אני ראיתי את זה !
בתאריך 3.2.2005 בתוכנית "שומר מסך" עם אמנון לוי שודרה הצגה מבוימת של גניבת רכב לאור היום. באותה סצנה מבוימת ברשלנות הצגתם את חוסר האכפתיות של האזרחים תוך חשיפת פניהם ללא הסכמתם. גם אני לצערי נקלעתי להצגה המכפישה הזאת, ובניגוד למה שסיפרת לצופים, אני וחברתי ראינו דברים שונים בתכלית המעלים סימן שאלה על רמה המקצועית של תחקירני התוכנית ואמינות של התחקיר עצמו. אני הוא הבחור "שהתפוח יותר טעים לו ..." או לפחות כך הציג אותי אמנון לוי בתכניתו. אני רוצה לספר את הסיפור האמיתי, לא את העובדות שצוות התחקירנים ברשותו של אמנון לוי מוכר לציבור, אלה את הדברים כפי שהם היו באמת. בתאריך ה-31 לפברואר עברתי עם חברתי ליד מעונות הסטודנטים ברחוב אינשטיין בסביבות השעה 18:00, לפתע ראיתי אדם מבוגר ניגש לרכב העומד בצד הדרך ליד פס כחול/לבן. הוא אחזיק ביד פס מתכת משונה שמיד נראה לי חשוד. במהירות הוא ניגש לדלת שליד הנהג החדיר את פס המתכת בין חלון והגומי שאוטם את החלון ופתח את הדלת. זה הדליק לי מיד נורה אדומה ברגע הראשון עצרתי והסתכלתי, תחילה זה באמת נראה כמו שוד אבל פשוט לא נראה לי סביר לגנוב רכב קטן (Fiat), ישן, עם שריטות ועוד מול מעונות אינשטיין שהם תמיד הומי אדם. אך במהרה הבנתי כי לא מדובר בשוד או לפחות לא כפי שניסו להציג את זה בתוכנית. ליד הפיאט חנה רכב מסוג "Vandura" (רכב עם קבינה) בפתח האחורי שלה ישבו אנשים, איתם שוחח הפורץ כאילו מה בכך במהלך "הפריצה". לאחר שפרץ דלת ימנית מצד הנהג, מיד הלך מסביב לרכב וכנראה באותה שיטה פתח את הדלת של הנהג. ונעמד ליד הדלת כאילו ממתין למשהו תוך כדי הוא מדבר עם האנשים שיושבים בפתח ה-"Vandura". כעבור רגעים ספורים ניגש אליו בחור צעיר וזרק לו צרור מפתחות עם שלט לאזעקה מעבר לכביש! אז ה"פורץ" ניגש לדלת ליד הנהג, פתח אותה וכך הפעיל אזעקה של הרכב וכמובן ניתק אותה עם השלט מיד. אם זה לא המקרה הקלאסי של "סטודנט שכח מפתחות והזמין פורץ" אז מה זה? סילוף עובדות והשפלת אזרחים תמימים! אני עצרתי כי שוד רכב (כי ראיתי את המקרה ככזה בהתחלה) הוא לא משהו שאני צריך לעבור עליו ולא להתערב ואף לו לרגע אחד חשבתי על מופע, אך לצערי נפלתי קורבן לאיש שהרייטינג יותר חשוב לו מהאמת. במקום לשבח את האחד שהבחין ועצר, בחר האיש להכפיש את שמי ברבים תוך הסתרה וזיוף של העובדות תוך שימוש קר וציני בנשק המסוכן מכל, הטלוויזיה.