תזונה

ronanz

New member
המשך שאלות לדיאטנית

לא הצלחתי להקפיץ את ההודעה מלפני כמה ימים אז אני מעתיקה לכאן את התשובות שלי ושאלות נוספות בעניין תחליף לארוחת חלב שאוב אחד לתינוק בן 11 חודשים: לשאלותיך: 1.לא, הוא לא אוכל כל פעם את כל הפירות, מגוונים לו, או ששמים מעט מכמה דברים. 2.שני רופאים בדקו והחליטו שאלרגי לחלב. רשמו לו נוטרמיגן שאכל מספר פעמים כשחזרתי לעבודה עד שהפירות והמרק הפכו לארוחה. 3. הוא לא אוכל עוף כל יום כי כשהתחלנו להוסיף לו את העוף למרק הייתה לו עצירות. בהתחלה זה היה מוזר לנו ולא חשבנו שזה מהעוף אבל לאחר מספר נסיונות של הוספה והורדה הבנו שזה מזה. עכשיו אני מתחילה לחזור לזה. אבל כל יום לאכול עוף ? לי זה נשמע הרבה מדי. אפילו למבוגרים לא מומלץ לאכול כל יום מנת בשר. או שאני טועה ? 4. נאמר לי באופן ספציפי על שקדיה לא לתת למרות ששאלתי שוב ושוב .... גם את כל הדברים שבדרך כלל יותר אלרגנים אמרו לי לדחות יותר מאשר לילד שאין לו אלרגיה לחלב. לכן גם ביצה אני עדיין לא נותנת. שאלות נוספות: 1. אז דגנים מלאים זה בסדר לתת ? אורז מלא, קוסקוס מלא וכדומה ? רק עם חיטה מלאה יש בעיה ? 2. לפי מה שהבנתי, את החלב השאוב אני יכולה להחליף בלחם עם ממרח ? העניין הוא שהוא עדיין לא ממש יכול לאכול פרוסה עם ממרח, כי הוא רק מתעסק עם הלחם - מפורר אותו בפה ויורק את החתיכות הגדולות. 3. את ממליצה להוסיף עוד ארוחת מוצקים בערב למרות שתי ארוחות היניקה שלו ? תודה, רונה.

שאלה לדיאטנית- מיכל מור

ביתי בת 4 חודשים, אוכלת רק תחליף חלב ושוקלת 6.300 ק'ג. האחות בטיפת חלב אמרה לי שאפר להתחיל לתת לה בין הארוחות גם מים. האם זה נכון כי הבנתי שמים מתחילים רק עם מוצקים. במידה ואפשר לתת, מה הכמות היומית המומלצת לפי מישקלה?

ד...

New member
שאלה בנושא תזונה

בני בן 8 וחצי חודשים. אוכל בבוקר מנה יפה של פירות טחונים (2-3), בצהריים מנת ירקות עם עוף/הודו אדום. בין לבין שותה הרבה סימילאק. כולל בקבוק אחד בלילה. בערב, כשילדי הגדולים אוכלים, הוא כבר למעלה מחודשיים מאוד רוצה לאכול! אני נותנת לו אבוקדו עם עגבניה ולעיתים עוד פירות. הענין הוא שהוא רוצה אוכל, ומצד שני כל מאכל שאינו טחון דק גורם לתופעות הקאה/חניקה שגורמות לי ללחץ (אפילו גוש אבוקדו קטן). איזושהי אי בשלות של הבליעה. היות ויש לו 8 שיניים בגודל מלא (מגיל 3 חודשים) גם חתיכת לחם/עוגיה נחתכת לביס ונתקעת בגרון. איזה מאכלים רכים ניתן להוסיף לו? לגבי טחינה שמעתי מגוון דיעות. מוצרי חלב (ניסיתי מעט, לא מנה מלאה)? חומוס (לא ביתי)? אודה גם לרעיונות לאוכל שניתן להכין במהירות יחסית/לקנות. אציין שניסיתי סוגי דייסות ופשוט העיף את הבקבוק. תודה מראש!

שלום ד...

נראה לי שאת טיפ טיפה ממהרת (-: ישנם פעוטות שלוקח להם קצת יותר /פחות זמן להסתגל למרקמים שונים של מזון. טחינה נחשבת אלרגנית ומומלץ לפיכך להוסיפה לתפריט הפעוט רק לאחר גיל שנה. בקרוב תוכלו להוסיף מוצרי חלב. יוגורט ללא סוכר, גבינות רכות,גבינה צהובה שיכול למצוץ ולכרסם ולאחוז לבד. אפשר להכין פסטות (במידה ואין רגישות לגלוטן) ברוטב עגבניות או ירקות אחרים שטחונים או חתוכים דק ומבושלים. פשטידות ירק בקרוב (עם חלמון ביצה ומעט קמח). אבוקדו וירקות נוספים נחשבים כרכים,פרוסת לחם עם ממרח. לגבי חומוס קנוי- תמיד טוב יותר להכין בבית אבל אם אין זמן ורוצים גיוון .. כ לאחד מחליט מה נכנס אליו הביצה ומה לא. בתאבון

חוסר סבלנות לאכול

בני בן שנה וחודש. הוא תאום וקטן יחסית לגילו (שוקל 8 קילו). והוא מתחת לעקומת הגדילה עד לאחרונה בארוחת צהריים נתתי לו מרק מרוסק והוא אכל אותו יחסית יפה, לפעמים צריך קצת להסיח דעתו ולשיר לו שירים אבל בסופו של דבר הוא מסיים את המנה. בשבוע האחרון התחלתי לתת לו אוכל בחתיכות. אני שמה לו על המגש והוא לוקח לבד ואוכל. הוא לא מסכים שאני אאכיל אותו, הוא רוצה לבד. הבעייה שאחרי שלושה ביסים נמאס לו לשבת בכסא והוא רוצה לקום, הוא בוכה ומסרב להמשיך לאכול (הוא מאוד מאוד שובב ופעלתן). ברור לי שהוא לא שבע ופשוט אין לו סבלנות. אחרי שאני מוציאה אותו מהכסא, הוא מסתובב ומשחק ואני מגישה לו כל פעם את הצלחת והוא ממשיך לקחת חתיכות ולאכול.וככה מסיים את כל הצלחת. ברור לי שאילו לא הרגלי אכילה נכונים, האם יש לך רעיון איך לגרום לו לאכול כמו שצריך? האם לחזור לאוכל המרוסק? תודה מראש על תשובתך

שאלה למיכל,

שלום מיכל, א' הקטנה כבר בת 10 חד' ורק ממש לאחרונה התחילה לאכול מנה שלמה שמחליפה מנת בקבוק של פירות וירקות. היא גם ככה לא ממש ממש אוהבת מרוסק ותמיד תעדיף אוכל "של ממש" ואני נותנת לה אבל אלו ממש כמה גרגרים ולא מנה שלמה. יש לי שתי שאלות: עשינו לה בדיקת דם ויש לה המוגלובין 13. האם זה תקין/גבוה/נורמלי? האם יש צורך להוסיף למרק פסטה או אורז? אני שמה לה בטטה, גזר, קישוא, בצל וירקות שורש שאני מוציאה ולא טוחנת אותם וגם עוף כמובן. האם יש צורך להוסיף לה עוד פחממות למנת המרק? נאמר לי בטיפת חלב כי אפשר כבר לתת לה ביצה מבושלת הכוונה בתוך קציצה או פשטידה, וממה שאני יודעת רצוי לא לתת ביצים עד גיל שנה. מה נכון לעשות? האם שמעת על הוראה חדשה שכזאת? תודה ושבוע טוב.

שלום לדניאלה של א

לא ברור לי למה נותרה שאלתך ללא מענה... לגבי המוגלובין, כל עוד הרופא רואה את התשובות ולא מעיר הערה... המספר נחשב כתקין. במידה ואין רגישות לגלוטן ניתן להוסיף פחממות. לגבי הביצה , יתכן ולא הובנה האחות או שפשוט טעתה. ההמלצה היא לתת חלמון ביצה מגיל 10 חודשים וחלבון ביצה מגיל שנה. בתאבון

שלום גוגילונה

האם הבנתי נכון וכתבת כי הוא תאום? מה לגבי הילד/ה השניים? האם אין אכילה משותפת שגורמת לו לאכול יותר טוב? אכן אלו הרגלי אכילה לא טובים וכדאי שלא ליצור אותם ולהטמיעם כבר בגיל כזה. ומצד שני .."הילד לא אוכל"... האם אוכל השלמות של חלב אם או תמ"ל? במידה ומקבל , נעים לו וטוב לו עם הבקבוקים וכייף לו הפינוק וההתעסקות שלך סביבו עם האוכל. במקרה כזה היתי ממליצה לא לרדוף אחריו עם אוכל ולנסות להאכיל.. במידה ואין כל בעיית לעיסה/בליעה שגורמת לו לא לאכול טוב את המזון הגס לא היתי חוזרת למזון מרוסק. היתי מדגישה בפניו כמה הוא גדל ואוכל מזון של מבוגרים ... במידה ולא מקבל בקבוקים המקרה שונה לחלוטין כיוון שילדים אינם גדלים מאוויר (-; מחכה לתשובתך לגבי התמ"ל או חלב האם ומה עם התאום השני..

תשובות

קודם כל תודה על תשובתך. התאום השני אוהב לאכול, אך הוא עדיין אוכל מרוסק מכיוון שהוא מפותח מוטורית פחות ולכן קשה לו לתפוס חתיכות וגם הוא עדיין לא לועס ולכן הוא נחנק מחתיכות גדולות. שניהם אוכלים בו זמנית. הוא אינו מקבל השלמה של תמל.

דונגה1

New member
כמה תינוקת בת 7.5 ח' צריכה לאכול

שלום רב, ביתי בת 7.5 ח' שוקלת 8.9 ק"ג. היא עלתה בחודש האחרון כ-900 גרם (פחות או יותר ממתי שהיא התחילה לאכול מסודר מנה של אוכל מוצק ומנה של פירות ביום). בנוסף למנת פירות ומנת ירקות היא אוכלת עוד 5 בקבוקים עם 180 מ"ל (או קצת פחות) ביום. אגב היא ישנה לילה שלם ולא קמה לאכול מגיל שבועיים. האם היא אוכלת יותר מידי? כמה צריך לתת לה לאכול שלא יהיה מוגזם מידי? תודה

שלום דונגה 1

פעוטות צריכים לאכול כמה שהם מבקשים. לא מגבילים בגילאים הללו מתן מזון ולא נותנים בכח. בגילאים הצעירים מנגנון הרעב והשובע עדיין לא נפגע כמו במבוגרים והילדים אוכלים כמה שהם צריכים. כל תינוק/פעוט שונה מחברו או מאחיו ולכן אין הגדרה של כמות תקינה.. בתאבון

שלום לדודי אוהב אותי

ממליצה לקרוא א תתדריך משרד הבריאות להזנת התינוק הבריא. אנסה לצרף לינק. במידה ויהיו שאלות ספציפיות אשמח לעזור. http://www.health.gov.il/public/baby/feed/mashlim_reshoni.htm

bianckalady

New member
ויטמינים

אני יודעת שיש המלצה גורפת לויטמינים שונים כמו A+D וגם ברזל. לי יש העדפה גורפת לא לתת. טפו טפו, ההמוגלובין בסדר גמור! האם אני מסכנת את ביתי? אני לא מצליחה להבין את התימוכין להמלצה הזאת, במדינה שבה יש שמש 300 יום בשנה.... מנסיון אני יודעת שבאנגליה (...) אין המלצה כזאת. יש לך אולי עוד מידע בנושא?

ויטמינים

כתבתי כאן כבר רבות בנושא. כל הורה יעשה הישר בעיניו. יש דברים שלדעתי חובה לעשות ויש כאלו שלא.. לגבי הברזל אני רואה סכנה בלא לתת!! מאמרים לא חסרים באינטרנט ומחקרים רבים. בהצלחה

שלום לפוצי של מוצי

אני מודעת לשוני בהנחיות בטיפות החלב לפיהן ניתן לתת מעט מים לתינוקות ניזוני תמ"ל. אני חושבת שניתן להמשיך ולהזין רק בתמ"ל ללא הוספת נוזלים עד לגיל חצי שנה ,עם הוספת המוצקים. הרבה אנשי מקצוע.. הרבה דעות שונות.. גם אם תחליטו לתת מים ,מציעה לתת ממש מעט, בכפית לטעות פה ושם.. לרוויה

שלום לרונה

דגנים מלאים בריאים ומולצים כל עוד לא עוברים על ההמלצה שהיא-עד חצי גרם סיבים ליום לק"ג משקל. לדוגמא ,ילד במשקל 8 ק"ג, יכול לצרוך עד 4 גרם סיבים ליום. אני לא המלצתי להמיר הנקה בפירורי לחם עם ממרח
ניסית להציע אלטרנטיבטת לאור רצונך להמעיט בשאיבות /הנקות. רק כאשר מגיעים לנפח של "ארוחה" ניתן להפסיק לחלוטין מתן חלב אם או תמ"ל. בהצלחה

למעלה