ההגדה של פסח - עבודת אלילים

• פותח הנושא qet1
  • פורסם בתאריך

qet1

New member
../images/Emo41.gif../images/Emo41.gifההגדה של פסח - עבודת אלילים

ההגדה של פסח מודה בקיומם של אלים נוספים חוץ מהאל שלנו. באחד השירים שם מודים לאלוהים שעשה שפטים באלוהיהם של המצרים...

StarDustGirl

New member
לא...זה לא מודה בכלום.

זה רק מודה בעובדה שלכל אחד יש את האלוהים שלו, וכביכול רק האלוהים שלנו הוא האמיתי מביניהם והכל-יכול.

qet1

New member
הוא נחשוב רגע

אם אני אומר לך תודה על זה שפוצצת את דני במכות בשביל לעזור לי. אני מודה בקיומו של דני,לא? עפ"י ההגדה יש גם למצרים אלים אבל האל שלנו הוא הכי חזק ולכן הוא ניצח אותם בלי בעיה...

StarDustGirl

New member
פחח..אני אהבתי את המטאפורה^_^

חשבתי על זה זמן רב אחרי שכתבתי את התגובה...ויתכן מאוד שאתה צודק
ואז זה אפילו יותר פסיכי, בגלל שזה אומר שגם אללה יכול להיות קיים כאל יחיד על בני עמו, וגם ישו, וגם אלוהי היהודים..כולם בבת אחת. אני כבר רואה איך כולם יושבים שם בגן עדן ומשחקים פוקר. אללה: "אני מניח מאה ג'הידים" ה': "טוב פרשתי....מה יש לך?" אללה: "אכלת אותה! היו לי סך הכל כמה בתולות ומלאך אחד!" ה': "פאק...נו טוב, ניצחת הפעם. מה דעתך לגלגל איזה ג'ויינט?"

qet1

New member
כן,אבל אל תשכח שה' הוא האל הכי חזק

והוא עליון על כל שאר האלים. שלא לדבר על זה שהוא אוניברסלי ושאר האלים הם מקומיים. ושהוא ברא את העולם אז כנראה שהוא גם ברא את שאר האלים... אבל מה כל זה משנה, העיקר שהיהדות מודה שיש יותר מאל אחד, ואם היהדות היא הבסיס לכל המונוטאיזם - המסקנה היא שאין מונוטאיזם...

Levos

New member
אם אלוהים ברא אותם

אז זה לא נכון לקרוא להם אלוהויות. אולי הם מלאכים חזקים... מונותאיזם לא מתנגד למלאכים.

qet1

New member
אבל ההגדה קוראת להם אלים

וחוץ מזה, מלאכים הם משרתים של אלוהים, אלה אלים מתחרים שאלוהים נלחם בהם...

לאלוהים יש הרבה שמות

שאחד מהם הוא אללה. הערבים מאמינים באללה (שהוא אלוהים).... סתם נקודה למחשבה...

demoloc

New member
אם אללה זה אולוהים

אז למה המצוות באיסלאם שונות משל היהדות? ואם את טוענת כי פירשו אותן לא נכון או שהן לא נכונות. אז איך את כל כך בטוחה ששלך כן?

ולמה הם רוצים לעשות עלינו

ג'יהאד (מלחמת קודש נגד היהודים)? מאיפה לי לדעת?! מה, אני המצאתי את הקוראן? בקשר לדבר השני, אני מנסה למצוא את ההגיון שבדברים.

יש רק בורא עולם ו"אין עוד מלבדו"

וריבוי תכונותיו נקרא "אלהים". עכשיו כדי שתבין,הבורא יצר מצב שבו תהיה לך זכות בחירה של להאמין בו או בכוחות שהוא יצר. וזה בכוונה ככה אחרת איך תהיה חופשי לבחור ולשאול את עצמך את מה ששאלת אותנו? בספר בראשית פרק ו מתואר מצב שבו בני האלהים ובנות האדם התערבבו אם תרצה לקרוא... וזה נכון שיש ריבוי של כוחות וזה נכון כל מה שיש לכל עם ועם אם זה מיתולוגיה יוונית ואם זה אלילים מאבן במזרח הרחוק. הכל הבורא עשה כי אין עוד מלבדו והכל זה הוא וממנו,אבל יש להבין משהו מסויים: הבורא הוא טוב ומייטיב, כלומר, שאר הכוחות שלהם בני אדם סוגדים הם המצאה של האדם עצמו והבורא רק נתן לזה את ה "OK" שלו. כל מחשבה של האדם יוצאת אל הפועל במציאות. המטרה היא לדעת לקבל את האור ולא לחשוב ולברוא מה שהבורא ציווה שלא. עתה, מי ששאל באחת התגובות שלו מה ההבדל בין הקב"ה לבין אללה אז אני אענה שההבדל הוא בתפיסה וזה כל מה שיש. במידה ויש דרך אחת ומסויימת בה יש להאמין בבורא ובכוחותיו נשאלת השאלה מהי דרך זו לא? עתה אפשר ללכת לבדוק מקורות של כל דת ודת(לעומק) ולבחור.

demoloc

New member
הוא גם נתן OK

להיטלר , לפרוייקט מנהטן (פצצה אטומית) , לבניית אלילים , לנביאי שקר וכו'?

demoloc

New member
הרחבה של ההודעה הקודמת

להיטלר , לפרוייקט מנהטן (פצצה אטומית) , לבניית אלילים , לנביאי שקר וכו'? עזוב אז דברים רעים מודרניים , הוא נתן "ok" , לכפירה ההמונית שבסדום והמורה , ואם הוא נתן את אישורו , למה הוא הרג אותם!? הוא הסכים! אז אם הוא גרם להם לכפור ורצח אותם הוא רוצח , קר לב, מפליל אנשים למען רציחתם , אידיוט , רמאי , והוא בעצם צפליל תמימים , זה למה הוא יצר אותם? כדי להרוג אותם!? ומה סדום ואמורה עשו סה"כ , פעלו לפי אישור האל!? על זה הם מתו!?

יש מושג בגמרא

מגלגלים זכות על ידי זכאי וחוב על ידי חייב זאת אומרת שיכול להיות שאלוקים גזר משהו אבל זה שדוקא הוא יבצע את זה זה בגלל מעשיו הרעים הוא נחשב ה-חייב

למעלה