חשוב מאוד !

מילון במילולי+דרכים לזכור מילים!

שלוםםם לכולם!! מההה קורה??? אני צריך את העזרה של כולם!! כולם יודעים שקשה לזכור מילים. איך לעזאזל אני אמור לזכור ש"פיאסקו" זה "כישלון"? איך אני אזכור ש"אלונטית" זה "מגבת"? הכי קל לזכור מילים ופרושן ע"י חיבור המילים בסיפור או במילות קישור החלפת אותיות או משהו כזה(אסוציאציות). דוגמאות: המילה "פיאסקו" מזכירה את הצייר הדגול "פיקאסו",מישהו ניסה לחקות את פיקאסו אבל הוא לא הצליח והתבלבלו לו האותיות-"פיאסקו", לכן החקיין הוא כישלון. המילה אלונטית מזכירה אלונקה שמזכירה פצוע שמזכיר תחבושת שמזכירה מגבת. אפשר להמציא סיפורים שלמים סביב המילים - העיקר שנוכל בעזרתם למצוא את הפירוש של המילים בצורה טובה ומהירה. סיפורים שאותם קשה לזכור בדיוק כמו את הפירוש לא מועילים כלל. "אינטגרל" עלה על רעיון גאוני - מילון של אסוציאציות כל אחד ישרשר להודעה הזאת מילים שיש לו דרך מיוחדת לזכור אותן אנו זקוקים לעזרה של כווללם!! בסוף נבנה מילון שלם של אסוציאציות ונשים אותו בפורום בתור מאמר ונעדכן אותו בכל פעם שיתווספו מילים חדשות. ליד כל סיפור או אסוציאציה ירשם אחר כבוד שם הממציא. ילד חורף

../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif חשוב מאוד ! ../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif

בבקשה לקרוא את ההודעה המשורשרת להודעה זו! לפי דעתי המילון הזה יכול להועיל לכולם ממש המון!

../images/Emo45.gif../images/Emo50.gifרעיון גדול

אני עוד מעט אתחיל ללמוד פסי וכבר התחלתי ללמוד את המילים ולדעתי זה רעיון ענק! חן חן וכל הכבוד על הרעיון.

דא18

New member
אל דאגה! אני פה!!!!!! ../images/Emo140.gif

יש לי כמה הצעות.. שבשבילי- זה די ברור ופשוט אבל בכל מקרה... מקווה לעזור קצת! אז ככה: כולם מכירים את המילה- אימפוטנט=חסר יכולת===> מכאן ש- אומניפוטנטי= כל יכול אוטריטה===> בא מהמילה authority=סמכות אמביוולנטי=דו ערכי אקוויול-נטי===> Equal=שווה===> שווה ערך איפול==> (אפלה==>) החשכה ועוד משהו שאני חייבת לציין- הייתי בטוחה שהמילה "הבלגה" היא סלנג! (אומרים אותה למשל- כשמישהו מתעצבן ואומר: "אני אבליג הפעם.." יענו, אני אתאפק, ואוותר לך הפעם..) לפחות את המילה הזו לא יהיה קשה לזכור! :) בקיצור.. אין לי מושג איזה מילים עוד להוסיף.. אולי אם תכתבו אילו מילים קשה לכם במיוווחד לזכור.. אני אנסה לעזור ביי בנתיים שלכם דנית

20 מילים באות א´../images/Emo141.gif../images/Emo20.gif../images/Emo142.gif

לכל אחד שיש לו רעיון איך לזכור חלק מהמילים פה שישרשר אפשר להציע כמה רעיונות לאותה מילה אז בבקשה אל תתעצלו! הנה המילים: אבולוציה - תהליך התפתחות היצורים אגרונום - מומחה לתורת הקרקע אומניפוטנטי - בעל יכולת רבה, כל יכול אורלוגין - שעון גדול, שעון קיר אימונולוגיה - מדע העוסק בחיסון הגוף אימננטי - פנימי אלומה - אוסף קנים, קרן אמפיבי - יכול לנוע גם ביבשה וגם במים (כלי רכב) אמפירי - מבוסס על ניסוי אנאכרוניסטי - מיושן אנקדוטה - בדיחה, נקודה מענינת אסדה - רפסודה אפוקליפסה - חזון אחרית הימים אפיפית - ביסקוויט או וופל אצעדה - תכשיט אקסטרוברטיה - מוחצן אראל - מלאך, שליח ארכיפלג - קבןצת איים אשד - זרם מהיר של מי נהר אשמאי - גס, מרושע, ציני

אינטגרל

New member
הצעות שלי..

אשמאי - בעל אשם.. -> חוטא.. מזה אפשר לדמיין גם שאנשים שחוטאים הם מלוכלכים גסים ורעים.. אבולוציה - מלשון אבולה (למי שמכיר את המחלה).. חיידקים.. התפתחות מחלה מסוכנת.. אומינפוטנט - לא אימפוטנט.. לא ארחיב יותר..

newon77

New member
כ"כ לא דידקטי...

לזכור רשימה של 2000 מילים באמצעות אסוציאציות שונות לכל אחת ואחת מהמילים? תסלחו לי, אבל עם כל הערכתי אליכם, זה פשוט טמטום.

המטרה בסופו של דבר...

זה לא לקבל מילון מלא אלא להעביר רעיונות וליצור אסוציאציות שיוכלו לעזור אפילו מעט למי שהולך להיבחן מספיק רק שמישהו קורא את המילים אז הוא כבר לומד משהו וכבר מרוויח מזה

אינטגרל

New member
מילים!

אני מציא לנסות לדמיין את זה כמה שיותר. מניסיון אישי , זאת שיטה מעולה. אגרונום - אוגרים.. תדמינו אוגרים מתרוצצים באדמה.. קרקע.. ועם הסיימות +נום.. אפשר להגיע למומחה לתורת הקרקע. אימונולוגיה- תורת האימון! למה מתאמנים? כדי להגן על עצמנו ! תורת ההגנה -> כדי להתחסן ממשהו! אצעדה - זה כמו הצדעה.. שמצדיעים לאיזה אישה בתהלוכה.. ועליה יש תכשיט. אראל - כמו אריאל, גבריאל , מלאך מהסיפור של אברהם. לבנתיים! יאללה גם אתם תעשו משהו!

למעלה