חידון

../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif חידון../images/Emo70.gif ../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif

את החידון הזה פרסמתי בפורום "סרטים מצויירים ודיסני", אך ההיענות והידע היו מועטים מאוד, ולכן לא פרסמתי בכלל את התשובות, בזמנו. אז אני מקווה שאתם תדעו יותר!
1)מה משותף לתוכניות "הלב", "פרפר נחמד" ו"הקוסם מארץ עוץ"? 2)מה משותף ל"רחוב סומסום" (הגירסה הישנה) ול"עניין של זמן"? 3)מי שר את שיר הפתיחה של "נילס הולגרסן ואווזי הבר"? 4)מי שר את שיר הפתיחה של "רכבת ההפתעות"? 5)מי שר את שיר הפתיחה של "בסוד העניינים"? 6)נעימת הפתיחה של "היה היה" היא: (שאלה אמריקאית, תשובה אחת נכונה) א. "מוסיקת לילה זעירה" של אמדאוס מוצרט. ב. טוקטה ופוגה ב-D מינור של יוהאן סבסטיאן באך. ג. קונצ'רטו לארנחואז של רודריגו. ד. סונטת "אור ירח" של בטהובן. ה. מחול החרבות של חצ'טוריאן (מתוך "גאינה"). *שאלות 7 8 ו9 הן שאלות נכון/לא נכון* 7)הזמרת עירית בולקא, אשר זכתה במקום שמיני בקדם אירוויזיון 1981 עם השיר "מונה ליזה", היא אחת מהזמרות והזמרים ששרו את שיר הפתיחה של "זהו זה". 8)להקת "הכל עובר חביבי" אשר זכתה במקום שביעי באירוויזיון עצמו ב-1981 עם השיר "הלילה", היא זו ששרה את שיר הפתיחה של התוכנית "קשת וענן". 9)הזמרת ליאורה, אשר הגיעה למקום שמיני באירוויזיון 1995 עם השיר "אמן", היא אחת מאלו שמבצעים את שיר הפתיחה (והסיום) של הסידרה המצויירת "עלילות טדי הדוב". *בכל אחת מהשאלות הבאות יש שורה מתוך שיר פתיחה של סדרה מצויירת כלשהי. מהי הסידרה?* 10)מהם מפחד כל ביריון 11)כולם אומרים שלום, אך הולכים הם לשום מקום 12)עוד מצפה לו דרך ארוכה 13)הוא חבר וזה אומר המון 14)קסם וזוהר בים של חלום, מראות מופלאים כל כך צצים כאן פתאום 15)מי רוצה לעוף עכשיו ביחד אל האי אל הסיפור אל החלום 16)...כולם יודעים, יודע לטפל בכל הפושעים 17)שם פגשו בנסיכה יפה ואת שלושת עוזריה בארמון המלוכה 18)הנה הנה הם באים חבורת המדליקים 19)כדורי הצמר חברים טובים 20)רוצים הם לבוא רוצים הם לעזור היי בואו איתי 21)החיים פרועים הרחק במערב, שועטים סוסים אל המרחב 22)עבודות קשות לרוב לו 23)כל יום מתחדשים הם, אין בהם רגע דומם 24)בפשע נלחמים לכל קריאה והזמנה 25)בלילה כשהם שוכבים לישון הירח שומר עליהם ממרום 26)איך בשמיים או גם במים רק בעקבות לבבך 27)זה הרגע לפגוש את כל החברים ולראות מקרוב כיצד הם חיים 28)לא רוצה להיות שחקן קולנוע, לא רוצה כל חיי להסתתר 29)איזה סוד ואיזה קסם טוב 30)עמק, עמק נעלם, המתחבא לו בעולם 31)אני קצת מתעכב כי סתם אני שוכח 32)מה קורה להם בדרך, אילו הפתעות 33)והשאר עוד לא ידוע איך אפשר לנחש חלום 34)שם כל מי שנפגוש מיוחד ומוזר 35)מי זה מתקרב, מי זה פה אורב 36)כמה טוב לחיות ולהיות ילד שאוהב את העולם 37)נימצאים פה כל הידידים מקפצים ומרקדים ועושים המון תעלולים 38)אף לבן זנב שחור 39)בתוך ארגז גדול ישן מצאנו ספר מיושן 40)אמא ואבא עסוקים כל הזמן 41)...הוא האיש שמתערב, לסיכון לא מסרב, כי אין בו פחד 42)אז הקשיבו ילדים לכל סיפור ומשל כי יש מוסר השכל יוצא מן הכלל 43)לא אשקוט לרגע לא אנוח, לעיצה ביתי תמיד פתוח 44)בלילה גם ביום, צצים בכל מקום נעלמים פתאום 45)בלב ים יש אי קטן שבאטלס לא סומן 46)דובי הדוב כזה ביריון, צוציק הסנאי שובב גדול 47)אם יש מקום אותו נאהב, המקום שמתאים רק לי...יום אחר יום נצחק בחלום, במקום שמתאים רק לי... 48) כשהלילה יורד ומפיל צללים עליך, מה הפחד, אני רואה זאת בעיניך. סערה רוגשת מוליכה אותך שולל בדרך הכובשת שתבע לו הגורל. *עד כאן שורות משירי פתיחה* 49)ההתחלה של הפתיח של סידרה מצויירת זו לא היה מצוייר! מהי הסידרה? 50)איזו סידרה יוצאת דופן מהבאות, ולמה? א. נילס הולגרסן ואווזי הבר ב. הלב ג. פיטר פן ד. החיים 51)לחברה שיצרה את "החיים" ואת "היה היה" קוראים...? 52)"מוח" הוא השם של דמויות שונות מסדרות שונות. ציין/י 2 מהסדרות, ומי הדמויות. 53)כנ"ל לגבי השם "זריזי" 54)כנ"ל לגבי השם "דאפי" 55)כנ"ל לגבי השם "שאלתיאל" 56)מי מהבאים יוצא/ת דופן, ולמה? א.עירית שילה ב.יוני חן ז"ל ג.אלי גורנשטיין ד.נתן נחמיאס

Mycroft

New member
בואו נראה...

עבור= לא יודע סימן שאלה= אני חושב, לא בטוח... 1) אילנית שרה את שיר הפתיחה 2) גידי גוב שר את שיר הפתיחה 3) יגאל בשן 4) אלי גורנשטיין (או איך שלא קוראים לו
) 9-5) עבור 10) צבי הנינג'ה 11) עבור 12) הלב (?) 13) דנבר 14) בת הים הקטנה 15) פיטר פן 16) שרקי וג'ורג' (?) 17) קפטן אן 18) חבורת הצב המעופף 19) רוני וליטל 20) גברת פלפלת 21) עבור 22) מוש השור 23) החיים (?) 24) החתולים הסמוראיים 25) בולי 26) עבור 27) עבור 28) עמיקו 29) נעלולים 30) עבור 31) שאלתיאל קוואק 32) בינבה 33) עבור 34) הקוסם מארץ עוץ 35) המעופפים הנועזים 36) פינוקיו (?) 37-41) עבור 42) משלים שועליים 43-44) עבור 45) מקורי וחבורתו 46-47) עבור 48) דביבוני היער הירוק 49) עבור 50) ד. כי היא מיועדת ללמידה/כי היא לא אנימה/כי היא לא מבוססת על ספר 51) עבור 52) פינקי והמוח, קפטן אן (אמא מוח, שמכנים אותה גם רק מוח) 53-55) עבור (אני יודע רק לתת אחד לכל אחת) 56)ד. השאר שחקנים או כאלה ששרו שירי פתיחה (לדעתי...) אם אני אמצא עוד תשובות אני אשלח...

Mycroft

New member
עוד שתי תשובות

40) טאזמניה 53) החתולים הסמוראיים, משלים שועליים (זריזי הארנב)

ailag

New member
16, 26 ועוד דברים שעדיין לא ענו

16. אנשים פה לא שמעו על חושחש הבלש? inspector gadget? 26. פוני קטן, my little pony 30. טאו טאו 37. פשושון (אוהב לישון על הכרית הענקית) 50. ד. לא מבוסס על ספר (אלא אם כן מחשיבים ספרי אנטומיה וכו') אח, כמה כיף להיות ילדה של הטלויזיה של שנות ה-80
<גליה משוטטת בפורומים>

O o00

New member
ווואאווו,,תשובות מעטות../images/Emo76.gif

12)עוד מצפה לו דרך ארוכה-מרקו 13)הוא חבר וזה אומר המון-בבי 15)מי רוצה לעוף עכשיו ביחד אל האי אל הסיפור אל החלום-נילס? לא. 18)הנה הנה הם באים חבורת המדליקים-מכירה אבל שכחתיי..בייי.. 22)עבודות קשות לרוב לו-מוש מוש 28)לא רוצה להיות שחקן קולנוע, לא רוצה כל חיי להסתתר-אמיקו וחבריו 31)אני קצת מתעכב כי סתם אני שוכח-שאלתיאל קוואק? 32)מה קורה להם בדרך, אילו הפתעות-בינבה 36)כמה טוב לחיות ולהיות ילד שאוהב את העולם-אמיקו (?) 42)אז הקשיבו ילדים לכל סיפור ומשל כי יש מוסר השכל יוצא מן הכלל-אבא בונה 49)ההתחלה של הפתיח של סידרה מצויירת זו לא היה מצוייר! מהי הסידרה? יש סדרה עם הרובוט שבא מהחלל ושני הילדים האלהה.. 52)"מוח" הוא השם של דמויות שונות מסדרות שונות. ציין/י 2 מהסדרות, ומי הדמויות.-פינקי והמוח-עכברים. 55)כנ"ל לגבי השם "שאלתיאל"-שאלתיאל קווארק-ברווז

עמי!!! ;;_;;

ידעתי שתצוץ שוב יום אחד :) והנה התשובות ^^ 1) אילנית!!!!! 2) גידי גוב.... זה קל D: 3) נו...בשן...יגאל בשן נראה לי 4) יש לי את זה בפלייליסט... והקול של הבחור מוכר... אבל אני לא יודעת איך קוראים לבנאדם. 5) כבר שכחתי איך השיר פתיחה של זה הולך P: 6) טוקטה ופוגה בD מינור של באך! לא לשווא אני במגמת מוסיקה
7) אין לי מושג בכלל מי זאת o.o;;, אתה יצור מאוד פריקי עמי. אבל אני אלך על נכון בכל אופן 8) מעולם לא שמעתי על הסדרה הזו! 9) אין לי מושג ;;_;; אבל אני אלך על לא נכון 10) צבי הנינג'ה D: 11) אליסה בארץ הפלאות! 12) מרקו...אמא..
13) דנבר הדינוזאור האחרון.. 14) .....מה? o.o 15) פיטר פן!!
16) הממ... יכול להיות "שוטרים וגנבים" ? 17) לא שמעתי על זה. 18) חבורת הצב המעופף!!
19) רוני וליטל! 20) זה מדגדג לי בקצה העפעף...אבל אני לא בטוחה! 21) אני יודעת מה זה!! אבל שכחתי את השם!!! זה עם השלושה בוקרים האלה...שהם פרות כאלה נראה לי! ושלחת לסאב את השיר פתיחה המצויר פעם!! 22) מוש השור עובד וטוב לו!
23) לא יודעת... 24) החתולים הסמוראים!
25) בולי איש השלג לא? 26) גם מוכר לי, אבל קשה לי לזהות בדיוק. 27) beats me.. אולי החיים? 28) איחס, עמיקו X_X 29) נעלולייי פלא! 30) זה בטח על גמדים או על שועלים 31) שאלתיאל קוואק! 3: 32) בינבה!!!!!!
33) טרילילי טרלהלה טרילי... הקטקטים :) 34) המומינים אם אינני טועה D: 35) הממ...נראה לי המעופפים הנועזים 36) פינוקיו! ^_^ 37) ...לא יודעת, אבל זה נשמע מפחיד o.o;; 38) נשמע מוכר...משהו על חתולים בטח... אולי פיף ותלתול? 39) יש לי הרגשה שזה 1001 אמריקות 40) טזמניה (((:) 41) האיש הזה נשמע מאוד אמיץ, אבל אין לי מושג מי הוא
42) משלים שועליים :) 43)-44) לא ברור לי 45) מקורי עם כל חבריווווו (מקורי וחבורתו) 46) זה הסדרה הזו עם האנימציה המפחידה עם החיות האלה שמנסות להכנס כל הזמן לאיזה טירה כדי שהן יוכלו להשתחרר איכשהו? (הבלופרים או משהו) 47) נשמע אחלה מקום
48) דביבוני היער הירוק!!
49) יש די הרבה שמשלבים מצויר עם לא, קשה לי להזכר בבירור... 50) נראה לי ש-ד', החיים, כי השאר אנימה וזה לא! (וגם זה לא מבוסס על ספר) 51) אוף, שכחתי..דווקא ידעתי פעם. אולי france3? 52) אני יודעת רק פינקי והמוח 53) החתולים הסמוראים, והסדרה השניה תקועה לי בשערת האוזן. אני פשוט יודעת...לעזאזל! 54) קלימרו, ודאפי אחת שהתארחה ב"מומינים" לא פעם (אפילו אם לא התכוונת לזה, זה נחשב P:) 55) יש עוד שאלתיאל חוץ מקוואק? o.o 56) יוני חן כי הוא מת P: סתם... לא יודעת הבאת חידון לא קל עמי, בוש לך.. אבל סחה על ההשקעה

תשובותתתתתתתתתתת:)

1. אותה זמרת שרה את השירי פתיחה... (שכחתי את השם שלה..) 2. גם אותו זמר!! הפעם זוכרת!! גידי גוב! 3. ברור שיגאל בשן 4. אמממ לא יודעת..
10. צבי הנינג'ה 11. נראה לי עליסה .. לא בטוחה... 12. הלבב:) 13. דנברררר 15. פיטר פן 20. פילפלת:) 22. מוש השור 24. החתוליים הסמוראים. 25. בולי איש השלג 28. עמיקו וחברים.! 31. שלתיאל קוואק 32. בינבה!!! 34. מומינים 35. מעופפים הנועזים 36. פינוקיו! 40. בלינקי ופינקי.(?) 49 - לא הבנתי אץ השאלה.. 52- פינקי והמוח!! והמוח מצבי הנינג'ה.. (נראה לי קראו לו מוח..) 53. נווו.. ההוא מחתולים הסמוראים..ויש עוד אחדדדדדד 54. רחוב סום סום..ו...יש גם בקלימרו לא?! 55. שלתיאל קוואק.. אבל לא יודעת עוד.. 5. נתן נחמיאס.. כי הוא לא מדובב..

Moondust

New member
חידון!../images/Emo41.gif

אני אוהבת את החידונים שלך! 1. אילנית שרה את שיר הפתיחה 2. גידי גוב שר את שיר הפתיחה 3. יגאל בשן 4. ? 5. ? 6. טוקטה ופוגה (אני חושבת) 7. ? 8. נכון 9. ? אווו, שירי פתיחה! 10. צבי הנינג'ה 11. אליס בארץ הפלאות 12. הלב 13. דנוור 14. בת הים הקטנה (מרינה! "אך אנוכי בת ים ואהובי אדם הוא...") 15. פיטר פן 16. נאם... שרקי וג'ורג'? 17.? 18. חבורת הצב המעופף 19. רוני וליטל 20. פלפלת 21. ? 22. מוש מוש 23. החיים 24. החתולים הסמוראים 25. בולי איש השלג 26. ? 27. ? 28. עמיקו 29. נעלולים 30. טאו טאו! זה טאו טאו!
31. שאלתיאל קוואק 32. בינבה 33. ? 34. הקוסם מארץ עוץ 35. המעופפים הנועזים 36. ? 37. ? 38. ? 39. ? 40. טזמניה 41. ? 42. משלים שועליים 43. ? 44. פיף ותלתול!
נוסטלגיה! 45. מקורי! נוסטלגיה כפולה ומכופלת! 47. ? 48. ? 49. היחיד שאני יכולה לחשוב עליו זה ניצנץ, אם כי הסדרה עצמה היא לא ממש מצוירת - רק ניצנץ, אלכס וריקי מצוירים. 50. החיים, כל השאר מבוססים על ספרים. 51. לא זוכרת, אבל הם צרפתים
52. מכירה רק את מוח העכבר 53. זריזי היה חתול סמוראי, אבל עוד אחד...? 54. דאפי דאק, ודאפי שהייתה החברה של מולי, מנילס הולגרסון. 56. נתן נחמיאס? אם אני לא טועה השאר דיבבו בקוסם מארץ עוץ (עירית שילה הייתה דורותי, יוני חן איש הפח, ואלי גורנשטיין היה האריה...)

Moondust

New member
56 - תתעלם...../images/Emo41.gif

האריה היה ניקו בר... בכל זאת נתן נחמיאס יוצא דופן, לדעתי.

אני אענה על השירים

10)צבי הנינגה 15)פיטר פן 24)החתולים הסאמורים 28)עמיקו 31 שאלתיאל קואק 32)בינבה 35)המעופפים הנועזים 36)פינוקיו 40)טאזמניה

Silver Fox

New member
אני אענה על השירים...../images/Emo82.gif

את השאר אני לא יודעת
10. צבי הנינג'ה 11. לא יודעת 12. הלב 13. דנבר הדינוזאור האחרון! 14. לא יודעת 15. לא יודעת... 16. גם לא יודעת
17-20 גם לא יודעת 21. אממ... לאקי לוק, כמדומני? 22. מוש השור! 23-27 לא יודעת 18. עמיקו! 39-30 לא יודעת 31. שאלתיאל קוואק 32. בינבה! 33-43 לא יודעת 44. פיף ותלתול, פיף פף פוף... וכל השאר גם לא יודעת... אויש, אני כזאת בורה...

ויויאס

New member
אז ככה... התשובות:

התשובות לשירים: 10. צבי הנינגה. 11. עליזה בארץ הפלאות. 12. הלב. 13. דבר הדינוזאור האחרון. 14. בת הים הקטנה. 15. פיטר פן. 19. רוני וליטל. 20. גברת פלפלת. 22. מוש השור. 23. החיים. 24. החתולים הסמוראים. 25. בולי. 27. טוב טוב הגמד. 28. עמיקו וחבריו. 29. נעלולים. 30. טאו טאו. 31. שאלתיאל קוואק. 32. בימבה היי. 33. הקטקטים. 34. הקוסם מארץ עוץ. 35. המעופפים הנועזים. 36. פינוקיו. 37. פשושון. 42. משלים שועליים. 44. פיף ותלתול. 45. מקורי וחבורתו? 47. הדובשונים. 48. דביבוני היער הירוק. 53. זרירי- גם השועל של טוב טוב הגמד. המשך יבוא...

DanaDuck

New member
לשועל של טוב-טוב

קראו סוויפט. יכול להיות שבסרט אולי קראו לו זריזי.

DanaDuck

New member
תשובות חלקיות

3) יגאל בשן 4) אלי גורנשטיין 6) טוקאטה ופוגה של יוהאן סבסטיאן באך 12) הלב 13) דנוור הדינוזאור האחרון 17) קפטן N! 18) המומינים 19) רוני וליטל 20) גברת פלפלת 22) מוש השור 23) החיים 24) החתולים הסמוראיים 25) בולי איש השלג 26) הפוני הקטן 28) אמיקו 29) הנעלולים 31) שאלתיאל קוואק 32) בינבה 33) הקטקטים 35) המעופפים הנועזים 36) פינוקיו 37) פשושון 42) משלים שועליים 46) היער הירוק 47) הדובשנים 52) הפושע משוטרים וגנבים,הכלב מחושחש הבלש ואמא מוח מקפטן אן 54) דאפי דאק ודאפי אווזת-הבר (בת-זוגתו של מולי) 55) מקשת וענן ומשאלתיאל קוואק 56) הייתי אומרת שעירית שילה כי היא בת אבל זה נתן נחמיאס, שהיה יועץ לשוני לדיבוב סדרות בזמן שהשאר היו המדובבים שלהן.

לכל מי שענה על החידון!

קודם כל- תודה על ההשתתפות!!
אני רוצה לפרסם את התשובות בעוד יום או יומיים, ואת התוצאות ומי המנצחים בחידון. לכן כל מי שרוצה עוד להשתתף, או להוסיף עוד תשובות או לשנות את תשובותיו- עשו זאת מהר

pooh שולט

New member
זה מאוד מעליב מיאוו../images/Emo47.gif../images/Emo85.gif

היית יכול לוותר על להזכיר את הכמות ידע הקטנה.....

למעלה