תחרות השבוע

Neta558

New member
../images/Emo41.gif תחרות השבוע ../images/Emo41.gif

ראשית, לזוכה התחרות של שבוע שעבר. להזכירכם, התחרות הייתה תחרות כתיבה בנושא "למה צמחונות/טבעונות". מאכזבים שכמותכם, לא נתרמתם למשימה בהמוניכם, והקטגוריה הזו במאמרים תישאר שוממת למדי... מי שקול מצפונו עוד מתקשר איתו, יכול עוד להציל את המצב, ולכתוב מאמר בנושא. בתחרות הוא כבר לא יזכה, אבל אולי נגרד לו קצת כבוד מאחד העמודים הקודמים.
ולזוכה המאושר...טאם טאם טאם...
חיפושית עצובה
עם התסריט שכבש את לבבות הקוראים, התחנף למנהלות ושילב דמויות שונות מהפורום בתוכו. (אויש, כמה התרגשתי כשכיפל´ה קראה לי מותק!) התסריט כבר במאמרים, הכבוד מפוזר לו ברחבי הפורום, וההוקרה משתהה בדואר עם איזה איש-דואר מקסים ושובה לב. ועכשיו...
תחרות השבוע
תחרות פינות! הציעו לנו תרומה לשם הקמת פינה נוספת בפורום (עם יום משלה ואדישות של חברי הפורום אליה והכל!) וכעת רק נשאר לקבוע על מה היא תהיה. הציעו לנו רעיונות לפינה חדשה שתהיה קשורה לנושא הפורום, כמובן. הזוכה המאושר יזכה בפרס מדהים! (אין כמונו בצ´ופרים). כבוד עירוני (אבל בכמה ערים גם יחד!) וכמובן, הפינה שלו תעלה לפורום מדי שבוע, בכיכובו! כן, כן, הזוכה המאושר יזכה לכתוב פינה! היש כבוד גדול מזה? (זו שאלה רטורית שאין לענות עליה, למתענינים). גם הפעם ישפטו המתמודדים על פי כמה קטגוריות:
רצינות והשקעה (רמז-רצון לכתוב פינה אחת לשבוע...)
רלוונטיות לפורום (רמז-אי אר נשאר בשרשור
)
מקוריות וענין (רמז-מישהו קורא?) וכמובן, הקטגוריה הנוספת: (זאת שנותנת טעם לחייה של נטע)
חנופה לחבר השופטים! (רמז-חנופה לחבר השופטים!) שאו ברכה, ותחי הפינה!

Gal-Mo0D

New member
"איך אני קידמתי את הצמחונות השבוע"

פינה בה כל אחד כותב כיצד הוא ניסה או הצליח להשפיע ולקדם את נושא הצמחונות\טבעונות בקרב אוכלי הבשר, בנוסף - אפשר לשלב תחרות בה מי שהשפיע הכי הרבה (נבחר ע"י המלכות [טלי ונטע] [ואולי גם אלון] שלנו) מקבל אימוטיקון של פרח. טלי ונטע הן הכי טובות ! טלי ונטע הן הכי טובות ! טלי ונטע הן הכי טובות ! (לפחות בקטגורית החנופה אני אזכה)

tali_le

New member
בחנופה אתה זוכה באמת

אחרי שכתבת שאנחנו הכי טובות 21 פעמים ושאנחנו מלכות 7 פעמים (מה קורה לדפדפן שלך, בנאדם?) טלי

Gal-Mo0D

New member
נטסקייפ 7 ותפוז לא מסתדרים כל כך

אז אני די עושה בלאגנים בכל הפורומים שאני משתתף בהם...
אבל אתן עדיין הכי טובות!

adipo

New member
רעיון מוזר...

(יש לקרוא את הכתוב מטה כמו חיים יבין בתשדיר פרומו מרגש) "פינה לזכרם" בפינה זו תוכלו להיות פיהם, למספר דקות, של הקורבנות האנונימיים של תעשיית הבשר ולספר את סיפורם שיגרום לנו להזיל דמעה, או, אם יש לו סוף טוב, לחייך חיוך של ניצחון... תוכלו לספר את סיפורה של חמדה הכבשה, עדנה הפרה או שוקי הטלה הרך... אמנם לא פינה הכי אופטימית בעולם- אבל תודו שמקורית! לגבי החנופה- אני לא אכנע לפולחן האישיות שנעשה כאן ולא אתחנף לשופטות! אני לא אלך עם הזרם- כי רק דגים מתים שוחים עם הזרם!
יום טוב וחג שמייח עדי "ועוד לא קל לנשום ועוד לא קל לחשוב מול הרוח"

Veggie John

New member
הגיע הזמן שהפינה המחתרתית שלי

תקבל תוקף רשמי! בניגוד להצעה עדיפו, אני סבורה שפינה בה נקדיש רגעי זכרון ודמעות שבועיים לאותם קורבנות אלמוניים- הפינה שלי (בחילת השבוע, למי ששהה בתרדמת חורף מוקדמת) הולכת יותר על מוטיב הזעם! בכל שבוע (בניצוחי כמובן) (ובהשראתן המבורכת של מלכותיי כמובן) יספרו חברות הפורום על המידע שהן קראו/ראו/שמעו עליו והכי החריד אותן, זעזע אותן והכי חשוב, הגיע ישר לנקודה הזו בבטן והזכיר להן מדוע הן צמחוניות ופעילות. מעין בוסט-מוטיבציה שבועי, אם תרצו. וד"א, לדעתי הכנה והצנועה- כדאי שהפינה שלי תתפרסם בד בבד עם שרשור שיעסוק בדברים הטובים שקרו לזכויות בעה"ח ולטבעונות באותו שבוע - סיפורים קטנים וידיעות חשובות שישלימו את תהליך חיזוק המוטיבציה השבועי. פינת יום שישי של נטע *ליקוק* -- *ליקוק* תואמת את ההגדרה. שתי הפינות יוכלו להתפרסם באותו יום ויתנו קונטרה זו לזו. ובזאת סיימתי את טיעוניי *קדה*.

פינת ההיסטוריה השבועית../images/Emo70.gif

בכל שבוע יתן מישהו הרצאה היסטורית לגבי נושא או אישיות שקשורים לטבעונות. מי שרוצה דוגמה לכך, מוזמן לקרוא את ההודעת שכתבתי לגבי היטלר ופיתגורס בשירשורים שהתפתחו כאן בפורום. למעשה, אפשר לקרוא גם לפינה, הפינה הרב-תחומית, בה מישהו יתן הרצאה שאינה מהתחומים המיינסטרימים של הטבעונות (לא הרצאות תזונתיות...) אבל יש לה קשר לטבעונות. כמובן שלנטע וטלי הפינות האלו מיותרות לחלוטין, הרי הן כבר יודעות הכל בהיותן כל כך חכמות ומושלמות. *ליקוק* אבל אני חושב שלאחרים הן יוכלו להיות מאוד מעוררות מחשבה ומעשירות ידע. Rest my case, *בועט לג´ון בתחת בזמן שהיא קדה קידה, ג´ון נופלת על הפנים. קד קידה*

shirabalter

New member
נהדר! אם תחת העריצה המוערצת נטע...

...יש גם מקום להבעה אישית: תומכת בכל פה!
אני מביעה בזאת את נכונותי להתגייס למען נטע כולנו את אשר נטע יודעת מאז הוולדה כטבעונית המשכילה בעולם!

shirabalter

New member
...את אשר נטע יוטעת...

מוגש מ(נ)טעם: "האגודה לשיפור הודעות בכל מחיר"

הפינה הרב תחומית ../images/Emo132.gif

זה יהיה שם הפינה שמוצעת בהודעה הנ"ל.
יהיה הסמל שלה. נטע סירבה לעשות אותה במחזור של 8 ימים. אז מתוך התחשבות ב(אחת) ממנהיגותינו הנערצות, אני מציע שיום הפינה יהיה יום שלישי. באומרך: יום שלישי פעמיים כי טוב! (גם צמחונות-טבעונות וגם תחום אחר!)

vegan

New member
פינת המכתבים

בפינה זו נפרסם מכתבים שנשלחו על ידי חברי הפורום לעיתונים, חברי כנסת, חברות וכל גורם שיכול להשפיע ולשנות. בונוס מיוחד יהיה על מכתבים שהתקבלו בתשובה. קצת דוגמאות למכתבים:
מכתב תגובה לעיתון על כתבה שזה עתה התפרסמה.
מכתב לחבר כנסת על נושא בחקיקה או בדיון הוועדות.
מכתב לחברות מזון ומסעדות המעודד הוספת מאכלים טבעוניים והורדת רכיבים שאינם כאלה ממוצרים קיימים.
מכתב לחברת מזון או יבואן המבקש מידע לגבי מרכיבים של מוצרים עם ספק לגבי טבעוניותם, לתועלת כלל אנשי הפורום.
מכתבי מחאה - לאלעל, אינטרנט זהב, פרוקטור אנד גמבל, מסעדות שמגישות כבד אווז... פינת המכתבים תעודד את הפעילות בנושא, פעילות שיכולה להיות בעלת השפעה רבה ביותר וגם תאפשר ללמוד זה מזה, על מנת לשפר את כתיבתנו. בפינה גם נפרסם רעיונות לגבי יעדים ונושאים לכתיבת מכתבים.

vegan

New member
דוגמא למכתב שהוזכר בכנסת

מכתב זה נשלח לקראת הדיון בכנסת בעקבות חשיפת הניסויים במאליש וחבריו. המכתב צוטט בכנסת ע"י ח"כ קולט אביטל: "קיבלתי מכתב מאזרח שאיני מכירה בשם אמנון ... הכותב: המפתח לפיקוח נאות הוא הסרת הסודיות מהניסויים ופיקוח חיצוני בלתי תלוי על אישור הניסויים. " ירושלים, 3 בדצמבר 2001 לכבוד חברת הכנסת קולט אביטל פקס´ 6496539-02 הנדון: פיקוח על ניסויים בבעלי חיים ח"כ נכבדה, אני פונה אליך בעניין הפיקוח על ניסויים בבעלי חיים. אני מקווה כי תפעילי את השפעתך כחברת וועדת החינוך למען בעלי החיים. לפני כשבע שנים נחקק בכנסת חוק צער בעלי חיים-ניסויים בבעלי חיים. החוק נחקק מתוך מטרה טובה, להסדיר את הניסויים בבעלי חיים, אך בראייה לאחור החוק אינו ממלא את תפקידו. החוק כיום משמש למעשה כחותמת גומי, כאשר מוסדות וחוקרים מוסמכים לאשר לעצמם ולחבריהם את ביצוע הניסויים. בערוץ 2 נחשפנו לדוגמה מזעזעת של ניסוי מיותר. עיינתי במאמר שנכתב בעקבות ניסוי זה. אין בו אזכור של אפילו מחלה אחת שהמחקר מתיימר לרפא. אין במאמר כל שימוש במדידות מהמוח שעבורן נעשה הניתוח האכזרי. לא היתה כל מניעה לבצע את המחקר, ללא פגיעה כלשהי, על אדם – בלי לפתוח לו את הראש, להצמיאו, לבודדו ולהחזיקו במתקן ריסון. המפתח לפיקוח נאות הוא הסרת הסודיות מהניסויים ופיקוח חיצוני בלתי תלוי על אישור הניסויים. הצעות החוק שהוגשו בנושא הינן הצעות חשובות ואני מקווה כי תצרפי את תמיכתך בהם. אולם, מן הראוי להוסיף להצעות אלה סעיף אשר יסיר את מעטה הסודיות מהניסויים. יש להסדיר בחוק שכל ניסוי הנערך בבעלי חיים יהיה פתוח לעיון וביקורת הציבור ותוצאותיו יהיו נחלת הכלל. הטעמים לכך הינם: 1. ביקורת ציבורית הינה הדרך היעילה ביותר להבטיח את קיום הפיקוח על הניסויים על פי רוח החוק. 2. אם כבר מקריבים בעל חיים למען הצלת חיים, יש להפיק מכך את התועלת המירבית. לכן חשוב שגם מדענים אחרים יוכלו לעשות שימוש בתוצאות הניסוי. 3. חשיפה של הניסויים תמנע כפילות מיותרת של ביצוע ניסוי דומה על ידי קבוצות שונות. 4. הקורבן הנדרש מבעל חיים בניסוי הוא מעל ומעבר לכל תרומה אחרת, חשובה ככל שתהיה של בני אנוש. קורבן זה נדרש למען האנושות ולכן מן הראוי שתוצאות הניסוי יהיו שייכות לכלל האנושות. המחזאי ג´ורג´ ברנארד שאו כתב: "זוועות אינן זוועתיות פחות כשהן מתרחשות במעבדות ומכונות מחקר רפואי" לצערנו, מתרחשות בארץ זוועות רבות מאחורי קירות אטומים תחת האמתלה של מחקר רפואי. חוקרים נוטים להשתמש במילות הקסם "מחקר רפואי" להצדקת זוועות שאין בינן לקידום הרפואה אפילו קשר קלוש. רק פיקוח חיצוני יאפשר את קיום החוק כרוחו. אני קורא לך להרתם למען הפעלת ערכי המוסר גם בתחום זה ולקדם את תיקון החוק באופן שיצמצם למינימום את הניסויים בבעלי חיים ויבטיח פיקוח נאות וניצול מירבי של הניסויים שבכל זאת ייעשו. בברכה, (שם מלא) (כתובת)

lilithmm

New member
הצעה לשיפור

פינת מכתבים תכלול גם פורמטים של מכתבים בנושא שלנו, שכל חבר פורום יתחייב לשנות מעט או שלא לשנות ולשלוח לכל החכים.

lilithmm

New member
למה ללכלך?

חיפושית זכתה בכבוד, והיא היתה זוכה גם אם היו עוד 1000 מתחרים! כל מי שקרא את הסיפור המדהים שלה ישר ידע שהוא הולך להפסיד, ולא כתב. אז ללללמממה?

shirabalter

New member
האמת...

נהניתי מאוד מקריאת הסיפור הנחמד של חיפושית, אך עם כל הכבוד...לא.

למעלה