אחה"צ של פורענות-הסיפור המלא
ב 1500 + איחור קטן אני אוסף את ארנון ומתחילים בנסיעה לכיוון ירושלים. לפני שער הגיא אני רואה שגדי אלוני עוקב אחרי ואני מסמן לו עם הוינקרים. ניפגשים במחלף שער הגיא (בפז) ומתחילים להתארגן. שי מצטרף באיחור , ולוקח לו את הזמן כאילו לא בוער כלום- כניראה הוא מבושם עדיין מהמחמאות של אלונה. מתחילים לרכוב צפונה , פונים לנחל אילן מתחילים בטיפוס מתון ושמאלה לשביל המסומן כחול בעליה טכנית תלולה, באמצעיתה שי חוטף פנצ'ר ראשון. ממשיכים למעלה בשביל התלול וגדי רוטן למה זה מגיע בלי חימום. פונים ימינה בסימון האדום וחולפים ליד אבני מיל, המסמנים את הדרך הרומית שירדה פעם מכיוון ירושלים. העליה הופכת טכנית יותר וקשה. ממשיכים לטפס במקביל לציר של K20 עד לנווה אילן. יורדים בשביל תלול לנחל יתלה ושוב טיפוס ארוך לכביש נטף כאשר בדרך שי חוטף פנצ'ר שני. במקביל אני "נירדם על ההגה" בעליה, במהירות אפס ללא כל מיכשול ברור וברגע של איבוד ריכוז, נופל הצידה וחוטף במרפק. ארנון, שניראה כאילו חיכה לזה כל הזמן, חובש לי את היד וממשיכים בכביש לכיוון נטף, ממלאים מים, פונים בשביל הכחול לכיוון הר הרוח ומתחילים לדהור בירידה, מנסים להשיג את השמש השוקעת. באוכף שמדרום לנטף, על הכחול, מתחיל טיפוס טכני מאוד של מדרגות סלע- אימון אינטרוולים קשה. למעלה הופך השביל לסינגל מעולה בירידה , רצוף מדרגות, דרדרת וכול טוב אבל אז גדי חוטף פנצ'ר . ממשיכים בירידה הטכנית, השמש כבר איננה ואנחנו שומרים על ריכוז בתאורה המוגבלת מדי לסינגל התובעני ןאז שי חוטף פאנצ'ר נוסף !! בהחלטה מהירה משאירים את ארנון יחד עימו לתיקון ןבחשיכה רוכבים גדי ואני לשער הגיא. ארנון ושי מתקנים וממשיכים בסינגל ואנחנו אוספים אותם עם הרכבים בסמוך למבוא חורון. גדי, שממהר לאירוע מאלתר מקלחת שדה ואני מצלם אותו - תמונות שישמשו לסחיטה בעתיד. זהו, פחות או יותר, מסלול מעולה המשלב עליות קשות מכל הסוגים, טכניות וסתם וסינגל מדהים היורד משלוחת הר הרוח, חלקו בעליה והשאר בירידה טיול מומלץ, בלי החלק של הפאנצ'רים.....