ריק ברמן- הסוף!!!

n i v1

New member
../images/Emo41.gif../images/Emo41.gifריק ברמן- הסוף!!!

קיראו כאן את מילותיו האחרונות של ברמן בסיום תפקידו. אני חושב שהשורה המרכזית שם היא שאם הסרט יצליח יש סיגוי שיפיקו סדרה חדשה.

חבל שאתה ככה!

חיים, מה איתך? נכון שהוא לא ידע מתי ללכת... ונכון שהוא אחראי למספר מעשי זוועה... אבל היו לו גם ימים טובים! והוא כן עשה הרבה בשביל עולם הטרק לדורותיו. לא?

Bajoran Priest

New member
כמה מילות סניגוריה ופרידה.

אני חושב שעם עזיבתו של ריק ברמן (וגם ברנון בראגה) את עולם הטרק, ראוי לזכור להם את דברי החסד. נכון, חלק גדול מאיתנו לא אהבו בכלל כמה מהדברים שהם עשו באנטרפרייז, ובמיוחד את העונה השלישית- אבל, היי, לא הייתה עונה שלישית. ריק ברמן לקח על עצמו את המושכות על מסע בין כוכבים אחרי מותו של ג'ין רודנברי ונאלץ למלא נעליים גדולות מאוד. אני לא חושב שיש רבים שיטענו שהוא נכשל בכך. לא רק ש"הדור הבא" השלימה סיבוב מלא של 7 עונות, אלא שרבים מחשיבים את העונות המאוחרות של "הדור הבא" כשיא הסדרה. זאת ועוד, ברמן קיבל כמה החלטות שהפכו את יקום מסע בין כוכבים למה שאנחנו מכירים אותו היום. במקום לתת ל"הדור הבא" להמשיך לעוד עונות, לסחוט עוד רייטינג (מה שהיה אפשרי) ולהישחק, ברמן (אני מניח שזה היה הוא) עצר אותה בזמן. פיקארד וצוותו עברו לקולנוע, והשתתפו ב- 4 סרטים פחות או יותר מוצלחים (וכל אחד ייבחר את הפייבוריט שלו מביניהם..). יחד עם מייקל פילר, הוא יזם עוד שתי (!) סדרות טרק- כל אחת מהן נמשכה בסופו של דבר 7 עונות, וצברה כמות גדולה מאוד של אוהדים, בצורה עצמאית מ"הדור הבא". הכיוון ההתחלתי שהוחלט ל"חלל עמוק תשע" אכן הוכיח את עצמו, ורבים רואים אותה כסדרה המוצלחת של הטרק, ותשובה ראויה ל"בבילון 5" של סטרז'ינסקי. וויאג'ר אף היא הצליחה לפנות לקהלים חדשים, ולספק שעות רבות של הנאה טרקית (ושמעתי גם על כאלה שרואים בה את הסדרה המוצלחת ביותר). אנטרפרייז אמנם שנויה במחלוקת, אך רבים מאמינים שהקונספט של פריקוול- ימיה הראשונים של האנושות בחלל, והצגת שורשיה של הפדרציה- היה מוצלח. הרעיון הזה והפיתוח של אנטרפרייז שמור לברמן ובראגה. בראגה אף הוא השפיע רבות על הטרק- הוא כתב כמה מהפרקים האהובים והזכורים של "הדור הבא" וכן "וויאג'ר". בין היתר הוא השתתף בכתיבת All Good Thnigs ו -Cause and Effect ב"הדור הבא" ו- Scorpion, Year of Hell, Timeless, Endgame ועוד בוויאג'ר. לטעמי, הבעיה של הצמד הזה בוויאג'ר הייתה העובדה שהם לקחו אחריות על דברים שלא מתאימים להם. ברמן התמחה בפיקוח מגבוה, וקבלת החלטות שאיפשרו לפרנצ'ייז של הטרק להתפתח ולהתקדם. בראגה התמחה בפרקי Stand-alone חמודים וקצת גימיקיים- בעיקר כאלה שקשורים לבעיות ברצף הזמן חלל. ב"הדור הבא" הם ניסו את כוחם בכתיבת עלילה מתמשכת ופיתוח דמויות. זו, כנראה, הייתה הטעות. ברמן היה צריך להמשיך במה שעבד עד לאותו זמן, ולתת למישהו אחר להריץ את הסדרה ואת העלילה. מדי פעם בראגה היה יכול לכתוב איזשהו פרק על האנטרפרייז שנתקעת בלופ-זמן, או נשאבת לאיזשהו ממד מקביל מסתורי. העובדה היא שברגע שמני קוטו הריץ את העונה הרביעית של אנטרפרייז- היא הייתה מעולה. בכל זאת, על לנו לראות את כל הקריירה של ברמן ובאגה על סמך טעיותיהם האחרונות. רבים חוטאים בשלב כזה או אחר בחטא הגאווה- אך ללא הגאווה של ברמן יכול שיקום הטרק כלל לא היה ממשיך להתרומם אחרי לכתו של רודנברי. צריך היה מישהו שיהיה לו את האומץ ואת החזון לקדם את העולם של סטאר-טרק הלאה. לברמן היה זה- וכך נולדו העונות המתקדמות של "הדור הבא", 4 סרטים, "חלל עמוק תשע", "וויאג'ר" ו"אנטרפרייז". היה שלום, ונתראה בכתוביות הסיום.

Bajoran Priest

New member
תיקונים !

וואו, הפיסקה הלפני אחרונה שלי מבולבלת לגמרי. התכוונתי שב"אנטרפרייז" הייתה לברמן ובראגה בעיה כיוון שהם לקחו על עצמם אחריות בדברים שלא מתאימים להם (ולא ב"וויאג'ר" או "הדור הבא")

AKIRA972

New member
ריק ברמן מיצה את עצמו בעולם הטרק

הוא איש עבודה מעולה ואני בטוח שפרוייקטים אחרים שלו יצליחו ולראייה הוא עדין עובד בפרמאונט רק לא על מב"כ. האדם מיצה את עצמו בתחום הזה וטוב שהלפיד עבר הלאה. אני לא מסוג האנשים שמתכחש לעבר שלו. אהבתי את אנטרפרייז על כל העונות שלה - יש פרקים שיותר ויש שפחות. מבחינתי הכל היה אין דבר כזה זה לא היה (חוץ מפרק מסויים ספציפי שלא מדברים עליו). לכן אומר אני שלום לריק ברמן - תודה על הכל. אני מסתכל על הצד החיובי - הבן אדם הביא לנו 18 שנה של מב"כ. בן אדם אחר היה יכול לגמור את הזיכיון באמצע שנות ה-90. תמיד תחשבו על חצי הכוס המלאה.

Bajoran Priest

New member
השאלה היא

מה יבוא במקומו. אני עדיין חושד מאוד בסרט קירק וספוק הזה. זה יכול להיות פארסה גדולה. וזה אם זה יהיה סרט טוב- איזו סדרה יכולה להתפתח ממנו? הוא יהיה בכלל קאנון? כאילו, מה? זה נראה לי קצת כמו ניסיון למצוץ את הלשד שנותר מהטרק בכיוונים לא נכונים.

DDN

New member
ריק - תודה על הכל

רק הערכה יש לי אליו. כשמסכמים את הישגיו, גדול הטוב מהרע.

n i v1

New member
כן ריק, תודה על הכל

זוכרים לך חסד נעורים, אבל הרגת אותנו בסוף. תודה, אבל עשה טובה- תישאר רחוק מאיתנו

Bajoran Priest

New member
איך זה

שדווקא אלו שהשתגעו בהתחלה על אנטרפרייז (רמז, רמז) בסופו של דבר יוצאים פה בצורה הכי חריפה נגד ברמן? להזכירכם, ברמן ובראגה לא רק יצרו את אנטרפרייז, אלא גם כתבו חלקים נרחבים משתי עונותיה הראשונות (אהמ, אהמ).

n i v1

New member
אני עדיין מת על אנטרפרייז

אבל לא הם אלה שכתבו הכל. וחוצמזה, אמנם אני אהבתי, אבל זה לא חכמה, אני מעריץ את כל הסדרות ועשיתי הרבה בנוגע לסדרה הזו כך שהרגשתי עוד יותר קרוב אליה, אבל למעשה- הם נכשלו, נכשלו קשות

Bajoran Priest

New member
פה אני לא אתווכח איתך../images/Emo3.gif

העניין הוא שדווקא בזמן שזה שודר לא חשבתם שזה כישלון (לפחות בעונות 1-2) ואפילו היללתם את זה (ויש, אפילו, כאלה שאהבו, משום מה, אתה העונה ה-3). אז ככה שאני קצת לא מבין איך בדיוק נמדד הכישלון.

n i v1

New member
הסדרה היתה טובה אבל

התאימה כנראה רק לטרקרים וזו בעיה. ובסופו של דבר הם לא השכילו לעשות סדרה שיכולה להתמודד עם שוק הסדרות הנוכחי, עם סדרות שמביאות אקשן ודרמה בעטיפה אחת. היו דברים חסרים בפרספקטיבה

Bajoran Priest

New member
אהמ.

עדיין יש לי בעיה עם ההגדרה הזאת לכישלון. "פיירפליי" של ג'וס ווידון לא החזיקה אפילו עונה אחת. אפשר לטעון, אם ככה, שהוא לא הצליח לעשות (עוד) סדרה שתתאים לשוק הסדרות הנוכחי. אבל האם הוא נכשל? חס וחלילה: הסדרה (מה שנשאר ממנה, לפחות) נחשבת לטובה מאוד וגם הסרט ("סרניטי") היה מעולה, וגם הוא לא הצליח לגרוף הצלחה מרשימה מדי בקופות.

n i v1

New member
מסע בין כוכבים

זו לא עוד סדרה שעושים לה פיילוט אדוני הכומר. תחשוב מה כובד המשקל של סדרה כזו

Bajoran Priest

New member
לא שכנעת אותי בכלל.

מסע בין כוכבים זה לא סדרה. זה 5 סדרות. לכל אחת מהן היה פיילוט, עונה ראשונה, עונה שנייה, ובשלב כלשהו הן נפסקו. אנטרפרייז לא שונה מהאחרות. לא הבנתי את הטענה שלך.

למעלה