייבי בן כמעט 3 חודשים, עד היום נהנה מאוד להיות בטרמפולינה. ביומיים האחרונים מתיישב עליה ורוכן קדימה עם הראש ופלג גוף עליון, ודוחף עם הרגליים כאילו רוצה להתרומם... ממש מתאמץ קדימה... הוא עושה את התנועה הזו גם בסלקל ברכב. חשבתי שאולי הוא מנסה להגיע לצעצועים אך זה לא נראה ככה. שיערתי גם לגבי כאב בטן או מאמץ לעשות קקי, אבל גם את זה שללתי. הוא לא מקטר או בוכה, אבל מאוד מתאמץ בכל הגוף. אמרו לי פה בפורום שזה מאמץ את שריר הבטן ולכן לא בריא, ושאנסה להשכיב אותו על הבטן כמה שיותר, אבל כשאני שמה אותו על הבטן, הוא לא אוהב את זה, ומיד מתהפך אל הגב. אני נאלצת להשתמש הרבה בטרמפולינה מכיוון שיש לו ריפלוקס, ואני מנסה להשאיר אותו במצב מאונך במשך 20 דקות לאחר הארוחה, כדי שלא יפלוט. ממה התנועות על הטרמפולינה נובעות? האם בעייתי ומה אפשר לעשות? תודה רבה לילו

lyluu שלום

בנך מתנהג כמו שמצופה ממנו, הוא רוצה לזוז, בטרמפולינה/סלקל הדרך לזוז היא קדימה, כשמניחים תינוק בריא זמן ארוך בערות באותה תנוחה, על הגב, על הבטן, על הצד, על הידיים או בטרמפולינה, הוא ימצא את הדרך להתנועע שם, בגיל זה השכיבה על הבטן מאפשרת את המגוון הרחב ביותר של התנועה שמובילה להתפתחות תקינה, בטרמפולינה אפשר לסובב את הראש ימינה ושמאלה או לנסות להתיישב. ריפלוקס אכן מקשה על השכיבה על הבטן, אבל יש פתרונות. השכיבי אותו על הגב, עסי במגע עמוק את החזה, הצלעות והבטן, הובילי את הרגליים לכיוון הראש, פעולה זו תפחית את הלחץ על אזור השער (לילד עם ריפלוקס השער לא נסגר היטב וכל לחץ מחזיר את האוכל מהקיבה החוצה מהפה), השכיבי אותו על הצד תוך כדי טפיחות קלות על הגב ועיסוי ולאחר מכן העבירי אותו לבטן, חזרי על זה שוב ושוב, השיפור יגיע בהדרגה. אם את לא מגיעה לתוצאות, אני ממליץ לך להפגש עם איש מקצוע בתחום ההתפתחות.

שלום יהודה, שאלת התהפכות.

אני שואלת עבור חברה לעבודה,בנה בן 8.5 חודשים,מאוד אוהב לשכב על הבטן,מתהפך כבר הרבה הרבה זמן מהגב לבטן אך אינו מתהפך מהבטן לגב, היינו כשהוא על הבטן הוא מרוצה ולא מנסה אפילו להתהפך לגב. האם זה נורמלי? זו תקופה כזו? צריך לדאוג ולפנות לאיש מקצוע? או שסתם חברתי מגזימה? אני זוכרת מבתי שפחות או יותר באותו זמן החלה להתהפך לשני הכיוונים גם יחד.. תודה רבה על תשובתך יום טוב, שרון. שרון.

שרון של עדי שלום

בגיל זה אם לא מתהפכים מהבטן זה נחשב לעיכוב, אם הןא לא מתהפך כנראה שמשהו מפריע לו לעשות זאת. שתנסה לגלגל אותו מהבטן לגב, שתשכיב אותו על הצד, תוך דחיפה קלה לכיוון הגב כדי שישלים את ההתהפכות.

december2

New member
יהודה שלום ןתודה! שאלת עגלה:../images/Emo35.gif

הבן שלי כמעט 5 חודשים, מתהפך לשני הכיוונים. בעגלה-טיולון הוא נמצא במצב שכיבה (בעצם 175 מעלות). השאלה אם אפשר כבר להרים שלב אחד, כמובן לא ישיבה מלאה, אלא רק להגדיל את השיפוע? תודה מראש

december שלום

אם זה הליכות ארוכות או שלילדך יש נטיה לנסות להתרומם לישיבה דרך שרירי הבטן משיפוע, אני ממליץ לחכות עד שיתיישב באופן עצמאי. אני באופן אישי מעדיף בכל המקרים לחכות עד שיתיישב ולהשכיב גם על הבטן.

זחילה לא סימטרית

בת 10 חודשים התחילה (סוף סוף סוף...) לזחול. הבעיה- מדובר על זחילת גחון, היא משתמשת בשתי הידיים להתקדם אבל מקפלת רק רגל אחת ואת השניה גוררת. בנוסף כשהיא רוצה לעבור מישיבה לשכיבה על הבטן היא עושה את זה תמיד מאותו הצד- מכופפת לפנים את הרגל שהיא רגילה לכופף ונשכבת קדימה, היא לא מרימה את הטוסיק ולכן קשה לה להחלץ מהמצב אבל מסתדרת בסוף. איך אפשר להפעיל גם את הרגל השניה? המון תודה מראש.

שוקו פלצת שלום

הרבה מגע ועיסוי ברגל, להצמיד את הרגל כדי שתדחוף דרכה, להטות אותה לצד השני כדי לעודד אותה להשתמש בו. היות שעוד לא תירגלה הרבה מצבים אלו, יהיה לה קל יותר לקבל את הצד השני.

הילדה הפסיקה להתהפך..

עמית היתה מתהפכת לשני הכיוונים, בימים האחרונים כשהיא על הבטן היא לא מתהפכת כלל, היא מרימה את הראש ולאחר מס' שניות משכיבה אותו. האם זו תופעה מוכרת? מצביעה על בעיה? ד"א היא נולדה בשבוע 29, היום בת 8 חודשים (5.5 מתוקן) תודה

מור של נעם ועמית שלום

זה יכול לקרות ולרוב זה תקין וחוזרים לזה מאוחר יותר. בגלל שנולדה פגה בשבוע 29 אני ממליץ לבדוק, נסי לעודד אותה להתהפך שוב, בדקי אם ההתנהגות לא השתנתה.

balbalik

New member
חשיבות זחילת גחון ועמידה טרום הזמן

יהודה שלום, הגמדון שלנו התחיל להתהפך בגיל 4 חודשים ולזחול גחון אחרי חודש וחצי תוך כדי עמידת 6 והתנדנדות. לאחר מספר שבועות הוא התחיל לזחול על 6 ולפני שבוע, בגיל 6.5 חודשים נעמד (בלי עזרה, טיפס עלי ונעמד ומאותו רגע חוזר על זה עלינו, במיטה, על שולחן הסלון וכו') ומאתמול גם מתיישב לבד! משלב זה וגם משלב עמידה אם לא עומדים לידו ברוב הפעמים הוא פשוט קורס אחורה... שאלתי היא האם ההתקדמות שלו לא מהירה מדי ומה ניתן לעשות כדי שלא "יקפוץ שלבים מהר מדי"? האם שלב הקריסה אחורה מישיבה ועמידה הוא חלק מהלימוד שלהם? המון תודה מראש ענבל

לא מוסיפה שאלה - אבל ...

הגמד שלי עובר את אותה הדבר כמעט- ממתינה איתך לתשובה

balbalik

New member
ותוספת קטנה-עמידה על הברכיים

הוא עומד לא מעט על הברכיים במין חצי עמידה חצי ישיבה - יש עם זה בעיה? חברה שראתה אותו אמרה לי שלא העירו על כך ואמרו לה שכדאי חנסות למנוע מהם את העמידה הזו כי זה לא טוב להם.. מה אתה אומר?

פוּ

New member
איזה יופי../images/Emo140.gif

ללא קשר לשירשור
סתם שמחתי לקרוא
לדעתי אם הוא מבצע זאת לבד זה סימן שהוא בשל לכך
רועיקי התחיל לעמוד על 6 (בדיוק בגיל חצי שנה) ולהתנדנד עם התקדמויות מועטות והוא עושה סימנים של התחלת ישיבה מקפל את הרגל ודוחף טוסיק הצידה לחצי ישיבה
אני כל כך אוהבת לראות אותו מתנדנד

ענבל שלום

בנך נמצא בקבוצה של 10-15 אחוז של ילדים שעושים הכל מהר, כל עוד את לא תומכת/עוזרת/מעודדת, אין לך מה לעשות נגד זה. הוא עושה את השלבים אבל לא מתעכב עליהם ולא מתאמן עליהם יותר מדי, זה גורם לו להגיע למצב של קריסה לאחור מעמידה, כי בכל זאת יש חשיבות על החזרה ועל הלימוד והתרגול של כל שלב. ממצב זה הוא יתרגל הרבה עד שיגיע לבסוף ליציבות בתנועה. אין בעיה בהעמדות על הברכיים. אני ממליץ, על מגע ועיסוי עמוק, על כיפוף ויישור של כפות הרגליים, הברכיים והידיים, להוביל משכיבה על הגב את הרגליים לכיוון הראש כדי ליצור התעגלות בגב. פעולות אלו יאזנו את טונוס השרירים ויעזרו לתנועה קלה יותר.

למעלה