שאלה חשובה!!!

• פותח הנושא niniv
  • פורסם בתאריך

niniv

New member
../images/Emo41.gif../images/Emo41.gifשאלה חשובה!!!../images/Emo41.gif../images/Emo92.gif

אנחנו מחפשים עכשיו מטפלת לאליאורי. אז אני זקוקה קצת לעצות.. מה חשוב לבדוק? מה חשוב לדעת? מה לשאול? בקיצור, כל עצה שקשורה בבחירת מטפלת, תתקבל בברכה. תודה מראש.....

כמיסה

New member
לא ממש יודעת ובכל-זאת...

צריך לראיין אותה אישית, לבדוק המצלות (ולאמת אותן), לראות איך היא ניגשת לילד ולפי הספר המדריך השלם כדאי להעמיד אותה ב"מבחן אש" בזמן שאת בבית. והנה סרקתי לך משהו מהספר

mikihc

New member
באתר של הסופרפארם

b-life - יש מדור שכולל שאלות שצריך לשאול מטפלות בעת הראיון. בנוסף, אני מצרפת לך קישור לאתר עם שאלות מצוינות. ביי, מיקי

nush1

New member
הי רינת

את מתכוונת על מטפלת שבאה אלייך הביתה? אם כן אז הכי הכי חשוב זה הגישה והיחס שלה לאליאור עד כמה היא גמישה עם השעות (אם זה חשוב לך) המלצות, נסיון... אל תתביישי להתקשר לאנשים שהיא טיפלה בתינוקות שלהם זה מאד חשוב לדעתי ואני אישית מאד מקשיבה לקולות הפנימיים שלי ולאינטואיציה! אם זה אצלה בבית אז תבדקי עד כמה הבית ערוך לטיפול בתינוקות למטפלת של זיו לדוגמא יש חדר ענק עם דלת לחצר ושרותים והוא אך ורק לזיו ולתינוקת השניה יש בו מיזרונים על הרצפה וצעצועים ומלא תמונות.גירויים על הקירות ואין מפגעים כשהבנות מתהפכות או זוחלות... זה מאד חשוב מקווה שעזרתי קצת

anatd

New member
התאמה

חשוב לראות אותה קצת עם הילד, אפשר לקבל מזה תחושה. חשוב שתתאים לך בהשקפות שלה לגבי חינוך - אם היא רכה או קשוחה, איך היא מרדימה את הילד, כל הנושא של אוכל מוצק, האם היא נותנת לילד להתנסות באכילה עצמאית. האם היא אוהבת לצאת. אני אהבתי לבקש שיתארו יום טיפוסי עם תינוק בגיל הבן שלי. סדר היום לא היה חשוב לי אבל מהאור היה אפשר לקלוט הרבה דברים. בהצלחה!

עוד כמה שאלות שאפשר לשאול:

מדוע את מעוניינת בעבודה? איפה עבדת לאחרונה ומדוע עזבת? למה לדעתך זקוק תינוק בגיל של ילדי? כיצד את רואה את עצמך מבלה את היום עם התינוק שלי? כיצד תתמודדי עם ילדי כשיהיגדל ויהיה פעיל יותר? מהי מידת המשמעת שיש לדרוש מילדים בגיל זה? כמה זמן את צופה להישאר בתפקיד?

sael

New member
לרינת- בקשר למטפלת

את מחפשת מישהי שתבוא אלייך או לקחת את אליאור אליה? אם את מעוניינת לקחת אותו למטפלת בפ"ת תשלחי לי מסר (לא מדובר בי).

רות1974

New member
קיקי, נדמה לי שרוב הנשים שעובדות

בתור מטפלות לא עובדות כי זה היעוד שלהן או כי הן מתות על תינוקות ורוצות בדרך זו לתרום לחברה. זו עבודה שלא דורשת השכלה גבוהה, הכשרה או כישורים יוצאי דופן. בלי להעליב, אני מדברת על הכלל.אבל מה שכן, המטפלות מאד מנוסות ואצלן באורח פלא פתאום נהיית שגרה לילד עם סדר יום קבוע, ורק אצלן הוא ישן בלי בעיות.

לא נעלבת - העתקתי השאלות

מאיזה ספר וזה אחרי שסיננתי. הייתי צריכה לסנן גם את השאלה הזו....

T noki

New member
גם אנחנו מחפשים עכשיו - עצות נוספות

אני חשבתי הרבה והחלטתי שאחת השאלות החשובות שאשאל היא : תספרי לי על הילדים שטיפלת בהם. זו שאלה פתוחה שמאפשרת להתרשם מהיחס שלה אליהם. אני למשל טיפלתי בשני תינוקות שעד היום אני קוראת להם בשמות חיבה. לדעתי, שמות חיבה, רכות, צחוק בשעה שהיא נזכרת בהם מעידים על חיבה אמיתית לילדים. לי חשוב לשאול על הגישה שלה לילדים, חינוך, לתת סיטואציות ולשאול מה תעשה בהן. לערוך את הראיון בנוכחות אליאורי ולראות אם היא מתייחסת אליו ואיך (מחייכת אליו, מנסה לגרום לו לחייך). לי חשוב שיהיה לה רכב (לשעת חרום - אנחנו גם גרים באיזור מרוחק מתחבורה ציבורית). עדיף לי מישהי שאין לה ילדים קטנים בעצמה - כי אין לי סידור חלופי כשהם יהיו חולים והיא תצטרך להשאר איתם. אני מתכוונת לשאול על שעת חרום - איך תתמודד, אם יש לה הכשרה בסיסית בעזרה ראשונה אני אשמח מאד. חשוב להגדיר את תפקידי המטפלת מראש - אם היא אמורה לעשות את האוכל והכביסה של התינוק. אני מעדיפה שתעשה את האוכל ואם יש לה זמן אז את הכביסה אבל לא עוזרת+מטפלת יחד כי אז זה בא על חשבון התינוק. לדבר על אפשרות לחודש נסיון ואם זה לא הולך אז לא ממשיכים. יש לי חברים שלקחו מטפלת והתינוקת פשוט לא אהבה אותה והשתעממה והם החליפו אותה אחרי חודש ועכשיו הם מאד מרוצים מהחדשה. כמובן כל השאלות הטכניות שכבר פירטו לך, נסיוןוהמלצות - כדאי לדבר ממש עם הממליצים ולא להסתפק במשהו כתוב, לשאול מדוע הסתיימה העסקתה. ביום שבת אני נפגשת עם אמא אחרת שכבר עשתה ראיונות למטפלות - אולי יהיו לי עוד רעיונות. בהצלחה!

טאש

New member
ועוד שאלות

מה דעתה על פינוק / ידיים מה היא עושה כשהילד ישן איך היא מתכוונת לבלות איתו את היום. השאלה הכי חשובה כמעט: אם היא מעשנת (אני לא רוצה שיעשנו לייד נדבי אפילו אם זה בחוץ) לגבי חופשות - אם היא מודיעה הרבה זמן מראש אם היא גמישה בשעות (אם את תאחרי בטעות איזה יום) במקרה שלנו - אם יש לנדב גרעפס או גזים, לפעמים צריך להחזיק אותו 10-20 דקות על הידיים והוא כבד. אני צריכה מישהי שיש לה כח. אני מזכירה שאם המטפלת אצלך יש לשלם גם ביטוח לאומי, ימי הבראה ובסוף - פיצויים

POOH*

New member
לא קראתי את כל התגובות עדיין...

אבל עבדתי ואני עדיין עובדת כמטפלת... אז לדעתי אלה דברים שחשוב לסגור מראש... גם אם לא חותמים וסוגרים בע"פ: * חופשות - ערבי חג - כן/ לא עובדים? כמה זמן מראש היא מודיעה לכם על יום חופש שהיא צריכה ולחילופין כמה זמן מראש אתם מודיעים לה על יום שבו אתם לא צריכים אותה [כי אתם בחופש או סבתא באה או כל דבר אחר]? והאם אתם משלמים על יום כזה? * במידה ואתם מחליטים על משכורת חודשית ולא לפי שעה - כמה משלמים שעות נוספות - וממתי סופרים שעה - אם היא נשארה 10 דקות נוספות זה נחשב כשעה? או שסופרים במהלך החודש את כל הזמן העודף שנשארה ואז מוסיפים? * מתי מעלים משכורת אם בכלל? אתם יכולים להסכים מראש שלאחר נאמר חצי שנה של עבודה תעלו לה את המשכורת... ואפשר גם להחליט מראש בכמה... כמה שתמיד תוכלו אח"כ להוסיף עוד אבל לדעתי זה שמראש היא יודעת שאחרי X זמן המשכורת עולה זה מן זריקת עידוד. * מה בדיוק התפקיד שלה כולל? טיפול בילד - האכלה? החלפת חיתולים? שטיפת בקבוקים? סידור הצעצועים? טיפול בבית? כביסה של הילדים? כלים? פינוי מדיח? אם יש ילד/ה גדול/ה יותר - אז מה הטיפול בה/ו כולל? הוצאה מהגן וחימום צהריים? בישול צהריים? לדעתי מאד חשוב שתגדירו ביחד בדיוק מה הציפיות והדרישות שלכם ממנה... כולל האמונות והדעות שלכם בנושאי חינוך ודברים אחרים שחשוב לכם שהיא תקפיד עליהם עם הילדים... כמובן שחשוב גם להגדיר בדיוק שעות עבודה... ולסכם מראש משכורת - לפי שעה או חודשית וגם מה המשכורת כוללת - אם אתם שמלמים לה נסיעות כמה? אם המשכורת לפי שעה הנסיעות הן לחוד אז צריך לראות כמה זה יוצא ושיהיה מסוכם מראש... אם אתם משלמים ביטוח לאומי - לבדוק איתה אם היא נותנת לכם פרטים שלה או לא - אני לא יודעת אבל נדמה לי שהיום זה בעייתי לשלם ביטוח לאומי אם אין לך פרטים מדוייקים של המועסקת.. אבל זה את יכולה לבדוק באתר של ביטוח לאומי... ושאר תנאים - כמה ימי מחלה בתשלום יש לה אם בכלל? כמה ימי חופש בתשלום? מה קורה אם היא צריכה לצאת מוקדם באיזשהו יום [במידה והמשכורת חודשית].. בקיצור לדעתי כל פרט הכי קטן שאתם יכולים לחשוב עליו חשוב לדבר עליו לפני - אפילו אם זה נראה קטנוני כי עדיף שהדברים יהיו ברורים וגלויים מראש.. כשמתחילים ביחסי עבודה לפעמים יותר קשה לדבר על הדברים... ועוד משהו... אני חושבת שלשאול על מקומות קודמים וילדים קודמים זו שיטה טובה... כי ככה את רואה הטון דיבור, במה שהיא בוחרת לספר את היחס אליהם... וגם אני חושבת שאפשר לשאול על למה היא עזבה את מקום העבודה הקודם? וגם על בעיות/ קשיים - לדוג' מה הדבר שהיה לה הכי קשה בטיפול עם ילדים קודמים? מה היה לה הכי קשה בקשר עם ההורים? מקווה שעזרתי קצת... ואם יש עוד שאלות אשמח לעזור עוד כמה שאוכל... POOH

פו.... כבר משריינת לך מקום

בפורום???? מה איתך מה קורה...באיזה שלב את ספרי לי ....

POOH*

New member
אני בסדר גמור...

התחלתי השבוע שליש שני - חודש רביעי. ובנתיים הכל בסדר... עוד שבועיים יש לנו את הסקירה ומקווים שאז נגלה מה יש לנו... בנתיים מאד סקרניים.. וגם אני מחכה כבר להתחיל להרגיש אותו.. ובפורום אני נהנית לקרוא אז כשיש לי זמן אני נכנסת, ולפעמים אפילו מרגשיה שאולי גם לי יש מה לתרום... ותודה על ההתעניינות - מה שלומכם? POOH

sharonik

New member
"מכירה" אותך מפורום "חתונות"

קפצתי שם כמה פעמים לביקור בעקבות חתונה של גיסתי אני שמחה לראות אותך כאן עם תוצאות ! וגם נעם שלי מאחל לך בהצלחה !

למעלה