המלצת השבוע- חצילים

מיכלוש10

New member
../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gifהמלצת השבוע- חצילים../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif

החציל ירק מאכל נפוץ בצבע סגול או לבן ממשפחת הסולניים. בעל מרקם ספוגי. מקורו של צמח החציל באזורי הודו וסרי לנקה. חציל נא לא פופולרי כמאכל, אולם לאחר בישול מקבל טעם עשיר ומורכב יותר. צורת בישולו הבסיסית היא טיגון בשמן, לאחר אפייה בתנור או קלייה. החציל משמש כמרכיב עיקרי במגוון רחב של סלטים מן המטבח הבלקני והים-תיכוני כמו: סלט חצילים רומני, זקוסקה, סביח, חציל במיונז, חציל ברוטב מרוקאי, חציל על האש, חציל בגזר, חציל פיקנטי, חציל בטעם כבד, מוסקה ועוד. החציל הוא הירק האכיל העשיר ביותר בניקוטין. עם זאת, ריכוז הניקוטין בחציל ובירקות אחרים זניח ביחס לעישון פאסיבי - ובכ-9 ק"ג חצילים כמות הניקוטין שווה לזו של סיגריה רגילה.
 

מיכלוש10

New member
הנה כמה המלצות על החציל

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3088775,00.html http://www.chef-lavan.co.il/tabid/53/RecipeID/443/Default.aspx http://food.start.co.il/msnFood/Recipes/First/200802/20080203113519.htm
 

ש ר י ת 7

New member
הכי טעים...

שום מתכון! סתם פרוסות חצילים דקות משוחות בשמן זית בתנור עם טחינה ביתית מעל לחם קלוי.
 
סלט חצילים מעולה של אירה

חצילים מטוגנים עם ממרח שמנת ושום מאת: ira m חצילים מטוגנים עם ממרח שמנת ושום חציל גדול כף מיונז 2 שיני שום עירית 3 כפות שמנת חמוצה מלח פלפל אופן ההכנה 1. לחתוך את החציל לעיגולים להמליח ולשטוף אחרי כשעה ולטגנו במחבת. 2.לממרח: לחתוך את האירית דק ולערבב עם מיונז שמנת ושום כתוש להוסיף מלח פלפל לפי טעם. 3.למרוח את הממרח שמנת על כל חציל . 4. להעבירלמקרר לקירור 5. בתאבון.....
 
טרין חצילים וגבינות של אירה

טרין חצילים וגבינות מאת: ira m לחצילים: 3 חצילים שמן לטיגון מלח רוטב פסטו: 2 קבסאות בזיליקום 4 שיני שום 100 גר' צנוברים קלויים 1/3 כוס שמן זית מלח פלפלים: 4 פלפלים בצבעים שונים 1/2 כוס שמן זית 1/2 כוס חומץ בן יין כף סוכר 1/2 כפית מלח חבילה גבינת עזים מלוחה אופן ההכנה 1. פורסים את החצילים לאורכם , ממליחים ומניחים בצד לכחצי שעה. 2. מנגבים ומטגנים בשמן עד להזהבה יפה של פרוסות המחצילים משני הצדדים ומקררים. 3. מכינים רוטב פסטו: מכניסים למעבד מזון את הבזיליקום והצנוברים, מוסיפים קצת משמן הזית ומרסקים עד לקבלת רסק דק, מוסיפים את שאר השמן הזית וממשיכים לרסק עד לקבלת מחית חלקה. 4. קולים את הפלפלים , וקולפים ומנקים אותם מגרענים. 5. מערבבים יחד את השמן,החומץ,הסוכר והמלח ומשרים בבלילה את הפלפלים הקלוים לפחות חצי שעה. 6. הרכבת הטרין : מצפים תבנית אינליש קייק בניילון נצמד תוך שמשאירים עודף של ניילון משני הצדדים. 7. מניחים שתי פרוסות חצילים לרוחב תחתית התבנית מימין ומשמאל כך שכל פרוסה תרפד את התחתית ודופן התחתית ושארית פרוסה תיפול מחוץ לתבנית (אחת מימין ואחת משמאל) 8. ממשיכים ומרפדים את שאר התבנית בפרוסות חצילים כשדואגים שתהייה קצת חפיפה בין זוגות פרוסות החצילים. 9. מניחים שכבת פלפלים. 10.משטחים חלק מהגבינה ( פורסים לשכבות של חצי ס"מ) 11.מורחים שכבת פסטו. 12. וחוזרים על הפעולה. 13 כשמסיימים מרימים את קצוות החצילים ומצפים את הטרין גם מלמעלה. 14.אוספים את עודפים הניילון הנצמד ומכסים את הטרין. 15.מניחים מעל הכל מגש קטן וקפסאות שימורים כמשקולת ומכניסים למקרר ל 24 שעות. 16. למחרת פותחים את הנילון הנצמד ומעברים לכלי הגשה. 17. אוכלים ולא משאירים פירור..... מקור: שרי 49, פורום תפוז
 
חשוב מאוד בנוגע לחציל ולירקות בכלל

בחציל קישואים וכאלו כדאי מאוד לבחור את "הזכרים" שבירקות ואיך לעזעזאל יודעים שהם זכרים??? שאלה מצויינת !!! לזכרים בצד של ה"טוסיק" בניגוד לצד של הפיטם יש בליטה ולא שקע.. והנה לכם בזיכריים יש פחות גרעינים יותר בשר
 
למעלה