עזרה לפעולה על סטריאוטיפים

../images/Emo41.gif../images/Emo41.gifעזרה לפעולה על סטריאוטיפים

רושם ראשוני, סטיגמות וסריאוטיפים. אני חושב שהנושאים האלה מתחברים יחד. מטרת העל: שהחניכים יבינו שלרושם ראשוני יש תפקיד חשוב, ושיראושלא קובעים לפי מראה חיצוני. חשבתי שאפשר לעשות משחק זיכרון נגיד בלונדינית-מטומטמת, רוסים-שתיינים וכו'. יש רעיונות למשחק פתיחה ועוד דרכים להעביר את הנושא?

RaTiMa

New member
עזרה..

יש לי כמה רעיונות מקווה שיעזרו.. #תחלק לכל דף ותגיד להם שיעשו עליו רבלה עם שם, גיל, מקצוע תחביבים וכו', עכשיו תיתן להם שמות והם צריכים למלא את שאר הפרטים (השמות יזכירו עדה או סטיגמה מסויימת למשל ערבי, רוסי, פרחה וכו'..). תן להם כל שם בנפרד- שימלאו עליו את הפרטים ורק אז את השם הבא... #תופסת מוגבלויות- לכל אחד יש מוגבלות מסויימת (למשל עיניים עצומות, רגל אחת וכו'..) והם צריכים לשחק תופסת. #משימות בזוגות שלכל זוג יש מוגבלות (אפשר להוסיף פה גם בלי לדבר וכדומה..). איך השונה מרגיש וכמה קשה להיות שונה.... מקווה שעזרתי

h e n y

New member
יש לי משהו

תקח כדור ושהחניכים יהיו במעגל.. אתה תעמוד באמצע המעגל ען הכדור ותזרוק לאחד מהם את הכדור ותגיד נגיד "בלונדנית" הילד יהיה חייב להגיד מה זה מזכיר לו או איך הוא מקשר את המילה למשמעות מסויימת... אצלי זה עבד ומתוך זה הראתי להם שיש להם הרבה סטיגמות בחיים שהם לא טובות...והם לא תמיד נכונות...

למעלה