דן ודפנה כנאפו: סיפור חיים!

אלמרה

New member
../images/Emo140.gif ברוכה הבאה רווית

לזה בדיוק אני מייחל שבעקבות סיפורו של דן קנאפו ימצאו החברים הנוספים שיאירו לנו את הסיפור של התקופה מנקודת מבטם... את בטח לא היית שם אז אבל אולי אחד ההורים? הקרובים?

אלמרה

New member
עם כל הצינעות והענווה!

אני מרכין ראש בפני אלו שחרפו נפשם מנגד ואף לצערנו הקריבו חייהם למען העולים ולמען העלייה המבורכת ממרוקו. ביום בו דפנה ודן כנאפו עלו ארצה אני הייתי בגיל 11. את סיפורי מרוקו שמעתי באקראי, ולא ברצף או בצורה מסודרת. אז לא היה לי שמץ מושג קלוש שבעוד אני שומע את מסכת היסורים שעברה משפחת אימי בעלייתה ארצה בשנת 1949 ללא פרוטה וללא עתיד נראה לעין - היו עדיין מי שעשו בשליחות עלומה שם במרוקו הרחוקה בכדי להעלות עוד ועוד יהודים שחפצו לעלות "לירושלים". הכבוד והיקר לדפנה, דן ולחבריהם על מעשי הגבורה שלהם. Chapeau!

wan

New member
וואו אין לי מילים ../images/Emo2.gifאבל יש לי

דמעות בעיניים..ומחנק בגרון...קראתי כל מילה...בשקיקה...מלאת הערצה,ויראת כבוד. גם אני מרכינה ראש בפני אלו שחרפו נפשם,למען מטרה נעלה. גם אני גדלתי בבית על קטעי סיפורים מדרך עלייתם של הורי...מעולם לא הזכירו קושי...אך סיפרו הרבה דברים דומים שהוזכרו פה . הציפייה. החשש שמה יתגלה שעוזבים...השארת כל הרכוש מאחור. הסלקציה שעברו...(העדיפו להעלות צעירים)אבא סיפר שכשהגיעו לחוף הים לסירה שעמדה לאסוף אותם בלילה.נאמר לו שאמא שלו(סבתי ודודתו, אחותה)לא תוכלנה להצטרף. הוא לא הסכים לעלות לסירה בלעדיהן..אמא עמדה שם כשאני בזרועותיה...הוא לא ויתר,והן עלו יחד אתנו { לא מבינה איך אפשר היה לעשות דבר כזה?ולהעמיד את אבא בפני מצב כזה ברגע האחרון....} ישר למרסיי תחנתם הראשונה. גם ברגע זה ,כשאני כותבת ההתרגשות אוחזת בי ובגרוני ועיניי דומעות. אני מודה לכל מי שעזר להביא לנו את סיפור הגבורה הזה...למספרים למתרגמים. ולך אלמרה שהעלית . תודה לכם.

RANOFROY

New member
טרם נרגעתי כי עיני עדיין דומעות|דגל

כן!עכשיו כולכם יודעים !נעלמתי מהפורום למשימה סודית ונאלמתי בקראי את הסיפור לראשונה בשפה הצרפתית !חשבתי שאני קורא תסריט ,זה כל כך תפש אותי וחדר לנשמתי.מיד הבעתי נכונות לתרגם, בעקבות פנייתו של ידידי אלמרה להרתם למשימה הקדושה ,משימה שמוכיחה לכולנו !!!!שיש לעדתנו זכויות מוכחות ,כמסופר בסיפור אותו אני ממליץ לקרא ברצף. בימים האחרונים נוצרה ביני ובין המספר מערכת קשרים הדוקה וחברית שקשה לי להסבירה .אני רוצה להאמין שבעקבות סיפור זה יגיעו אלינו עוד עלילות גבורה. ואם מגיעה תודה והוקרה ,אז בואו ניתן אותה לאדם יקר מיוחד במינו שלולי להיטותו, הקרבתו, התמדתו ודבקתו במטרה,לא היינו מגיעים הלום ! תודה לך ידידי אלמרה

אלי לוק

New member
שניי חברים../images/Emo57.gif

מה ששותפות גורל עושה לא יעשה הבמאי הכי גדול בהוליווד יגאל וניסן ידידים לי כאחים גדולים הפרוייקט הזה מדהים ,מרגש עד דמעות ומרתק עד מאד. כל הכבוד לכם הסיפור הזה בוא נכס לפורום ולתרבותיינו תודה רבה ליגאל שעמל ותרגם את הסיפור בבקיאות מפליגה אין מה להוסיף רק הרבה כבוד ת ח י מ ד י נ ת י ש ר א ל אלי לוק

שלושה חברים

אלי לוק היקר "אני מתכבד כעת לפתוח שרשור מיוחד במינו ויוצא דופן מכמה בחינות. תחילתו ב"רמז" שקבלתי מחברנו דויד אלמוזנינו שהצביע לעבר קנדה הרחוקה שם קרוב משפחתו יושב על סיפור מרתק שכדאי לברר אפשרות שיכתוב אודותיו". כך כתב חברנו ניסן, ידידי אלי לוק רק לשם הדיוק, זה היה רעיון שלי ודן כנפו בן דודתי היה מוכן לעזור כך נולד הסיפור, כך שיש לך 3 חברים ולא 2 אשמח לעזור גם בעתיד דויד

אלמרה

New member
דויד היקר אל תכעס. אלי די חדש כאן

ויתכן שאתה רק טרם לא מוכר לו... כדאי לכם להתוודע ביניכם יכולה לצוץ חברות מיוחדת במינה שכן לשליכם כשרון כתיבת סיפורים יוצא דופן.

RANOFROY

New member
ברגע האחרון !מפי דן קנפו ../images/Emo91.gif

להלן חלק מתגובתו של דן אלי היום לאחר שהוא עיין בתרגום העברי של סיפורו! "...תרגום מושלם ....אך אני כועס עליך במקצת כי כל פעם שאני קורא את המשפטים היפים ,עיניי דומעות ! מה אתה רוצה! אני רגשן-סנטימנטלי-גדול" כפי שמופיע בתמונה .

מרגש ביותר../images/Emo7.gif ואותם הימים שהוזכרו

בסיפור של, החזירו אותי אחורה ב-40 שנה לערך כשאחי היה בין אותם הציונים שהעלו משפחות רבות בהחבא לארץ ישראל. ואף הוא, אחי, היה שרוף ולא היה מנוס מלברוח ממרוקו ללא שום התראה מוקדמת. אבל, זהו סיפור אחר שאולי באחד הימים אספר עליו. הסיפור של דן כנאפו הוא אחד מיני רבים שקרו באותם הימים במרוקו והתמזל מזלו שהצליח לעלות לארץ.
כל הכבוד לך דן, שהעלית את סיפורך האישי על דפי הפורום. תודה לך ששיתפת אותנו בעברך המרתק ועל תרומתך לארץ שכמעט וסיכנה את חייך ואת חיי אישתך. ובאותה הזדמנות, אני רוצה להודות ליגאל על שיתוף הפעולה הנהדרת בתירגום הסיפור.

RANOFROY

New member
ברוריה ! השמיעי קול../images/Emo124.gif

ברוריה יקירתי ! מחובתך !למען אותם גיבורים עלומים ,לזכר כל אלה שלקחו איתם את סודם ולמען אחיך ,משפחתך והעדה הנפלאה !בבקשה התחילי !אגיש לך כל סיוע שידרש ! תנסי !לא תפסידי ! אני מבטיח לך הביטי בשמים כפי שמופיעים בתמונה זו !ותגידי לנו כן

שילה1

New member
קראתי בשקיקה.לזכור את כולם!

ותודה לכל מהתאמצים. הסטוריה עלומה לשמה. כל הכבוד!

LEONA

New member
איזו הסטוריה...

כני שלמדה הסטוריה ועסקה שנים בהוראתה, קראתי בשקיקה את כל הסיפור ! אכן זה החומר ,אלה תולדותינו, לכל עדה יש את סיפורי הגבורה שלה,כשעיניי כל העדות היו נשואות אל המולדת העתיקה \חדשה ! חבל שאין ספר שמרכז סיפורים כאלה,שאורג אותם לסיפור אחד מופלא של כמיהת העם ,על כל הפזורות,לארץ ישראל ! תודה לכל אלה זאיפשרו הבאת סיפור גבורה זה, עבורי היה זה מרגש לקרוא אותו מתחילתו עד סופו, וכפי שכבר אמרתי פעם, הקריאה כאן מעשירה ותורמת לי אישית ! תהיו בברוכים כולכם יחד וכל אחד לחוד!

אלמרה

New member
../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gifהסיפור נמצא באתר../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif

אין מילים בפי על הכבוד והזכות שנפלו בחלקי אלא להודות:
ל דויד אלמוזנינו
ל דפנה ודן כנאפו
ל RANOFROY ולכם שתואילו לקרוא את הסיפור במלואו עם כל הצילומים הנלווים שהם מסמכים היסטוריים בפני עצמם.

סובס

New member
דן ודפנה קנפו

ניכתב בטעות הכשרה בהגנה בשנת 1958 אנה תקנו הכשרה בצהל ב1958או הכשרה בהגנה אם זה לפני 48 הסיפור מרתק נוגע ללב ומוסיף גאוה לאומית וגאוה חילית [יהודי ממוצא מרוקאי] תודה על התרגום [יגאל] תודה על הרעיון[ניסן] תודה על היוזמה[אלמוזנינו] תודה על הזכרונות[משפחת קנפו] אפשר לקחת לאתר קוסקוס[צחוק rire]

סובס

New member
דן ודפנה קנפו

חברים מצטער שההערה שלי נימצאת בשירשור חדש לא זו הייתה כוונתי אלה רק להעיר ולהאיר נקודה מסויימת מנהלי הפורום אנה הקטינו את ההערה כי היא ננסית וגמדה ביחס לסיפור לתרגום ולרעיון מצטער עד שאלמד להשתמש בפורום זה יהיו טעויות

RANOFROY

New member
../images/Emo39.gif סובס ! אתה אמיתי!

העיקר שהסיפור עשה לך את אותה צביטה בלב !!!

למעלה