אני צריכה עצה בקשר ל-

niniv

New member
../images/Emo41.gif../images/Emo41.gifאני צריכה עצה בקשר ל-../images/Emo21.gif

אליאורי כבר עוד מעט בן שבעה חודשים. את המוצקים התחלנו בגיל חמישה וחצי חודשים ועד עכשיו הלך לא רע... הוא כבר אוכל בננה ותפוח, תפו"א וגזר, וגם קישוא. בטיפת חלב אמרו שאפשר להתחיל כבר עם בשר. כששאלתי מה מומלץ, האחות אמרה: או בקר או הודו. אז בתור צימחונית אני חייבת עזרה !!!! מה מכינים? מה מומלץ? מה היה טעים לקטנטנים שלכם? איך להכין? כל טיפ יתקבל בברכה. תודה!

אז ככה...

קונים בשר שוארמה נקבה (הכי מומלץ והכי מזין) מוודאים שהוא טרי אצל הקצב, שמים אותו במים עם שאר הירקות (קישוא, תפ"א, גזר...) מביאים לרתיחה, וממשיכים לבשל על אש נמוכה עד שהירקות מתרככים. אחרי מספר פעמים תוכלי להעשיר את המרק בירקות נוספים - אני למשל מוסיפה בטטה, דלעת וכולי (כל פעם ירק אחד בכדי לראות שאין אלרגיה). אני לא זוכרת מאיזה גיל מותר קטניות אך אני מוסיפה גם גריסים וגם פתיתים. בילי לא מוכנה לוותר על המרק הזה.

niniv

New member
תודה לילך

את בטוחה בקשר לשווארמה????? אני קצת בשוק.... שוואמה זה לא בשר "זבל"? (סליחה על הבורות....לפחות 13 שנה לא נגעתי בבשר....) אם עוד מישהי תגיב זה יהיה נחמד...

טוטי30

New member
המשך ההודעה של לילך שנמחקה בשוגג

הכי חשוב...
אחרי שהמרק מוכן, טוחנים אותו בבלנדר (אני עושה כמות גדולה ומקפיאה כמנות במקפיא וכל יום מפשירה במיקרו). בתאבון. לילך של בילי, התנצלותי על הטעות. ותודה שהפנת את תשומת ליבי.

T noki

New member
ראיתי שנ"נבהלת"מהשווארמה

האמת - גם אני שונאת שווארמה...אבל בעיקרון הכוונה לבשר הודו, כי הוא עשיר יותר מעוף בברזל. אני דווקא התחלתי (בעצת אחות טיפת חלב שלי) להוסיף למים של המרק ירקות כנף עוף אחת או שתיים. זה עדין ורך, אחרי שזה מבושל היטב מורידים את העור ומורידים את הבשר הרך - וישר לבלנדר יחד עם הירקות. אפשר להוסיף למרק ירקות קוביות קטנות של הודו (כמו שכבר אמרו לך) או בשר בקר. אני עדיין לא ניסיתי כי חשבתי שזה עדיין כבד וסיבי יחסית לעוף וננסה מאוחר יותר. את הכנף הוא אוהב מאד - זה גם מוסיף טעם לירקות. אפשר גם לגוון לו ולהוסיף למרק אורז (עדיף אורז מלא - אבל מתבשל יותר זמן מאורז רגיל) ולטחון יחד עם הירקות. אצלנו זה היה להיט כשניסיתי, אם כי עם חתיכות (כמו דיסת אורז). אפשר לעשות קציצות קטנות מבשר בקר/הודו טחון ולבשל אותן במי בישול הירקות ולתת לאליאורי חתיכות קטנטנות בידיים - שינסה להכניס לפה. אני קניתי ספר שנקרא "מנה ראשונה" - יש שם מתכונים חביבים מאד מדרגת המחית ועד לבישול ממש, פשוט ונחמד, מחולק לפי גילאים, וגם מידע על תזונת תינוקות (בסטימצקי) בתיאבון!

הודו מומלץ.

מחר על הבוקר אני ארשום לך את המתכון של אמא שלי לקציצות שהיא מכינה לליאל. קציצות ברוטב במיוחד לקטנטנים. שיהיה
עם המוצקים
(כבר 7 חודשים ? וואו !)

niniv

New member
וואוו.....

תודה לכולם... הודו נשמע לי יותר טוב משווארמה....

niniv

New member
באמת?

טוב לדעת...(או שלא)... בתור צימחונית אני ממש בור ועם הארץ בכל מה שקשור לבשרים....

../images/Emo26.gifקציצות הודו ברוטב ../images/Emo36.gif

הבטחתי
ולכן אקיים
: קחו דף ועט (אני מחכה
...) והתחילו את מלאכת הרישום
: הערה (או הארה
...) קטנה לפני הכל...... אמא שלי היא מהמתלהבות,לכן גם יוצאת לה כמות שמתאימה לגדוד (ממש ככה -
....
) , מיותר לציין שליאל אוכל בדיוק קציצה ליום , וביומיים - שתיים...כל השאר מועברים אחר כבוד לילדי המשפחתון שאוהבים (
) את אמא שלי בזכות קציצותיה (
).....לכן - אפשר (אפילו מומלץ, אלא אם כן גם אתם - ההורים - חושבים שתאכלו מזה - להפחית ת'כמויות הרשומות
). ועכשיו - המתכון
: =========================== 1 חזה עוף (שטוחנים בבית) 1 ביצה (כמובן שתבדקו לפני אם אין לילד/ה רגישות לביצה) 1 פרוסת חלה (ללא החלק ה"קשה") שהייתה שרויה במים ונסחטה היטב 1 כף שמן קורט מלח לערבב את כל המרכיבים הנ"ל . חוץ מהנ"ל - יש המשך : 1 בצל בינוני קצוץ דק 3 גזרים מקולפים וחתוכים (עובי 1 ס"מ) 3 קישואים מקולפים וחתוכים (עובי 2 ס"מ) 2 כוסות מים רותחים אופן ההכנה ========== מטגנים את הבצל עד שהוא נהיה שקוף מכניסים את הגזרים ואת הקישואים מוסיפים 2 כוסות מים רותחים מערבבים ומביאים הכל לרתיחה. יוצרים כדורים מתערובת הבשר (בעזרת כפית ועדייף עם ידיים רטובות כדי שלא יידבק) ו"זורקים" אותם היישר לסיר עם הירקות שמתבשלים להם בנחת (
). כשכל הכדורים בסיר (על הירקות) מכסים הכל במים רותחים (או מהברז) מוסיפים 2 כפות רסק עגבניות 1 כפית סוכר מלח לפי הטעם מערבבים קלות טועמים (ואם זה טעים לנו אז הכל בסדר
) ומבשלים עוד 1/2 שעה עם מכסה סגור על אש בינונית. בתיאבון ו

shirka

New member
נשמע אחלה, רק איפה פה ההודו ../images/Emo35.gif

הכי קרוב להודו שמצאתי...

חחחח שירקה ../images/Emo9.gif

הייתה לי כוונה לרשום או : 1 חזה עוף או : 1/2 חזה הודו (כי שלם זה כמות היסטרית ,וגם שימו
שההודו יוצא יותר יבש....) אז שנו את הכותרת ל"קציצות עוף......"

למעלה