מ-ה מ-ג-י-ע ל-י

../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gifמ-ה מ-ג-י-ע ל-י ../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif

אני מתעתד להשתחרר בעוד מספר חודשים לאחר שירות של 6 שנים באחד מיחידות התוכנה של צה"ל. (3 שנים בתור תוכניתן, ו 3 שנים בתור ראש צוות פיתוח). בצבא לא התעסקתי כלל בכל פרמטרי המשכורת, רק דאגתי שכל הפרמטרים שביכולתי להשפיע עליהם - יושפעו
עוד מעט אתחיל לחפש עבודה באזרחות, בעיקר בתחום Oracle ודוט נט (לאו דווקא יחד). שאלתי תשמע אולי בסיסית משהו, אך אני טירון באזרחות. 1. פרט לשכר ברוטו, מהם הסעיפים שיש לדון ולדסקס בהם בעת המו"מ על תנאי התעסוקה ? (אני מכיר BuzzWords רבים כגון : קרן השתלמות, גמול השתלמות , ביטוח מנהלים ועוד רבים וטובים). אשמח להסבר קצרצר על משמעותו של כל סעיף. 2. מהם הסעיפים שמבחינה חוקית המעביד חייב לשלם עבורי, ומהו סכומם ? 3. מהם הסעיפים שמבחינה חוקית אני חייב לשלם (יורד לי מהמשכורת), ומהו סכומם ? 4. קורות חיים כבר יש לי, אך תמיד כדאי להשתפר. אשמח לקרוא דוגמאות לקורות חיים, במיוחד בתחום ההיטק. תודה מראש, ובהצלחה לכולם !

תשובות

קרן השתלמות - היא סכום כסף שאתה חוסך במוסד בנקאי כלשהו, כאשר אחוז כלשהו של הסכום יורד ממשכורתך (מהברוטו) ואחוז כלשהו מוכנס ע"י המעסיק(בד"כ פי 3). הכסף נעול למשך 6 שנים וצובר ריבית, לאחר 6 שנים אתה יכול לקחת את כסף, להמשיך לחסוך אותו וכ'. אם אתה משתחרר מקבע הרי גם שם הייתה לך קרן השתלמות (נקראת אם אני לא טועה) קרן חסכון ואז בד"כ המעסיק מאפשר לך להמשיך לחסוך לתוך הקרן הקיימת או לפתוח חדשה לבחירתך. מקובל שהבסיס לתנאים סוציאלים הוא 75% ז"א שהאחוזים המופרשים לתנאים סוציאלים מבוססים על 75% משכר הברוטו, אך מספר זה נתון למשא ומתן ניתן להעלות אותו עד 100% (ולפעמים אפילו יותר) - המשמעות היא שבכל חודש מהשכר שלך יורד יותר לחיסכון כי כעת הבסיס לחישוב הוא כל שכר הברוטו (במקרה של 100%) אך גם המעסיק צריך לחסוך עבורך יותר ובסופו של דבר אתה מקבל יותר כסף... בנושא רכב, יש לבדוק את הפרמטרים הבאים: האם יש הגבלת קילומטרא'ז, מה קורה עם חניה, האם יש השתתפות עצמית במקרה של תאונה וכ' - רוב הפרמטרים הנ"ל נתונים למשא ומתן. ימי חופש - החוק מגדיר 10 ימי חופשה למי שעובד 5 ימים בשבוע, בהייטק מקובל להתחיל ב-14 אבל גם זה נתון למו"מ מעבר לכך יש לנסות ולהגדיר מראש גם את הגידול העתידי בימי החופש למשל כל שנה תוספת של יומיים וכ'.. אם אתה סטודנט שווה לך לבדוק גם מה אם ימי חופש לצורך מבחנים. ולנסות ולגרום שימי חופש הנ"ל לא יהיו חלק מימי החופשה. בנוסף, יש לבדוק מה קורה אם ארוחות ואולי שווה להגדיר מראש גם כמות של הכשרות מקצועיות בשנה... זהו, זה מה שעולה לי בראש. בכל מקרה, אם אתה רוצה אני יכול גם לעזור לך למצוא עבודה, אתה מוזמן לשלוח לי מסר ואחזיר לך את ה-MAIL אליו לשלוח קו"ח. בהצלחה.

behemot

New member
כמה תוספות קטנות:

קרן השתלמות - אפשר בקרנות פרטיות - לרוב יש להן תשואה יותר גבוהה... יש אחוזים מוגדרים בשוק לגבי חלוקת האחוזים המקסימלים בינך ובין המעסיק בכל הנוגע לקרן השתלמות, קרן פנסיה, ביטוח מנהלים וכו (לא זוכר בדיוק את האחוזים - משהו כאן יכול להוסיף בטח) הביקוש לעובדי HITECH נמצא בעליה החל מדצמבר אז תדאג שיש שיחת שכר אחרי 3 חודשים - המשק עשוי להיות במצב הרבה יותר חי מאשר עכשיו ויתכן שתוכל לקבל העלאה או הצעות טובות יותר אז. איחלתי לחייל בהצלחה בהמשך דרכו :ם)

למעלה