יש לי סיכוי להבין

eladushi

New member
../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gifיש לי סיכוי להבין../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif

והפעם שיר מהאלבום האחרון- "הזאב והאיילה" ואל תגידו שהשיר הזה ברור כי אפשר להבין אותו בכמה דרכים. תנו לדמיון לפרוש כנפיים

abarak88

New member
אני חושב...

אז ככה, אני מרגיש כמו בשיעורי סיפרות עם המורה שלי
כמה כיף! השיר נותן תחושה של שיר "שקיקה אחרי האהבה" ["נמאס להסתובב רעב כמו זאב"] אולי אפילו שיר אהבה [
]שאת זה ניתן להבין מהבית השלישי ששם כשאני שומע את השיר אני מקבל תחושה של אהבה הדדית, כלומר משני הצדדים ולא רק מצד אחד כמו שישנה ההרגשה בבתים הראשונים והשניים. אבל פה יש איזשהו מהפך פתאום הדובר הוא האיילה והנעמנת [במקרה זה] היא האיילה! אני חושב שהיה איזשהו סיפור אהבה שלפני שהוא התחיל הדובר הרגיש שהוא הזאב ושהיא האיילה [טהורה מושלמת וכו']..ואחרי שהיא פגעה בו ["בתוך כמה שניות דיממתי במיטה"] הוא הפך להיות האיילה והיא הזאב... עכשיו השימוש במילה זאב בשיר שמדומה לאהוב נותן אסוציאציה מלוכלכת כזאת אפילו קצת מרשעית דבר שהוא לא ממש טהור לעומת ה איילה שהיא חיה טהורה כזאת ואצילית... לסיכום, שיר נורא חביב אפילו קצת משעשע שכתב גלעד כהנא שכתיבתו ממש שונה מזו של אביתר וזה מורגש. שיר חביב ביותר... ממש מצטער על הניתוח מתוך "בגרות בספרות" חחח...קיבלתי 90 בבגרות
ככה שזה משפיע לא נורא הניתוח הראשון שלי אז תסלחו לי...
שבת שלום לכולם!

ח ל ו ן

New member
חבל שלא היתה היענות גבוהה../images/Emo4.gif

אז לפחות אני אתן את הפירוש שלי.
ממ אני אכתוב את הפירוש שלי לשיר, שלדעתי הוא הפירוש הכי 'סטנדרטי' של השיר. קודם כל נמשלים- הזאב- הוא צד במערכת היחסים, צד שמעוניין מאוד בקשר. לעומת זאת- האיילה- היא צד במערכת היחסים שפחות מעוניין בקשר (מה שנקרא קשה להשגה). בתחילת השיר מתואר הרעב של הזאב, הרצון שלו במערכת יחסים. חושב אני רעב כואב אני חושב נמאס להסתובב רעב כמו זאב לאח"כ מתוארת התאווה שלו כלפי מערכת יחסים ספציפית עם ה"איילה". לאח"כ מכן מתוארת ה"נשיכה", שלדעתי היא פשוט סמל לקיום של מערכת יחסים זו (אם בנשיקה, אם בדייט או אפילו יחסי מין [מה שלא נראה לי]). אחרי הנשיכה ששימשה מעין נקודת מפנה, הזאב אינו זאב יותר- הוא אינו מעוניין עוד במערכת היחסים הזאת, והאיילה תפסה את מקומו. שבוע טוב

הפרשנות שלי....

כן, גם לדעתי האיילה והזאב הם צדדים במערכת היחסים, אבל לטעמי- שניהם מעוניינים באותה מערכת יחסים, אלא שהדימויים שלהם-כזאב ואיילה, הם המאפיינים שלהפ עצמם בתוך אותה מערכת יחסים: הזאב- הצד ה"גברי" כביכול, הפוגע, המחפש, הנושך. האיילה-הצד ה"נשי"-העדינה, היפה, הנפגעת. כל היופי בשיר מגיע בקטע של "בתוך כמה שניות, דיממתי במיטה, פתאום את הזאב, אני האיילה. כלומר, למרות הדימויים, ואיך שמערכת יחסים אמורה להראות בין גבר לאישה-כשהוא הצד היותר קשה, הפוגע-פתאום בעצם נאמר "פתאום את הזאב.." התפקידים המובנים מראש התחלפו. כלומר, הכאב יכול להגיע גם מהכיוון הלא צפוי כביכול-האיילה. אני עדיין אמביוולנטית לגבי השיר, לא מצליחה להחליט אם הוא ממש טוב, או ממש גרוע...:-\

למעלה