גם אנחנו מחפשים עכשיו - עצות נוספות
אני חשבתי הרבה והחלטתי שאחת השאלות החשובות שאשאל היא : תספרי לי על הילדים שטיפלת בהם. זו שאלה פתוחה שמאפשרת להתרשם מהיחס שלה אליהם. אני למשל טיפלתי בשני תינוקות שעד היום אני קוראת להם בשמות חיבה. לדעתי, שמות חיבה, רכות, צחוק בשעה שהיא נזכרת בהם מעידים על חיבה אמיתית לילדים. לי חשוב לשאול על הגישה שלה לילדים, חינוך, לתת סיטואציות ולשאול מה תעשה בהן. לערוך את הראיון בנוכחות אליאורי ולראות אם היא מתייחסת אליו ואיך (מחייכת אליו, מנסה לגרום לו לחייך). לי חשוב שיהיה לה רכב (לשעת חרום - אנחנו גם גרים באיזור מרוחק מתחבורה ציבורית). עדיף לי מישהי שאין לה ילדים קטנים בעצמה - כי אין לי סידור חלופי כשהם יהיו חולים והיא תצטרך להשאר איתם. אני מתכוונת לשאול על שעת חרום - איך תתמודד, אם יש לה הכשרה בסיסית בעזרה ראשונה אני אשמח מאד. חשוב להגדיר את תפקידי המטפלת מראש - אם היא אמורה לעשות את האוכל והכביסה של התינוק. אני מעדיפה שתעשה את האוכל ואם יש לה זמן אז את הכביסה אבל לא עוזרת+מטפלת יחד כי אז זה בא על חשבון התינוק. לדבר על אפשרות לחודש נסיון ואם זה לא הולך אז לא ממשיכים. יש לי חברים שלקחו מטפלת והתינוקת פשוט לא אהבה אותה והשתעממה והם החליפו אותה אחרי חודש ועכשיו הם מאד מרוצים מהחדשה. כמובן כל השאלות הטכניות שכבר פירטו לך, נסיוןוהמלצות - כדאי לדבר ממש עם הממליצים ולא להסתפק במשהו כתוב, לשאול מדוע הסתיימה העסקתה. ביום שבת אני נפגשת עם אמא אחרת שכבר עשתה ראיונות למטפלות - אולי יהיו לי עוד רעיונות. בהצלחה!