תשובות היועצת

אלה_ה

New member
../images/Emo41.gif תשובות היועצת

לי-לצערי לא הספקתי להעביר לה את השאלה שלך. מקווה שהתשובות הרבות בפורום עזרו לך.

אלה_ה

New member
ליועצת שלום

אנחנו נשואים 3 שנים ובשנה האחרונה יש מין תחושה שהכל מדרדר. יש מריבות בלתי פוסקות על כל מיני דברים. כל דבר שהוא עושה מעצבן אותי ואני אפילו לא יכולה להגיד למה רק שיש לי תחושה איומה שאני כבר לא אוהבת אותו ואפילו לא סובלת אותו. הוא מצידו אומר לי כמה הוא אוהב אותי אבל זה רק מרגיז אותי עוד יותר. אני חוששת לעשות צעד קיצוני כמו להפרד במיוחד בגלל שיש לנו תינוק. וגם המשפחה שלי לא תקבל את זה יפה ואני לא יודעת כמה עזרה ותמיכה אקבל מהם. מה לדעתך אני יכולה לעשות כדי לשפר את המצב? האם נראה לך שיש סיכוי לנישואים האלו? הדגש| תשובה עצם השאלה היא שיפור. זו חשיבה חיובית. נסי חשוב על הזכרונות הנעימים ומה קרה? איך אפשר להחזיר אותם? שאלי את עצמך-האם היום אני שונה? האם יש לי שאיפה כל שהיא ומכך אני מתאכזבת? האם יש סיכוי? זה תלוי רק בך. לא למהר לגרושין. אני מאמינה כי באמתחתך יש אוצר כלשהו שלא קיבל ביטוי ליצירה. יש דברים שאת יכולה לעשות כדי לצאת מההתמרמרות הזו. ויש מה לעשות כמו יעוץ, טיפול. להתגרש תמיד אפשר,זה הכי קל אבל צריך לשמור את זה כמוצא אחרון. ואז גם תדעי שלפחות ניסית.

zd

New member
ליועצת

ליועצת שלום עצותייך מאוד סטריליות לדעתי.

אלה_ה

New member
בעלי לא מדבר איתי

יש לנו זוגיות טובה למדי ואנחנו אוהבים אחד את השני אבל יש בעיה. הוא לא מדבר איתי על שום דבר משמעותי מעבר ליום יום. אם יש נושא שהוא חושב שיצער אותי אז הוא לא יעלה אותו. אם יש נושא שהוא חושב שדעתי תהיה שונה עליו הוא יסרב לדבר עליו. ככה שאני מרגישה שהקשר בינינו הולך ונהיה שטחי. גם אם אני מנסה להעלות שיחה על משהו רציני יותר או על בעיה בינינו הוא מתחמק בתרוצים שונים. אני מפחדת שהבעיה הזו תפגע בטווח הרחוק ביחסים שלנו. מה אפשר לעשות? תשובה זה שאוהבים ויש זוגיות טובה זו התחלה נהדרת להמשך בבניית האהבה והזוגיות. חפשו נושא משותף, פעילות כלשהי ששניכם נהנים ממנה גם אם לא צריך כל כך לדבר כמו סרטים, טיולים, הליכה העיקר שתרגישו את הביחד. רצוי שתשאלו את עצמכם כיצד אנחנו מרגישים עם מה שעשינו יחד, רק בדרך החיובית. ולעלות מדרגה בהמשך ולפתח עוד נושאים חיוביים. חשבי על בצל, כיצד את מקלפת אותו. לאט לאט ובטוח וקלפי כל פעם עוד קליפה.

אולי הוא מפחד

אולי הנסיון לימד אותו לפחד מתגובה שלך על משהו שאת בדעה שונה אולי כאשר דעתך שונה תגובתך יוצרת מצב לא נעים עבורו תני הרגשה שאתם יחד גם אם יש ויכוח ושזה לא נורא להיות בדעה שונה כי תמיד קימת אהבה

zd

New member
בעלי לא מדבר איתי

לא מסכימה עם התשובה הדיפלומטית הזו של "קלפי בצל". שטויות. אני לא מבינה אותך. את בעצמך אומרת שיש לכם זוגיות טובה אז מה בדיוק את מחפשת. לדבר כל הזמן? מנסיוני שיחות הן דבר מתיש ומיותר. לעשות דרמה מנושא שאת רוצה לדבר עליו. אולי אין הוא איש שמרבה במילים אז מה? אני בטוחה שכשיש משהו שמצריך דיבור הוא מדבר. האין זה כך? את אינך מרוצה למרות שיש זוגיות ואהבה שכל אחד היה מייחל לו. אצלך את אומרת "יש זוגיות ואהבה א ב ל...." אלו שטויות. או שיש או שאין. תחליטי ותפסיקי להשתעמם. נו באמת....|

אלה_ה

New member
אני דווקא מאוד מבינה אותה

כל אחד צריך מהקשר הזוגי משהו אחר. אחד יהיה מרוצה בביטחון כלכלי וידידות. השני ירצה גם אהבה. השלישי אולי יסחף וירצה תקשורת אמיתית עם בן הזוג. אולי אותה אחת שלא יכולה לדבר עם בעלה מעוניינת להרגיש מחוברת יותר לאדם שחי לצידה? אני חושבת שלאהבה יש הרבה צדדים ורמות. יש כאלו שמעוניינים להגיע ליותר וזה לגיטימי. ואני מאמינה שעצם הרצון שלה יעזור לה להגיע למטרה. היא רק צריכה כלים איך להגיע אל בעלה. ואני מציעה לה לקרוא את ההודעה של שלהובית וכל ההודעות הקשורות לה. אני חושבת שזה יכול לתת לה כיווני מחשבה.

אלה_ה

New member
זקוק לעזרה

אני נשוי כמעט 8 שנים 2 ילדים . הקשר בנינו ,מתאר לעצמי כמו אצל כולם, היה בהתחלה ניפלא,מבחינה כלכלית הסתדרנו תמיד טוב,שני ילדים מקסימים,אידילייה כמעט. לאחר לידת הבת השנייה אנו כימעט לא מקימים יחסים כמעט שנתיים.... אף פעם היחסים המיניים בנינו לא היו משהו...אני רוצה ושואף ליותר היא סטנדרטית. הסיבות מבחינתה לאי רצון שלה לקיים עימי הם: אתה מעשן...תפסיק אתה מכחכח בגרון..תפסיק אתה...לאחר התעמלות מזיע..תתרחץ קודם לא אוהבת למצוץ לך....ולא אוהבת שאתה יורד לי... שונאת את ההורים שלך...לא נתנו כמו שהבטיחו..אז בחתונה לפני 8 שנים..... אחותך...מתנכלת לי גיסתך...מרכלת עליי ואתם יודעים ...עוד אלף ואחת סיבות...וזה הישליך על כל המערכת יחסים ביננו.(לא אומר שחלק מהדברים לא נכונים וחלק אשמתי אולי) אנחנו כימעט ולא מתקשרים..ואם כן אז רק במה שקשור לידים ולניהול הבית.. ניסיתי לדבר על ליבה....בואי ניפתח פרק חדש בואי ננסה....נישכח את העבר בואי נביט הלאה קדימה ננסה לפחות בשביל הילדים אולי נצליח לשקם ....היא מעוניית בפרידה זמנית שאעזוב הבית..."ניזכרת מאוחר מידיי" יש בקטע ביננו עוד המון דברים שקשורים ולא קשורים.... "אני נתתי לך מישפחה..המישפחה שלך....לא מתיחסת אליי ....אתה היית הגורם שלא היה איתי מול המישפחה שלך..אתה מקבל הכל מהצד שלי..."(אפשר לחשוב} הריי את ואני מקבלים וגם הנכדים... אתה לא מעריך אותי מספיק אתה תמיד שואל אותי" מאין את יודעת" שאנו נימצאים בחברת אנשים...... אתם יודעים דברים קטנים קטנטנים.... אנו יכולים לריב או לפתח ריב על כל דבר קטן ולא משמעותי אישתי פשוט לא מעוניינת ללכת לייעוץ "לא יעזור" "בייעוץ כל אחד זורק מה שבא לו אחד על השני" "אתה חרא את חראית" "אתה ככה ואת ככה" כל מיני תירוצים כאלו..... הקיצר לא מעוניינת...... ואני אוהב אותה.....באמת תשובה נסה לתמצת את התלונות שלך כלפי אישתך בשני משפטים ואז תתחיל להבין במה תוכל לפתוח בשיחה עם אישתך, בלי התקפה. בלי להתמרמר. פשוט לשאול אותה-איך את יכולה לעזור לי כדי שארגיש יותר נוח? אם את כל כך מתלוננת תגידי לי את בשני משפטים מה מפריע לך. לרשום את התשובות על נייר ולראות איך אפשר לענות על הבעיות. אבל נראה שיש משקעים עמוקים ותלונות שמתחתיהן מסתתר הרבה לכן רצוי ללכת ליעוץ. אם היא לא רוצה יעוץ נסה להגיד לה-אני שומע מדברייך שאת לא מרוצה וחשוב לי שתהיי מרוצה לכן בואי ונלך ליעוץ. אבל לא להמשיך באווירת התלונות כשמתלוננים על כל כך הרבה דברים לא מגיעים לשורש הבעיה.

למה שלא תתרחץ?.....

לא רק אחרי ספורט, ותפחית מהעישון או שתפסיק בכלל, כי חוץ מזה שזה לא בריא זה גם מאד מסריח. ואולי תגלה לפתע פתאום מישהו אחר בראי חושב אחרת מתייחס אחרת....ואם היא לא תרצה בך אולי תהיה אחרת? אבל דיה ל"צרה" בשעתה.

אלה_ה

New member
היועצת

היא יועצת מקצועית ומגשרת. פרטיה היו אמורים להתפרסם אך היא התחרטה ברגע האחרון. בכל זאת פרסמתי את תשובותיה מכיוון שהשואלים מחכים להן. בפעם הבאה (אם אמצא) יתארח יועץ אשר יענה ONLINE לשאלות.

למעלה