תהייה מזרחית רחוקה

SigurRos

New member
../images/Emo41.gifתהייה מזרחית רחוקה

יכול להיות שאני הוזה,אבל אני באופן אישי לא מכיר מסעדה סינית ראוייה,עזת טעמים ואותנטית במחוזותינו.עושה רושם שכולן שעתקו זו את טעמיה של ההיא על חשבון יצירתיות וסינגולריות. בחו"ל לדוג´ ישנן מסעדות סיניות שמתמחות במטבחים האופיינים מן המחוזות השונים כדוג´:קנטון,סצ´ואן,שנגחאי וכו´ ובארץ?!..מן מיש-מש ג´אנקי כזה..לא?! איפה אכלתם את האוכל הסיני הטוב ביותר במזרת התיכון?! איזה באסה זה להחליף מצעים,אה?!

פינליש

New member
זה דווקא קל:

אני מסכימה לחלוטין שקשה למצוא מסעדה סינית טובה... אבל יש לי שתי המלצות: מסעדה אחת משובחת ביותר יושבת לה בזיכרון יעקוב במדרחוב פנימה ליד ה"דובים". יהיה לך הכי קל למצוא אותה אם תאמר "הסינית ליד הדבים". אנחנו נהננו שם מכל ביס. היינו שלושה ואכלנו תפריט לשניים והיה ים אוכל על השולחן. בממוצא אם אני לא טועה זה היה 150 ש"ח לראש. מסעדה שניה נמצאת בראשון לציון מול המשטרה איפה שהיה הבאולינג הישן. אני אוכלת בה מגיל צעיר, כלומר כבר כמה שנים טובות ולא קרה שהתאכזבתי. מסעדה מעולה ביותר. ופעם פעם הייתה ביבנה את המסעדה הסינית של ג´ודי אבל לדעתי היא לא קיימת... היא הייתה משהו מיוחד באמת. לקינוח הייתה לה מנה שקראו לה "בלאגן".... אוחחחחחח נוסטלגיה מסוכרת. בתאבון.

שמחון

New member
החומה הסינית

לחומה הסינית בתל אביב יש מנות המבוססות על אטריות שנעשות במקום וכן מרק עם כדורי בשר מצוין

פינליש

New member
נזכרתי בעוד מקום !

מאחורי המכולת הסינית ליד הטיילת בת"א יש מסעדת פועלים סינית. לא מסעדת גורמה ובטח לא המסעדה הכי יפה שיש... אבל האוכל נורא טעים ו"מקורי". זול בטיירוף. היה לי פעם פרטנר קבוע למקום הזה אבל הוא פרש למקום רחוק רחוק. שווה לנסות.

גידי42

New member
ין יאנג של אהרוני

לטעמי המסעדה הסינית הטובה בארץ. גם בהשוואה למקומות אחרים בחו"ל כגון לונדון, ארה"ב אין לה מה להתבייש.אוכל סיני אמיתי כמו שצריך, בלי קיצורי דרך, ובלי קמצנות (מכירים את הפטנט של הרבה ירקות, איטריות ומשחקים את המשחק הבה נמצא איזה פיסת בשר או פרי ים? לא שם) נכון קצת יקר אבל שווה. גם הסינית האדומה בקצה דיזינגוף לא רעה בכלל שומרת על יציבות והתמדה כבר שנים, אוירה צפונית (צפון ת"א) אוכל טוב בלי הרבה פלצנות.

SigurRos

New member
THANKS

אגב,מישהו כאן אכל פעם אוכל ויטנאמי,בורמזי וכו'...?!

wan

New member
כן אני אכלתי ויטנאמי ובורמזי

בויטנאם בצפון. ובדרום . שהם מטבחים שונים. עם השפעות שונות. צפון השפעה צרפתית. דרום אמריקאית. בורמה. הייתי גם בחלק בגבול בנגאלדש ושם האוכל שונה מהאוכל במנדליי פגאן או רנגון שנקראת ינגון היום.בפגאן אכלתי סלט טרי מדהים שהיה עשוי מפרח או הניצן של עץ הבננה לפני שזה הופך לאשכול בננות.עם מנגו פמלה ולא זוכרת יותר . אך זיכרון הסלט עדיין אתי. ויטנאם האוכל מדהים . במיוחד "הרייז פאפאר רולס" שנאכלים טריים גם המילוי הוא ירקות טריים וריחניים. בצפון בהאנוי אכלתי מרק עוף עם אטריות שמזכיר את מרק העוף שלנו רק שהוא מבוסם בלמון גראס. עשב לימון. ואגרול פיצפונים מטוגנים טעימים להפליא.

SigurRos

New member
אחח.האגרול הויטנאמי...

אכן האגרולים הטובים ביותר עלי אדמות. קטנים,לבנבנים,כמעט שקופים{עשויים מנייר אורז}ומעודנים להתפאר.מלאים בבשר עוף קצוץ,פורק או פירות ים.מוגשים בד"כ עם רוטב חריף עם טאץ' מתקתק כיאה לפילוסופיית הקיום שלהם.

Amoureuse

New member
אוכל ויאטנמי איכס

סליחה, אמא אמרה שלא אומרים איכס על אוכל. אבל מבחינה קולינרית הטיול שם היה חוויה קשה
ואני דווקא מאד אוהבת לנסות. האגרול הויאטנמי היה יכול להיות טעים אם לא היה טובל בשני ליטר שמן. במרכז ויאטנם יש עיר בשם הוי-אן שיש בה קהילה סינית גדולה ושם דווקא יש כמה מאכלים מיוחדים (מבוססי פירות ים למיטב זכרוני) טעימים. אבל גם להם לא היה מזיק שיתקמצנו קצת בשמן...

Siren

New member
לסינית בראשל"צ

קוראים SUNFLOWER והיא אכן טובה. בנוגע למסעדה שליד הטיילת היא אכן נראית כמו מסעדת פועלים אבל לא אכלתי שם, שווה?

פינליש

New member
שווה המסעדת פועלים.

זאת חוויה. לא אוכל גורמה. טעים, פשוט ומאוד "מקורי". שווה לנסות מה יש להפסיד... זול לאללה.

Giggle Loop

New member
היא עוד פתוחה ?

מסעדה מעולה - אכלתי בה לפני שנים .. עשית לי חשק לבקר שוב בקרוב. מבטיחה דיווח

עירד29

New member
קם סון

בהוד השרון מסעדה טובה מאדץ מנות מגוונות, פיקנטית, בעיקר אלה עם פירות הים. שווה ביקור

למעלה