שרשור שיטות טיפול

לב אם

New member
../images/Emo41.gif שרשור שיטות טיפול ../images/Emo41.gif

מיד לאחר ארוע טראומטי, אנו מתגייסים לטיפול מיידי בארוע ובנפגעים הישירים. אך לעתים קרובות, גם לאחר שהכל "שב על מקומו בשלום" הנפגע ומשפחתו עדיין נושאים צלקות מהאירוע. יש מי שיגיב באופן מיידי, יש מי שיחזור להתנהגות נורמטיבית אך בפנים נושא אבן גדולה וכבדה, ויש מי שרק אחרי שנים של "הכל בסדר" לפתע מתפרצת אצלו התגובה לטראומה אם בצורה רגשית ואם כמחלה. מטרת השרשור הזה היא להציג שיטות טיפול שאתם מכירים ויכולים לעזור: מנסיונכם האישי כמטופלים או כמטפלים ואפשר גם לספר על שיטות שאתם מכירים ויכולות לעזור. לדוגמא אביא שני קישורים: טיפול במגע - תגובה טבעית נפוצה לנפגעי טראומה , בפרט אלימות או תקיפה מינית, היא החשש ממגע. דוקא לכן שיטות שונות של מגע יכולות לעזור ולשחרר את החרדה. עמותות סיוע ותמיכה - ברגע הפגיעה הראשונית, כשאנו זקוקים ליעוץ איך להגיב ומה לעשות, עומדות לרשותנו עמותות כמו אל"י, מיט"ל וגם שירותי טיפול לאלימות במשפחה של נעמת.
 

0 אור 0

New member
טיפול בעזרת בעלי חיים

מומלץ במיוחד לילדים צעירים, אשר יש להם קושי עם מגע (חשש ממגע או מגע אלים ופוגע) או קושי רגשי שבגילם קשה לבטא אותו. המגע עם בעלי החיים מאפשר להם לקבל ולתת חום והתייחסות, ללמוד עדינות במגע, ללמוד להכיר את צרכיו של האחר. לדעתי, מומלץ לכל ילד לגדל בעל חיים משלו (לא רק לילדים פגועים) אני מכירה באופן אישי ילדים אשר עקב הטיפול פתחו בטחון עצמי, יכולת למגע ויכולת לאהבה.
 

loran52

New member
טפול בעזרת בעלי חיים

ראיתי לא מזמן ב TV שגם בבתי אבות עובדים באותה שיטה לעזור לאנשים עריריים. זה לא רק המגע אלא האחריות והדאגה .
 

mic26

New member
שלום

ותודה על המקום לספר. השיאצו הוא טיפול שנובע מתוך חמלה, ואומרים עליו, ש"מגע של שיאצו הוא מגע של אמא". המגע לא שופט ולא מבקר, היד מונחת על הגוף - הגב, הידיים, הרגליים, הבטן והפנים, ומקשיבה. הלחיצות מנסות להגיע לנקודה המדוייקת, למידת הלחץ המתאימה, לא מגע רופף ולא מגע לוחץ, אלא בדיוק באמצע, במקום ששם אומרים שזורם הצ'י, שזה בסינית אנרגיית החיים. מטרת השיאצו היא ריפוי בעיות שונות. מכיוון שהטיפול מאוד מרגיע ומנחם, הוא מתאים במיוחד למי שנפגע בטראומה. הוא מלמד שיש מגע אחר, טהור ונקי, ומלמד אותנו שהגוף שלנו הוא דבר שראוי לאהוב, הוא מתפקד, וגם אנחנו ראויים לחמלה, תשומת לב ואהבה. ההתקדמות בטיפול נעשית עם המון הקשבה למטופל, והטיפול אמור להיות נוח. במקרים של אי נוחות, כמובן שמשנים את אופן הטיפול או מפסיקים אותו. כמובן שבמקרים שבהם המטופל\ת עבר\ה טראומה קשה במיוחד, כמו תקיפה מינית, מומלץ שהמטופל\ת יקבל במקביל טיפול רגשי\נפשי\פסיכולוגי, על מנת שיהיה קל יותר להתמודד עם התכנים המטופלים. ודבר אחרון, אמנם לא מדובר בשיטה של מגע, אבל רק רציתי לכתוב שאחרי ניתוחים ופגיעות שגרמו לצלקות, הדיקור הסיני עוזר מאוד להשטיח את הצלקות, הפיזיות והנפשיות.
 

freearth10

New member
טיפול בטראומות

חשוב לטפל בטראומה שהילד עבר ולנטרל את המתח השלילי שנצבר סביבה. את העבר לא ניתן למחוק ובעצם גם לא צריך למחוק אבל את המתח השלילי שמשפיע על ההווה שלנו ודרכו על כל עתידנו רצוי מאוד לנטרל. בעזרת קנסיולוגיה חינוכית ודמיון מודרך ובתמיכה של תמציות באך או קריסטלים ניתן לחזור אל הכאב והפחד, לשחרר אותם ולפנות שוב מקום לבטחון העצמי ולדמוי העצמי.
מאיה
 

לב אם

New member
מאיה אשמח אם תפרטי יותר

קצת על השיטות השונות שנגעת בהן.
 

freearth10

New member
על תמציות, דמיון מודרך וקנסיולוגיה

מטרת הטיפול הקנסיולוגי הוא להניע חסימות בגופנפש שלנו, חסימות שנוצרו עקב טראומות העבר. דרך בדיקת שרירים לאחר גרוי מילולי או בלתי מילולי נגלה אם הגרוי הנל גורם למתח שלילי או לא. במידה וקיים מתח נטפל לפי בחירת הגוף בתחום בו הגופנפש זקוק לטיפול וגם יכול להכיל אותו. המטרה היא לנטרל את המתחים מארועי העבר כך שנוכל לקבל אותם כך איך שהם ארועים שהיו ונסתיימו. מבלי לקבע את עצמנו בדפוס חיים מסויים שעזר לנו להתמודד בעבר אך היום רק מגביל את צמיחתנו. במהלך הטיפול נגיע למקומות שונים:אבחון ונטרול אלרגיות ורגישויות, עבודה על הרגש, עבודה על השדות האלקטרו-מגנטים, תרגילים להארכת שרירים וכו. דמיון מודרך ותמציות הם עזרים מדהימים כדי לנטרל את המתחים האלה. יש מטפלים שמשתמשים בהם ככלי טיפולי בפני עצמו. אני משלבת אותם כחלק מהטיפול וכשזה בא מתוך צורך הגוף, כי הגוף זוכר את הכל והוא אף פעם לא משקר. דמיון מודרך הוא דיאלוג עם התת מודע על מנת לסגור unfinished business. בעזרת הדמיון המודרך ניתנת לנו האפשרות להפטר מדפוסי מחשבה כובלים ומקבעים ולבנות לנו דפוסי מחשבה מקדמים התואמים את צרכינו העכשווים. תמציות באך ותמציות קריסטלים שייכים לתרפיית התדרים. הם עובדים בצורה מאוד עדינה על רגשות כמו פחד, כעס,צער וכו וגורמים לכך שהגוף ירטוט בקצב הנכון ויפתח את חסימות האנרגטיות שגורמות לזרימה ותנועה הן בגוף הן בנפש והן במחשבה. מאיה
 

0 אור 0

New member
נצל"ש גישה של גופנפש לנפגעי טראומה

מאיה, אחד הדברים שמייחדים את גישתך לחיים (אם הבנתי אותה נכון - ותקני אותי אם טעיתי) היא שאת טוענת שכל דבר אשר קורה לנו קשור לבחירה שלנו - מודעת או לא מודעת, מה שהגוף שלנו צריך או שיקוף של תגובת הגוף על מה שקורה לנו. דוגמא מתוך דיון על רגל שבורה אחת ממורותי לחיים מנסה כל הזמן לקרב אותי לגישה זו ולעלות מדרגה נוספת בחיים, ואני כל הזמן מתנגדת עוצרת וחוסמת את הגישה הזו בנקודה מסויימת. והפורום הזה הוא המקום/המוקד של ההתנגדות שלי: כאשר ילד נפגע מאירוע חיצוני (תאונה, אחיו השתמש בסמים ויושב בכלא, תקיפה מינית, גירושים קשים של ההורים ...) אחד מן הקשיים הטיפוליים העיקריים הוא בניטרול תחושבת האשמה והאחריות - עבודה רבה מושקעת כדי לגרום לנאנסת לחוש ולהאמין שלא היא אחראית לאונס, לילד שלא הוא שגרם להוריו להתגרש או לפגוע בו באלימות. אשמח לשמוע איך את מיישבת את הדברים יחדיו ואיך את מתמודדת עם נושא תחושת האשמה והאחריות שהנפגעים לוקחים על עצמם.
 

גן חיות

New member
אנחנו התנסינו במספר שיטות טיפול

כשהילדים היו קטנים, הפסיכולוגית שטיפלה בהם השתמשה בעיקר בטיפול דרך משחק ,היו לה בחדר טיפולים המון בובות של חיות טרף, חיות מחמד, סמויות מסרטים מצויירים, חומרי יצירה, מסיכות , ציוד למשחק של בית , ארגז חול ועוד. המגבלה היחידה היתה האיסור לפגוע או להרוס. זה היה מאד יעיל. יותר מאוחר הבת השתתפה בחוג לטיפול באמנות לילדים שהיו עדים לאלימות. היה מאד מוצלח. היא השתתפה גם בחוג לטיפול באמנות לילדים להורים גרושים, שגם היה מאד מוצלח.הצירוף של האמנות(הבעה) וקבוצת ילדים בני גילה עם בעיות דומות והנחיה של שני מבוגרים מומחים, היה מאד חיובי. המטפלים הנוכחיים שלהם משתמשים בצירוף של שיטות. שיטה אחת היא מבוססת על תהועות העיניים וכנראה עוזרת מהשהו באיזון הגוף והנפש(לא זוכרת את השם של השיטה)ושיטה אחרת מבוססת על מגע ושדות אנרגיה של הגוף. לפי התוצאות שראיתי - הדברים האלה עוזרים.
 

לב אם

New member
טיפול פסיכולוגי - הנסיון שלי

לצערי הנסיון האישי שלי לא מביא הצלחות גדולות בנושא הזה. אין בכך כדי לפסול את כל הפסיכולוגים באופן כללי, אבל שלושת הסיפורים שלי אינם סיפורי הצלחה: 1. ילד שאמו נפטרה כשהיה בן 8, ושהה אתה לבדו (הוריו גרושים) בכל תקופת מחלתה. הפסיכולוג הגיע עם קלישאות מוכנות מראש למצב כזה, ופשוט מירר את חייו. בעקבות תחינת הילד להפסיק את הטיפול, ביקשנו שהטיפול יהיה משפחתי ואחרי כמה פגישות הבנו מה הרמה של הבן אדם ועד כמה הוא לא מועיל לילד - הפסקנו. 2. ילדה שהיתה בטיפול שנתיים וחצי אצל פסיכולוגית עקב קשיים חברתיים, הפסיקה כי "הספיק לה" (וגם הפסיכולוגית הסכימה לכך). אחרי כשנתיים הסתבר שהילדה היתה חשופה לסיכון של פגיעה מינית התקשרנו לאותה פסיכולוגית לשאול אותה אם היו אינדיקציות לפגיעה מינית בילדה בתקופת הטיפול ונענינו שאין שום אינדיקציה כזו. בערך באותה תקופה הילדה הגיעה למשבר קשה והיתה בטיפול אצל אדם שבמקצועו עובד סוציאלי ומתמחה בבעיות של נוער (סמים, חבורות וסתם נוער תועה ותוהה) - תוך כחודשיים הוא עלה על כך שכל הסימנים מצביעים על פגיעה מינית, הצליח להתחבר אליה ולדובב אותה בנושא. מסתבר אכן נפגעה מינית ובאופן מתמשך כבר מספר שנים. 3. ילדה עם בעיה קשה של נידוי חברתי שנכנסה לטיפול אצל פסיכולוגית, שנקטה מולה שיטה הביהביוריסטית. הציעה לה עצות אחיתופל כמו למשל לדאוג להביא לילדים כיבוד ומתנות כדי שירצו לבוא אליה (ובת ה 6 המתוקה מיד אמרה: מה אני לא ראויה שיאהבו אותי בזכות עצמי? אני צריכה לשחד אנשים כדי שיהיו נחמדים אלי? - לקח שנים לאושש את הבטחון העצמי..), ובאופן כללי לא הצליחה ליצור אתה קשר חם ולחזק אותה. 4. המקרה החמור מכל: חברת ילדים בקיבוץ נכנסה למסגרת של טיפול מונחה על ידי פסיכולוגית ביהביוריסטית. הפרוייקט כלל עידוד של התנהגות חיובית על ידי איסוף נקודות ומתן צ'ופר, וחוסר ענישה של התנהגות שלילית (לפעמים היתה מטפלת עם קצת אינסטינקטים חינוכיים שבניגוד להנחיות דוקא גינתה התנהגות שלילית - ככלל היו אמורים לא להתייחס). התוצאה - יכול ילד לפגוע באלימות פיזית ומילולית בילד אחר, ובו בזמן לקבל נקודות וצ'ופרים ב"עסקת החלפה סיבובית" של טובות - אני מכין לך שוקו ואתה עוזר לי לבצע את התורנות - שכמובן התבצע אך ורק בין הילדים המקובלים. תוך כשנה של הפרויקט, האלימות ותרבות ההקשבה בין הילדים הגיעו להקצנה גובלת ב"בעל זבוב" לפני שרכזת חינוך חדשה התעשתה בעקבות פנית הורים והחליטה לסגור את הפרויקט הנורא.
 

ענתר

New member
יש להדיל בין השיטה והמטפל

כשאני פגשתי את שיטת הנקודות היא הייתה שונה. ראשית על מעשים רעים נלקחו נקודות או קיבלו נקודות רעות השוללות את הנקודות הטובות. שנית מעשים כגון מעשה "טוב" רק על מנת לקבל נקודות לא קיבל את הנקודות.
 

לב אם

New member
והשיטות שכן עבדו

טיפול בתנועה: מטפלת מקסימה ומיוחדת שמטפלת בעיקר בילדים צעירים שקשה להם להוציא את הדברים בדיבור. עובדת בריקוד ובתנועה, עם ובלי אביזרים שונים - משיג שתי מטרות: קודם כל עצם התנועה, המודעות לתנועה ולגוף מגבירה את הבטחון העצמי ואת הבטחון בהנהלות של יחסי הילד והסביבה. ושנית - בתוך האינטראקציה בינה לבין הילד מעלים ומשחררים נושאים בתחום האישי ובתחום היחסים הבין אישיים. -- טיפול באומנות -- רפלקסולוגיה - לילדה שלא היתה מוכנה לדבר על כלום, מאד מופנמת וסגורה - הסכימה לקבל את הטיפול ברגלים. ופתחה המון בטחון עצמי, יכולת לקבל את עצמה ויכולת לקבל מגע ולקבל אהבה.
 
למעלה