דיון-את כמה את באמת מפנה זמן לעצמך?

../images/Emo41.gif../images/Emo35.gif../images/Emo70.gifדיון-את כמה את באמת מפנה זמן לעצמך?

דווקא עכשיו, בחום יולי-אוגוסט, באים עם השאלה הזו? מה אפשר בכלל לצאת מהמזגן? להיות בכבישים הלחוצים האלו עם הנהגים העצבניים
? בתורים ארוכים? מה באים עם שאלה כזו עכשיו? דווקא עכשיו, בזמן שיש קייטנות
, נגמרו קייטנות
- ילדים בחופשה וצריך להעסיק אותם, נוער בחופשה ישן כל היום, מבלה בלילה ואנחנו לא עוצמות עין מלחץ ודאגה? דווקא עכשיו כשחצי מדינה בחו"ל
, ואח"כ החגים וצריך למצות כל יום עבודה אפשרי, כי כך תקופה ארוכה לא תהיה פרנסה לעצמאיות, זה הזמן להוציא כספים ולהשקיע רק בי? עכשיו הזמן לחשוב על עצמי? עכשיו הזמן לעשות "פסק זמן" ולתת לעצמי "זמן איכות"? מה דעתכן?

mirya

New member
כן,דוקא עכשיו,בזול,בקטנה,באיכות ובייחודיות..

לחשוב על עצמי ולהעניק לעצמי זמן איכות לא חייב להיות כרוך בהוצאה כספית. אפשר לחשוב-מה גורם לי נחת? מה כבר מזמן לא עשיתי? מה נהגתי לעשות פעם? אולי, כשהייתי סטודנטית תפרנית, אבל מחויבת לעצמה?...כשזכרתי שיש דבר כזה, עצמי...

יש לי את כל הזמן בשביל עצמי.......

היות שילדי בגרו והיות שאני כבר לא מורה הרי שאני נמצאת במקום של - לבחור בעצמי בכל רגע נתון. בשנות ההוראה הייתי חיה מחופשה לחופשה מנסה להסדיר דופק, לנוח, לפגוש, להספיק, להגיע. ילדתי, גידלתי, חינכתי לא ויתרתי על כלום. בית למופת על כל דרישותיו, אימהות וצמיחה אישית.
היום (דקות לפני יומולדת 52 בשבוע הבא) אני במקום מופלא.
החופש הגדול כבר בעיצומו ואני לא סופרת שקרבים הימים למפגשי הכנה לקראת שנה הבאה. אין לי בוסית נקמנית
הרוגע מלווה אותי משעת היקיצה ועד לכתי לישון.
אני עושה מה שנכון לי בקצב סביר אין לי טענות
רק שכולם יהיו סביבי ואיתי בריאים
תודה.

בהחלט, כן!!!!

להגיע לחוף הים עם ספר מעניין, בלי "אמא,אמא וכו'"........נשמע לי מתאים ומקסים

עשיתי זאת השבוע, חלקית

זה מצחיק שאת זמן האיכות שלי אני מעבירה ב...נחשו- טיולים. השארתי את הילדים אצל הסבים, ישנו כולנו במרכז ואני טיילתי לי בגדרה והסביבה, ולמחרת איילתי עם סופי פאר בחולון. הרגשתי כיף גדול, זמן שהוא נטו לי (אז מה אם גם לצרכי עבודה...) בלי ילדים, גם כשחזרתי להורים שלי- הילדים היו באחריותם : ארוחות, לשחק איתם...ממש תענוג שזמן רב לא ניצלתי אותו. זה היה win-win-win לכל שלושת הצדדים.

דווקא עכשיו ../images/Emo70.gif חשוב חשוב

בעיני זמן לעצמי לא חייב להיות הפקה ורובנו זקוקות לו כאוויר לנשימה, במיוחד כשהילדים קטנים. אני תמיד אומרת שגם מקלחת בסוף יום היא זמן איכות עם עצמי. זה עניין של נקודת מבט. אז אפשר לשנות נקודת מבט ואפשר להחליט לעצור וכל שבוע לעשות משהו לעצמי! זו יכולה להיות גם כתיבה של 5 דק', הליכה, מדיטציה, שמיעת שיר בדרך ברדיו עם הילדים או שיחה איתם (במידה ויש שת"פ..:)) הנאה מהדרך היא מוטו בשבילי ורגעים כאלה הם הם הדרך!! שנה שעברה חשבתי שבאוגוסט אימהות לא יגיעו אלי להתאמן כי קיץ, חופש, ילדים וכו' ודווקא אז היה החודש המלא ביותר!! כנראה שדווקא עם המציאות האינטסנסיבית הזו, אנחנו זקוקות לעצמנו. אני אישית לוקחת בימים אלה סדנאות העשרה לעצמי, קוראת ובדיוק חזרתי גם מסופ"ש עם בעלי בים. אצלי זה אוויר לנשימה ובמיוחד בחום הזה!!

חשוב מאוד ../images/Emo70.gif ובלי נקיפות מצפון...../images/Emo6.gif

הי לכולן, בדיוק הוזמנתי לצילומי התוכנית של "איזה יופי" (כן,... שוב
) בנושא הזה. איך שומרים על ה"לבד" שלי ומדוע בכלל זה חשוב. (התוכנית תשודר ביום רביעי 11/8/10. לינק יצורף בהמשך). בחוויה שלי עם מתאמנות, וגם עם עצמי, לעיתים נקיפות מצפון רבות מנהלות אותנו. מציעה להתבונן על הדברים "קצת" אחרת, הדימוי שלי לנושא הוא של
נטענת... כל אחת מאיתנו יש בתוכה
עצמית נטענת. רמת האנרגיה, החיות, השמחה , העשיה... תלויה בעוצמת ה-
. אם לא נדאג להטעין את עצמנו, לא רק אנחנו נפגע מזה, גם לא יהיה לנו מה להעניק לאחרים. אז, תפרגנו לעצמכן כייפים קטנים, לא חייב להיות חופשה ארוכה ויקרה. כמו שיעל הציעה גם מקלחת בערב יכולה להיות פינוק,
עם עצמי ועם חברה,
טוב... כולם יצאו נשכרים מהענין
תהנו מגיע לנו וכדאי לאחרים.
רוית

gali baron

New member
על הנושא הזה בדיוק היתה לי שיחה עם בן זוגי

בשבוע שעבר. על הטירוף של 24/7 עם ילדים. אז ביוזמה שלי הוא ארגן לי יום פנוי בשבוע במהלך כל אוגוסט (הילדים יהיו אצל חמותי ואני עם עצמי). אני משתדלת לקחת לעצמי זמן גם אם זה דקות ובדקות בודדות אפשר לצייר מנדלה, להתקלח, לקרוא כמה עמודים בספר שאינו ספרות מקצועית או להכין לעצמי שייק פירות מרענן. והיום הוספתי עוד משהו שאפשר לעשות בדקות בודדות - הכנת שנות טובות.

למעלה