2 המלצות

אִיתַי

New member
../images/Emo41.gif 2 המלצות ../images/Emo26.gif

הייתי חייב להמליץ על 2 עניינים לשוניים, שיכולים לעניין אתכם:
הראשון - מדור "הזירה הלשונית" של השבוע הזה. מאוד נהניתי לקרוא אותו, ועלו בו לא מעט שאלות מעניינות, שלבטח הטרידו את חלקנו לפחות פעם אחת...
השני - סקר הפורום. לאחר שלסקר הקודם ענו לא מעט אנשים (בסביבות ה- 50 ומשהו, אאל"ט), הסקר הנוכחי זוכה להיענות נמוכה יחסית. מי שלא הצביע עדיין, מוזמן (
). רעיון לסקר חדש יכול מאוד להועיל לפורום שלנו (אהמ.. יובל.. אהמ..). שבוע טוב

הערות לדבריו של רוזנטל

אין בידי כרגע הכלים להגיב על כל דבריו של רוזנטל במדורו, אבל שתי הערות אוכל להעיר: 1. רוזנטל כותב: '"התווסף" לא זכתה לתו תקן אבל השתרשה בדיבור, וקשה לראות בה שגיאה'. טעות! האקדמיה אישרה את תקינות הצורה הִתְוַסֵּף לפני כמעט ארבע שנים, וזו לשון ההחלטה: "נטיית השורש יס"ף בבניין התפעל היא הִתְוַסֵּף. הצורה המלומדת היא נִתּוֹסַף". 2. על "פעם שלישית גלידה" כבר כתבו במקום אחר.

Yuvalenko

New member
היתה לי הרגשה שכך הדבר לגבי "התוסף"

אך אתה מוכרח לעזור לי בנושא "תובנה" - זו אכן מילה בעייתית מאוד! המשקל שלה אינו קיים לדעתי באף מילה אחרת, כשב"תולדה" למשל, המשקל הוא תקטלה, בגזרת נחי פ"י. תובנה - נחי ע"ו, לכן למעשה הת"ו והו"ו הן מוספיות, של המשקל עצמו. אני מבין שהאקדמיה פסלה את הצורה בגלל זה, אך אם משתמשים בה עדיין כיום, האם זה אומר שהאקדמיה אישרה אותה? האם יש צורה אחרת מלבד "בוננות" בה אף אחד לא משתמש? לגבי "ליזום" בסביל - מפתיע לגלות מילה חדשה!! להיווזם! (מזכיר לי משום מה אווזים...) בכל אופן, הפינה של רוזנטל מרתקת ומעניינת.

אִיתַי

New member
'להיווזם' אכן מפתיעה

אך מצד שני, די הגיוני שהיא הייתה קיימת מאז ומעולם (רק שלא השתמשו בה כל כך...), והיא מקבילה לשמות פעולה אחרים בבניין נפעל, גזרת נפי"ו (כמו להיווכח, להיוודע וכו'). לעניין 'נתוסף' - גם אני שמתי לב לכך, ואם אני לא טועה, גם דנו בסוגייה זו בפורום. ומילה לעובד האקדמיה - טוב לראות אותך בפורום

Yuvalenko

New member
כמו שרשמתי בתגובה לעובד האקדמיה -

פינה מרתקת ומעניינת, רק מעניין אותי לדעת כל כמה זמן מרעננים את הפינה - זו פינה יומית או שבועית? ולגבי המאמר המוסגר שלך שכל כך ניסית להצניע - רות קיבלתי, אני עובד על זה.

אִיתַי

New member
תשובה... ../images/Emo26.gif

מדור "הזירה הלשונית" מופיע במוסף "סוף שבוע" של "מעריב" בכל יום שישי (אבל לא תמיד בכל שבוע, כפי ששמתי לב). ולגבי המאמר המוסגר - רק רציתי להזכיר לך שהרעיון לשאלת הסקר הקודם היה שלך, ולכן אשמח אם תתרום לנו רעיון נוסף
.

למעלה