מניה-דיפרסיה/ שלי ("קצת אחרת")
שלי מ
"קצת אחרת", כותבת: . מניה-דיפרסיה. חזרתי עכשיו מחתונה של חברה. אצלנו בד"כ כולן מתחתנות בטווח הגילאים שבין 19 ל-21, וכך יוצא שבטווח של שנתיים בערך כל החברות בכיתה ובשכבה מתחתנות. יש שבועות שיש בהן שלוש חתונות בשבוע אחד, ויש תקופה של כמה חודשים יבשים וצחיחים מבחינת החתונות. השלב הזה, שאני נמצאת בו היום, הוא כבר השלב שאחרי הנורמה הגורפת. כלומר - הבנות ברובן כבר בנות 22. לחלק מהנשואות יש כבר ילדים (לשתיים יש כבר שני ילדים!), חלקן בהריון, וחלקן - המיעוט שבמיעוט - עדיין רווקות. אני, איך לא, במיעוט. היום הייתה חתונה של חברה, וכווולן הגיעו. כשיש רווח גדול בין חתונה לחתונה - זה בד"כ מתכון בטוח לפגישה כיתתית מלאה ומרגשת, כי כולן כבר הספיקו להתגעגע, רוצים לדבר, להתראות, לראות מה חדש, להתעדכן, להגיד מזל-טוב למי שצריך. בחתונה עצמה אני בד"כ בהיי (להלן: מניה). שמחה עם כולן, כל הזמן מחייכת, קורנת ובטוחה בעצמי, ותמיד אנשים אומרים לי שאני נראית מבסוטה מהחיים. כשאני נמצאת בחברה אני מרגישה כמו דג במים, חופשיה ומשוחררת, נהנית מכל רגע. חברות, חניכות, מכרות - לצחוק עם כולן ולדבר בכיף זה באמת סיבה למצברוח טוב. אני גם תמיד משתדלת להיראות טוב ולהרגיש טוב עם עצמי והחיוך מרוח לי על הפרצוף רוב החתונה. והוא לא מזוייף! הוא אמיתי ושמח ומכל הלב. גם התזמורת והריקודים והכל נותנים כזאת תחושה של שמחה בלב, שאי-אפשר לא להידבק. ויש עוד תופעה מוזרה. אנחנו כבר בנות 22 וכבר מזמן גמרנו את הלימודים המשותפים, כבר מזמן אין עניינים חברתיים ופערי מעמדות (לפעמים זה להפך: בת שהייתה בשולי השוליים של החברה היא היום אישה נשואה באושר + ילד יפהפה, עובדת במשרה טובה ומכניסה, ודווקא אחת שהייתה בשיא החברה נשארה רווקה ומובטלת...) ובכל-זאת, נדמה שיש דברים שקשה להשתחרר מהם: אני עצמי הייתי חלק מרביעייה שהייתה הגרעין החזק של הכיתה לאורך רוב השנים (למעט השנה-שנתיים האחרונות, שאז כבר גדלים מהשטויות האלו). תמיד העיניים היו נשואות אלינו והרבה ניסו להיכנס לחברות הזאת (ל"ברנז´ה") ולהחשב בעלות מעמד. הייתה עוד חבורה של 5 בנות שהיה להן גם מעמד טוב בחברה, והרבה פעמים היינו מוצאות את עצמינו יחד - הארבע והחמש. אבל לאף אחת לא היה ספק שהארבע הן בראש הפירמידה החברתית. בחתונות של חברות אני לפעמים מרגישה כאילו אני עדיין אי-שם בכיתה י´-י"א כשלמילה שלי יש משקל עצום, ויש משהו מכובד בלעמוד ולדבר או לצחוק איתי. תודו שזה מחמיא (אם כי מפליא ביותר). וגם להיפגש - ארבעתנו - כמו פעם, עם כל ההבנות הדקות שיש בין חברות-ילדות קרובות. (אגב, לאחת מהארבע יש היום ילדה משגעת בת שנה וחצי, השניה ילדה בן בונבון לפני חודשיים, והשלישית סיפרה לי בדיוק אתמול שהיא בשבוע השני להריונה...) החניכות שלי שהגיעו בחלקן (מי שהוזמנה ע"י הכלה מסיבות כלשהן) גם עושות לי הרבה כבוד... בקיצור - אני פשוט בהיי. בדרך חזור, כשהולכים הבייתה ברגל (או לוקחים מונית. תלוי במצב הפיננסי) משחזרים את החתונה וצוחקים ומנסים לנחש מי בהריון וכאלה... ואז אני מגיעה הבייתה וישר הולכת למקלחת. וכשהמים זורמים - זורמות גם המחשבות. זורמות ושוטפות בקצב מטורף , והמצברוח הטוב יורד לו בצניחה איטית וחופשית(להלן: דיפרסיה). פתאום חושבים על כל הבנות שרובן כבר נשואות ויש להן בית משלהן ובעל שמחכה בו, ולרובן יש כבר ילדים, חמודים יותר ופחות. כולן כבר עברו שלב בחיים, ואפילו שניים, ורק אני כ"כ תקועה, כ"כ מדשדשת שוב ושוב כבר תקופה ארוכה באותו מקום. באותה ביצה עכורה ודלוחה. יש כמה חברות שגם הן עוד רווקות, אבל עד מתי אני אשתייך ל"חבורת הרווקות"??? ושום קרן אור לא נראית בחושך. פתאום אני מתפעלת מעצמי איך אני מצליחה להציג ולשחק בכישרון רב כל-כך, כאילו הייתי עומדת על במה מול אלפי צופים, עד-כדי-כך שאפילו אני לא תמיד מצליחה להבחין שאני בעצם משחקת. לכמה שעות טובות אני נועלת את כל רגשות הבדידות, הפחד (כן, פחד. פחד משתק, אימה מזדחלת: לא חסרים אנשים שלא התחתנו ונשארו רווקים עד סוף חייהם, שה´ ישמור?!?!) והכאב, ועוטה על עצמי מסכה-מוכנה-מראש של הליצן הצוחק והמאושר. איש לא יודע מה מתחולל עמוק עמוק מתחת לפני השטח. איש לא מבחין בלבה הרותחת המבעבעת והשורפת שתצליח לצאת רק כשאהיה ביני לבין עצמי. והמים זורמים, ואיתן הדמעות, והכאב, והכעס, והקנאה, ואין-האונים, והבדידות והאימה---- וכמו גוש עולה מעומק הלב מטפס במעלה הגרון ורוצה להשתחרר בצעקה מחרידה ומזעזעת- "ריבונו-של-עול----ם! ע----ד מ----ת----י----???"