שלום שרית!
רתם (בן שנה ושלושה חודשים) הוא ילד שמח, חברותי וחייכן. הוא נמצא בגן כבר ארבעה חודשים, אחרי שהיה איתי בבית כשנה. נוצר הרושם שהוא מאוד אוהב את הצוות ונהנה מהשהייה שם. לפני כשבוע שמנו לב לתופעה מדאיגה (?): כאשר אנו משכיבים אותו להחלפת חיתול הוא פורץ בבכי היסטרי
גם אם רגע לפני היה לו מצברוח מצויין
נדמה היה לי היום שיש "החמרה" במצב: באמצע משחק דיגדוגים ונישוקים
השכבתי אותו על הגב והמשכתי לדגדג אותו, אבל הוא מיד התחיל לבכות בכי היסטרי
(והכוונה היא לממש בכי, לא ליבבות קטנות) ונרגע רק אחרי הרבה זמן, תוך דרישה להישאר צמוד אלי "על הידיים". ניסינו לבדוק אם יש משהו שגורם לו אי נוחות בשכיבה על הגב (כמו פצע) חשבנו שאולי יש צריבה בישבן, אבל המצב רייחני כרגיל
(למעט היום: יש שם אדמומית שנראת לא משהו
. אולי זו הסיבה ל"החמרה"?) שאלתי את הצוות אם הן שמו לב- חלק טענו שלא, וחלק אמרו שלפעמים הוא בוכה אבל לא באופן חריג, והן תמיד מנסות להסב את תשומת ליבו בזמן ההחתלה בשיר ובדיבורים. אני חייבת לציין שבעבר הייתי נוכחת כמה פעמים בזמן החלפת חיתול בגן, ורתם התנהג כרגיל (כלומר חייך...) בדיוק כמו שפעם הוא היה מתנהג בבית... אני מודה שאני כאמא עדיין לא הסתגלתי לגן
(לא שיש לי סיבות ממשיות, פשוט קושי כללי מהשינוי) ואולי זו הסיבה שלי לחשד שאולי משהו שם אינו מתנהל כשורה... אנחנו "סתם" הורים היסטריים
? האם יש לנו סיבה ממשית לדאגה שמשהו קורה בגן? יכול להיות הסבר אחר למה שקורה לו? תודה רבה