שרשור שאלות ליהודה מלול

אור שלי

New member
יהודה שלום

בני בן 10.5 חודשים. זוחל מגיל 8 חודשים ועומד מגיל 10 חודשים ועושה כמה צעדים עם תמיכה. הוא מתיישב רק מעמידה או אם הוא על 6 אז לישיבה על הברכיים. האים ישיבה מעמידה היא ישיבה נכונה ואם לא כיצד אני יכולה לעודד אותו להתיישב מעמידת שש.

אור שלי שלום

ישיבה מעמידה היא נכונה, אבל צריך להיות רפרטואר רחב יותר של ישיבה כדי למצות טוב יותר את היכולת המוטורית. למדי אותו לעבור לישיבה מעמידת שש, הובילי את הישבן לאחור והצידה עד לישיבה צידית כשידיו על הרצפה, אפשרי לו לעבור לישיבה מלאה לבד, עודדי/הובילי אותו לסוגי ישיבה נוספים, ישיבה צידית, מזרחית, עם רגליים ישרות ועל העקבים, בכל ישיבה הגוף מתמודד בצורה שונה.

שלום יהודה

רועי בן 7 חוד' (נולד בזירוז בשבוע 37 משקל 1.500, שהה בפגיה כחודש ללא הנשמה) ומתהפך מהגב לבטן באופן חופשי ומסתובב סביב צירו, לאחרונה הוא גם התחיל להרים את הטוסיק כאשר שוכב על הבטן. הבעיה שהוא לא אוהב להתהפך מהבטן לגב, למרות שהוא שוכב הרבה כל הבטן ומשחק במצב זה. היו מס' פעמים שהוא התהפך מהבטן לגב אבל לרוב הוא קורה לנו שנהפוך אותו. אני לא יודעת אם זה קשור אבל בזמן האחרון כאשר הוא על הידיים הוא עם זרועות פתוחות (כמו אוירון) דבר שאנחנו מנסים לשנות עחל ידי הכנסת הידיים פנימה למרכז הגוף ועל ידי עיסוי השכמות והכתפיים. יש דרך לעודד אותו להתהפך מהבטן לגב? תודה רבה ריקי

רועי של ריקי שלום

מתאורך, שרירי הגב, בין השכמות והכתפיים נמצאים במתח שמקשה על קרוב הידיים לאמצע ולהתהפכות מהבטן. משכיבה על הבטן, קרבי את הידיים מתחת לכתפיים, גלגלי אותו לצד עד שהראש ירד לרצפה, חזרי על זה מספר פעמים עד לתנועה חלקה, השכיבי על הצד, החזיקי אותו עם הידיים פנימה. משכיבה על הבטן, טטפחי על הגב ותעסי אותו במגע עמוק.

galigal33

New member
שלום יהודה..

הבן שלי בן שלושה חודשים וחצי. שוכב על הבטן ומרים ראש יפה אבל עדיין לא מתהפך. רק לפעמים אבל לא ניראה לי שזה רצוני. מה עוד אני יכולה לעשות מלבד לשים אותו על הבטן והאם זה נורמלי שהוא עדיין לא מתהפך?

galigal שלום

זה נורמלי לחלוטין שהוא לא מתהפך, ההתהפכות הרצונית מתקיימת לקראת גיל 5 חודשים.

תינוקת בת 3 חודשים

1. לאחרונה ביתי בת השלושה חודשים מנסה כאילו "להתרומם/ לקום " בזמן האכלה מבקבוק במצב ערסול או בישיבה על הטרמפולינה -הרמת ראש וצוואר קדימה וכווץ הבטן .האם התופעה תקינה לגיל זה? 2.האם ניתן לשאת אותה במנשא קשירה (מנשארי) בתנוחה קידמית (כלומר פניה החוצה) ,(ראשה וצוארה יציבים יחסית לגילה)?

עונה לך בנתים

1. נורמלי ומתאים לגיל- כן כדאי להמעיט בתנוחה של חצי ישיבה. 2. ההמלצה היא לחכות לגיל 5 חודשים אבל אפשר לזמן מועט אם ממש בא לך.

דיא

New member
כדאי לראות את התשובה ל-muzli

כמה הודעות מעליך, היא מתייחסת לאותו הדבר.

למעלה