פרויקט ביקורת השירים מתחיל

meandmeandme

New member
../images/Emo41.gif../images/Emo41.gifפרויקט ביקורת השירים מתחיל../images/Emo41.gif

אני גאה להודיע על פתיחתו של "פרויקט ביקורת השירים של פורום פינק פלויד" זהו הפרויקט הראשון של הפורום הזה ועם קצת מזל והשקעה הוא יצא טוב ויהיה לנו סיבה לארגן אחרים בעתיד. הנה גרסה סופית של חוקי הפרויקט ותוכניתו:
התוכנית
הפרויקט כולו יורכב מעשרה שירשורים, לכל שירשור מספר אלבומים שמהם ניתן לבחור את השירים לביקורות שלכם. אני מנצל את ההזדמנות הזאת לבקש מחברי הפורום שיתוף פעולה לפחות חצי מלא כדי שהפרויקט הזה לא יהיה כישלון. והשירשורים הם אלה:
שירשור ראשון - ביקורת מPiper at the Gates of Dawn ועל הסינגלים הראשונים.
שירשור שני - ביקורת מSacuerfull of Secrets, More, וUmmagama.
שירשור שלישי - ביקורת מAtom Heart Mother, Meddle וObscurd by Clouds.
שירשור רביעי - ביקורות מDark Side of the Moon.
שירשור חמישי - ביקורות מWish You Where Here.
שירשור שישי - ביקוקות מAnimals.
שירשור שביעי - ביקורות מThe Wall וThe Final Cut.
שירשור שמיני - ביקורות מA Momentary Lapse of Reson וThe Division Bell.
שיששור תשיעי - ביקורת ההופעות חיות, בוטלגים, נדירים וכו.
שירשור עשירי - שירשור השלמה: מי שלא הספיק יקבל הזדמנות פה. בתקווה נגיע אל לסוף בשלום. עכשיו כידוע לכם אין כזה דבר פרויקט בלי חוקים וגם לפרויקט הזה יש כמה (והבהרות):
החוקים
את הביקורות יש לשרשר רק לשירשור הפרויקט בלבד.
אין הגבלה למספר הביקורות שמותר לכל אחד לכתוב.
אפשר לכתוב על שיר מסויים גם אם כבר כתבו עליו.
מותר לבחור כל שיר והעיקר שמשרשרים אותו לשירשור הנכון.
מומלץ ואפילו רצוי להביע דעה על השירים המבוקרים ועל הביקורת עצמה.
רק שירים של פינק פלויד בבקשה. זאת אומרת שאסור גם מאלבומי סולו של חברי הלהקה.
אם החלטתם לכתוב שתי ביקורות נא לשים את שתיהם בהודעות נפרדות ולא כאחד.
חשוב מאוד להנות! חוץ מהרעיון ה"יבש" הזה יש גם כמה בונוסים.
בסוף הפרויקט כל הביקורות יקובצו לקובץ אחד גדול שיעלה למדור המאמרים. בתקווה לחלק מהאלבומים יהיה ביקורת לכל שיר וזה יהפוך למין מדריך.
שלושה חבר הפורום שיתרמו הכי הרבה לפרויקט יזכו להקדשה מיוחדת בסוף הפרויקט. אממ... זהו בערך אני חושב. לכתיבת ביקורת עיינו בהודעה שמצורפת אל זו.

meandmeandme

New member
../images/Emo41.gifביקורת מPATGOD../images/Emo41.gif

השירשור הנל מיודע לביקורות שלכם על שירים מPiper at the Gates of Dawn. אני יודע שרבים מאיתנו מאוד אוהבים את האלבומים ולדעתי הוא מושלם לביקורות שירים. אז קדימה. רק לפני שאתם מתחילים אני ממליץ לקרוא על הפרויקט קצת בהודעה שמעלי. תודה מראש ובהצלחה לכוללללםםםםם!!.
קדימה!

meandmeandme

New member
ככל הנראה אני הולך להיות זה שיתחיל

אז הנה ביקורת סיפתח לחנוך את הפרויקט החדש הזה: Matilda Mother השיר השלישי באלבום המופתי Pipers at the Gates of dawn ולדעתי הוא אחד מהכי טובים. סיד המשיך להצטיין עם מילים משובחת. הפעם קצת בנוסח אגדי. השיר מספר סיפור על ילד (או מבוגר) שאמא שלו מספרת לו סיפור על מלך שהממלכה שלו תחת מתקפה. בקטע יש סולו אורגן מבולבל בתורם לאווירה המסובכת של השיר. לבית האחרון השיר מגביר קצב ושוב דועך אל תוך קטע אינסטומנטלי חללי וקצר. כל מי שמכיר את האלבום הזה בטוח יודע עד כמה השיר הזה משתלב בתוכו ומוסיף עוד שיר קסום לאוספו המוכבד.

Nir of GondoliN

New member
המרוץ לחלל!

Astronomy Domine השיר הראשון ולפי דעתי גם הממכר ביותר באלבום המופתי The Piper At The Gates of Dawn. הוא מתחיל בהקלטות של שידורים מהחלל אל כדור הארץ - כנראה בהשפעת המרוץ לחלל שהיה אז בשיאו בין רוסיה הקומוניסטית לארה"ב הקפיטליסטית - מה שהשאיר את בריטניה איפשהוא באמצע בין שתי המעצמות, ונתן לה מבט אובייקטיבי ומפוכח על העניין (עד כמה שאפשר לקרוא לבריטניה של סוף שנות השישים מפוכחת). אני חושב שזה אחד מהשירים המבריקים ביותר של הפלויד'ס עם גיטרות מחשמלות ועבירה תת ימית (או על חללית - תחליטו אתם מה ההבדל) דבר המראה כמה גדול היה הכשרון של בארט לשלב אפקטים עם דברים אקטואלים, מוסיקה מבריקה וליצור שירים ענקיים. בייחוד אהבתי את הירידות בגובה הצלילים בתחילת כל פזמון. בארט משתמש פה בקול מאוד מונטוני כדי להראות על השימוש הרב במכונות במרוץ לחלל. בכל מקרה לדעתי אין פתיחה יותר מתאימה מזו לאלבום הענק הזה.

meandmeandme

New member
הידד!

בהחלט שיר מהמם! כל מילה שאמרת נכונה, רק שאני לא יודע מה הקול המונוטוני מסמל. אם הוא מסמל. בכל מקרה. כל הכבוד. ותודה רבה. לרגע חששתי שהפרויקט מגיע לסופו עוד לפני שהוא התחיל.

N a V e

New member
PiNk FlOyD-BiKe

השיר שסוגר את Piper at The Gates of Dawn, הוא שיר שמשלב בתוכו הרבה מאוד מהמהות של בארט ככותב מילים: מטורף,ילדותי וצורח ויחד עם זאת משנה כיוונים רבים,נוגע ותמים... מדובר בשיר שבשמיעה ראשונית,פשוט פחדתי ממנו.חד וחלק...
אבל לאחר מס' שמיעות התברר לי שמדובר בעוד אחד הקסמים של פינק פלויד-הידע להפתיע ולרגש גם בדרכים לא קונבנציונליות. מבחינה מוזיקלית,Bike הוא שיר פשוט מאוד.בלי יותר מידי סיבוכים ואפקטים...הקצב,שקיים בבית מאוד בנאלי ורגיל,הגיטרה והקלידים גם הם שטחיים מאוד בבית.השינוי המשמעותי בפיזמון מזמן קטע פסנתר יפה שלא ממש מתאים לשיר(זו בעצם הנקודה).לגבי השירה,מדובר ביותר נאום מאשר בשירה,מלבד הניסיון ליצור מעט מלודיה בפיזמון.

Nir of GondoliN

New member
אני עוד לא קלטתי את המהות של השיר

אני מקווה שזה יעזור - אני עדיין די חדש בשלב הפסיכודלי המוקדם של הפלוידס.

meandmeandme

New member
כל הכבוד על הביקורות!

אחר מהקטעים של סיד אני הכי אוהב. וניר: מהות השיר: שים לב אבל השיר הזה מתחת לכל הצעצועיים והתיאורים הוא שיר אהבה סנטימנטלי. "Your the kind of girl that fits into my world i'll give you anything everything if you want thing." איזה שורה מרגשת. אז מה? מצתאם כבר את הילדה שתאתים בחיים שלכם?

rainbow demon

New member
אני מצאתי:)

חברה שלי והידידה הכי טובה שלי, טלי בנאדם מדהים אין ספק... והיא שלי אז אל תבקשו שאני אתן לכם אותה!

PINK FLOYD FAN

New member
gnome

שיר מעולה מזכיר סיפור ילדים חביב ביותר מדגיש מבטא בריטי

Nir of GondoliN

New member
יאללה חברה לכתוב עוד!

אל תתביישו בטח בתקופת דארק סייד נוצף בביקורות :)

מחר מחר

רק עכשיו חזרתי מתל אביב הרחוקה, הייתי בערב פינק פלויד בטבע ואני מת דרך אגב: היה מדהים!!!!!!!!

rainbow demon

New member
LUCIFER SAM

אוקיי..אז ... אה :) אין לי הרבה מה לומר על השיר הזה חוץ מזה שהוא אחד האהובים עליי בPIPER. מזכיר קצת את סרטי האוסטין פאוארס... לא בדיוק הסגנון הרגיל של פינק פלויד שאנחנו מכירים , ומתאים לעניין שזאת היתה תקופת הנסיון של הפינק פלויד בתור להקה חדשה ללא כיוון משמעותי אחד.. למרות שזה אחד השירים הטובים של שנות ה60 של פינק פלויד, אני שמח שהם עזבו את הסגנון של השיר הנ"ל לטובת צליל יותר אישי (בעיקר של סיד ו-ווטרס), מה שהפך אותם ללהקה הטובה ביותר בעולם בסגנונם ואולי בכלל.

PINK FLOYD FAN

New member
see amily play

שיר המספר על בחורה היפית מימי הufo שיר חביב מוזר קצת אבל שיר יפה דרך אגב למי שלא יודע הufo זה מועדון שהפינק פלויד היו להקהת הבית וכל ההיפים מלונדון היו באים למועדון

meandmeandme

New member
אממ... אני מצטער להיות פוץ

אבל אני לא חושב שאני אוכל לקבל את זה כביקורת. חשבתי על להגביל את אורך הביקורות למספר מילים מסויים אבל זה לא יהיה הוגן. יש דברים שבאמת אפשר להסכם במשפט או שתיים. אם תוכל תפרט קצת יותר על התוכן של השיר ועל המילים ומה דעתך עליו, קצת מעזר לא "חביב מוזר קצת אבל יפה". אם אינך רוצה זה בסדר גמור. פשוט לא אוכל לקבל את זה.
סליחה.

למעלה