|
בין עזרה ללמידת שיעור

../images/Emo41.gif../images/Emo221.gif|../images/Emo41.gif בין עזרה ללמידת שיעור../images/Emo35.gif

בוודאי לא פעם עמדתן במצב של להגיש עזרה לחברה, לחבר או לכל אדם קרוב אחר ואפילו לאנשים זרים. בוודאי בסיטואציות שונות בחיים אתן קיבלתן עזרה. להגיש עזרה זהו ערך עליון מוסרי וחברתי עוד מימיי קדם. לפעמים העזרה שניכרת בדרכינו היא כמו שליחות של מלאך
ואנחנו אסירות תודה על העזרה. ואולי.... כשאנחנו נזקקות לעזרה זה בעצם שיעור שלנו בחיים אלו שעימו אנחנו צריכות להתמודד על מנת להמשיך ולהתקדם ולצמוח הלאה ולא לעצור במקום
ואולי... העזרה שאנו מקבלות דווקא תוקעת אותנו
ואולי..לא
מה דעתכן?

מגי 336

New member
כמגישי עזרה

אנו צריכים לתת לזה שמולנו את הכלים להתמודד, את הכח והאנרגיה, את האמונה שהוא יכול ומסוגל להכיל, מסוגל לעבור את המכשול שבדרכו ולהראות לו איך. כמו בסיפור על הדייג שנתן לעני חכה בכדי שיוכל לדוג בעצמו את האוכל שלו... כמקבלי עזרה - זה כבר בעייתי יותר, אם העזרה שאדם מקבל היא הכיבוי-שריפה - הוא יגיע למצב בו כבר לא יהיה לו נעים לבקש, או יותר גרוע - בכל פעם שיתקל בבעיה במקום להתמודד איתה הוא שוב יבקש אותה. אז כן, לפעמים העזרה תוקעת, ולכן כשאנו בצד המסייע חשוב לדעת כיצד לעשות זאת...

מכון../images/Emo45.gifלפעמים אנשים מרחמים על עצמם

ומעדיפים להיות כל הזמן תלויים באחרים למרות שיש בידם לשנות, לעשות, להתמודד מין דפוס התנהגות תלותי....

פנינה101

New member
שאלתך לוקחת אותי למקום של גידול הילדים

הורים שעושים "הכל" למען ילדיהם, לא עוזרים להם בעצם. הם לוקחים להם את טעם ההתמודדות. נפילה, יש אמהות שמיד רצות לילד, ומרימות אותו וכו' יש שתומכות בו במילים מעודדות, ומאפשרות לו לקום בעצמו. האפשרות השניה היא הנכונה. לתמוך לעודד, אבל לא לעשות במקום. פינוק יש חושבים שלחבק ולנשק זה פינוק..וזה לא נכון. פינוק, כשההורים "עוזרים" לילד בבית הספר עם המורה או באים ומסדרים להם את העניינים במקום לתת לו להתמודד בעצמו, עם התמיכה מההורים. אז יש עזרה שהיא לא עזרה אלא התנהגות שלא מאפשרת לזולת להתבטא ולפתח רעיונותיו. ויש עזרה שדווקא מאפשרת להתמודד..ע"י הצבת שאלות, בדיקה.. כשאנחנו צריכים עזרה, אנחנו צריכים לדעת לבקש אותה. צריכים להבין שלא כל דבר אנחנו יודעים, או שיש עוד אפשרויות. אנחנו צריכים להבדיל בין עזרה כזו לאחרת כמו שאמרתי כבר. אהבתי את השאלה, טליוש

../images/Emo24.gif אוהו...כמה טעויות הורים עושים

עם ילדיהם. ולו רק בגלל הצורך הפסיכולוגי או האבולוציוני להגן על הצאצא שלך... נגעת בנקודה כואבת... אני מאמינה שכל אחד יכול להתגבר בעצמו על כל קושי הרבה פעמים אנחנו נוטים להרים ידיים בכניעה אבל אם רק היינו מתאמצים עוד טיפה ממש עוד קצת יכולנו להתגבר על המכשול. זה דורש לפעמים המון אנרגיות...

פנינה101

New member
אז מה? אז מה אם זה לוקח הרבה אנרגיות?

כאילו, הילד שלנו לא מגיע לנו שנוציא עליו אנרגיות? אני לא מבינה את הטעון הזה של האנשים..וכך הם טוענים אני יודעת. אין לי כוח, לא עכשיו, אבל זה הילד שלך!!! אם לא תוציא אנרגיות עכשיו מחר זה יהיה מאוחרררר!!!!! אנשים לא מבינים את זה ואותי זה פשוט הורג אין אחריות מוסרית...כי לא נוח, כי אין לי כוח כי צריך לנקות, כי צריך לקרצף.. אני עוזבת הכל, פשוטו כמשמעו כשהבת שלי צריכה עצה, עזרה, בקשה, בייחוד כשאני רואה שבנפשה הדבר טליוש איזה נושא טעון העלית

טליסמה

New member
"עזרה"

יש לחשוב על הטווח הארוך במשך שנים המדינה "עזרה" למשפחות מצוקה- קיצבאות אותה יד שגרמה להתמכרות לתמיכה קטעה אותה באופן חד ללא תהליך גמילה לא היה תהליך הסתגלות/שיקום (אם אפשר לקרוא לזה כך) זה נעשה בזבנג כואב אלו שהתמכרו לקיצבאות למינהן נאלצים היום להתמודד עם מציאות מרה, בתי התמחוי וארגוני הצדקה "פורחים" המון משפחות שנחשבו כמעמד הביניים צנחו היישר מתחת לקו העוני דבר שמוביל לקיטוב חברתי ה"עזרה" בקיצבאות גרמה לדור השני להתפלש במצוקה בה גדלו. העזרה הגדולה והמבורכת היא לתת לדור הבא את מיטב החינוך בפריפריות להגיש להם את העזרה האמיתית והיא תנאים ללמוד ע"מ לאפשר להם לשבור את מעגל המצוקה העזרה האמיתית תניב דור אחר דור שלא יהיה עסוק בהישרדות דור שיהיה פנוי יותר לעשות למען המדינה

../images/Emo24.gifברוכה הבאה טלסימה../images/Emo39.gif../images/Emo140.gif

מילים כדורבנות
אמן
האם את עוסקת בתחום של סעד ועזרה?

little moon

New member
הגשת עזרה- להיות חברה או מטפלת?

שלום לנשות הפורום! נגעתן בנושא שקרוב אלי מאוד. האם יש פה נשים שעוסקות בתחום סיעוד/עזרה לחברה? אני עוסקת בתחום זה, והרבה פעמים אני לא יודעת איפה עובר הגבול בין לעזור לחברה טובה ובין להתחיל "לטפל" בה כמו שמטפלים בחניך בפנימיה שלי... ולאחרונה קרה לי שהבנתי שחברה טובה היא בעצם מישהי שצריכה עזרה נפשית גדולה מאוד, ואני לא יודעת איך לפנות לזה- כחברה או כמטפלת? מה אתן אומרות? לפעמים אני מרגישה שאני לא מסוגלת יותר לעזור לה, שבא לי לתפוס אותה, לטלטל ולצעוק עליה שתיקח עצמה בידיים, כי היא שבויה עמוק כבר שנים בדפוס התנהגות של "להיות מסכנה", להיות תלויה באנשים ולהתעסק באופן תמידי רק ברע ובאומללות בלי ניסיון לצאת מהם... וכחברה אני רוצה לתמוך בה, אבל כמטפלת אני יודעת שצריך גם להציב לה מטרות ודרישות ולא רק לאמר לה תמיד "אוי מסכנה שלי אני אוהבת אותך"... מה אתן אומרות?

טליסמה

New member
להיות חברה מטפלת

ההזדהות שלך איתה "אוי מסכנה שלי אני אוהבת אותך" - לא תועיל לה, לדעתי, אם תשקפי לה את ההתנהלות שלה ללא קשר למשבר כזה או אחר העזרה שתצמח מזה תעזור לה עשרת מונים מהזדהות. נכון, לפעמים כשמדובר במישהו קרוב, קצת קשה לנו אבל תחשבי על העזרה והתמיכה שאת מעניקה לה בעצם השיקוף, תחשבי על כך שבהמשך היא תוכל להתמודד עם כל מיני קשיים בדרך אם תשקפי לה באופן עקרוני את התנהלותה, אל תנסי לכבות שריפה מקומית אלא משהו רחב יותר. עם הניסיון המקצועי שלך, אין לי ספק שיש לך את היכולות לעזור לה

little moon

New member
תודה, את צודקת כמובן

לפעמים אני מרגישה שכבר אין לי אנרגיות לזה אחרי שנים של רק עזרה ועזרה... זה עושה אותי בן אדם נורא?

היי ברוכה הבאה../images/Emo24.gif../images/Emo140.gif למעגלינו../images/Emo221.gif

אני לא עוסקת בזה בצורה פורמלית אך כן עושה זאת ביומיום. לפעמים כמטפל, אלינו להרפות ללכת צעד אחד אחרוה ולתת למטופל הזדמנות למצוא את הכלים ולעזור לעצמו. לפעמים זה כמעט בלתי אפשרי לשנות דפוסי התנהגות של אמשים מאחלת לך אורך רוח וסבלנות ולחברתך, שתפקח את עיניה ולא תחשוש מהמציאות...

little moon

New member
תודה! ../images/Emo24.gif ובנושא דומה-

ותקנו אותי אם זה מתאים לשרשור חדש... האם גם אתן מרגישות לפעמים שיש דברים מסויימים שאתן פשוט חייבות לעשות (בתחום העזרה לזולת), ואין לכן ברירה אלא לעשות את זה, גם אם לפעמים זה לא בדיוק מתאים לכן כרגע, כי אם אתן לא תעשו זאת- אף אחד אחר לא יעשה את זה? אתן מבינות למה אני מתכוונת?

../images/Emo24.gifאת מוזמנת לפתוח שירשור חדש בנושא../images/Emo23.gif

...את לא צריכה רשות ממני... זה בהחלט נשמע נושא מרתק. תפתחי שירשור ואני אנעץ אותו

למעלה