תזונה לילדים ...בשר לתינוקות טוב או רע

Master Stav

New member
../images/Emo41.gif תזונה לילדים ...בשר לתינוקות טוב או רע../images/Emo41.gif

בעקבות דיון סוער בפורום זב"ח והרבה מחשבותש היו לי על הנושא למדתי לא מעט מה דעתכם ... בשר לילדים חיוני או מיותר הפאן הבריאותי הפאן החינוכי
אבקש שלא לגרור את הדין בשום צורה לכיוונים אישים, הגעה לשם תגרום למחיקה מיידית של התגובה המדוברת כול דיעה לטוב או לרע מותרת ראוייה ורצויה ( אם כי היתי שמח לדיעות רק מהורים לילדים !!! ) אך שוב זו אזהרה מראש לא אסבול שום כינויים ושימוש בסופרלטיבים שמקומם לא יאה אצל בני תרבות .

MrCheff

New member
דעתי ../images/Emo21.gif

רפרפתי על השירשור המדובר, ואני חייב לציין שזה לא ממש גרם לי לרתיעה. אולי בגלל שלמדתי תואר ראשון במדעים, אז אני פחות רגיש
מבחינת בשר, אני מתכוון לבשר בקר וגם לעוף. (הייתי מכניס גם דגים לעניין)
בד"כ אנחנו אוכלים כמעט מדי יום מנה בשרית בארוחת הצהריים. בשבתות, כמעט תמיד, יש לנו מנה בשרית. הקטנטונת שלנו, אוכלת עוף/בשר כבר כמה חודשים טובים. עד לאחרונה, היינו מבשלים לה עוף מכובס, אבל מאז שהיא טעמה עוף בתנור (עם רוטב יאמי), קצת קשה לעצור אותה מלאכול בשר.. היא אוכלת כמעט ירך שלמה בארוחה אחת.
מבחינתי בשר מספק ערכים תזונתיים שגוף האדם צריך ==> בריאות. כמובן שהכל במידה. לאכול קילו בשר בארוחה אחת, זה קצת רחוק מבחינתי מסיפוק ערכים, אלא תאוות בשרים. אין לי שום דבר נגד מי שכן אוכל כזו כמות. שיהיה לו לבריאות. זה פשוט לא בשבילי. לי מספיק איזה סטייק טוב של 300-500 גרם מדי פעם.
מבחינתי, על ילד לטעום ולחוות טעמים שונים. במידה ולא תרצה, לא נכריח אותה לאכול. אבל אני בהחלט מאמין שמבחינה תזונתית, בשר מספק הרבה ערכים תזונתיים שגוף האדם צריך. עובדה שהמקצוע העתיק בעולם הוא צייד. חוץ מזה, אם תקרא, תגלה שעד היום, שבטים קדמונים (כמו האינואיטים בדנמרק) אוכלים בשר כמקור תזונה עיקרי שלו.

יוסף בא

New member
לפי דעתי

תרבות אוכלי בשר ??? מה הקשר????? סתם ההיתי חייב ולנושא ילדים כן זהמספק להם מנת חלבון עשיר שקשה להפיק ממקורות אחרים אשר מכיל חומצות אמינו חיוניות שאנין נמצאות בצמחים מלבד בודדים כגון סויה שיש מחקרים שמקשרים אותו לעיקוב גדילה וכו תינוקות כול עוד מוזנים מחלב אם או תחליפו לא חייבים אבל זה גם לא יזיק מעל הגיל הממומלץ ולא עוף מכובס במרק במשך שעתיים לא ממש נחשב למנת בשר (אני מכיר דרכים טובות יותר להרוס B12 אבל לא הרבה)

היות ואצלינו זה בית של אוכלי בשר, אז

אף פעם לא השקעתי מחשבה יתרה בנושא הזה. אני מגדלת את ילדי באותם הרגלי תזונה שנהוגים בבית. (גם ככה אוכלים יחסית מאוזן אצלינו). מה שכן, הסבירה לי פעם חברה צמחונית, שילד שגדל על תזונה צמחונית מגיל אפס בדרך כלל גדל ללא חוסרים שאופיניים יותר לאנשים שנהיו צמחוניים בגיל יותר מאוחר (וזאת כמובן בהנחה שהתזונה שלו מאוזנת). מבחינה חינוכית... הבן שלי עושה הפרדה מצוינת - יש דג שאוכלים, ויש דגים אמיתיים (אלו ששוחים בים)... אני לא חושבת שהחינוך יקום וייפול בבית על אכילת בשר. יש נושאים מהותיים יותר שקודמים לנושא הזה.

Master Stav

New member
חייב לתקן משהו

חברתך טוה ומטעה .... צימחונים מחוייבים היום בתוספי מזון ...גם כאלו שגדלו על התזונה כזו מיום היוולדם ( שמנוה בעיני אבל קיים ) יש לי מספר חברים שהינם צימחונים הדוקים( מפתיע שהם חברים שלי ? ) ומגדלים את ילדהם באותה דרך מחשבה כל הילדים לוקחים לפחות פעם ביום כדור שמהותו השלמת הויטמינים שהם זקוקים לו להתפתחות תקינה זו דרכם ואין אני מלין או מצר עליה אבל אלו העובדות .

השאלה היא, האם תוסף המזון הזה ניתן לילדים

באופן אוטומטי או על סמך בדיקות דם שנערכות להם בהם מתגלה חוסר. זה קצת מזכיר לי את עניין הברזל והויטמינים שנותנים כאן לכל ילד באופן אוטומטי והרבה ילדים לא זקוקים לזה כלל.

Master Stav

New member
על סמך בדיקות

והתיעצות עם אחד מהתזונאים הטובים בארץ .....

hirshfe

New member
אני מאמין שבשר זה טוב

כמובן במידה. אני עצמי אוהב בשר מאוד. נדב לא אכלן גדול ולכן מסתפק בשניצלים של אמא שלי ובכדורי הבשר שלה. חוץ מזה קשה לי לשכנע אותו לטעום. אבל זה ייבוא

Master Stav

New member
כמה קישורים על הנושא ....

יודע שהמאמרים נימצאים באר מסחרי כך שלכאורה הדברים נגועים באינטרס אך בכל זאת לא מדובר במאמרים אלא במחקרים ותוצאות לימוד ואיבחון

גרי רשף

New member
יש כאן בעייה בלתי פתירה

מצד אחד אין ספק שתזונה נטולת בשר היא בעייתית למרות שאפשר לחשוב על כל מיני פתרונות מוצלחים פחות ומוצלחים הרבה פחות, ומצד שני- שימוש בבעלי חיים לתזונה (בשר, חלב, ביצים..) גורם להם סבל נורא שאנחנו לא תמיד מודעים לו וראוי שלא נהיה אדישים כלפיו. אישית אני משתדל לצמצם במידת האפשר את השימוש במוצרים מהחי (אינני טבעוני וגם לא צמחוני), ביתי כן אוכלת בשר, ואשתדל לשתף אותה בלבטי כשתגדל.

hag70

New member
מעולם לא השקענו בזה מחשבה

אנחנו אוכלים בשר, אבל לא הרבה. הילדה אוכלה בשר מהרגע שהיא רצתה (היתה מטורפת על כבד עד גיל שנתיים בערך). מעבר לזה לא השקענו בזה איזושהיא מחשבה.

avi182

New member
אני חושב

שלכל סוג בשר יש את המרכיבים שלו שהוא יכול לספק לגוף שלנו ואין צורך למנוע זאת מעצמנו בעיניי הוא גם בריא כמובן שמדברים על כמויות נורמליות ולא על ארוחה שלמה שהיא רק בשר אצלנו בבית הילדים מגיל 0 אוכלים בשר אך שהתחלנו אם אוכל טחון היה מרכיב של עוף בתוכו הקטנה בגיל 6 חודש גנבה שיפוד מאורח שהזדמן לטווח היד שלה ונגסה בו ביס אצלנו אוכלים מאוד מגוון בשר על סוגיו דגים פרות ים וכמובן המון ירקות ומנסים ליצור ארוחות מגוונות שאוכלים בהן מהכל מעט פחממות בשר וירקות

למעלה