פרוייקט השירים- The Wall

melancholy man

New member
../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif פרוייקט השירים- The Wall

בצאתה למסע מסביב לעולם ציוותה לנו ציףציף את "פרויקט השירים" ונאמן להבטחתי אני מעלה את ארבעת השירים הראשונים באלבום הכפול הזה לדיון: In the Flesh? The Thin Ice Another Brick in the Wall pt. 1 Happiest Days of Our Lives בעיני לפחות מדובר בארבע שירים שהם בו זמנית האובטורה המוסיקאלית והאקספוזיציה הספרותית של היצירה (או אם לא להשתמש במילים של המורה שלי לספרות: הפתיח של האלבום), אתם יכולים להתיחס לכל שיר בנפרד, או לארבע כיחידה אחת, או כמובן לכל שיר בהיתחס ליצירה כולה. מדובר באלבום שאין חובב רוק שלא מכיר אותו ובוודאי שאין גולשים פה שלא מכירים אותו מלפני ומלפנים ואין לי ספק שההשתתפות תיהיה ערה, לפיכך אני אעלה מידיי פעם כמה שירים או שיר בודד לדיון עד שנעבור על האלבום כולו. ההתרשמויות שלכם יועלו כמובן למדור המתאים בדף הקהילות.

N a V e

New member
פתיחת החומה,

בניגוד לשלבים רבים בתוך האלבום הזה,הפתיחה של החומה היא פתיחה חזקה ואדירה.המוזיקה מזמינה מאוד,וכל חובב רוקנרול ששומע את הצלילים הראשונים באלבום וודאי ירצה להמשיך ולהאזין,ולא בכדי.תחילת האלבום מראה את השינוי הבולט שחל בפלוידים של סוף שנות ה-70:הפסיכדליה,עבר זמנה,המסרים קרים אך בעלי משמעות,ורוג'ר ווטרס מנצח מעל כולם. In The Flesh-בעיני,השיר המייצג ביותר של האלבום הזה.מייסון מכה בתוף בעצומתיות,רייט(בתהליכים לעזוב את הלהקה) מפציץ בהאמונד,גילמור עם ריף שחוזר על עצמו ונשאר חרוט בזיכרון,ורוג'ר ווטרס שמכין אותנו לבאות. שיר טוב,במיוחד כשיר פתיחה.

brotos

New member
אוי, אוי

פעם אהבתי מאוד את ה'חומה'. באמת. זה היה הפגישה הראשונה שלי עם הלהקה, ומה שגרם לי לשבת על הכיסא כרגע ולכתוב בפורום. היום יש כמה שירים שיש לי קשר נוסטלגי אליהם, אבל לשמוע את כל האלבום- מוגזם. ממש מוגזם. האמת, שפינק פלויד זה דוגמא ללהקה שכדאי ללכת איתה מהסוף (החומה, אנימלס וכו') להתחלה (הב"ה, אל"א, ומדל). זה קישור למה שכתבתי על ת'ין אייס (בוז לאנגלית!) לפני חמישה חודשים. באותה תקופה, עוד ממש אהבתי את האלבום, אגב.

brotos

New member
ראשי תיבות

אל"א- אטום לב אמא (Atom heart mother) הב"ה- החלילן בשערי השחר (The piper at the gates of dawn) צמ"ס- צלוחית מלאה סודות (A Saucerful of Secrets) ההש"ה- הצד האפל של הירח (Dark side of the moon) הש"כ- הלוואי שהיית כאן (Wish you were here) פ"פ- פינק פלויד ר"ו- רוג'ר ווטרס ד"ג- דיוויד גילמור נ"מ- ניק מייסון (בהשאלה: נגד מטוסים) ר"ר- ריצ'ארד רייט פפ"פ- פורום פינק פלויד וכו'... גזור ושמור. (עוד הצעות?)

Rinor

New member
כן

עוד הצעות - אולי פשוט לא להתעצל ולשבור את הלשון ולרשום את כל המילה? זה לא כזה נורא...

N a V e

New member
למה,

אם אתה ועוד כמה מתכוונים להשתמש בקיצורים האלה בקביעות,זה יכול להיות שימושי למשתמשים חדשים. חחח ברוטוס שלא תחשוב שאנחנו סוגדים לך או משהו

melancholy man

New member
האמת?

אהבתי את הקיצורים, אבל יש כבר בשאלות הנפוצות קיצורים באנגלית, נראה לי שזה מספיק.

Chopstick

New member
אהובים עליי מאוד

אין דה פלאש כל כך חזק! הסיום שלו עם התופים של מייסן פשוט אדיר, ואז הכניסה לדה טין אייס... אין לי הרבה מה להגיד על השיר הזה חוץ מזה שהוא מצויין והוא בהחלט מייצג את האלבום לדעתי... אנדר בריק אין דה וול פארט 1...דווקא את החלק הזה אני הכי פחות אוהב..אבל המשחקים עם הדיליי גדולים
הימים השמחים של חיינו, שיר אדיר, ואני לא מבין איך בכלל אפשר להפריד אותו מעוד לבנה בחומה חלק 2

../images/Emo127.gifוהרשמים שלי

היום שוב הקשבתי לחומה. בזמן האחרון התעמקתי קצת יותר במוקדמים שלהם, והיה נחמד לשוב לישן ולאהוב. ושוב, אין אלבום שאני יותר מזדהה איתו, אבל לענייניו- השירים.
In the flesh פתיחה חזקה שאין אדם שלא מכיר אותה ומייסון בתופים פשוט ענק. אין לי יותר מה להגיד.
The thin ice הילד שלנו בא לעולם, ואוהבים אותו. אבל העולם הוא קר ואכזר. מה לא ככה? פתיחה מתגרה לסיפור. מלמדים את הילד איך העולם יהיה. לא יהיה טוב. פשוט וטוב- בגיל צעיר זה הכניס אותי לדיכאון (אני מדברת על גיל 5) ושוב ושוב שאלתי את אבא אם זה באמת כל כך רע. הוא הבטיח לי שלא. אולי ל"פינק" (רוג'ר עצמו
) זה היה כל כך רע.
ABITW1 פשוט וחזק. האב האובד. אין כמו לאבד אב בגיל צעיר כדי שלא יהיה לך מודל לחיקוי. העולם שתיארו לנו קודם מתחיל להתגשם. ההשהיות, ההמתנה, העולם הקודר. שלא לדבר על הביצוע בהפועה החייה...
Happiest Days of Our Lives בהופעה הביאו באמת מסוק כדי ליצור את הרעש הזה. פה התופים שלוטים ויוצרים את האווירה הקשה והממתינה... אני מסכימה עם האמור להעיל, קשה להפריד את השיר הזה מ ABITW2. השירה של וואטרס, התופים, הרקע והעתיד לבוא.... ושוב, אני מכורה

למעלה