תזכורת-ביום רביעי לי דן משדרת

0ne Man

New member
../images/Emo41.gifתזכורת-ביום רביעי לי דן משדרת../images/Emo41.gif

שלום לכולם, ביום רביעי הקרוב, 24.3.04, בשעה 21.00, לי דן תשדר בשידור ישיר את השיעור השני בשפת הסימנים למתחילים! כל אלה שלא היו בשיעור הראשון, מוזמנים לצפות בגלריה, שם יש תמונות שונות של סימנים שלי דן לימדה בשיעור הראשון, וגם את האיות של האותיות בשפת הסימנים. השידור יתקיים בבלוג TV בחדר חירשים, ושם התוכנית היא "קורס בשפת הסימנים". כדי להגיע למערכת הבלוגים, לחצו כאן. להתראות בשידור!

0ne Man

New member
השיעור עם לי דן - הערב!

הערב בשעה 21.00 תעביר לי דן את השיעור השני בשפת הסימנים, בחדר "חירשים". שם התוכנית שאתם צריכים לחפש היא "קורס שפת סימנים". ובקשה ממני לכל הגולשים: נא לא לפנות ללי דן במסרים פרטיים במהלך השיעור. היא לא תענה למסרים פרטיים! כמו כן, נא לשמור על רמת דיון הולמת ומכובדת במהלך השידור. תודה,ושיהיה לכולם צפייה מהנה!

Catty

New member
רגע,

זה מוקלט כמו שאמרת פעם, או שזה יהיה שידור ישיר?

סֵג

New member
מתי יהיה שידור חוזר?

ומשום שהיו בעיות, האם תשדרו בעתיד מהאולפן של תפוז? היה טוב מאוד שם.

0ne Man

New member
לא יהיה שידור חוזר הפעם

כי השידור לא הוקלט, מאחר ולא שודר מאולפני תפוז, והאמת היא, שגם לא היה הרבה תוכן בשיעור של אתמול, בגלל התקלות שהיו. לא נשדר שוב מהאולפן של תפוז, מכיוון שאי אפשר לדרוש מלי שתיסע כל שבוע לאולפן של תפוז ותחזור הביתה בשעת ערב מאוחרת. אני אשב עם לי ואבדוק איתה כל מיני חלופות אחרות.

חירשים

New member
הבלוג שבו ישודר השיעור נפתח עכשיו!

שלום לכולם, הבלוג TV שבו ישודר השיעור בשפת סימנים הערב כבר נפתח. עד לתחילת השיעור תוקרן בבלוג שיקופית. כל מי שעוד לא יודע איך נכנסים לשידור, מוזמן לבדוק כבר עכשיו איך נכנסים לבלוג. החדר כאמור פתוח מעכשיו. שימו לב- החדר נמצא בתוכניות של "עכשיו בשידור" (ולא בתוכניות ל"מבוגרים בלבד!") . שם הבלוג הוא חירשים, ושם התוכנית- קורס בשפת סימנים. בהצלחה!

0ne Man

New member
התנצלות

שלום לכולם, אני מתנצל על התקלות שהיו הערב בשיעור השני עם לי דן. חוץ מתקלה טכנית שהיתה בשרת של תפוז, היה ללי גם קושי גדול גם ללמד, גם לקרוא את השאלות של הגולשים וגם לענות. כמו כן המצלמה לא היתה באיכות טובה (אולי בגלל שזו היתה המצלמה הישנה שלי) גם ריבוי השאלות של הגולשים הוסיף לעומס על השידור, שנקטע פעמים רבות. בחדר היו בסביבות 40-45 אנשים, שכולם שאלו שאלות, וזה גרם למצלמה להיתקע מפעם לפעם. לי מאד השתדלה, אולם הבעיות הטכניות היקשו עליה להעביר את השיעור. אני ולי נשב יחד ונפיק לקחים מהשיעור הערב, ואני מקווה שנוכל בפעם הבאה לשדר ללא תקלות את השיעור הבא. לילה טוב לכולם

צלף

New member
אני גלשתי אחר כך לשני חדרים אחרים

אחד עם שלוש אנשים, והשני עם 61 אנשים, ובכולם אותם התקלות כמו שהיה בקורס שפת סימנים: כלומר, הפסקות בהקרנת תמונה. ומסך שחור במקום. הפסקות בהעברת קול. לפעמים חושך לפעמים התמונה קופאת,והקול נקטע... הרושם שלי שבלוג TV זה עוד לא מוצר בשל, וצריך לעבוד עליו על מנת שיעבוד בצורה סבירה... לגבי הקורס, במעט שראינו משפת סימנים היה די מרענן, אם הבלוג היה עובד בצורה סבירה היה אפשר ללמד את הבסיסי לפחות, אפשר להפוך את הבלוג TV לפירסומת ללימוד שפת סימנים...

0ne Man

New member
בדרך כלל אין בעיות בשידור

אולם הערב היה עומס על השרת ובגלל זה השיודר נקטע. יש שידורים רבים שעוברים ללא תקלה וללא שיבושים,ורוב הבלוגים משדרים ללא תקלות מיוחדות. אבל נפלנו במקרה על ערב לא מוצלח. חוץ מזה, ללי היה קושי מיוחד, כיוון שהיא היתה חייבת להיות מרוחקת מהמצלמה כדי שייראו את תנועות הידיים שלה, ולכן היה לה קשה לקרוא את הנאמר במסך (בשיעור הקודם הקרינו באולפן של תפוז את המסך על קיר שלם) והיה לה קשה כמובן גם לכתוב ולהסביר את מה שאמרה בעל פה. אני אנסה להפיק לקחים מהשיעור...

0ne Man

New member
הוספתי לגלריות כמה תמונות

שצילמתי מהשיעור השני. אני מתנצל על האיכות הגרועה, אבל זה מה יש... התמונות נמצאות בקטיגוריה "לי דן מדגימה סימנים".

U m a

New member
תעשו שידור חוזר?

השיעור נתקע כל כך הרבה שאני ארצה לראותו שוב...

0ne Man

New member
לצערי, אין אפשרות טכנית לכך

מכיוון שהתוכנית לא הוקלטה.

noam_ma

New member
אני דווקא סבור שלא ניתן ללמד ש"ס

בצורה כזו. גם כשהבלוג יעבוד היטב ולא יהיו תקלות בשרת, אי אפשר יהיה ללמד דבר כזה בצורה אפקטיבית. אפשר, במקרה הטוב, לעשות יחצ"נות לשפה ע"י האטרקציה של הבלוג, אבל לימוד דורש קירבה יותר ממשית ומוחשית בין המורה (במקרה שלנו, לי) ובין התלמידים. כמו כן, לימוד שפה כזו דורש תרגול. בצורת לימוד כזו לא ניתן לתרגל בצורה טובה. דבר נוסף, אם לשידור מגיעים 40-45 איש (לדעתי בעתיד יש פוטנציאל למספר גבוה יותר) וכל אחד שואל שאלה ולי צריכה להיות מרוכזת כל פעם גם בקריאת השאלות מחשב וגם בהעברת השיעור, האפקטיביות יורדת.

למעלה