שלום ריקי,
כלאמא מתמודדת עם קשיים שונים, על-פי אישיותה ומצבה הנפשי, המשפחתי והחברתי. יש כ"כ הרבה שינויים שצריך להסתגל אליהם - השוני בין חיים עצמאיים ויחסית מחוסרי דאגות לחיים בהם יש מישהו חדש לטפל בו טיפול של 24 שעות ביממה כמעט והשינוי הזה מאד קשה. יש קושי רב לתפקד בלי שעות שינה, בדידות מאד קשה כי האמא נשארת לרוב לבד בבית עם התינוק וללא אנשים מבוגרים שעוזרים בטיפול הפיזי בתינוק ודואגים לאם עצמה - שתנוח, שתשתה, שתאכל, שצרכיהימולאו גם הם, לפחות באופן חלקי. בקבוצות ממשאפשר לראות איך כל אחת מתמודדת אחרת עם הקשיים שמתעוררים ויחד עם זאת ישתחושה מאד מאחדת שכולנו מתמודדות עם אותם מצבים, פחות או יותר. הרבה אמהות חשות אכזבה מתפקוד בן הזוג ותחושה כי אין חלוקה שווה בטיפול בתינוק ובבית ורוב הנטל נופל עליהן. הדבר יוצר פעמים רבות מריבות או תחושות קשות מתחת לפני השטח שלא מדוברות. ישנן אמהות שמאוכזבות גם מתפקוד שאר המשפחה - משפחה מורחבת, שלעתים מתעוררות ציפיות שאינן נענות שעזרו יותר לאמא הטרייה. לגבי חרדות, קצת קשה לרדת לפירוט ללא מקרה מסוים אבל מנסיוני עצם העובדה שיש לאמא עם מי להיות ועם מי להעלות את החרדות כבר מסייעת ומקלה. התמיכה הרגשית שאני מעניקה, פרטנית או בקבוצה, מאפשרת העלאת תכנים קשים ועיבוד שלהם ומאפשרת שיפור בתחושות הקשות. דכאון אחרי לידה הינו דכאון שכול להופיע ברמות שונות. עצם קבלת העזרה והתמיכה או ההשתתפות בקבוצה מהוים דרך למניעת דכאון אחר לידה. נשים רבות חוות דכדוך אחרי לידה וכשהן מושיטות יד לעזרה הן יכולות לשפר פי כה את ההרגשה שלהן. בעיני כל אמא זקוקה לליווי, הצרכים שונים בין אמא לאמא. יש אמא שתרצה שאעזור לה עם הטיפול בתינוק, לקלח אותו, להאכיל אותו, לאפשר לה מנוחה ויש אמא שזקוקה יותר מכל לאוזן קשב ולתמיכה רגשית. אני מתאימה את עצמי לצרכים של האמהות. יש לי המון נשים שאני זוכרת ומוקירה. בלווי הפרטני היתה לי אמא שהיתה מדוכדכת, התקשתה להתארגן ליציאה עם התינוק וכן חשה חוסר בטחון ביכולתה להיות אמא טובה לבנה. היה לה קושי רב עם בן הוג שלה שלא הבין עד כמה קשה להפוך לאמא ולא היה שותף לגידול בנו. עברנו תהליך של ראיית הכוחות שלה וחיזוק שלהם, ליוויתי אותה לטיולים, תוך הקלה על ההתארגנות ליציאה עם תינוקה תוך מתן המון מקום להתארגנות עצמית שלה. ערכנו שיחות משותפות עם בן הזוג, שיקפתי עבורו את קשיים שלה וביחד איתה אפשרנו לו להעלות את קשייו שלו. לשמחתי מטרת השיחות המשותות הושגה והיא זכתה לשיתוף פעולה רב יותר מצידו וכן היא סיפרה לי כי מידת המריבות שלהם ירדה וכי היא חשה שהם הפכו לזוג הורים וכן חזרו להיות בני זוג שבכלל מדברים זה עם זו. תודה רבה על איחולי ההצלחה, שירלי