תיק עזרה ראשונה

../images/Emo41.gifתיק עזרה ראשונה

הייתי היום בטיול בגלבוע ונפלתי וחטפתי שיפשוף קל (אני אשרוד) אבל זה שרף לי ורציתי למרוח יוד, הכל אופן- ניגשתי למגיש עזרה ראשונה שלא בדיוק שמע אותי (לא מאשימה אותו) אז החלטתי שאני ילדה מספיק גדולה כדי לדאוג לעצמי וזאת לא הפעם הראשונה שמשהו קורה לי! אז אחרי חיפושים של תיק עזרה ראשונה- פתחתי את התיק ולהפתעתי לא היו שם הרבה דברים חוץ מהציוד האישי של המגיש עזרה ראשונה... לא כ"כ דאגתי כי מישהי אמרה לי שיש עוד תיקים ושהיא ראתה לפני כן את המע"ר עוזר למישהי... ואחרי כל המגילה הזאת (אני בהיגמלות מאריכות בדברים) מה צריך להיות בתיק עזרה ראשונה? הרי צריך עזרה טובה כעזרה ראשונית אבל לא צריך לסחוב על הגב אמבולנס שלם... (אני יודעת פלוס מינוס מה צריך, אבל תתחשבו בשאלה האחרונה).

Action force

New member
אני מצרף לך קובץ.

קובץ שבו ציינתי לאחראית הצופים באילת. על מה לפי דעתי צריך להיות בתיק. (לאחר שהייתי בטיול ולא היה ציוד כראוי)... אילו הדברים המינימלים שהייתי יוצא איתם על הגב.

תקן תיק ע"ר

למה להמציא את הגלגל מחדש ? תקן תיק חובש של מד"א (על פיו עובד משרד החינוך): 8 תחבושות אישיות 2 בינוניות 1 בטן 10 משולשים 20 פדי גזה 1 גזה וזלין (לשימוש בלילות החורף הקרים...) סביעור פולידין משחה + נוזל 10 פלסטרים ("אגד מידבק") סט עירוי 10 שפדלים (שבאין שימוש אחר אפשר למרוח איתם שוקולד על לחם...) מספרים (מלע"כ) מיקרופור פינצטה ח.פ. 10 ספונג´טות ("פד לחיטוי עור"). מנתבי אוויר בגדלים שונים. כפפות ח.פ. שכחתי משהו ? נו בבדאי, פנס. פנקס כיס. כלי כתיבה. ואם יש חובש מוסמך בכוח, הייתי מוסיף אקמול, כדור נגד שלשולים, אדקס וכו´...

chanand

New member
"חובש מוסמך"???

מה זה?? "ואם יש חובש מוסמך בכוח, הייתי מוסיף אקמול, כדור נגד שלשולים, אדקס וכו´..." עוד לא שמעתי על חובש שבסמכותות לתת תרופות. מישהו מוכן לחדש לי? ומה זה חובש מוסמך? יש חובשים שלא הוסמכו להיות חובשים?

MK4

New member
עזרהההה

כבר שאלתי קודם אבל עדיין לא הצלחתי למצוא תחבושות בינוניות ותחבושות בטן

הכוונה היא...

לחובש שעבר קורס חובשים, ולא לנער/ה בני 16 שבי"ס מחשיב אותם בתור חובשים. ואיזה עניין של "סמכות" ? כמו שלהורים שלך מותר לתת לך אקמול, אדקס וכו´, כך גם חובש יכול לתת לך אותם. החשיבות שיהיה אדם שעבר קורס, כי קרוב לוודאי (לא תמיד, אבל ברוב המקרים) שהוא מכיר יותר טוב את תופעות הלוואי, המינונים וקונטרא-אינדיקציות למתן תרופות. רד מהעץ שטיפסת עליו...

chanand

New member
גם לנו - החובשים, אסור לתת!

לחובש אסור לתת תרופות!

../images/Emo24.gif תודה רבה...

מסתבר שהתיק באמת היה חסר תועלת (לחלוטין). מה שבטוח שאני לא אקח צ´אנסים... אגב- אמא שלי ראתה את הרשימה שהעליתי והיא אמרה שזאת רשימה מעולה ושהיא תשתמש בה (היא רכזת טיולים בבית הספר שלה).

KITARO

New member
תיקון טעות

בטיולים יש מ"ער ויש חובש לשניהם אסור בתכלית האיסור לתת תרופות גם "אם הוא חובש מוסמך" וזאת על רקע של התפתחות רגישות לתרופות אלו

Action force

New member
טיולים.

כמו שאתם יודעים אני גר באילת. ויוצא לי בממוצע פעם אחת בחודש, ללוות טיולים. הפק"ל שאני רשמתי, זה רישמת ציוד שאני כמע"ר, הייתי שם בתיק. וכמו כן, אני חושב שאותה רשימה תועיל גם לכל חובש שהו. נכון, על פי החוק אוסר למע"ר או חובש, לתת תרופה מכל סוג שהיא. אבל בשטח נותנים. אני לא נותן, ובכל טיול שאני שם, אני מסביר (בצורה יפה) שלא כדאי לא לתת תרופה. תשובתם תמיד זהה: "יש אישור רפואי? אני יכול לעשות מה שבא לי!" ואם תשימו לב טוב, ותבדוק טוב טוב, משרד החינוך מחייב! שבתיק חובש יהיו: אספירין \אקמול וטיפות עיניים!

inbale

New member
אספירין???? טיפות עינים?????

מילא אקמול אבל מה פתאום הדברים האילו? טיפות עינים אני מקווה שהכוונה לסיילין בלבד ואספירין לא ידוע בארץ כמשכך כאבים מועדף ולא מומלץ לתת אותו. אני מאוד מקווה שזאת לא ההוראה של משרד החינוך.

אם כבר הזכרתם:

אקמול ואפשרות לתת אותו באותה נשימה אז- זה נכון שבת´כלס אסור לי לתת אקמול אישי שלי לחברה שלי במקרה והיא צריכה?

מוהר

New member
זו הגירסה....

מאחר ואת אחראית מהצד הרפואי אסור לך, מאחר ואני אחראית מטעם בי"ס גם אסור לי... בתור חברה מותר לך.... השאלה איזה צד את רואה כשאת נותנת לה תרופה.... אני מוכנה לתת רק אם החבר/ה מודיעים לי שהם מכירים ולקחו את התרופה בעבר.... אחרת.... רק עם ההורים שלהם מאשרים.... יודעת שזה נשמע מוגזם ואדיוטי... אבל זו אחריות מוהר

למעלה