תחרות השירה החירשת!

0ne Man

New member
../images/Emo41.gif תחרות השירה החירשת! ../images/Emo41.gif

שלום לכולם!
אנו שמחים להכריז בזאת על פתיחת תחרות כתיבת שירים נושאת פרס יקר ערך בפורום שלנו! התחרות מתקיימת בחסות חברת מהלב. הפרס הראשון – מכשיר טלפון לכבדי שמיעה דגם GEEMARC CL200 בשווי 750 ש"ח - תרומת חברת מהלב. אתם מוזמנים לכתוב בזאת שיר בשפה העברית בלבד בנושא ליקוי שמיעה- חירשות, או ליקוי שמיעה קל. על השיר לתאר את חיינו כלקויי שמיעה, על התחושות שלנו, הפחדים, ההתמודדות שאנו מתמודדים מדי יום ביומו עם ליקוי השמיעה, וכל פן אחר שקשור לליקוי השמיעה. עליכם לכתוב את השיר לבד , בכוחות עצמכם בלי להעתיק קטעים משירים של מחברים אחרים. הכתיבה צריכה להגיע מהלב שלכם, אל הלב של כולנו- חירשים ושומעים גם יחד. אחת מהמטרות של התחרות היא לפתוח לעולם השומע דלת אל העולם שלנו, כדי שיכירו אותנו ויידעו מי אנחנו ויבינו, שאנחנו לא שונים בהרבה מהשומעים- רק קצת יותר מוגבלים בתקשורת. במידה ויתברר במועד התחרות או לאחריו, שהעתקתם שיר או קטעים משיר של אדם אחר, תיפסל היצירה ולא תשתתף בתחרות, והגולש לא יוכל להשתתף בתחרות ולא יהיה זכאי לכל פרס. אם הגולש כבר קיבל את הפרס בגין היצירה המועתקת, הוא יידרש להחזיר חזרה את הפרס שקיבל לידי "תפוז". בתחרות רשאים להשתתף כל גולש חירש או כבד שמיעה ללא הגבלת גיל! גם ילדים, בני נוער, ומבוגרים מוזמנים להשתתף בתחרות! מנהלי פורום החירשים וכבדי שמיעה של תפוז, וצוות השופטים אינם רשאים להשתתף בתחרות. את השיר שכתבתם יש להביא ולפרסם כאן בפורום, ולציין בנושא שזה הצעה לתחרות השירה החירשת, והשיר ישתתף בתחרות השירה. מנהלי הפורום יאשרו בפורום מתחת לשיר שהשיר נרשם להשתתפות בתחרות. השירים ייקראו על ידי כל הגולשים, שיכולים לקרוא ולדון על השירים שהתפרסמו בפורום. למשתתף בתחרות תהיה אפשרות לערוך תיקונים בשיר המשתתף בתחרות על ידי הודעה למנהלי הפורום, ובלבד שהגיש ופרסם את השיר המתוקן עד למועד סגירת התחרות. היצירות שישתתפו בתחרות יפורסמו גם במאמרים של הפורום. המועד האחרון להגשת היצירות שכתבתם הוא 29.2.04 . לאחר תאריך זה לא יתקבלו שירים נוספים לתחרות, ולא תינתן אפשרות לתקן שיר שהוגש לתחרות. רק השירים שהתקבלו עד לתאריך הנ"ל יהיו אלה שהשופטים יקראו ורק עליהן תינתן ניקוד על ידי השופטים! צוות השופטים של התחרות הוא: 1. המוזה - מנהלת פורום מכתב שלא נשלח ב"תפוז". 2. One Man - מנהל פורום חירשים וכבדי שמיעה ב"תפוז" 3 צלף – מנהל פורום חירשים וכבדי שמיעה ב"תפוז". לפורום החירשים של תפוז יש זכות לצרף, לפי שיקול דעת מנהלי הפורום, שופטים נוספים לצוות השופטים של התחרות או לשנות את הרכב השופטים. מנהלי הפורום יפרסמו בפורום הודעה על כל שינוי בהרכב השופטים, במידה ויחול שינוי. לצוות השופטים יש הזכות לפסול לפי שיקול דעתם הבלעדית, משתתפים, שהשתתפותם נוגדת את כללי התחרות, האתיקה או ההגינות, ועל החלטת צוות השופטים לא יהיה ניתן לערער! צוות השופטים יקרא את היצירות שהתפרסמו בפורום לתחרות וייתן ניקוד לכל יצירה, מ-1 עד 100, והיצירה שתזכה בסכום הנקודות המצטבר מכל השופטים הגבוה ביותר תזכה במקום ובפרס הראשון. צוות השופטים ייתן משקל מיוחד ליצירות שבאות מהלב ומדברות אל הלב. החלטת צוות השופטים על היצירות הזוכות הנה סופית, ואין עליה זכות ערעור! הגולשים שמשתתפים בתחרות מביעים בזאת את הסכמתם לתנאי הנ"ל, ומתחייבים שלא להגיש ערעורים על החלטת צוות השופטים. לא ניתן לזכות עבור יצירה אחת ביותר מפרס אחד. גולש אחד לא יוכל להגיש יותר משיר אחד בתחרות. בשום מקרה גולש אחד לא יקבל יותר מפרס אחד בתחרות. אין להגיש בתחרות שירים, שהשתתפו כבר בעבר בתחרויות אחרות או שפורסמו במקומות אחרים,אפילו אם הגולש המשתתף בתחרות כתב אותם בעצמו. צוות השופטים ייתן את החלטתו לגבי היצירות הזוכות עד ליום 18.3.04 והזוכה בתחרות יקבל הודעה ממנהלי הפורום על זכייתו ויתבקש להעביר את פרטיו למשלוח הפרס. לתפוז יש הזכות לפרסם את שמות הזוכים .(לבקשת הזוכים-ניתן לפרסם גם ללא ציון השם האמיתי אלא רק בכינוי של הגולש בפורום) ואת היצירות הזוכות בכל דרך ואמצעי פרסום שתפוז ימצא לנכון. אז אתם מוזמנים לכתוב שירים לתחרות, ושיהיה בהצלחה לכל המשתתפים! שיר שיר שיר....שירו שיר לחירש....

0ne Man

New member
קצת פרטים על הפרס הגדול...

טלפון לכבדי שמיעה GEEMARC CL200 תרומת חברת מהלב טלפון לאנשים כבדי שמיעה מתוצרת חברת GEEMARC. * הגברת עוצמת השיחה ב- 35Db. * התאמה לשימוש עם מכשיר שמיעה במצב T. * כיון עוצמת ותדרי השמע. * כיוון עוצמת וסוג הצלצול (3 רמות הגברה * 3 סוגי צלצול בתדרים שונים). * פלאש מהבהב בעת הצלצול. * לחצנים גדולים ותכונות חכמות: שיחה ממתינה, חיוג חוזר, השתק. * לחצני זכרון: 3 לחצני זכרון חירום + 9 לחצני זכרון נוספים. * יציאה לאוזניות או חיבור לשתל. * יציאה לכרית רוטטת. * חיבור לתליה על הקיר. עלות לצרכן – 750 ₪.

0ne Man

New member
אני מקווה שאירוע שירת האדם..

תיתן השראה לכל המשתתפים בתחרות ה"שירה החירשת" בעת כתיבת השירים לתחרות. והנה שיר קטן שכתבתי לאחר האירוע (השיר לא משתתף כמובן בתחרות השירה) היום בבוקר קמתי משנתי, הרכבתי ת'מכשירים, נסעתי לתל אביב להשתתף באירוע החביב של שירת האדם. המון אנשים היו שם ואני לא אומר את זה סתם. כמעט כולם עם אוזניות באירוע היה שווה להיות! כולם שרו, צרחו וזייפו ואף אחד לא אמר להם תתביישו! אני אבוא לאירוע גם בשנה הבאה גם אתם תהיו שם, אה?
אני קורא לכולם להשתתף בתחרות בשביל הכיף, לא בשביל הפרס, אלא בשביל הכיף שבכתיבה, היצירתיות, ההנאה והחדווה, והדיונים הנהדרים שיבואו לאחר פרסום כל שיר. לא חשוב אם אתם לא יודעים לכתוב שירים. כל מה שתכתבו מהלב, ושקשור כמובן לשמיעה (או יותר נכון- לליקוי השמיעה) יתקבל בשמחה רבה! אז מי יהיה המשתתף הראשון של תחרות השירה החירשת?

סתם שיר

פרפרזה על השיר "מגש הכסף" מאת נתן אלתרמן ואח"א תשקוט, אין יריבויות עוד יו"ר אח"א אמר שלום ולא להתראות בית הלן קלר נותר על עמדו עם זכוכיות מנופצות ומהפעולות נותרו לוחות המודעות מעבר לאופק עלו זוג חרשים צעירים אין סימן אם חיים הם או ירויים "מי אתם?", שאלה אח"א בקול רוטט "אנחנו מגש הכסף עליו ניתנו זכויות החרשים" סימנו הצעירים ללא הד [לא משתתף בתחרות]

lihi1

New member
הצעה לתחאות שירה החירשת

עומד על אדמה שומע את הדממה אני רואה אדם מדבר אינני רואה אדם מספר אני מרגיש בחוץ לא מרגיש נחוץ

0ne Man

New member
שיר מס' 2 נרשם לתחרות ../images/Emo13.gif

הערה קטנה לליהי:השיר קצר מדי לטעמי, למרות שהתוכן שלו בעל משמעות רבה... ו....ברוך בואך לפורום, ליהי!

0ne Man

New member
שיר עצוב

מלא יאוש דומם... כותב השיר מרגיש מנותק מהעולם עקב חירשותו, ויש בשיר נימה של השלמה עם הגורל. יחד עם זאת, יש עוצמה בשיר.המילים שבשיר נוגעות ללב, ויש הרגשה חזקה של הזדהות. חבל שכותבת השיר לא פיתחה עוד קצת את השיר, היא כתבה כמה מילים, "עוררה את התיאבון", וסיימה בלי להגיש את המנה העיקרית, שלא לדבר על הקינוח...

כיסוף

New member
לא נכון

אין פה יאוש ואין אממממממממממממה מי שכתב/ה את השיר קלעה למטרה גם בחרוזים וגם קצר וקולע שיר לפעמים מכיל שני בתים או בית אחד או להעביר מסר לעומת השיר??? של בועז? זה מגילת אסתר לא שיר. כמה תוכן בבית אחד. זה חיבור זה לא שיר בכלל. צריך הרבה נייר רציף כדי להוציא במדפסת. השיר? שלו הוא חיבור שמפורק לכמה חתיכות שנכתב בטור ועוד טור ועוד טור.

lihi1

New member
תודה

תודה על התגובות כתבתי שיר קצר כי לא ידעתי מה להוסיף כתבתי בלשון זכר מבלי סיבה מסוימת אך אני כותבת ולא כותב למי שיש ספק

lihi1

New member
המשך שיר או שיר

תעזרו לי בבקשה להחליט אם זה יהיה המשך השיר (שיר מס' 2) או שיר בפני עצמו ולהחליף אותו במקום השיר הקודם או שלא לשים את השיר תודה הם מדברים אליי אני שואל מה? הם מסתכלים אליי אני אומר מה?! הם שותקים הם צוחקים האם זה צודק? האם אני צודק? הם נאנחים הם מחייכים עונים לי לא חשוב ואכן מרגיש לא חשוב

0ne Man

New member
לדעתי האישית

זו תוספת מאד יפה לשיר הקצר שכבר כתבת. הייתי מציע לך לצרף את הקטע הזה כהמשך לשיר שכבר כתבת. אז תחשבי על זה ואחרי שתחליטי, תודיעי לי מה ברצונך להגיש לתחרות. יכול להיות שעוד כמה גולשים יציעו לך הצעות נוספות...

Catty

New member
מאז ההודעה על התחרות

המצאתי כבר 3 שירים...
לא יודעת מה לבחור ביניהם...

שילחי את כולם והשופטים יבחרו

גם בבגרות מותר לענות יותר ממספר התשובות המינימלי, והמעריכים בוחרים את התשובות הטובות ביותר. כך אמרו לי בבית הספר.

0ne Man

New member
לפי כללי התחרות

כל משתתף רשאי להגיש לתחרות רק שיר אחד. אבל אין בעיה שקאטי תפרסם את השירים בפורום ותבקש מהגולשים לעזור לה לבחור את השיר שיוגש לתחרות. השופטים יקראו רק את השיר, שקאטי תודיע שהוא משתתף בתחרות.

lihi1

New member
התלבטות

כתבתי שיר שהוא יכול להיות המשך לשיר שכתבתי או שיר בפני עצמו ואני לא יודעת מה לעשות כי אני לא יודעת אם זה יקלקל או יהרוס את השיר אם אשלב ביחד כי נאמר שאפשר רק שיר אחד מה לעשות?

0ne Man

New member
ההצעה שלי

היא שתפרסמי את הקטע בפורום, ותתיעצי עם שאר הגולשים בפורום אם כדאי לצרף את הקטע הנוסף לשיר שכבר כתבת, או אולי אפילו להחליף את השיר שהגשת בקטע החדש... בהצלחה!

היי עוד שיר נרתם לתחרות שירה

שמי לירן והנני בת 16 בלבד ולומדת בתיכון מקיף יהוד שרובכם בטח מכירים יאללה מגישה שיר שקשור לחירשותיי שבכיבול מדבר קצת עליי ועל קושי שלי ומקווה שהשיר יצורף לתחרות ותודה!!!(וברכותיי על המנהלים החדשים של הפורום, הרבה זמן לא הייתי בפורום והופתעתי שהוא חזר לתחייה) כאשר....(שם השיר) כשנולדתי כולם חגגו כשהתגלתי כחירש כולם נחרדו כשגדלתי כולם דאגו לגורלי כשהתחלתי להתקדם כולם התפלאו כשמכשירי השמיעה יושבים על אוזניי הילדים הסתקרנו כשנכנסתי לבדי לכיתה השומעת לראשונה הילדים הסתכלו עליי בצורה אחרת כשביקשתי תרגום לדבריי המורה בשיעור הילדים צחקו על הקושי שלי כשהתחברתי לכמה ילדים בכיתתי הילדים לעגו עליהם ועליי כשהצטיינתי בלימודים הילדים הופתעו כשהלכתי לחבריי החירשים בהפסקות השומעים שכחו ממני כשכשאני מנסה לדבר טוב השומעים לא תורמים לעזרתי כשאני מסמן בשפת הסימנים בשומעים מסתכלים עליי כחית פרא כשנגמר יום הלימודים השומעים מתנהגים כאילו אני לא קיים כשבאתי במיוחד לפעילות של השומעים הם לא מנסים בכל כוחם לצרף אותי אליהם כשנזקקתי לעזרה עליי להתחנן לשומעים שלפחות יעזרו לי קצת כשנעדרתי משיעור ותוהה למי אפנה לבקש את המחברת להשלים ומי ישמח לתת לי כשמורים משבחים אותי למרות חירשותיי השומעים מזלזלים כשהטילו עלינו לעשות משימות ביחד לא הצלחנו להבין אחד את השני כשבאתי הביתה שאלתי את אימא למה לא נולדתי חירש כשאני מבלה עם החירשים הם משכיחים ממני את כל קושי הכרוך עם השומעים. כשאני עם החירשים אנחנו לועגים על השומעים כפי שלועדים עלינו כששומעים בודדים שמציעים לעזור לי בכל ליבם החירשים לא מקבלים בעין יפה כשלא פעם אחת אני תוהה מה ארצה להיות בעתיד ואם אסתדר עם השומעים כשנשאר דבר אחד זה להודות לאלוהים שיצר אותי כאדם או שומע או חירש כשאני הולך לישון אני חולם מה יקרה אם הייתי שומע ומחייך זהו....

כמה תיקונים

1. כשהתגלתי-כשהתגלה שאני חירש 2. כשכשאני-כשאני 3. כשמורים-כשהמורים 4. כפי שלועדים עלינו-כפי שלועגים עלינו 5. שמציעים עזרה-מציעים עזרה

למעלה