~תוכנית רקיע~

../images/Emo41.gif ~תוכנית רקיע~ ../images/Emo41.gif

שלום
לפני חודשיים סיימתי בהצלחה 12 שנות לימוד ועוד כחודש יש לי יום הולדת 18. קיבלתי מכתב שבו נאמר שעברתי בהצלחה את המיונים ל"תוכנית רקיע" (ראו קובץ מצורף). שמעתם על התוכנית הזאת? מכירים מישהו שעבר אותה? האם כדאי לי ללכת על זה? אני בנאדם שאוהב מקצועות מדוייקים כגון מתמטיקה, ופחות מתחברת למקצועות ההומאניים. עשיתי 4 יח"ל מתמטיקה וסיימתי עם ציון של 97 סופי (ועוד 12.5 נק' בונוס יוצא 109.5). וגם שאר הציונים די טובים (נעים בין 80 ל-100) ביום המיונים ל"תוכנית רקיע" היה מבחן במתמטיקה (שעשיתי בסדר גמור), ועוד שאלון על עצמי ועל האופי שלי. עומדת בפניי עוד אפשרות- פשוט ללכת לצבא ולשרת שם שנתיים בתפקיד כלשהו. עברתי את המיונים ל"הדרכת אוכלוסייה אזרחית" (שזה אומר להסביר לאזרחים בגילאים שונים על ערכות מגן וכאלה..) התפקיד נחמד, יש יציאות טובות- כמעט כל יום בבית, אבל זה לא ייתן לי הרבה בחיים, נכון?
לעומת זאת ביום ההסברה על "תוכנית רקיע" אמרו שאני אצא עם מקצוע לחיים... אבל זה גם דורש השקעה והכנת שיעורי בית, ובקיצור- שנתיים של חרישה. אבל זה משתלם בסופו של דבר, כי הצבא הוא זה שמממן לי את הלימודים... וככה אני גם לא אבזבז יותר מידי זמן בחיים: אני אלמד שנתיים, ואח"כ אשרת שנתיים בצבא, ואני אשתחרר בגיל 22 עם מקצוע לחיים וניסיון עבודה שאני אצבור בצבא... (ככה הם אמרו) אבל מצד שני, אני חוששת כי אני לא יודעת כמעט שום דבר על התוכנית, אף פעם לא למדתי אלקטרוניקה, איך אני אשרוד שנתיים בכיתה שיש בה רק בנות..? ובכלל - אני גרה בירושלים והאוניברסיטה בתל-אביב: ---> כמה יעלו לי הנסיעות לשם ובחזרה כל יום? האם כדאי לחשוב על אפשרות של לגור במעונות? (זה הכל תלוי בהורים.. אם יהיה להם כסף או לא) אם אני הולכת על זה, זה אומר שאני מתחילה ללמוד ב-30 באוקטובר, כמו כל הסטודנטים, נכון? ומה עם פסיכומטרי? איך מקבלים לתוכנית הזאת גם אנשים של-א עשו פסיכומטרי? [זה בכל זאת אוניברסיטה, אז...?? :\] אשמח לתגובות.

לפני שאת מוותרת

בואי תשמעי מה את מפסידה. קודם כל, אמרת שאת מתעניינת במקצועות הריאלים, וזה עוזר נורא. בנוסף, אם למדת פיזיקה בתיכון, זה עוד יותר יעזור לך להשתלב בלימודים. כמו כן, לימודי האלקטרוניקה הם דיי קשים לפעמים ודורשים צורות חשיבה שונות, אבל מעניינים נורא, כנ"ל לגבי מקצועות כמו מכניקה ועוד. דבר נוסף, הנדסאי עוזר נורא, ובמיוחד אם יש לך ניסיון בו (בלימודים לתואר ראשון או בחיפוש אחר עבודה). בצבא, אם יהיו לך ציונים טובים ותצליחי להשתבץ ליחידות טובות (בחיל חימוש יש הרבה - מאחר ויש מערכות אלקטרוניות כמו יתו"ש במרכבה סימן 4 וכדומה), תוכלי לקבל ניסיון טוב. חברות היי-טק רבות עובדות במקביל עם הצבא (מאחר והצבא מתעסק בפחות פיתוח, כי זה מה שחברות האזרחיות עושות) וזה יעזור לך להשיג קשרים באותם חברות. כלומר, יכול להיות מצב שאחרי שתסיימי את שירותך בצבא, חברת היי-טק תשמח לקבל אותך לעבודה עם תנאים טובים. נכון שיש לרקיע הרבה חסרונות, אבל צריך גם להסתכל על ההיתרונות. ואם את יודעת שאת מתכוונת להשקיע ושאלקטרוניקה מעניינת אותך, אז למה לוותר? מומלץ לפני גם לבדוק יותר על המקצוע האלקטרוניקה, כמו מה כל קורס עוסק ועוד. זאת על מנת להבין האם המקצוע הזה באמת בשבילך.

katya2

New member
רקיע

היי לך. אני סיימתי השנה את הלימודים ברקיע. אמנם למדתי בחיפה אבל זה לא משנה. אם את אוהבת את המקצועות הראליים אז אין לך מה להפסיד. נכון, מתגייסים שנתיים אחרי אבל איפשו זה שווה. מכירים אנשים חדשים וזה שלומדים רק אם בנות דווקא כיף (או לפחות לי היה כיף). זה לא קל, במיוחד באלקטרוניקה שאצלינו הבנות למדו מ 8 עד 8 בערב. השירות, לעומת זאת, של האלקטרוניקאיות הרבה יותר קל משלנו, שלמדנו מכונות. כן, את מתחילה ללמוד עם כולם, ולא אין צורך בפסיכו`. אם את מוכנה להשקיע בזה שנתיים לכי על זה! שיהיה בהצלחה ובכיף

תודה לכם על התגובות../images/Emo45.gif

אבל אני לא בטוחה שאני אוכל להשקיע כ"כ במקצוע שיהיה לי קשה ללמוד אותו. למדתי קצת פיזיקה בחטיבה, אבל הרמה וודאי תהיה גבוהה, ולא תמיד אני אצליח לעקוב אחרי חומר הלימוד ולהצליח, בעיקר בגלל העובדה שאני לא יכולה ללמוד כ"כ הרבה שעות ברצף, ובאיזשהו שלב כשאני אצטרך הפסקה ואלך לנוח, אני אפתח פער בין חומר הלימוד למה שאני יודעת ואני "אכנס לחובות"

כלומר...

להתחיל ללמוד אלקטרוניקה מאפס, בלי שום ידע קודם לפני כן, ואפילו בלי קצת פיזיקה ברמה נורמלית- זה יהיה לי קשה

אהה

אני מבין אותך, גם אני הייתי במצב דומה. כנראה שעשית כבר את ההחלטה שלך, ולכן אין לי מה להוסיף, אלא שיהיה לך גיוס נעים :).

כבר הבנתי שהחלטת....

רק רציתי לומר לך משהו או אם יש מישהי שכן תחליט ללכת לפרוייקט הזה... אני סיימתי לפני מס' חודשים את הפרוייקט למדתי הנדסת מכונות, המקצוע שאני למדתי הוא קשה, אבל באמת שנהנתי מכל רגע שלמדתי. וזה לא בדיוק שנתיים של חרישה , אבל אם את רוצה להצליח בלי שום קשר את צריכה להשקיע. ואגב זה לא נורא בכלל ללמוד שנתיים רק עם בנות. שזה לא ידאיג אותך. אם באמת תרצי לדעת משהו בכל זאת או כל אחת אחרת מוזמנת לשלוח מסר אישי ואני אתן כל מידע אפשרי. נ.ב אני התגיסתי לפני 4 חודשים ואני למשל בתפקיד שהוא מכונאית מטוסי F16 ואני נהנית מכל רגע באמת.וביום רביעי הקרוב אני אמורה לקבל את הדיפלומה שלי. אני באמת מרגישה גאה בעצמי.

יניב100

New member
אבל...

בשביל ליהיות ממ"סניק לא צריך ליהיות הנדסאי.בקטע הזה יוצאים הרבה הנדסאים מופסדים היות והם מגיעים למקצועות שלא קשורים כ"כ ללמודיהם. כשסיימתי טירונות היתה קבוצה גדולה של הנדסאי חשמל שנשלחו לחשמלאי רכב וחמ"מ.הם כמובן זעמו על כך שהצבא עשה להם תרגיל מלוכלך ובצדק. במקום לשלוח אותם למקצועות של פיתוח או בקרת תהליכים הם נשלחים ליהיות עובדים שחורים כמו חייל רגיל. כאן מתחילה הבעיה והתהיה האם היה שווה כל המסלול הזה + חתימת ר'.

למעלה