פינה חדשה - המלצת השבוע

מיכלוש10

New member
../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gifפינה חדשה - המלצת השבוע../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif

מידי שבוע בימי חמישי אני אעלה מזון מסויים וארחיב עליו מהיבטים שונים. בנוסף אני אעלה מתכון לאותו מרכיב שיכול להיות ירק/פרי/עוף/דג וכו'. אשמח אם תשרשרשו מתכון או המלצה לאותו מרכיב.
 

מיכלוש10

New member
השבוע המרכיב הוא - כרוב../images/Emo203.gif

הכרוב הוא ירק ממשפחת המצליבים. ניתן לאכול אותו בצורות שונות, מבושל, טרי וכבוש. ידועים שני סוגי כרוב, הכרוב הסגול/אדום והכרוב הלבן. לכרוב ערך קלורי נמוך ולכן הוא מוזכר לא מעט בתפריטי דיאטה. בנסף לכרוב הירוק והסגול ישנו כרוב ניצנים והכרוב סיני. בכרוב כמרפא - בשימוש פנימי כרוב מסייע בעיקר לטיהור מערכות הגוף ובשימוש חיצוני משתמשים בעלי כרוב להכנת תחבושות ולהורדת נפיחויות חריפות. כרוב מקרר, מרגיע גירויים, משכך כאבים, מזין, מסלק רעלים ומשלשל מתון. כרוב עשיר במינרלים כגון סידן ואשלגן, גופרית, סיליקה, מגנזיום וברזל. כמו כן בויטמינים A, B, C ו-E. איך משתמשים בכרוב לתרופות מרפא - צירפתי קישור. מתכון - סלט כרוב חותכים כרוב לבן לרצועות דקות, אפשרי בפורד פרוססור בלהב שעושה רצועות. מוסיפים רבע כוס שמן זית, רבע כוס חוץ, רבע כוס סויה (רצוי של חברת קיקומן) מעט סוכר (אני אוהבת סוכר חום) קורט מלח. מערבבים הכל יחד ומכינים שעתיים ךלפני הגשה. לפני ההגדה מטגנים קלות גרעיני חמניה ושושמשום וזורים מעל הסלט. בריא, מהיר וטעמים.
 

smady a

New member
כרוב זה ירק נפלא: מאוד מומלץ בדיאטה.אני

לא ממש מתחברת אליו בתוך מרק בגלל הריח חחחחחחחח אבל מכינה המון כרוב ממולא. אחפש אולי צילמתי .
 

smady a

New member
../images/Emo203.gifסלט כרוב נפלא.הכי טעים המון מחמאות.

סלט כרוב : לחתוך כרוב לרצועות דקות ולשים בקערה גדולההההההההה שעתיים לפני ההגשה לערבב את הרוטב: חצי כוס חומץ אורז ולא חומץ רגיל. חצי כוס שמן חצי כוס סוכר כפית מלח את כל זה לשפוך על הכרוב כשעתיים לפני האכילה. לכסות בניילון. מידי פעם לערבב בעדינות. הכרוב מקבל שקיפות יפה ונשמר פריך. בינתיים להקפיץ בטיפונת שמן שומשום שקדים פרוסים מולבנים אגוזים צימוקים וחמוציות.אני כל פעם משנה מה שיש לי במקפיא: אגוזים צנוברים שומשום גם אפשרי. לפני ההגשה לפזר את התערובת מעל ובפנים.
 

smady a

New member
הנה מצאתי הכרוב הממולא שלי:L

טוב אז הכי הכי טוב זה כרוב ערבי שהוא ענקי אבל לא קל להשיג: בכל מקרה אני פעם הייתי מרתיחה סיר מים גדול וחולטת אותו לריכוך העלים. היום יש מיקרו הכי טוב. מרכת את העלים מכינה אורז לן שטוף או קינואה בצל קצוץ המון פטרוזיליה קוביות קטנות של עגבניה מלח פלפל פפריקה אבקת מרק עוף ורסק הכל מערבבתתתתתתתתת אם רוצים עם בשר מוסיפים בשר בקר טחון או עוף. משטחת עלה כרוב וממלאה אותו במילוי. מסדרת צפוף בסיר. מכינה רוטב על בסיס מים רסק תבלינים ומעט שמן ומוסיפה על הכרוב. שהמים יהיו בגובה הכרוב. מרתיחים ומחלישים את האש. בערך כשעה פלוס מינוס.
 
סמדייייייייי.....כרוב ממולא ...אמאאא.....

אני מטורפת על זה ברמות הזויות !!!! את לא מבינה בכלל. מכל הממולאים זה הפייבוריט שלי !!!
 

smady a

New member
אריאלה נשמה לך אסור לראות את זה. יו המצפון

שלי יעבוד שעות נוספות בגללך. מה יהיה? יכפרההההההההההההה רק אל תגעי בבטן אהההההה
 
כרוב מאודה

אני אישית מתה על זה וגם בעלי והבת הגדולה שלי תוספת טעימה ודיאטטית ליד אורז או פירה
 

מיכלוש10

New member
כרוב סגול/אדום ומיונז

זה לא דומה לא בטעם ולא במירקם לאלו שנמכרים בסופר... ההכנה פשוטה מאוד...לחתוך כרוב סגול לרצועות דקות, להוסיף מיונז מלח קצת פלפל שחור וזה!!! טעים, זמין, בריא וקל... אני מעדיפה קליונז פחות שמן...
 
למעלה