../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gifהמלצת השבוע- חצילים../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif
החציל ירק מאכל נפוץ בצבע סגול או לבן ממשפחת הסולניים. בעל מרקם ספוגי. מקורו של צמח החציל באזורי הודו וסרי לנקה. חציל נא לא פופולרי כמאכל, אולם לאחר בישול מקבל טעם עשיר ומורכב יותר. צורת בישולו הבסיסית היא טיגון בשמן, לאחר אפייה בתנור או קלייה. החציל משמש כמרכיב עיקרי במגוון רחב של סלטים מן המטבח הבלקני והים-תיכוני כמו: סלט חצילים רומני, זקוסקה, סביח, חציל במיונז, חציל ברוטב מרוקאי, חציל על האש, חציל בגזר, חציל פיקנטי, חציל בטעם כבד, מוסקה ועוד. החציל הוא הירק האכיל העשיר ביותר בניקוטין. עם זאת, ריכוז הניקוטין בחציל ובירקות אחרים זניח ביחס לעישון פאסיבי - ובכ-9 ק"ג חצילים כמות הניקוטין שווה לזו של סיגריה רגילה.
החציל ירק מאכל נפוץ בצבע סגול או לבן ממשפחת הסולניים. בעל מרקם ספוגי. מקורו של צמח החציל באזורי הודו וסרי לנקה. חציל נא לא פופולרי כמאכל, אולם לאחר בישול מקבל טעם עשיר ומורכב יותר. צורת בישולו הבסיסית היא טיגון בשמן, לאחר אפייה בתנור או קלייה. החציל משמש כמרכיב עיקרי במגוון רחב של סלטים מן המטבח הבלקני והים-תיכוני כמו: סלט חצילים רומני, זקוסקה, סביח, חציל במיונז, חציל ברוטב מרוקאי, חציל על האש, חציל בגזר, חציל פיקנטי, חציל בטעם כבד, מוסקה ועוד. החציל הוא הירק האכיל העשיר ביותר בניקוטין. עם זאת, ריכוז הניקוטין בחציל ובירקות אחרים זניח ביחס לעישון פאסיבי - ובכ-9 ק"ג חצילים כמות הניקוטין שווה לזו של סיגריה רגילה.