5 קמ"ש
4.5 קמ"ש
:

Just ice

New member
../images/Emo41.gif5 קמ"ש ../images/Emo31.gif 4.5 קמ"ש ../images/Emo45.gif :

כאשר אני מבצע הליכה מהירה בקצב של 5 קמ"ש, לאחר כמה דקות אני מרגיש כאב בעצם בקידמת השוק, לא מדובר בעייפות, לא מדובר בשרירים, אלא בחלק התחתון של הרגלים (שוקיים), בחלקם הקידמי יש עצם קשה
ההליכה המהירה גורמת לכאבים באיזור הזה. (לא כאב שמצריך אמבולנס, אבל מספיק כדי לגרום לי להפסיק). אם אני מאט את קצב מכונת הריצה למהירות 4.5 קמ"ש, הכאב מופחת באופן דרסטי, או לחילופין, אם אני נשאר על מהירות 5 קמ"ש, אבל במקום ללכת מהר, אני עובד לריצה קלה, גם אז הכאב מופחת דראסטית. יש למישהו מושג על שום מה ולמה ?
תודה

אלי ו.

New member
שאל בפורום וינגיט חיים וספורט

אני מהמר על Compartment Syndrome אבל שאל את מולי אפשטיין. בכל מקרה, ההמלצה היא להוריד קצב ולבנות נפח אימון בהדרגה ורק אח"כ להעלות קצב. (ז"א כל אימון לנסות ללכת יותר בקצב איטי, ורק לאחר שתגיע לאימון ארוך ומכובד לנסות להוריד קצת את אורך האימון בהדרגה ולהעלות את הקצב וחוזר חלילה) סיכוי טוב שאם תעשה כך הכאבים יפחתו.

Just ice

New member
../images/Emo51.gif 2 הבהרות בבקשה :

1. מה זה Compartment Syndrome ? 2. מה סדר גודל של "ארוך ומכובד" ? (אני מניח שכמה שיותר, אבל רק כדי לקבל קצת מושג..)

אלי ו.

New member
בקשר ל 1

חיפוש קטן בגוגל יתן לך תשובה מפורטת. מדובר בלחץ שנוצר בתוך מדורי השריר, לא סיפור רציני בד"כ, בעיה אפיינית למתחילים. שוב, זה ניחוש באויר, מולי יוכל לתת לך תשובה טובה יותר. כמה זה "ארוך ומכובד"? עקרונית כמה שאתה רוצה. אם אתה מתכונן למרתון אז זה יהיה אולי 50 ק"מ
אני מניח שאתה יחסית מתחיל, נסה להגיע לאימון של שעה הליכה בקצב סביר, ואז תוכל לנסות להעלות בהדרגה קצב כל אימון תוך הורדת זמן האימון. לאחר שתתקדם קצת בקצב, תנסה שוב לבנות נפח בקצב החדש וחוזר חלילה.

למעלה