6x03 - Triangle

../images/Emo41.gif 6x03 - Triangle ../images/Emo41.gif

הפרק "משולש" ששודר היום בסטאר וורלד היה לדעתי בין הרעים של הסדרה. אני יודע שרובכם תתנגדו לדעה שלי כי רובכם שיפים אבל לפי דעתי זה פרק ממש אבל מ-מ-ש מיותר. הוא לא תואם את רוח הסדרה שהיא בדרך כלל מציאותית מאוד (אם מתעלמים מהחייזרים והעל טבעי כמובן), הפעם היא לא הייתה מציאותית כלל וכלל וכל הפרק היה הזיה של מאלדר. הדבר שכן אהבתי בפרק הוא שהשתדלו לצלם את כל הפרק בכמה שפחות שוטים (הפרסומות הפריעו), אומנותי מאוד, אהבתי מאוד. בשבוע שעבר שודר הפרק "Drive" והשבוע "Triangle" שהם שני פרקים עוקבים בעונה השישית (פרקים 2 ו3 של העונה). אתם חושבים שסטאר וורלד הולכים לפי הסדר?

LoLo16

New member
מתוך 203 פרקים....../images/Emo23.gif

זה הפרק שאני הכי אוהבת. דווקא בכלל לא בגלל שאני שיפית, פשוט הפרק הזה עשוי בצורה הכי מדהימה שאי פעם ראיתי בסדרת טלוויזיה. אני מדברת בתור (טפו טפו
) במאית לעתיד. התסריט, הצילום, העריכה, המשחק.. הכל היה מדהים. ראיתי את הפרק הזה כ"כ הרבה פעמים, וכל פעם אני מרותקת למסך מחדש. פרק מופת ללא ספק. הנשיקה בסוף הייתה מצויינת, וגם הראתה משהו על מאלדר (בל נשכח את ה "I LOVE YOU" בסוף
), אבל הקטע שאני הכי אוהבת הוא הקטע שהם רצים במסדרון וסקאלי נתקלת בעצמה של 1939... מבריק!!!! וואי, אני בהייפ של טריאנגל..

Ice Age

New member
אני מסכים

בלי להיות שיפי, זה באמת אחת ההברקות של כריס קרטר. בימוי מדהים מבחינת השוטים הארוכים. הפרק מנותק משאר הפרקים, והוא אכן הזוי, אבל זה מה שיפה בתיקים. כל פעם לוקחים אותך למחוזות אחרים.

scoutlavie

New member
זה אכן פרק טוב מאוד

זה פרק משמ מושקע , וצולם בדרך מיוחדת של קולנוע , שבד"כ לא עושים בטלויזיה , ולכן היה קשה לצילום. הוא גם כולו מפוזר במחוות לקוסם מארץ עוץ, שדקי ההבחנה ישימו לב, כמו השם של הספינה של מולדר - גארלנד, והמשפט של אין מקום כמו הבית וכו...חוץ מזה שזה כמובן פרק שיפי. אני לא יודעת אם זה הכי טוב בסדרה , אבל זה בהחלט בין הטובים. הנאמנות שלי לממנטו מורי נשמרת...

1Shir

New member
יש לי הרבה מה להגיד.

1. הלוואי שהם הולכים לפי הסדר! זה אומר שבשבוע הבא יש dreamland! 2. מה ז"א לא מציאותי/הזייה של מולדר? זאת לא היתה הזייה, וסוף הפרק שבו יש לו סימן מהמכה שקיבל מסקאלי מוכיח את זה. 3. זה בהחלט אמנם פרק מיוחד ודי הזוי אבל מאוד יפה! 4. הוא הזוי דווקא פחות במה שעבר על מולדר, ויותר בהתנהגות של סקאלי, כשהיא ניסתה לגלות מידע על הספינה. היא התרוצצה בבניין בטירוף, שלא לדבר על הנשיקה שהיא דפקה לסקינר. 5. לא הבנתי מה המילים שמולדר אמר ל"סקאלי" אחרי שהיא העיפה לו אגרוף. מה הוא אמר? 6. ולמה לעזאזל היא לא התיחסה ל"I love you" בסוף?! הוא אמר את זה בצורה ממש רצינית!

../images/Emo3.gif../images/Emo4.gif

1. dreamland אכן פרק שווה ביותר! 2. לא ראו בסוף הפרק סימן מהמכה בבירור, הוא רק נגע בלחי וחייך, הוא נגע בלחי כי הוא זכר את המכה מהחלום. אפשר למצוא בפרק הוכחות רבות לשני הכיוונים, הזיה או מציאות, אבל אני מניח שלעולם לא נדע, השאירו את זה לשיקול דעתנו. 6. היא לא התייחסה ל"I love U" וה"I love U" הזה בכלל לא היה רציני כי מאלדר היה עדיין תחת השפעת תרופות בית החולים, הוא היה קצת מסטול ואפילו אם הוא אמר את זה ברצינות סקאלי לא לקחה את זה ברצינות כי היא חשבה שהוא מסטול מהתרופות.

lori4

New member
אחרי שהוא נישק אותה...

והיא העיפה לו אגרוף הוא אמר "I was expecting a left" אם לא איכפת לך שאני שואלת איך את רואה גם סטאר וורלד וגם AXN?

scoutlavie

New member
זו לא הזיה!

במפגש פורום הראשון שלי לפני איזה 3 שנים דיברתי עם מישהי על זה , היא חשבה שזה חלום ואני אמרתי שזה אמיתי. והתחלנו לדבר על מה המשמעות של חלום ולמה אנשים חולמים . בסוף אבל היא נאלצה להודות שזה בהחלט יכול להיות אמיתי, ולא בגלל שהוא בסוף הרגיש את המכה . חוץ מזה , אם כל מה שלא הגיוני היה הזיה בתיקים , רוב הסדרה היתה הזויה.... לגבי ההצהרה בסוף, הוא אמר לה מה שהוא הרגיש והוא לא פחד להגיד לה כי הוא יהה קצת מסטול ,אבל סקאלי חשבה שהוא ממש מסטול, כי הוא לא אמר לה את זה קודם והוא נוטה להתחיל איתה הרבה...והוא אמר עוד כמה משפטים מזורים רגע קודם, כמו שהיא הצילה את העולם ,זה אבל לא אומר שהיא לא אוהבת אותו. . זה כמו שאנשים שיכורים אומרים מה שהם באמת חשובים, בלי לחשוש מה אחרים יגידו , זה מה שקרה פה, ומי שיראה עונה 6 לפי הסדר יראה שבאמת הוא מתיחס אליה ממש יפה פתאום....

milki123

New member
המשך

לדעתי בפרק הזה מאלדר חשף את רגשותיו האמיתיים כלפי סקאלי. במציאות שלו הוא חשש להגיד לה זאת , אולי אפילו התבייש או ראה בזה "לא במקום" בדרך החנונית שלו ויפריע לעבודה שלו שהיא כידוע המאהבת האמיתית שלו :). במציאות האלטרנטיבית על הספינה הוא הבין שעכשיו זו ההזדמנות שלו לדעת איך זה לנשק את סקאלי באהבה מבלי שהיא תדע על כך. הוא ניצל את הרגע הקטן הזה והלך על פי מה שהרגיש.

1Shir

New member
../images/Emo45.gif אז בעצם אתה אומר שהעבודה

יותר חשובה לו מהאהבה? אני אשתף ואומר שאני פעם חשבתי ככה מאוד, ובגלל זה עד הסרט שראיתי לפני חודש היתי תחת הרושם שסקאלי מעוניינת בו יותר מאשר הוא בה. אבל אחרי הסרט היו כאן קצת דיונים והצליחו (בעיקר צילה נראה לי) לשכנע אותי שזה ממש הפוך, שמולדר הוא זה שמעוניין בסקאלי, וגם פתאום עוד כל מיני אנשים שמכירים את הסדרה גם אמרו לי שהוא המעוניין יותר, והשתכנעתי בזה מאוד. עכשו עוד פעם התבלבלתי, ואני מודעת לכך שזה לאו דווקא שחור ולבן. אז מהי האמת? מי רוצה מה?

orityemini

New member
מאלדר רוצה את סקאלי :)

ככה, זה תמיד היה, ולמרות שהעבודה תמיד היתה בראש סדר העדיפויות שלו, אני חושבת שהעובדה שהוא לא יזם שום דבר עם סקאלי היה בגלל החשש שלו שהוא יאבד אותה ולא בגלל שהעבודה חשובה לו יותר ממנה. אה, ומשולש באמת פרק מדהים והזוי במיוחד!

1Shir

New member
אני מצטערת אבל אני חייבת להבהיר

את הנקודה הזאת. אולי זו בעיה אישית שלי, אבל בעיני אהבה גדולה זה משהו שחשוב יותר מהכול. השאלה היא, על מה מולדר חושב לפני שהוא נרדם בלילה, על סקאלי או על החייזרים?

scoutlavie

New member
אני מסכימה איתך...

את תופסת אותי במצב רוח שיפי במיוחד היום...בדיוק דיברתי על זה עם מישהו לאחרונה - על קטע של להפוך מידידים לחברים, ואמרנו שלפעמים זה בהחלט שוה את זה , במיוחד אם 2 האנשים זה טיפוסים שקשה להם להתחבר עם אחרים בקלות, ומעדיפים מישהו שהם מכירים קודם כי קל יותר להיפתח. זה לא היה קשור לסקאלי ומולדר, אבל זה ממש נכון גם לגבם. לגבי שאלתך, אני חושבת שזה תלוי מתי, אבל בערך מעונה 5-6 ברור שהוא חולם עליה. הוא אמר בפרק ראשון של עוה 5 שתרופה לסרטן של סקאלי זה הכי חושב לו. וכמובן שי את הפרק amor fatiשמשמעו מלטינית זה גורל האהבה , והיה ויכוח אם זה אהבה לסקאלי או לעבודה , ואת כמובן יודעת מה דעתי...

Ice Age

New member
אנשים, get real

במשך רוב חייה של הסדרה היה ברור שהעבודה (ומציאת סמנתה) היא הכל בשביל מאלדר. רק בעונות האחרונות קצת שינו את זה בגלל שיפיות של מעריצים.

LoLo16

New member
זה חלק גדול, אבל לא הכל. IMHO.

מהתחלה רצו שיווצר מתח מיני בין הדמויות. זו לא הייתה תופעת לוואי שבאה עם דיוויד וג'יליאן. ישר בפיילוט עשו את הסצינה עם העקיצות שבה סקאלי עומדת מול מאלדר עם חזיה ותחתונים ואז מחבקת אותו. הם רצו שזה יקרה, שהם יתאהבו אחד בשני אבל לא יעשו עם זה כלום. וזה בכלל לא רק בפרקים האחרונים. רק לפני כמה פרקים (ב-AXN) מאלדר החליף את "סמנת'ה" בעד סקאלי. אם היא לא הייתה חשובה לו הוא לא היה מסכן את אחותו בשבילה. והוכחה קצת יותר מוצקה- מפי היוצר כריס קארטר: "Mulder loves Scully, and Scully loves Mulder".

למעלה