שרשור תוכנית 03/02

קשב

New member
גניבות רכב ?

לפני יצירת ציפיה שאזרחים יתערבו בעת חשד לגנבת רכב בידקו איך המחוקק מתיחס לנושא :אין עברה כזו "גניבת רכב" בספר החוקים - ההגדרה החוקית היא "שימוש ברכב ללא רשות הבעלים" וזו עבירה קלה ביותר ולבטח קלה יותר מסרסרות לזנות. אין לאזרח כל סמכות למנוע עבירה קלה שכזו ובמידה למשל שישתמש בנשק חם ולו רק ירי אזהרה באויר - יואשם בשימוש בלתי חוקי בנשק. מן הסתם כשחוקקו חוקים אלה גניבת רכב אכן היתה במקרה החמור שעשוע של נערים פרועים (חראקה") אשר היתה מסתיימת במקרה הרע ברכב הפוך ובדרך כלל בצמיגים חרוכים ומעט חבטות ומיכל דלק ריק. כיום כשמטרת "שימוש ברכב ללא רשות בעלים נועדה לשחוט אותו לחלקים או להעלימו לחלוטין ולגרום נזק ישיר של מאות אלפי שקלים עדיין לא שונה החוק וחומרתו האם לא שונה החוק היות שבעצם כולם מרויחים? המדינה ממיסוי על רכב נוסף שירכש, וחברות הביטוח אשר מעלות את התעריפים בהתאם? מדוע בוטלה היחידה למניעת גניבות רכב? מי מפסיד? רק אני ואתם. מר לוי אנא קצת יותר עומק אפשר לחדור מעבר לרדידות של רפי גינת? תודה

כמה פעמים יראו איך משכנעים בנות

הרי הראו את זה בכול בוטק ואולי גם אצלכם . כמה פעמים במשך השנים . חוץ מיזה מה הגבורה שהראתם בתוכנית זה לא פיתוי קטינות . הבנות שבאות הם בוגרות וזכותם לעשות בגופם מה שהון רוצות . כניראה שהמצב מדינה מעולה אים זמן מסך כזה יקר מראים שטיות כאלה . או שזה מעניין גברים ליצפות בבנות והיכניסו פירסומות האמצע

צודק במאה אחוז

אמנון לוי צריך להתבייש,העיתון מלא מודעות כאלה של מכוני ליווי בהסוואה ויש מלא בנות שמוכנות לעשות הכל בשביל כסף....אז....אמנון...לא אתה המצאת את הגלגל..להזכירך,זה המקצוע העתיק בעולם ואין פה שום דרדור לזנות, הבנות מוכנות להכל....תתעורר.

לגבי הבחור שפרץ לרכב בכאילו

ואף אזרח לא הייה אכפת . למה הציבור לא היגיב . כי הבחור בשפת הגוף לא שידר מצוקה . כאשר אדם פורץ לרכב כול דקה הוא מיסתכל סביבו והוא לחוץ . כאן הפורץ הייה רגוע . כי הוא הרי לא פורץ . ולראייה שבחור מדניה צילם תוך כדי נסיע ברכבת מיתקנים צבאיים . האזרחים כן היזעיקו את המישטרה והוא נעצר והועמד לדין בתור מרגל

perrinat

New member
אם אתה היית נתקל ב"פורץ"

ההוא, האם אתה היית מזעיק את המשטרה? אישית, אני לא בטוחה שאני הייתי מתקשרת למשטרה...

mike sp

New member
יתרה מזאת...

הפורץ לא שידר מצוקה מפני שהיה פורץ מקצועי, כפי שנאמר בתוכנית. כיום פורצים רבים כבר "משופשפים בעסק" ופריצה עבורה הוא עניין של מה בכך.. מצוקה? לא בלקסיקון שלהם. הם אלה הפורצים שפחות נתפסים...

כוונתי לפורץ שצולם באור יום

שהוא לא גנב אלה תחקירן . התחקירן שצולם גונב פורץ לרכב והקהל הייה אדיש . גנב אמיתי משדר פחד וחרדה ומיסתכל לצדדים . ורואים שזה גנב . התחקירן הייה אדיש וחשבו שיש לו תקלה ברכ והוא בעל הרכב

mike sp

New member
לא בהכרח...

אם אתה פורץ באור יום, כשאנשים סביבך, למה לך להסתכל לצדדים?

למה להיסתכל לצדדים ? אולי מגיע בעל

הרכב וליברוח . אולי הוא בריון ויתפוס אותו אולי ניידת בסביבה .גנב צריך להיות זהיר שלא יפול בפח . הוא לחוץ משדר מצוקה . ועוד באור יום ובמרכז העיר . הוא לחוץ שבעתיים . והתחקירן לא הייה לחוץ אלה ניראה כמו בעל הרכב שניתקע בלי מפתחות . והמפתחות ביפנים וזה קורה הרבה פעמים שמזמינים פורץ חוקי כי המפתחות נישארו תקועים ברכב . גם לי זה קרה

perrinat

New member
לא מדויק...

הוא לא היה תחקירן, אלא פורץ מנעולים. ואני לא בטוחה ש"גנב אמיתי" משדר פחד וחרדה ומסתכל לצדדים. אם הוא "מקצוען" הוא ידע לתקתק עניינים...

mike sp

New member
בדיוק../images/Emo70.gif

אחת המטרות שלו - לעורר פחות חשד.

גוף האדם מזיע ומתוח . לגנב אין

שליטה על תנועות הגוף ורגשות . על זה פועלת מכונת האמת . פורץ /גנב . הוא אדם לא מהנדס מדופלם, אלה אדם שמעשן לפחות סיגריות, ידו רועדות גם תנועות ידו לא כמו אדם רגיל נעות בצורה שונה . הפורץ מהכתבה היה פורץ מדופלם שניגש עים ביטחון לרכב כאילו הרכב שלו . מי שלא יודע מה זה שפת הגוף לא יודע מה הוא כותב . אין שליטה על שפת הגוף . אולי רק לשייקה אופיר ז"ל . לכן לא חשדו בו .

mike sp

New member
אלא אם

משהו כמו לפרוץ זה טבעי ורגיל עבורך... כבר לא מרגש, זה ה"עבודה" שלך.

def1

New member
אני ראיתי את זה !

בתאריך 3.2.2005 בתוכנית "שומר מסך" עם אמנון לוי שודרה הצגה מבוימת של גניבת רכב לאור היום. באותה סצנה מבוימת ברשלנות הצגתם את חוסר האכפתיות של האזרחים תוך חשיפת פניהם ללא הסכמתם. גם אני לצערי נקלעתי להצגה המכפישה הזאת, ובניגוד למה שסיפרת לצופים, אני וחברתי ראינו דברים שונים בתכלית המעלים סימן שאלה על רמה המקצועית של תחקירני התוכנית ואמינות של התחקיר עצמו. אני הוא הבחור "שהתפוח יותר טעים לו ..." או לפחות כך הציג אותי אמנון לוי בתכניתו. אני רוצה לספר את הסיפור האמיתי, לא את העובדות שצוות התחקירנים ברשותו של אמנון לוי מוכר לציבור, אלה את הדברים כפי שהם היו באמת. בתאריך ה-31 לפברואר עברתי עם חברתי ליד מעונות הסטודנטים ברחוב אינשטיין בסביבות השעה 18:00, לפתע ראיתי אדם מבוגר ניגש לרכב העומד בצד הדרך ליד פס כחול/לבן. הוא אחזיק ביד פס מתכת משונה שמיד נראה לי חשוד. במהירות הוא ניגש לדלת שליד הנהג החדיר את פס המתכת בין חלון והגומי שאוטם את החלון ופתח את הדלת. זה הדליק לי מיד נורה אדומה ברגע הראשון עצרתי והסתכלתי, תחילה זה באמת נראה כמו שוד אבל פשוט לא נראה לי סביר לגנוב רכב קטן (Fiat), ישן, עם שריטות ועוד מול מעונות אינשטיין שהם תמיד הומי אדם. אך במהרה הבנתי כי לא מדובר בשוד או לפחות לא כפי שניסו להציג את זה בתוכנית. ליד הפיאט חנה רכב מסוג "Vandura" (רכב עם קבינה) בפתח האחורי שלה ישבו אנשים, איתם שוחח הפורץ כאילו מה בכך במהלך "הפריצה". לאחר שפרץ דלת ימנית מצד הנהג, מיד הלך מסביב לרכב וכנראה באותה שיטה פתח את הדלת של הנהג. ונעמד ליד הדלת כאילו ממתין למשהו תוך כדי הוא מדבר עם האנשים שיושבים בפתח ה-"Vandura". כעבור רגעים ספורים ניגש אליו בחור צעיר וזרק לו צרור מפתחות עם שלט לאזעקה מעבר לכביש! אז ה"פורץ" ניגש לדלת ליד הנהג, פתח אותה וכך הפעיל אזעקה של הרכב וכמובן ניתק אותה עם השלט מיד. אם זה לא המקרה הקלאסי של "סטודנט שכח מפתחות והזמין פורץ" אז מה זה? סילוף עובדות והשפלת אזרחים תמימים! אני עצרתי כי שוד רכב (כי ראיתי את המקרה ככזה בהתחלה) הוא לא משהו שאני צריך לעבור עליו ולא להתערב ואף לו לרגע אחד חשבתי על מופע, אך לצערי נפלתי קורבן לאיש שהרייטינג יותר חשוב לו מהאמת. במקום לשבח את האחד שהבחין ועצר, בחר האיש להכפיש את שמי ברבים תוך הסתרה וזיוף של העובדות תוך שימוש קר וציני בנשק המסוכן מכל, הטלוויזיה.

למעלה