הדמות השבועית!

theEscapist

New member
../images/Emo41.gif../images/Emo202.gifהדמות השבועית!../images/Emo28.gif

והדמות השבוע היא:
סאלי!
סתם שיהיה ברור-
!!! תקציר חייה: סאלי הבובה המתפרקת היא דמות מפתח בסרט המקסים "הסיוט שלפני חג המולד". היא נוצרה ע"י ד"ר פינקלשטיין (עוד מחווה באדיבות טים ברטון לאגדת פרנקשטיין הידועה). מערכת היחסים בינה ובין הד"ר לא מי יודע מה חלקה, אבל היי, מי מאיתנו אף פעם לא רב עם ההורים שלו?
היא הייתה האדם (או היצור) היחיד בעיירת "האלווין" שהבין שהרעיון של ג'ק- לעשות את חג המולד- הוא רע. היה לי חזיון של עץ חג מולד חמוד כזה, עם הקישוטים והכל, שנשרף. היא הולכת להזהיר את ג'ק, כמובן שהוא לא מקשיב לה (גברים...) ובמקום- מבקש ממנו לתפור לו את חליפת סנטה קלאוס האדומה שלו. אני מניחה שאפשר לנחש בקלות (אולי בגלל שהיא שרה על זה?
) שהיא מאוהבת בג'ק, רק שהוא לא ממש שם לב (ושוב: גברים...), אבל היא ביישנית מדי בשביל להגיד לו. לקראת סוף הסרט היא נקלעת למאורתו האפלה והמסוממת של מיסטר אוגי בוגי- הרשע הרשמי- אחרי שהיא ניסתה להציל את סנטה המסכן, ולא ממש הלך לה. היא וסנטה נמצאים שם במצב סנכת-חיים אנוש, עד שכמובן- ג'ק מגיע ומציל את שניהם, את חג המולד, ואת העולם באופן כללי. וכמובן שהסרט נגמר בשיר מתוק, שמלווה סצנה מתוקה, שבה ג'ק וסאלי מתוודים על אהבתם זה לזה ומתנשקים ברומנטיות לאור הירח
(ואפילו זירו מתלהב
) הלינק לדף על הדמות!!! יש דף לדמות!!!11אחדאחדאחתעשרה אהמ... כן. הלינק: http://www.imdb.com/character/ch0007673/bio קצת על השחקנית: השחקנית שמדבבת את סאלי היא קת'רין אוהרה (Catherine O’Hara), קנדית בת 54 היום- הייתה בת 39 כשיצא הסרט. נשואה לבו וולש (לפי מה שהבנתי- מפיק ובמאי. או משהו כזה) ויש להם שני ילדים. כתוב אצלה בקטגוריה של “trade mark”- her smile
עכשיו, חשוב לציין שני פרטים עיקריים בהקשר לפורום זה. דבר ראשון- היא דיבבה את 'שוק' הילדה הבערך-חמודה של אוגי בוגי
) בסרט זה ממש- בסיוט שלפני חג המולד. בכלל, יש לטים נטייה ללהק את אותו האדם לאיזה 50,000 תפקידים שונים באותו סרט
דבר שני, אם בסרטים של טים עסקינן, הרי שכדאי לציין שהיא שיחקה גם בסרט אחר שלו- בביטלג'וס- בתור דיליה המופרעת (שיחקה מעולה, בסרט מעולה. מומלץ!
) חוצמזה, היא גילמה את האמא של הילד הקטן והנודניק התורן שנשכח בבית בסרט השני בסדרה של "Home Alone". בעצם, זה אותו ילד מהסרט הראשון, ולכן גם היא שיחקה בסרט הראשון. טירוף. וכאן אני נאלצת להודות- לא זיהיתי אף סרט אחר מהרשימה
הלינק: http://www.imdb.com/name/nm0001573/ וכמובן, פרט טריוויה בלתי-רלוונטי-בעליל היא למדה לנגן על כלי שנקרא autoharp בשביל אחד מהתפקידים שלה. ולא, בניגוד למה שהייתם עשויים לחשוב, autoharp (או מילולית: נבל אוטומטי) הוא בכלל לא נבל. הוא מן כלי ביזארי שנקרא ציתר (zither- ושני השמות היישר מויקיפדיה) רק יש לו כל מיני שטויות אוטומטיות. לא ברור.
(עכשיו ראיתי שבדף של "ציתר" בויקי, בקישורים, יש "אתר מעמיק בנושא ציתר ללא סריגים" ומשום מה זה ממש מצחיק אותי
) ועכשיו אני אשתוק
והשאלות:
1. דבר ראשון- אוהבים את הדמות או לא?
2. מה התכונה שאתם הכי אוהבים בדמות הזאת?
3. ומה התכונה שאתם הכי שונאים?
4. ומה התכונה שיש לה שהייתם רוצים שתהיה לכם (אם יש כזו)
5. הייתם רוצים להכיר את הדמות הזאת, או להיות חברים שלה?
6. הייתם רוצים לחיות את החיים שהיא חיה?
7. הדמות מזכירה לכם את עצמכם, או מישהו שאתם מכירים טוב?
8. בתור במאים\תסריטאים, הייתם משנים משהו בדמות הזאת?
9. מה חשבתם על השחקנית שלוהקה לתפקיד של הדמות?
10. הייתם מלהקים שחקנית אחרת?
11. הייתם רוצים לראות את השחקנית הזאת בעוד סרטים של טים בעתיד?
שבוע נפלא לכולנו!

tali44

New member
אני, אני, אני ראשונה?!

אגב, אני ממש אוהבת את הכתיבה שלך ובמיוחד את הערות הביניים...
1. דבר ראשון- אוהבים את הדמות או לא? כן!
2. מה התכונה שאתם הכי אוהבים בדמות הזאת? לא יודעת.
3. ומה התכונה שאתם הכי שונאים? אני לא כזה זוכרת...
4. ומה התכונה שיש לה שהייתם רוצים שתהיה לכם (אם יש כזו) לא יודעת, היא טובה כזו וביישנית אז למה לא?
5. הייתם רוצים להכיר את הדמות הזאת, או להיות חברים שלה? כן, היא לא מזיקה לאף אחד ואיכפת לה מכולם והיא סה"כ רצתה למנוע "אסון" שאם ג'ק ינהל את הכל לקראת חג המולד. והיא גם ביישנית, תמימה ומאוהבת.
6. הייתם רוצים לחיות את החיים שהיא חיה? רק בגלל ה"אבא" שלה - לא.
אבל רק בגלל הסוף הטוב "חיו באושר ועושר עד עצם היום הזה" אז אני כבר לא מתנגדת...
7. הדמות מזכירה לכם את עצמכם, או מישהו שאתם מכירים טוב? לא את עצמי, אני לא ביישנית כזו כמוהה.
8. בתור במאים\תסריטאים, הייתם משנים משהו בדמות הזאת?
9. מה חשבתם על השחקנית שלוהקה לתפקיד של הדמות? לא יודעת, זה יותר בקטע של דיבוב...
אז השחקנים בדיבוב "בלתי נראים" והם רק עושים קולות אז ככה שזה לא יותר מידי משנה מי המדובב.
10. הייתם מלהקים שחקנית אחרת? שוב, אם יש לה גוון קול מתאים לדובב אותה אז אין בעייה, כאילו כאן השאלה פחות רלוונטית.
11. הייתם רוצים לראות את השחקנית הזאת בעוד סרטים של טים בעתיד? אז מסתבר שאכן ראינו אותה ממש בסרטים של טים ולא רק שמענו.

giladwin

New member
מהההההה?! ../images/Emo2.gif דחוף לכי לצפות

זאת המלצה כמובן, לא פקודה :)

wolfyy

New member
זאת פקודה ועוד איך!../images/Emo88.gif../images/Emo163.gif../images/Emo6.gif../images/Emo141.gif

אחרי זה ספרי לנו אם אהבת :) (ובטוח שתאהבי!)

theEscapist

New member
כן!../images/Emo2.gif

סתם, נו
לכי לצפות! עכשיו!
(באמת, סרט שאת ממש רוצה לראות. אי אפשר שלא לאהוב אותו)

adi dion

New member
אימאלה איזו התנפלות ../images/Emo7.gif

אני יודעת אני יודעת!!
אני צריכה להשיג את זה איכשהו... נראה לי שאני אקח בבלוקבסטר.. יש לי עוד 4 סרטים לקחת משם

tali44

New member
אדמדמה, מזל טוב!!../images/Emo9.gif

אני רואה שאת עכשיו מעתה ואילך סמוקה בפורום טים ברטון. אז קבלי בתור מחווה.

theEscapist

New member
תודה לשתיכן../images/Emo9.gif

ובעיקר לג'ואנה
תודה להורי ולחברי שהביאוני עד היום... בלה בלה בלה... אדום!

theEscapist

New member
ואני אענה:)

1. דבר ראשון- אוהבים את הדמות או לא? בטח שכן! 2. מה התכונה שאתם הכי אוהבים בדמות הזאת? את הלב הטוב, והניסיון הכן לעשות תמיד מה שיעזור, ואת הביישנות החמודה שלה:) 3. ומה התכונה שאתם הכי שונאים? הי אקצת כזה... חסרת חוט שדרה חלק מהזמן. מצד שני, בובה. מותר לה
4. ומה התכונה שיש לה שהייתם רוצים שתהיה לכם (אם יש כזו) את הלב הטוב הזה:) 5. הייתם רוצים להכיר את הדמות הזאת, או להיות חברים שלה? האמת, למה לא. חמודה 6. הייתם רוצים לחיות את החיים שהיא חיה? ה"אבא" שלה איכשהו לא כזה נורא בעיניי (אני אוהבת את הדמות הזאת
) והסוף שווה כל דבר בדרך
7. הדמות מזכירה לכם את עצמכם, או מישהו שאתם מכירים טוב? היא לפעמים מזכירה לי טיפה אנשים שאני מכירה, אבל בקושי 8. בתור במאים\תסריטאים, הייתם משנים משהו בדמות הזאת? לא, היא ממש טובה בתפקיד שלה בסרט 9. מה חשבתם על השחקנית שלוהקה לתפקיד של הדמות? בסדר, אז נכון שזה דיבוב, אבל בכל זאת יש למדבב השפעה... למרות שדווקא כאן, בקושי שמתי לב לדיבוב שלה. חוצמזה, הדמות שלה בביטלג'וס כ"כ כ"כ שונה, שאני כל פעם בשוק מחדש מהעובדה שזאת אותה שחקנית
היא כנראה עשתה עבודה טובה... 10. הייתם מלהקים שחקנית אחרת? לא נראה לי 11. הייתם רוצים לראות את השחקנית הזאת בעוד סרטים של טים בעתיד? ראיתי (למרות שטכנית זה היה ב"עבר"
) והיא הייתה מעולה! היא הרגה אותי מצחוק בביטלג'וס (רוצו לראות!
~פרסומת גלויה~)

wolfyy

New member
סאלי../images/Emo23.gif

דבר ראשון- אוהבים את הדמות או לא? מאד!
מה התכונה שאתם הכי אוהבים בדמות הזאת? היא ביישנית ועדינה, ועם זאת יש לה המון אומץ (ככה להכנס למשכנו של אוגי בוגי...!), והרצון שלה לעזור.
ומה התכונה שאתם הכי שונאים? אולי חסר קצת חוט שדרה...
ומה התכונה שיש לה שהייתם רוצים שתהיה לכם (אם יש כזו) אין במיוחד
הייתם רוצים להכיר את הדמות הזאת, או להיות חברים שלה? כן
הייתם רוצים לחיות את החיים שהיא חיה? באופן כללי לא, אבל אני מוכנה לחלק של האהבה האמיתית...
הדמות מזכירה לכם את עצמכם, או מישהו שאתם מכירים טוב? כן
בתור במאים\תסריטאים, הייתם משנים משהו בדמות הזאת? לא
מה חשבתם על השחקנית שלוהקה לתפקיד של הדמות? יש לה קול מקסים
הייתם מלהקים שחקנית אחרת? לא - if it ain't broken - don't fix it!
הייתם רוצים לראות את השחקנית הזאת בעוד סרטים של טים בעתיד? למה לא

Daria Strummer

New member
לא שלח לי בפעם הראשונה-

1. דבר ראשון- אוהבים את הדמות או לא? כמובן. 2. מה התכונה שאתם הכי אוהבים בדמות הזאת? שהיא עוזרת לג'ק למרות שהוא לא שם עליה. 3. ומה התכונה שאתם הכי שונאים? אהמממ אין כזו. 4. ומה התכונה שיש לה שהייתם רוצים שתהיה לכם (אם יש כזו) - היכולת ליפול ממקומות גבוהים ולשרוד. 5. הייתם רוצים להכיר את הדמות הזאת, או להיות חברים שלה? יש מצב, למה לא, היא עוזרת לאנשים ובהחלט חסרים לי חברים אכפתיים :) 6. הייתם רוצים לחיות את החיים שהיא חיה? נה... 7. הדמות מזכירה לכם את עצמכם, או מישהו שאתם מכירים טוב? לא. 8. בתור במאים\תסריטאים, הייתם משנים משהו בדמות הזאת? לא. היא מושלמת. 9. מה חשבתם על השחקנית שלוהקה לתפקיד של הדמות? אני מתה עליה, הקול שלה ממש מתאים. 10. הייתם מלהקים שחקנית אחרת? לא!! 11. הייתם רוצים לראות את השחקנית הזאת בעוד סרטים של טים בעתיד? כן, בבקשה, אני ממש מתגעגעת לשחקנים שהוא ליהק בתקופה הטובה שלו.

theEscapist

New member
למה, מה רע בשחקנים שהוא מלהק עכשיו?

ג'וני דפ תמיד היה ותמיד יהיה נפלא (סיימתי כרגע לראות את שודדי הקאריביים
), הלנה בונהם קרטר- פסדר, חברה שלו, אבל שחקנית מעולה, ובאופן כללי הליהוק בסוויני טוד היה מוצלח (אלן ריקמן
!!!!! ~פסיכית~)

Daria Strummer

New member
לא שהם רעים,

אני פשוט מעדיפה את השחקנים שהוא ליהק פעם. אוהבת אותם יותר. מותר לי, לא?

theEscapist

New member
בטח שמותר!../images/Emo9.gif

סתם שאלתי. האמת שאני גם בתקופה של סגידה כללית לאלן ריקמן, אז אני מתלהבת
(יעבור. אולי.)

למעלה