דגי זהב-כן או לא?

גלעד cool7

New member
../images/Emo41.gif../images/Emo41.gifדגי זהב-כן או לא?../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif

אז עקב זה שהנושא עלה די הרבה בפורום החלטתי שהגיע הזמן לפתוח שירשור על דגי זהב, והטעות שעושים 90 אחוז (לא סטטיסטית) מהמגדלים. אכן דג זהב הוא דג חזק שאמור להיות קל לגידול, אמנם אין זה כך- דגי זהב אלו דגים שזקוקים למרחב, מומלץ כ-40 ליטר לדג, לדעתי האישית באקוריום של 160 ליטר ניתן להתגמש ולהוסיף עוד 2-4 מעל ה"מותר". כאשר התנאים מעולים דגי זהב יכולים להגיע בנקל לגודל פונטנציאלי של כ-20ס"מ. אם כי קיימת טענה שדגי זהב מתאימים עצמם לגודל האקוריום, כלומר- אם הרצון הוא לגדל אותם באקוריום קטן פשוט יש לקנות אותם קטנים מהחנות והם לא יגדלו מעבר לגודל שהם יכולים יחסית לכזה שטח מחיה אך זה מקצר את תכולת חייהם בהרבה. ואם הרצון הוא לגדל אותם באקוריום גדול אז ניתן לקנות אותם בכל גודל והם יגדלו לגודל הפוטנציאלי שלהם ויחיו תכולת חיים מלאה (מעל כ-10 שנים). עוד חיסרון לדגי זהב- הוא משתייך למשפחת הקרפיונים, אבל מתקטלג עם דגי מים קרים. הטמפרטורות שבהן הוא מסוגל לחיות הן:C°0-22 על פי כך דג זה סיכויו לשרוד בישראל בתקופה שהיא אינה תקופת החורף נמוכים ביותר (באקוריום רגיל שבו אין התקן קירור). אם הטמפרטורות והמרחב מחיה היו נכונים, ללא ספק דג זהב היה מוכיח למה טוענים שהוא דג עמיד. ככל שהצבע הכתום-מתכתי יותר דומיננטי (שולט, מופיע יותר) בדג הוא יותר "טהור" אך ישנם מספר זנים נוספים של דגי זהב. דגי זהב אינם מתאימים לגידול עם דגים טרופיים- דגי זהב פוגעים באיכותם של המים באקוריום, הדבר יפגע בדגים טרופיים אם יגודלו באותו האקוריום. כמו כן שוב עניין הטמפרטורה, לדגי זהב לא תתאים הטמפרטורה של אקוריום טרופי. כמובן שניתן לטפל בבעיה של האיכות מים על ידי מערכת סינום ביולוגית וחשמלית מקצועיות, אך זה עדיין לא פותר את הבעית טמפרטורה. מכך יש להסיק שאמנם דגי זהב נועדו למחילים וקל לגדלם, אך גידול באקוריום קטן יקצר את תוכלת חייהם בהרבה ועלול לגרום להם מספר בעיות נוספות. הם אינם מתאימים לטמרטורה של עונת הקיץ בישראל. הם מורידים את טיב המים, מכך שאינם מתאימים לגידול עם דגים טרופיים. אשמח אם אנשים שמבינים בנושא ויכולו לתקן אותי, או להוסיף מידע יעשו זאת. בברכה, גלעד.

גלעד...

שמע,זה יפה אבל דגי שלייר הם לא בדיוק דגי זהב,הם משפחה קרובה אבל שליירים יכולים לחיות 8-24 מעלות אם אני לא טועה,ומהרגע שיהיו לי חלזונות אני אשמור על טמפ'של כ-25 מעלות(לנוחותם של החלזונות וממוצעם של דגי הזהב)אם כך זה בסדר?

גלעד cool7

New member
שליירית...

קודם אם את מצליחה לשמור על 25 מעלות בקיץ זה יפה מאוד, השאלה איך תעשי את זה ובאיזה דרסטיות הטמפרטורה תשתנה. ואגב, לא פניתי אלייך אישית כך שהכוונה לא הייתה לדגי שלייר אלא לדגי זהב בלבד. אין לי מושג מה זה שלייר, תני לי את שמו המדעי או שתמצאי לי דף עליו.

השם המדעי הוא

כמו של הדג זהב,אבל בסוף יש ver, carassius auratus ver נראה לי,כך מצוין שלייר כיפה אדומה,ורוב השליירים יש תוספת של וור,אבל אני רק יודעת ששלייר כיפה אדומה נקרא:Veiltail ומה שיש לי אלו שליירים כיפה אדומה,(כיפה אדומה זה זן של שלייר שפיתחו אותו בפני עצמו בגלל יופיו,כמו הזן הלבן של דגי זהב,ישנו סוג של דג זהב שהוא לבן עם ריבוע אדום על הראש,למרות זאת הוא נקרא דג זהב רגיל כי אינו משתייך למשפחת השלירים...) גילעד שאלה אלייך-יש מקרר לדגים? שלייר זהו דג עם 2 סנפירי זנב גדולים ומדהימים,וגוף מחוץ קצת,עגלגל עיניים קטנות(לשליירים תינוקות יש עיניים גדולות)ויש להם שלפוחיות שחיה גדולות בבגרותם,כך פחות או יותר תזה שליירים,לי יש שלייר תינוק(אבל ממש תינוק)שגופו מאורך,ועיניו ענקיות,קניתי אותו הוא לא היה עם מלוא הצבע שלו,הוא חודש אצלי,כבר יש לו כמעט את צבעו המלא(הוא עדין חום בהיר-ורדרד)והוא חי יפה מאוד אצלי...

wiz

New member
הטמפ' היא נושא פחות קריטי...

כמובן שהדגים יהנו יותר בטמפ' נמוכות, אבל הם מסוגלים לשרוד קיץ ישראלי במידה והאקווריום נמצא במקום קריר בבית, ולא סובל משינויי טמפ' קיצוניים. אגב, אני לא זוכר מה טווח הטמפ' הרצוי לדגי מים קרים, אבל קשה לי להאמין שהם מסוגלים לחיות בטמפ' קיפאון של 0°C... יש לך לינק לכך
לדעתי, הבעיה העיקרית נעוצה במגדלים, שלא תמיד מבינים/רוצים להבין שדג זהב זה דג שדורש מרחב שחיה גדול, ושם מתחילות הצרות.

גלעד cool7

New member
~~~~~~~~~~~~~>

בפטקינג ראיתי את זה. אבל במקומות אחרים אני יודע שהממוצע שממליצים להם הוא 18 מעלות צלזיוס, לפי דעתי הטמפרטורה לא מועילה לגידול שלהם בייחוד אחריי שהם ככה גודלים בתנאים לא טובים.

גלעד cool7

New member
כן ולא...

תלוי... אם תוכל לתת להם את התנאים שצריך, אין סיבה שלא... אם לא תוכל, תוחלת החיים שלהם תהיה קצרה מאוד בין אם זה מוות טבעי ובין אם לא...

Suikun

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

חיכיתי שמישהו ירשום כבר מאמר על דגי זהב. מצויין!

למעלה