תזונה

שאלת גדילה והתפתחות-חזרנו מטיפת חלב

בוקר טוב. חזרנו מטיפת חלב עם ביתי בת ה- 8.5 חודשים. הילדה אוכלת היום הכל- בקבוק מטרנה בבוקר,פירות,מנת ירקות עם בשר או עוף בצהריים,דייסה וגמדים אחה"צ,מנת ירק קטנה בערב ובקבוק לפני השינה. ינקה עד גיל 7.5 חודשים. היא מעולם לא היתה אכלנית גדולה ותמיד צריך "להזכיר" לה לאכול תמיד שמרה על אחוזון 25 במשקל ו- 50 בגובה. חשוב לציין שהיא פעילה מאוד מאוד- זוחלת והולכת ומוציאה המון המון אנרגיה. היום בבדקיה המדדים יצאו- אחוזון 20-25 הן במשקל והן בגובה- עלתה רק 1 ס"מ בגובה בחודש וחצי האחרונים וגם במשקל לא הוסיפה הרבה. האחות אמרה שזה "קצת"מדאיג וצריך מאוד לשים לב ואולי לשלוח אותה לצילום פרקי כף יד?!?! אני דואגת מאוד יש סיבה אמיתית?

כניסה למעון

שלום, אני אמא לתאומים בני שנה וחצי,שעד עכשיו היו איתי בבית מיום היוולדם ושבוע שעבר נכנסו למעון(אוףףףףףףףףףףףזה קשה גם להם וגם לי)בינתיים הם עדיין בוכים שאני עוזבת ולא ממש התאקלמו להרגלים החדשים ולהמולה סביבם אולי יש הצעות?בכל אופן שאלתי היא בעניין שינויי התזונה: עד עכשיו בבוקר היו אוכלים מטרנה בין 120 ל180 מי"ל ב10:00 אוכלים פירות וביסקוויט,12:30 ארוחת צהריים בשרית+תוספת,16:00 גביע של גמדים 18:00 ארוחת ערב פשטידה חביתה או משהו אחר,19:30 בין 180 ל240 מי"ל מטרנה ולמיטה בעקבות השינוי הם אוכלים ארוחת בוקר ןצהריים במעון בשעות אחרות: בשעה 8:45 אוכלים ארוחת בוקר ביצה גבינה טונה סלט , וב11:30 בעך ארוחת צהריים לא בשרית, אחכ" באים הביתה ומשם חוסזר כרגיל סדר היום הקודם שלהם אבל קצת יותר מוקדם(גמדים וארוחת ערב)ומטרנה,(שישי ושבת אוכלים צהריים בבית מנה בשרית)שאלתי את האחות בטיפת חלב לגבי מנה בשרית יומיומית והיא אמרה שבגילם חובה כל יום בשר, קצת נשמע לי מוזר ולכן רציתי להתייעץ 1. האם התפריט שלהם בנוי נכון?מה צריך לשנות לשפר להוסיך או לגרוע? 2. האם חובה כל יום בשר 3. יומיים בשבוע הם אוכלים בגן מנת דג האם זה לא מחליף מנה בשרית? 4. מאחר ולמעשה יומיים בשבוע אוכלית מנה בשרית ויומיים בשבוע אוכלים דגים,האם יש צורך להוסיך עוד משהו 5. למעשה עכשיו הם כמעט לא אוכלים פירות,רק פה ושם שהם מסכימים איזה חתיכת בננה ,איך לשלב פירות בתוך כל היום הזה תודה מראש וסליחה על האורך

shine on 35

New member
שאלה דיי דחופה למיכל הדיאטנית

שיר שלנו בן 10 חודשים ועולה מעט מאד במשקל, הוא אוכל כמויות קטנות של אוכל בזמנים משתנים. עד לפני כמה ימים שיר היה אוכל כל שעתיים בערך כמות של 80 או 100 מל. לפני 3 ימים התחילה לעבוד אצלנו מטפלת והיא החליטה שהבקבוק צריך להיות נגיש לשיר כל הזמן, היא טוענת ששיר אוכל 30 מל נרדם, ואז כשהוא קם כעבור 30 דקות הוא בעצם עדיין רעב. כך שבעצם אין לי מושג כמה ארוחות הוא אוכל כי היא מושכת כל בקבוק המון זמן. מה נכון לעשות ומדוע? ושאלה אחת נוספת: שיר עדיין אוכל עם פטמה מספר אחת, למרות שמספר ההנקות שלי ירד מלפני חודש לפעם אחת בבוקר (אני שואבת לו חלב עוד פעמיים ביום) אולי בעצם הגיע הזמן להחליף לו לפטמה מספר 2, או אולי 3?

בעיה פיזיולוגית/נפשית או בעצם כלום

שלום וסליחה על האורך, אני אמא של ילד בן שנה ושמונה חודשים בשם תומר. תומר שוקל כ16 ק"ג. הוא נולד בשבוע ה39 כשהוא שוקל 3800 ק"ג אך מהר מאוד החל לעלות במשקל ותמיד היה מעל הגרפים בטיפת חלב, אבל יש לציין שהוא מאוד עקבי, כלומר יש לו מעין עקומה משלו, גבוההמהעקומה הרגילה אך מקבילה לה בצורתה, ללא עליית משקל פתאומית. תומר ינק מלא עד גיל חצי שנה ומגיל חצי שנה עד גיל שנה וחמישה חודשים היה שילוב הנקה ומוצקים. מגיל שנה וחמישה חודשים גמילה מהנקה. תומר נמצא בגן בקיבוץ מגיל ארבעה וחצי חודשים. מרבית הארוחות שלו הן בגן (פרט לסופי שבוע). בבית הוא אוכל ארוחת ערב ירקות ודג, או עוף או ביצה. בקבוק לפני שינה אך אני מאוד מוהלת אותו אני שמה רק כפית וחצי פורמולה. בקבוק בחמש וחצי בבוקר אז אני מכניסה רק כפית אחצת של פורמולה.בגן הוא אוכל ארוחת בוקר, ארוחת עשר, צהריים וארוחת ארבע. לעתים כשהוא חוזר הביתה בארבע הוא גם מקבל עוד פרי אם הוא מבקש.הוא שותה אך ורק מים. בשל משקלו הרב אני לא מכניסה לביתי ממתקים בכלל, בגן הוא כמובן מקבל בימי הולדת ובארוחת ארביע הם מקבלים פרוסה עם ריבה או ממרח כלשהו. כמובן שהייתי שמחה לו לא היה מקבל אך אי אפשר למנוע ממנו משהו שאאר הילדים סביבו אוכלים. תומר הינו ילד מאוד מאוד פעיל, אנחנו גרים במושב והוא רץ ומטפס. הוא לא צופה כלל בטלוויזיה והוא בהחלט מסוגל לעשות כל דבר שילד ממוצע בגילו עושה (טיפוס וכו') אנחנו מעט מודאגים מבעיית המשקל של תומר, בייחוד משום שאביו היה ילד שמן וסבל רבות בילדות בשל כך מבחינות רבות. העלנו את העניין בפני רופאת הילדים וזו המליצה להמתין לגיל 3 משום שהוא לא נראה כילד חולה או לא פעיל. היום הגננת של תומר תפסה אותי לשיחה. היא חיברה כמה תופעות אצל תומר וחושבת שיש להתייעץ עם יועצת תזונתית שהיא גם אולי פסיכולוגית. תומר עדיין חוקר את העולם סביבו בעזרת הפה, הוא עדיין מכניס דברים לפה. בבית הוא כמעט הפסיק, בגן ככל הנראה שלא, טועם הכל וכל היום כמעט מוצאים אותו עם משהו בפה( מוצץ הוא הפסיק לרצות ולבקש לפני כחודש אך תופעה זו היתה קיימת גם בזמן המוצץ). כמו כן, לטענתה תומר אוכל כמויות מאוד גדולות של אוכל, היא אינה מגבילה אותו וכשהוא מבקש עוד נענית אך משתדלת להמעיט בפחמימות ולתת דגש לירקות. תומר לטענתה מבקש גם הרבה מים במהלך היום. היא קושרת כל זאת לעיסוק מוגזם עם חלל הפה וטוענת שיש צורך לבדוק זאת הן מבחינה פיזיולוגית והן פסיכולוגית. אני מבולבלת, שכן לתומר יש תאבון רב, אך הוא גם יודע להגיד לי מתי סיים ואינו מרגיש צורך לסיים צלחות (לפחות בבית). כמו כן התיאבון הרב לפחות בבית אינו כל יום יש ימים בהם בקושי אוכל ארוחת ערב וכאלה בהם אוכל הרבה, אני מניחה שזה קשור למה שאכל בגן. לגבי המים הוא שותה מים במהלך היום אך איני מרגישה שהוא מפריז, מצד שני זהו ילדי הראשון ואין לי למה להשוות. לאור כל זאת, האם יש לך המלצה בשבילי, למי לפנות אם בכלל יש צורך. תודה על ההתייחסות

שלום לפופופוקיפסי

אני שומעת שאת מודאגת.. אני יותר בדעת הרופאה אך עם שינויים קלים בתפריט. ממליצה לך להתייעץ פה עם פסיכולוגית הילדים שלנו. לאור התאור שלך לא חייבים לתת בקבוק בבוקר ובערב. אפשר גם להרגילו לקום מואחר יותר. כמובן שכאן זו גם שאלה חינוכית אך לדעתי פעוט בן שנה ו8 חודשים יכול לישון ולא לאכול במהלך השינה. (5 וחצי מבחינתי זה עדיין לילה). לגבי הגן , גננות נוטות להקצין כדי להראות להורים שהן נותנות מספיק מזון ולא מגבילות ואף פעם לא חסר. מטופלים רבים שלי מספרים כי לא ברור להם איך ילדים שלא אוכלים כמעט בבית, טורפים בגן? התשובה היא שהם לא ממש טורפים בגן אבל הגננת מדווחת על אכילה רבה.. לגבי ארוחת ערב של עוף או דג,נשמע מצויין כל עוד אין מנה בשרית בגן בצהריים. במידה ויש, מיותר לאכול 3 ארוחות עיקריות ביום. קראתי שוב את דברייך וקיבלתי חיזוקים לענייני גננות...לגבי זה שיודע בבית להודיע שסיים וכו'.. 2 נקודות נוספות שהן אחת למעשה.. כתבת שתומר פעיל, נסו להפעילו יותר בצורה יזומה- צאו לשחק כל יום בכדור, תופסת ועוד משחקים שאוהב.. לגבי הטלויזיה - מקווה שמגבילים מסיבות אידאולוגיות בלבד ולא בשל המשקל.. ועוד משהו.. לגבי ממתקים- לדעתי כל קיצוניות היא רעה.. לא לתת בכלל לא נראה לי לענין כ יהיום הוא קטן אך בעתיד , אם יפתח חסכים, זה יהיה רק בעוכריו. פה ושם לתת ממתק לא אסון. שוב ממליצה להתייעץ עם הפסיכולוגית, להיות עם היד ע להדופק אך להרגע.. אנו כהורים משדרים לילדינו המון גם בלי לשים לב. בהצלחה ואשמח לשמוע עדכונים בעתיד.

תודה רבה

יש לי כמה הערות ושאלות: אם בגן אוכלים בשר ועוף בארוחת צהריים אך לא דגים (מלבד טונה בארוחת בוקר), האם לא כדאי בכל זאת להכין לו דג בארוחת ערב לפחות פעם בשבוע? לגבי ארוחות הערב, האם מותר ביצה? אני יודעת שלפעמים הם מקבלים ביצה בגן בארוחת הבוקר, כמה ביצים מותר לו לאכול בשבוע? פרט לירקות וגבינות האם יש דברים שאת ממליצה לתת בארוחת ערב? אני נמנעת מפסטה/אורז/לחם כי הוא מקבל את זה בגן. לגבי הטלוויזיה, אנחנו מגבילים מסיבה אידיאולוגית. לגבי הממתקים, אומנם אין לנו ממתקים בבית, אבל הוא מקבל מהשכנים ומהסבתא אנחנו לא מונעים ממנו לחלוטין, פשוט אם אין בבית והוא לא מבקש אני לא חושבת שזו בעיה בגיל זה. ושב תודה.

אמאקטנה

New member
שאלה למיכל הדיאטנית

בני בן שנה וחודשיים, אוכל רק בהגשה שלי לפיו ואינו לוקח אוכל בעצמו. אחותו התאומה כן עושה כך, הרבה יותר "סקרנית" וחוקרת. אפשר לשים לה על מגש כסא- האוכל חתיכת לחם והיא תיקח ותאכל, בעוד שהוא בקושי יסתכל על זה. שאלתי היא - האם זה תקין, או האם דרושה התערבות מקצועית? הוא קצת יותר קטן ממנה וקיים פער בהתפתחות ביניהם, אני משערת שיש קשר...יחד עם זאת, אשמח לתובנות שלך. הם נולדו בשבוע 35. תודה רבה

היי אמא של שיר

פעמים רבות הזנת פגים או לשעבר פגים מתרחשת באופן בו תארת את האכלותיו של שיר. הארוחות נמשכות במשך שעה ויותר כי נרדמים או מתעייפים. פחות חשוב מעקב הארוחות אלא חשוב מעקב הכמות !! לגבי הפטמה, נהוג לומר כ יכשם שבשד לא משתנה הפטמה, גם בבקבוק אין צורך לשנות. (אלא למטרות רווח של היצרנים). במקרה הזה ניתן לדעתי לנסות ואולי מעבר מהיר יותר יגרום לשיר לאכול יותר. האם שיר מקבל חלב אם בלבד? 3 פעמים ביום? ובשאר הפעמים? נהיה בקשר

שלום לשי ואושר

מומלץ לתת בגילאים הללו מנה בשרית. לא חובה כמובן כל יום אך רצוי כמה שיותר. (כמובן גם לא בהגזמה). לאור העובדה שאוכלים פעמיים בגן דג ועוד בשר בשישבת, לדעתי רצוי להוסיף פעם-פעמיים נוספות באורחת הערב. בנוגע לפירות, נשמע לי מוזר שבגן לא נותנים פירות. (בעבודתי אני נמצאת בגנים רבים) יתכן ונותנים לא כארוחה ממש פרי שלם אלא בחצר , קוביות לפה או ליד ואינך יודעת על כך? במידה וישנים בגן,אולי מקבלים פרי עם הקימה? ממליצה כארוחת ביניים של 1600 לתת פרי במקום הגמד ולתת יוגורט לא מומתק כתוספת לפרי. אם לא יאכלו גם פרי וגם יוגורט, היתי נותנת פרי ויוגורט דוחהלארוחת הערב. בתאבון

שלום להאהובה שלי

לדאוג מאוד לפני שישנה הבחנה, לא היתי ממליצה. האחות מחוייבת להיות עירנית ולשלוח לבדיקה כיוון ששבירת עקומות למטה ולמעלה של 2 אחוזונים מחייבת בירור. אשמח לשמוע עדכונים לאחר הבירור. בהצלחה

למעלה