פירוש היום

eladushi

New member
../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gifפירוש היום../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif

כמו שעשינו לשירים 'מתנות' ול'הדוב והנחש', היום ננתח שיר חדש! והפעם- 'יש לי סיכוי', אני בטוח שכולם אוהבים את השיר הזה... ד"א תנסו להיות כמה שיותר יצירתיים, לא לפחד לתת איזה פירוש מהפכני וקיצוני, כי המטרה היא לנסות להבין את זה בכל דרך אפשרית... בהצלחה ושבוע טוב לכולם
ד"א אני מעדיף לא לבחור שירים מהדיסק השני מכיוון שאני מרגיש שאביתר לא מנסה להעביר שם משהו שאפשר להבין אותו אלא אם כן אתה יודע מה עובר לו בראש בדיוק...

אני אנסה

שיר די ברור, אני חושבת. כמה טיפשי שזה נשמע, לדעתי מדובר על אדם רדום רגשית. מישהו שכנראה חווה איזו מפלה רגשית [אהבה נכזבת קרוב לודאי] כל כך חזקה שהשאירה אותו נטול רגשות. הוא יודע שבעתיד יוכל להתפכח ולצא מזה, שעוד תגיע זו שתגרום לו לאהוב, שהוא שוב יבלע בתוך נוסטלגיה של עיר אהובה ובעיקר- שיאהב שוב את עצמו. [כן, אני אעבור עכשיו בית- בית
] הכעס מהמפלה ההיא שוקע לאט לאט, עם הזמן. העניין עם הרגש שמתחיל לפלוש חזרה לחיים שלו בצורה של דמות אימהית, של אהבה בין אם לילד. הוא מתחיל להרגיש שוב, בדיוק כמו שהרגיש בפעם הראשונה בחייו- עם אמא שלו. לידה מחדש. אין טעם להסביר, הכפרה מרגיש שהוא יוצא מהתנומה הרגשית. שהוא עומד להכיר את זו שתתפוס לו את הלב הכי חזק שיש, שתפצה על הזמן הרדום. וכמובן, השוס של השוס, הבית האחרון. "תמיד פחדתי להשתגע שהלב יקפא ויתרוקן אבל עכשיו כמו שאני יושב יש לי סיכוי להינצל, אני חושב" [הייתי חייבת לצטט] תמיד היה בו הפחד שהוא ישאר נטול רגשות, שזה ישגע אותו, יבודד אותו. שהוא יהיה ריק מבפנים. אבל עכשיו, במצב הכי פשוט בו הוא נמצא, יושב וחושב לעצמו, הוא מבין שהוא עוד יצא מזה. שיש למה לחכות. שהוא ירגיש שוב. זהההההההההו. שיר נהדר. [אם יש פה מישהו שמעולם לא הזדהה איתו, אני רוצה ללחוץ את ידו באופן אישי]

לפני שאתחיל..

רציתי להגיד שאני מאוד אוהבת את הפינה הזו, אבל אם אפשר להביא שירים שהפרשנות שלהם היא לא מובנת מאליה...דוגמאת "הדב והנחש". כי לטעמי, יש לי סיכוי הוא שיר מאוד ברור. אני בעד שהשיר הבא יהיה "תיאטרון רוסי" או "אקדח". "יש לי סיכוי" הוא שיר אופטימי כמובן, למרות שלטעמי האופטימיות הזו מהולה בהמון ציניות. השיר מעגלי, הוא מתחיל בנקודה מסויימת ומתפתח- בהתחלה מתוארת התחושה הזו של הבטחון-"יש לי סיכוי להנצל, אני יודע", לאט לאט משהו משתנה, הוא קצת פחות כועס, לבסוף-והבית הכי יפה בשיר לטעמי- הוא אומר "יש לי סיכוי להנצל, אני חושב". כלומר-מה שהיה לו מאוד ברור בתחילת השיר הופך פתאום להיות קצת פחות מובן מאליו-וזה מה שיפה באופטימיות הזו, שהיא לא מבוססת עד תום, הוא מהסס לגבי הסיכוי הזה. שיר מדהים, פשוט מדהים.

YanKiz19

New member
אני לא חושב שאת אקדח יש צורך

כל כך לנתח, זה שיר ברור ביותר שמדבר על אונס, אני לא חושב שאפשר לנתח את זה אחרת, אין גם מה לנתח שם, בן אדם מעורער נפשית שמדבר במתוך שיגעון ואונס בחורה...

עאא.

http://www.mp3music.co.il/lyrics/1825.html הבית ה-1: הכותב[אביתר, דה:)] מרגיש שהוא יכול לצאת למן דרך חדשה ולעזוב את המצב שבו הוא שרוי עכשיו... מן אופטימיות כזו בתוך הרבה רע שכנראה עומד להסתיים. הוא מדבר פה על דברים טובים - התפכחות מכל המצב שבו הוא נמצא ומעבר לדבר חדש - אהבה לעצמו, דבר שכנראה לא היה עד עכשיו ואהבה לאישה. הבית ה-2: אולי הדבר נכתב אחרי אירוע כלשהו, שבעקבותיו נוצר אצל הכותב כעס שהצטבר והצטבר... לאט לאט, אני מניחה, הכעס הזה פג ופינה מקום ל.. "גל שקט של רגש מתפקע..." כנראה מדובר פה על רגש טוב, רגש שלא היה הרבה זמן בין כל המרירות והכעס... אהבה בין אמא לילד זה משהו תמים וטהור[צ.לפחות אמור להיות].. אולי זה בערך אותו "רגש מתפקע"... משהו חדש, תמים שהוא ההפך מכל הכעס שהיה צבור בו. הבית ה-3: כמו שאמרתי על הבית ה-1.. הוא מתחיל להרגיש את השינוי... אותה עייפות, אותה תקופה רעה בחיים שלא, מסתיימת והתקופה החדשה, אותו האור שבד"כ בשירים מייצג משהו חדש, מלהיב, נכנס לחייו... הוא שוב מדבר על האהבה... בבית ה-1 הוא אמר שהוא יוכל עוד לדבר על אישה באופן אוהב, ועל אותה אישית עתידית הוא מדבר. הבית ה-4: אמ.. הוא, נראה לי, חשב שאותה תקופה רעה לא תעבור ואפילו תחמיר - מכעס לאדישות מוחלטת, לא להרגיש כלום, ריק נפשית, כאילו שיגעון... אבל אז באה ההתפכחות, אותה תקופה חדשה, אותו אור והוא יודע שאותה תקופה יכולה להסתיים ומשהו חדש יכול להתחיל.

NAstyBOY1

New member
הפירוש שלי

השיר "יש לי סיכוי" מתאר בבהירות מצב של יציאה מן משבר נפשי. הדבר בא לידי ביטוי במשפטים: "כבר עכשיו אני פחות כועס וגל שקט של רגש מתפקע" בשיר כותב אביתר את המסקנות שלו והתקוות שלו לגבי החיים. הוא מציין את שאיפותיו ורצונותיו באישה וילדים, במשפחה. המשפט "אני מרגיש שמשהו משתנה" בתחילת הבית השלישי מדגיש את העובדה שהכותב כבר מוכן להיכנס לקשר לרציני עם אישה, ללא פחד. שאר הבית מחזק את הבשלות שלו. אבל הסיכוי לפחד מהקשר, פחד שמביא לשיגעון וסלידה ממנו, עדיין קיים. השיר נחתם במילים שמביעות היסוס: "יש לי סיכוי להינצל אני חושב". הוא עדיין לא בטוח בטיב בשילותו הנפשית לקשר. הפחד עדיין מקונן בו, אם כי במידה פחותה מלפני כן. עשיתי את הפירוש שלי בצורה הכי תמציתית שאפשר, בעיקר כי אני ממש עייף עכשיו
שיר מדהים, אחד היותר טובים שלו.

eladushi

New member
כל הכבוד על הניתוחים ../images/Emo140.gif

ולא צריך להתאמץ כדי שיצא משהו מדהים. לפעמים הדברים הם יותר פשוטים ממה שחושבים... לילה מצוין ושבוע טוב

למעלה