פרויקט ביקורות השירים

meandmeandme

New member
../images/Emo41.gif../images/Emo41.gifפרויקט ביקורות השירים../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif

ערב טוב לכל חברי הפורום היקרים. עוד שבוע עבר וחלף ואנחנו עכשיו ממש צעד או שתיים לפני סיום הפרויקט. השבוע קיבלנו מספר מכובד מאוד של ביקורות. אני שוב רוצה להודות לכל הכותבים הנפלאים! במיוחד לאללה שמקפידים לכתוב בעיקביות (אני לא אציין שמות כדי לא לקפח אף אחד) באמת תודה! לDivision Bell קיבלנו 4 ביקורות (4 שירים מתוך 11) What Do You Want From Me?/N a v e Marooned/meandmeandme Keep Talking/N a v e High Hopes/Saucerfullofsecrets למומנטרי קיבלנו שוב 0 ביקורות
בגלל שאין לי את האלבום אני יעיז לבקש שבבקשה תכתבו לפחות על שיר אחד מתוך האלבום הזה. תודה. בשבוע ההמשך נרשמה הצלחה. קיבלנו לא רק אחת, אלא שתים! שתי ביקורות לפיינל קאט. The Gunner's Dream/meandmeandme The Flecther Memorial Home/CaerBannog כרגיל:
החוקים
את הביקורות יש לשרשר רק לשירשור הפרויקט.
אין הגבלה למספר הביקורות שמותר לכל אחד לכתוב.
אפשר לכתוב על שיר מסויים גם אם כבר כתבו עליו.
מותר לבחור כל שיר והעיקר שמשרשרים אותו לשירשור הנכון.
מומלץ ואפילו רצוי להביע דעה על השירים המבוקרים ועל הביקורת עצמה.
רק שירים של פינק פלויד בבקשה. זאת אומרת שאסור גם מאלבומי סולו של חברי הלהקה.
אם החלטתם לכתוב על שתי שירים נא לשרשר כל שיר בהודעה נפרדת.
לביקורות אין אורך מקיסמלי או מינמלי אך רצוי לספק כמה שיותר פרטים בלי לגלוש לנושאים לא קשורים.
חשוב מאוד להנות! חוץ מהרעיון ה"יבש" הזה יש גם כמה בונוסים.
בסוף הפרויקט כל הביקורות יקובצו לקובץ אחד גדול שיעלה למדור המאמרים. בתקווה לחלק מהאלבומים יהיה ביקורת לכל שיר וזה יהפוך למין מדריך.
שלושה חבר הפורום שיתרמו הכי הרבה לפרויקט יזכו להקדשה מיוחדת בסוף הפרויקט. חשוב מאוד למי שלא הספיק לכתוב: הוספתי אפשרות חדשה שאומרת שכל פעם יהיו שתי שירשורים פתוחים. אחד מהפעם שעברה ואחד החדש. זאת אומרת שעכשיו מותר לכתוב גם בשירשור הזה שמיעוד ל"צלוחית", "עוד" ואומגמה וגם בחלילן. וכך בסוף כל שבוע אני יבדוק את שתי השירשורים האחורנים למקרה שנוספו עוד ביקורות. מקווה שהבנתם. מיד יגיעו שירשורי הביקורות. השבוע יש נושא מיוחד: "ביקורת ההופעות חיות, בוטלגים, נדירים וכו".

meandmeandme

New member
../images/Emo41.gifביוצעוים חיים בוטלגים נדירים../images/Emo41.gif

הגענו לשבוע לפני הסוף. הפעם אתם מוזמנים לכתוב על כל שיר של פינק פלויד שלא הופיע באף אלבום אולפן. אני מוסיף לשבוע זה גם את הסינגלים הראשונים כי בסוף לא כתבו עליהם כלום. תהנו. זה הולך להיות שבוע מעניין.

edlessme

New member
תבהיר לי רגע..

ב"שלא הופיע באף אלבום אולפן" התכוונת גם לא לדיסק ההופעות באומג'ומה נכון?

Nir of GondoliN

New member
Echoes - Pompeii

אני לא אנתח את השיר כי כבר ניתחתי אותו. אם יאיר ירצה אז שיוסיף את זה לניתוח הקודם שלי. רק רציתי לציין שפה מצוייה הגרסה הרשמית הטובה ביותר לאקוס. הביצוע מרגש אותי כל פעם מחדש. בכלל בסרט הזה אפשר לראות את השיא של פינק פלויד. תמיד אמרו לי שבנפרד כל אחד מחברי הלהקה אינו מוזיקאי דגול. כדי להוכיח להם אחרת אני אראה להם את פומפיי שהם יוכלו להווכח אחרת. אין דרך אחרת לתאר את הרביעייה חוץ מאשר במילה וירטואוזים!

meandmeandme

New member
../images/Emo41.gifשירשור המשך../images/Emo41.gif

הנה בא לו שרשור ההמשך לשבוע The Division Bell וMomentary Lapse of Reason. נא להתחשב בעובדה שקיבלנו 0 ביקורות למומנטרי אז תנסו לכתוב משהו.

Arnold Layne

אני ממש אוהבת את השיר הזה. זהו הסינגל הראשון של פינק פלויד שיצא, וסיד בארט כתב אותו. המילים והלחן של סיד בארט, כמו תמיד, מרגשים אותי בצורה מיוחדת. המילים של השיר, המספרות על אדם בעל תחביב משונה, לגנוב כל מיני בגדים מחבלי כביסה, הן ציניות ומשעשעות, ומספרות על מעלליו ווגם שהוא נתפס, והמילים של סיד מיסתוריות, קצרות וענייניות. גם הלחן נורא נחמד, קופצני כזה, עם באס עצבני, ובתוספת הקול של סיד, ששר נמוך ובמן טון ייחודי לו זה ממש כיף להקשיב לשיר הזה ואוטומטית לשיר יחד אתו. שיר מיוחד מאוד אבל קל לקליטה וגם לשמיעה, לא פסיכדלי, אבל בהחלט סיד, בהחלט פינק פלויד, מיוחד במינו וכזה שעוד לא שמעו. מי יכתוב שיר על איש כזה, שגונב אנדרוור של אנשים?? מתאים לסיד מחמדי, רעיון יפה מ"מוחו הקודח" וכל זה ביחד הופך את השיר הזה ליקר ללבי בצורה אדירה ולשיר מיוחד מיוחד מיוחד!!!

PINK FLOYD FAN

New member
see amily play

שיר המספר על בחורה היפית ושמה אמילי שבילתה את רוב זמנה במועדון הufo השיר מספר על הפעם הראשונה בה ניסתה את הסם lsd כמובן שהמילים הראשונות מתארות כך - amily tries but misunderstands זה אומר אמילי ניסתה ללא מידע על מה שקרה הכוונה שהיא ניסתה lsd אחר כך יש מאין קטע מוזר של כמה כלי נגינה כזה קצב שמח מהיר וקצר ואז חוזר לקצב הכבד והאיטי והם ממשיכים ואומרים שהיא שקעה בדיכאון אחרי כה שעות וכול.. בקיצור השיר מתאר את החוויה הראשונה של אמילי עם lsd שיר מאוד יפה הסינגל השני לאחר ארנולד ליין

למעלה