אלבום חדש

Chocoholic

New member
../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif אלבום חדש ../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif ../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif

התרגשות רבה בקרב הקהילה המקוונת של חובבי דילן ביממה האחרונה, בעקבות כתבה בעיתון המקומי של העיר Poughkeepsie (פאוקיפסי, כ 130 קילומטר צפונית לעיר ניו יורק) המדווחת על חזרות שערכו דילן ולהקתו, במשך ארבעה ימים בשבוע שעבר, בבית האופרה הישן שבעיר. מנהל בית האופרה Chris Silva שנכח בחזרות (שנערכו במשך כ 4-5 שעות כל יום) סיפר כי סוכנות ההנהלה של דילן פירסמה לפני מספר שבועות הודעה על הצורך באולם חזרות, אך לא נקבו בשם האמן; לאחר מאמצים רבים מצידו הוא הצליח לשכנעם ודילן ולהקת הליווי שלו השתמשו באולם לצרכי חזרה על שירים חדשים, שככל הנראה יוקלטו בשבוע הזה במנהטן. למרות שאין כל הודעה רשמית מצד ההנהלה או דילן בעצמו, ראיתי לנכון לפרסם כתבה זו שכן אין זה סביר כל כך שמנהל תיאטרון/בית אופרה בעיר המונה כ 30 אלף תושבים יצא בהצהרה כוזבת. כמובן שאני מחכה גם להודעה יותר רשמית...

בשנים האחרונות

קצב הוצאת אלבומי אולפן חדשים של דילן נמוך בהרבה משהיה בעבר. הוא עסוק בעיקר בהופעות חיות, ויוצאות הרבה הקלטות חיות וחומר ישן שלו בגרסאות נוספות. מעניין, באמת, יהיה לשמוע חומר חדש שלו.

ערןלוי

New member
אין מה לצפות ל"משהו רשמי" כרגע

האלבום עדיין לא הוקלט אפילו.

לדעתי אין יותר מוסמך

מה-NME ורק לצורך ידע כללי על מנת להשיג מקורות לידיעה מסויימת חפש תמיד בחדשות של גוגל. אני מוכרח להודות על האמת - אני לא ממש מתרגש, היצירות האחרונות של דילן (למרות שיש לי אותן) לא נראות לי ממש מעניינות. מה שכן כמי ששומר לו חסד נעורים אני עוד מקווה לאיזו יצירה חדשה שלו שתצליח לרגש אותי.

ערןלוי

New member
שני אלבומי האולפן האחרונים שלו...

היו שניים מהאלבומים הכי טובים שלו אי פעם, והוא הוציא כמה שירים מצוינים שלא היו באלבומים (things have changed, waiting for you, tell ol' bill ועוד).

Chocoholic

New member
לדעתי הסגנון השולט

באלבום הבא יהיה כמו של השיר 'Tell Ol'Bill' . כמובן ששיר בסגנון של 'Things Have Changed' יוסיף המון לאלבום.

ערןלוי

New member
קשה לדעת....

הוא נוטה להפתיע.....love and theft היה לא צפוי לחלוטין, אחרי time.... אני מקווה שנדע בקרוב. לפי הדיווחים מאתר החזרות צפויים דברים מעניינים.

אני לא יודע עד כמה אתה מכיר

את האלבומים של דילן. אם אתה מכיר רק את אלה מהתקופה האחרונה, אז הם באמת מהאלבומים הכי טובים שלו. לדעתי מי שמכיר את כל היצירות שלו לא יכול לצאת בהכרזה כזו, כי עם כל הכבוד הקול שלו עם השנים נהיה רק יותר ויותר גרוע. גם מבחינת טקסטים (אין מה לעשות) הוא לא מבריק כמו פעם, לדעתי זה בגלל שבתחילת דרכו להבדיל מהיום הוא נאחז ביותר שורשים. ========================================= "עזוב שורשים, תפוס כנפיים כך כשמחר תמות תוכל לעוף אל השמיים" (אב"פ)

ללא ספק הקול שלו נורא אבל

עדיין בtime out of mind יש משפטים דילנים קלאסיים, למרות שהכתיבה היא עם הרבה פחות דימויים ותיאורים מדהימים כמו בהתחלה.

ערןלוי

New member
הקול...

לדעתי הקול שלו מתאים בדיוק לשירים שלו. אני לא יכול לדמיין שום קול אחר שר שיר כמו love sick או things have changed או not dark yet או sugar baby. ברור שלמי שמחפש את אידאל קול הפופ הסטנדרטי וחסר האופי הקול שלו ישמע נורא, אבל זה לא מה שאני מחפש.

ערןלוי

New member
טוב....

לא יודע למה אני טורח בכלל להתייחס להודעה הזאת, אבל ההתנשאות שלך אינה במקומה, ואני מרשה לעצמי להניח שאני מכיר לא פחות חומרים של דילן, רשמיים ולא רשמיים, ממה שאתה מכיר, אולי אפילו יותר. אני לא חושב שצריך להיות גאון כדי להבין שאם הייתי מכיר רק את האלבומים האחרונים של דילן לא הייתי אומר שהאלבומים האחרונים שלו הם בין הטובים שלו אי פעם. אתה טועה לגבי הקול שלו. אתה טועה לגבי הטקסטים שלו. ולא ברור לי מה אתה מנסה להגיד לגבי השורשים, אבל על פניו נראה לי שאתה טועה גם בזה. ולגבי "מי שמכיר את כל היצירות שלו לא יכול לצאת בהכרזה כזו". עובדה. כרגע עשיתי זאת. ואני ממש לא היחיד.

מר לוי, אני מציע לך שתרגע !!

אין בדברים שלי שום התנשאות, אם ניסחתי אותם בצורה כזו ונפגעת אין לי בעיה לבקש את סליחתך. רק שתדע לך שאם עניתי לך בצורה כזו זה רק בגלל שיש לי בעיה עם כאלו שלא מכירים איזה משהו מספיק טוב וישר רצים לעובדות (אתה באמת לא חושב שלדילן היה פעם קול טוב יותר וטקסטים הרבה יותר ספרותיים מהיום?) ומצטער לומר לך שאם לא היית קובע שאני מדבר מתוך התנשאות לא הייתי משייך אותך לאלה. בקיצור לך טפס על עץ אחר ואם לא מתאים לך צורת הדיבור שלי שלפעמים מגיעה גם לפסים האלו אני פשוט להבא לא אענה לך.

ערןלוי

New member
תשובה

לא, אני באמת לא חושב שלדילן היה קול טוב יותר פעם, למרות שמובן שמבחינה טכנית היה לו מנעד רחב יותר. לגבי השאלה השניה, אני מצטער, אני לא מבין למה כוונתך ב"טקסטים יותר ספרותיים". אני באמת לא מבין מה משמעות שם התואר "ספרותי" בהקשר הזה, אבל זו בטח מוגבלות שלי. אם השאלה היא אם הטקסטים *טובים* (בניגוד ל"ספרותיים" - מה זה?), אז לדעתי הטקסטים שלו בשנים האחרונות אינם ברמה נמוכה יותר מהטקסטים הישנים שלו, אבל תמיד יש אנשים שחושבים שמה שהיה פעם, בכל תחום שהוא, היה הרבה יותר טוב ממה שקורה עכשיו, אין מה לעשות נגד זה. רוב הטקסטים בשני האלבומים האחרונים שלו ובשירים כמו things have changed עולים בהרבה על הטקסטים של שירים כמו blowing in the wind לדוגמא, שהוא שיר חביב, ועולים בשנות אור על טקסטים כמו ballad in plain d למשל, או על טקסטים של שירים שהוא בחר - בצדק - לא להוציא ואני לא יודע אם אתה מכיר אותם. עם זאת, פסגת היצירה של דילן לדעתי הייתה ב 1974.

בעיניי

'Love and Theft' הוא אלבום "בסדר" של דילן. האזנתי לו כמה פעמים, ואני מודה, שההיכרות שלי איתו שטחית, יחסית. ודאי אחזור אליו, בהזדמנות, ואכיר אותו יותר. 'Time Out of Mind' הוא סיפור אחר. זהו אחד האלבומים הטובים ביותר בכל הקריירה של דילן, ולא לחינם היה לו אפקט חזק כל כך. זה לא אלבום שדילן יכול היה להוציא בשנות השישים הגדולות שלו, או בתקופה קודמת אחרת, וזה חלק מגדולתו. אני חושב, שאם עליי לבחור את האלבום מספר 1 של דילן, זה יהיה (לאחר התלבטויות רבות ובלב לא קל) האלבום הזה.

אני לא יכול לבחור אלבום אחד של דילן

אבל time out of mind בהחלט נמצא בשורה הראושנה בכל בחינה, בטח מבחינת המילים. לגבי Love and theft, אני חושב שזה אלבום בינוני בסטדנטרים הגובהים של דילן, אבל גם הוא מכיל מספר שירים מצוינים (suger baby,mississippi, high water' honest with me)

למעלה