אביב הגיע ואיתו הכפייה הדתית

כחלחל

New member
../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif אביב הגיע ואיתו הכפייה הדתית ../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif

אביב הגיע פסח בא העצים מלבלבים הפרחים פורחים ויחד איתם גם כפיית הכשרות והמלחמה בחמץ. קומונת טעים ולא כשר זה המקום למחות ולהתריע ולהאיר כל מיני נקודות חושך של כפיית כשרות ורדיפת החופש והזכות אדם הבסיסית להנות מטעים ולא כשר. זה הזמן וזה המקום , בואו להתריע על חילול זכותנו הבסיסית ומנגד, לשבח מקרים של חופש, קידמה ונאורות. זכותו של האחד לכשר בלבד נובעת מזכותו של האחר לגם כשר

אליה ל

New member
נו באמת, מה איכפת לכם

שבוע אחד לאכול מצות - למה מה? ואם תאכל בבית חמץ מבלי לקלקל לאחרים את החג? אולי תצאו בעד המחבר, בעד האחדות - יהיה הרבה יותר מעניין ומהנה.

אחשל

New member
"מה שמחבר" צריך להיות דווקא הלכה../images/Emo35.gif

SORRY, לא מתחבר ולא מתאחד עם מישהו שמנסה לכפות עלי להתנהג בצורה שאני לא מאמין בה. קראתי לפני כמה ימים התייחסות יפה מאוד לסוגיה הזו - אין שום חוק או תקנה שכופים סגירת בתי עסק ביום כיפור, ולמרות זאת אף אחד לא מעלה על דעתו לפתוח את הפיצוציה שלו ולמכור שם ביום הזה. בכל מקום שבו מנסים לכפות עלינו את הדת באמצעות חוקים ותקנות, תמצאי מישהו שיפר או

אליה ל

New member
אחשל יקירי ../images/Emo24.gif

אומנם הנושא אינו שייך לפורום אוכל שלנו כאן. הפניה שלי אליהם היתה - צרו משהו שיחבר בין כל הפלגים ואל תלכו על המפריד והנגד. כשנלמד כולנו למצוא את ה"בעד" לצאת כגוף במחאה: בעד אחדות בעם הזה, בעד אהבה בעם הזה, בעד שלום פנימי וחיצוני - כשנלמד ליצור את ה"בעד" תהא לנו לכולנו זכות קיום. חזור ידידי וקרא את הציטוט שהינך מביא מדבריו של פרופ' כשר.

אחשל

New member
אליה ../images/Emo13.gif

הבנתי מצוין את כוונתך ואני מסכים איתה בכל לבי. ברור שעדיף מאבק על אחדות ושלמות ממאבק לפירוד ובידול. הבעיה היחידה שלי היא עם התפיסה הרווחת בקרב הציבור, לפי הפשרה צריכה היות לכיוון שומרי האמונה והמסורת, כך שבד"כ באים אל החילונים ואומרים להם, "מה אכפת לכם, וותרו קצת בעניין הזה..." אגב, רעייתי באה מבית דתי-לאומי, וביתי כשר כל ימות השנה, ונקי מחמץ כל הפסח, ויחד עם זה, הוריה לא יעלו על דעתם לבקש מאיתנו לא ליסוע בשבת, או לקיים מצווה כזו או אחרת. לזה אני קורא כבוד הדדי. ובאשר לציטוט, הוצאת אותו קצת מהקשרו (אם כי הוא נכון גם בהקשר שאליו אני חושב שכיוונת
). אם את לא מכירה את המקור - ממליץ לך לקרוא אותו במלואו, במאמרי הפורום שלי.

אליה ל

New member
אחשל ../images/Emo24.gif

הולכת לקרוא אצלך בפורום את המאמר. אינני מכירה את כתביו של פרופ' כשר, בדרך כלל יש לי השגות על הדברים שהוא אומר - לפחות כשאני שומעת אותו בטלויזיה. וכן הציטוט בהחלט מתאים לכוונתי בלבד מאחר ואינני מכירה את המאמר. יש לי חברים דתיים - דתי לאומי, חב"ד וכו'... אין בעייה שאנהג אליהם לביקור בשבת.... אם זה למושב דתי הרי שיש להחנות את הרכב בכניסה לפני השער ולפסוע קדימה וכו'... טוב נו, סוטים לחלוטין מנושא הפורום - משהו מעניין לפסח?

אחשל

New member
בפסח זה אני על תקן יועץ ../images/Emo22.gif

בגלל שערב החג במוצ"ש, והמשפחה דתית, אנילא יכול לסייע בבישולים, אז אני מסתפק בלייעץ לחברים על מתכונים ומנות, ומקווה לטוב

כחלחל

New member
תגיד אליה?

כחובב אוכל בשרי וכמבין בבשר, כמה פעמים קנית בשר מומלח ומודח שהוציאו ממנו את הטעם בהכשרה? היה לך טעים? אם כן אז אני מתנצל בפנייך והמצות עלי... חג שמח וכשר איש איש על פי דרכו

אליה ל

New member
כחלחל יקר

גדלתי בבית ששמרו בו כשרות! בזמנו, כולם שמרו כשרות בארץ או כמעט כולם וביננו, ממש לא נראה לי שזה הפריע למישהו במיוחד - זה מה שהיה. אמי בישלה מדהים עם בשר מומלח ומוכשר ולספר לך משהו - כך גם אני כשאני רוכשת בשר מוכשר ומשתמשת בו. ואספר לך עוד משהו אבל רק ביננו, אינני מקפידה על כשרות בלפחות ה-30 שנים אחרונות וכך הלאה, אך כל הדברים אינם רלוונטיים. אתה רוצה מלחמות חורמה בדת וזה מה שמפריע לי. במקום לנסות ולחפש את המאחד בעם הזה, אתה משתדל ליצור את ההפרדה עם יומרה מופלאה של נאורות. יום טוב

Master Stav

New member
אי אפשר לטעות בי כדתי ....

אני מי שגרם למילחמת גוג ומגוג בפורום מתכונים בהכניסו מתכונים כגון כריש ארנבות דורבן חזיר בר וכאלו .... מצד שני לבוא ולומר שהבשר מקולקל בגלל הכשרתו ....האלו עד פה ....יש לי חדשות בשבילך הוריה של אישתי דתיים אני שומר כשרות להמדרים בבית כלומר 2 כיורים , מערכת חלבית ומערכת בשרית שום דבר לא כשר לא נכנס הבייתה והפסח שלמתי 2000 ש"ח ל2 חרדיות ו2 חרדים להכשיר את ביתי לפסח ..... ואיכשהו יוצאים לי אחלה מאכלים גם בשריים .......
פעם לפני איזה 15 שנה היתי מילטנטי כמוך היום אני יודע שנילחמים במוח ולא בכוח בכפייה הדתית ואכן נושא החוק הינו כפייה בעיני .... יש מקומות שמוכרים בהם חמץ מקומות שמראש מוכנים לשלם את הקנס ... רוצה לשנות משהו בחוק...הצטרךף לאתר חופש ועזור להם לעשות לובי דמוקרטי בלי להיכנס לנושאים אישיים או להתייחס לגופם של כותבים. תודה

sjarjar

New member
אכלתי סטייקים כשרים מבשר מוכשר ומומלח

שהיו מעולים שבמעולים, רכים ובטעם הנכון, עם שומן צהוב בטעם חמאתי/אגוזי. מצד שני אכלתי כבר בשר לא מוכשר שהיה בלתי ראוי לאכילה, מבחינה גסטרונומית. הכל תלוי במקור, בטבח ובאהבה. סבלנות וסובלנות היא מצרך נדיר במקומותינו. בעיקר כזו דו-צדדית.

כחלחל

New member
זה לא קשור

לא שללתי את הכשר זכותך/זכותכם לאכול מה שתרצו, ולקנח בקצפת פלסטית/מיצחית אפילו באותה מידה זכותי לאכול לחם, כן סתם לחם, לא ארנבות ולא זנבות ג'ירף ברוטב סנפירי כריש עם נמלים מצופות שוקולד ולא חשוב כמה טעים אמא של מישהו יודעת להכין משהו כשר ותעזבו את המיליטנטיות, את זה אני שומר לפורומים אחרים

אליה ל

New member
צור בעד המחבר ואני איתך ../images/Emo161.gif

ובינתיים שיהיה לך חג נהדר עם חמץ ובלעדיו.

למעלה