המלצת השבוע- והפעם פטריות
|

מיכלוש10

New member
../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gifהמלצת השבוע- והפעם פטריות../images/Emo41.gif../images/Emo187.gif|

קצת מידע כללי מתוך ויקיפדיה -ניתן למצוא פטריות בסביבות מחייה שונות. אם כי רוב הפטריות צומחות ביבשה, יש פטריות הצומחות במים. רוב הפטריות מתקיימות בטווח טמפרטורות של 10-35 מעלות צלזיוס, אולם ניתן למצוא פטריות בטמפרטורות שמתחת ל-0 ובטמפרטורות של 60 מעלות. רוב הפטריות מעדיפות לחות גבוהה אולם יש כאלו המתקיימות בתנאי יובש.למעלה ממאה אלף סוגי פטריות קיימים בעולם. פטריות רבות משמשות את האדם: השימוש הנפוץ והפשוט ביותר הוא כמאכל, פטריות מהסוג הצומח ביערות, נקטפות ונאכלות באופן ישיר על ידי האדם, ומשמשות מרכיב חיוני במזונות רבים, כגון מרקים, רטבים ומוצרי מאפה (כגון פיצות). מוסיפים פטריות למאכלים כתבלינים שימוש רפואי: פטריות משמשות כמקור לתעשיית התרופות, בייחוד לתרופות אנטיביוטיות. לעומתן יש פטריות שהאדם רואה כמזיקות: פטריות מסוימות הן רעילות לאדם ואכילתן עלולה לסכן את חיי מי שאכל מהן. פטריות מתפתחות על מזונות וגורמות לשינוי טעמם (לרוב לרעה) ולעתים הופכות אותו לרעיל. ניתן לראות פטריות טריות מוקפצות, מבושלות, בתוך סלט, בתוך בצקים ועוד.
 

מיכלוש10

New member
../images/Emo187.gifמה אני עושה עם פטריות

אצלנו אוהבים לאכול אותן ככה, בליכלום. אנחנו מוספים לסלט עלי ביבי, עגבניות שרי, אפשרי בזיליקום, מוספים שמן זית, חומץ בלסמי מלח פלפל וכמובן פטריות מערבבים את הכל. עדין וטעים. בבישול, מילוי לפלינצ'ס - מטגנים פטריות עם בצל עד להשחה, להוסיף אבקת מרק פטריות וקצת מים. אם זו ארוחה חלבית אפשרי להוסיף שמנת לבישול, לערבב יחד ולמלא את הפחזניות - אפשר כמובן למלא כל בצק - בצק עלים כבורקס בצק פילו. אני לעולם לא קונה פטריות בקופסת שימורים!!!!! הטעם לא דומה ולא משתווה לפטריה טריה!! שיהיה לכולנו סוף שבוע נפלא.
 
אני מתה על פטריות למרות שלא טוב לי איתן

אני אוהבת להכין אורז רטוב עם פטריות סטייל ריזוטו אבל באורז פרסי... כמובן פשטידה עם פטריות ובפטריות ברוטב יין אדום עם בשר כתף חתוך לקוביות
 
למעלה