אהבה נצחית

../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gifאהבה נצחית../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif

מה זה אהבה נצחית? כמה זמן יכולה להחזיק אהבה? האם כעבור כמה שנים זאת כבר לא אהבה אלא רק הרגל או שגרה?

אהבה נצחית...?

אולי את מתכוונת למושג "אהבת-נשמה", שזה דבר, שהוא בהחלט נצחי וקיים לא רק לאורך גילגול אחד, אלא לאורך גילגולים רבים. אהבה שהיא הרגל, היא לא אהבה.

דוVשה

New member
אהבה שהיא הרגל היא לא אהבה?

כל אהבה או כל דבר קבוע שהופך להיות שגרה הופך להיות, אפילו אם בחלק קטן, הרגל. אני אישית, לא מבינה מה רע בזה.

הדבר הרע הוא שלפעמים אהבה

הופכת להרגל רע ואז נשארים יחד כי מאמינים שזו אהבה והאהבה האמיתית מחכה אי שם בחוץ.

דוVשה

New member
רע זה יחסי

אבל אם היא הופכת למשהו רע אז למה שישארו בתוך זה? אפילו אם זה הרגל...ברגע שמשהו הופך להיות לא טוב אני לא חושבת שמישהו ירצה להשאר בתוך זה.

זוהי בדיוק הסוגייה באהבה כהרגל

שלפעמים, מתוך ההרגל, אנשם בטוחים שהם כל כך אוהבים, והרי אהבה אמורה לנצח הכל, אז הם מאמינים שעוד יהיה טוב. והכל מכורח ההרגל. מעבר לזה, גם אהבה טובה אינה צריכה להפוך להרגל. הרגל משמעו שגרה - עניין של מה בכך. אף אהבה לא צריכה להיות עניין של מה בכך.

דוVשה

New member
למה שגרה זה דבר של מה בכך?

שגרה זה דבר רע? לפי דעתי ממש לא. יחסים שנמשכים לאורך זמן מקבלים בסופו של דבר גוון ואופי של שגרה מסויימת [אני עדיין לא מצליחה להבין מה רע בזה], אפשר להכניס כל מיני גיוונים לתוך השגרה, אפשר לצאת ממנה בכל מיני דרכים פה ושם אבל מה רע בזה?

בואי ניתן את הדוגמא הכי שכיחה

בנוגע לשגרה - עבודה. אצלי לפחות, הימים הראשונים של עבודה חדשה הם מאושרים [עד כמה שאפשר], גם בעבודה הקשה ביותר. כי זה משהו חדש, זה משהו מלהיב ויש למה לצפות. ברגע שעבודה הופכת להרגל, היינו-שגרה, כבר אין למה לצפות. אני יודעת שבשעה X המנכ"לית מגיעה, בשעה Y באים להחליף אותי. זה אוהב את הדברים שלו ככה והשני אוהב אחרת לגמרי. אין אחידות בין הפרטים השונים הנכללים בעבודה עצמה, אבל יש דפוס התנהגות קבוע מאוד שאני צריכה לעמוד בו יום יום. אז נכון, מידי פעם, בחגים או כאלה, עושים לנו חופשות, מופעים, טיסו מאורגנות ליוון, וזו יציאה מהשגרה. אבל יציאה זמנית בלבד. אחר כך, השגרה לא משתנה, אלא חוזרת להיות בדיוק כפי שהייתה לפני פסק הזמן הזה. אבל פה, בשונה מאהבה, ברגע שאתה רוצה לעזוב, אתה תוהה אם זה בגלל ששגרה זה ככה או שבכל עבודה חרא לך ולא משנה לאן תלך?! עכשיו השלכות על אהבה וזוגיות - זוגיות חדשה היא מרגשת, היא שונה, את צריכה ללמוד המון על האדם שמולך, המון הפתעות צצות לך בכל שנייה של כל יום לצידו. אחר כך, את כבר יודעת מתי הוא קם, איך הוא שותה קפה, אם תגידי X הוא יענה לך Y. והכל מאוד מאוד צפוי. אז לפעמים הוא יפתיע אותך וכשתעירי אותו בבוקר לעבודה הוא יגרור אותך למיטה ותעשו סקס פרוע עד לשעות הצהריים המאוחרות. ולפעמים הוא יפתיע אוך באמצע יום עבודה עם פיקניק בירקון, אבל אחר כך הכל אותו הדבר. כשזה הרגל, את כבר לא יודעת אם את נשארת כי את רגילה או כי את אוהבת. ולפי דעתי [כמו כל ההודעה עצמה] זה אחד הגורמים לבגידות.

LCA

New member
אם האהבה

הופכת להרגל רע באמת כדאי לצאת ממנה ועדיף שנייה אחת קודם, אבל, אם שני בני הזוג נהנים בחברת השני למה להרוס את זה?

לא אמרתי שרע

אבל בסופו של דבר גם אם הם הכי נהנים, השגרה הופכת לרע ולרצון לחוות דברים אחרים. כך שחבל לתת לאהבה להפוך להרגל כי לאנשים עם בטחון עצמי היא תמיד תיהרס.

אהבה והרגלים...

אהבה אמיתית לא יכולה להפוך להרגל, כי יש דבר זורם בין שני הצדדים, באהבה אמיתית הילדותיות הופכת לחלק מהמשחק, ובילדותיות גם כשיש הרגלים, נוספים עליהם גם החלקים השובביים - משהו ספונטני קיים בה, למרות הכל. אהבה, שהופכת להרגל מאבדת את עוצמת הרגש, מתוך השעמום והחד-גוניות שבשיגרה. ברגע, שאין אהבה אמיתית, השיגרה מכניעה הכל.

למעלה