../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gifרק רציתי להזכיר ש....
רק רציתי להזכיר, שיש ספרים ומקומות מהם אנו יכולים לקבל עזרה, כשצריך... "לא כל אדם המתנסה באסון טרגי או בשינוי מלחיץ באורח החיים נהיה חולה. הגורם הקובע הוא כנראה הדרך שבה האדם עם הבעיה. מי שמסוגל לתת ביטוי להרגשותיו ויחד עם זאת ממשיך לחיות את חייו כרגיל, נשאר בריא בדרך כלל. פעם אחת התקשר אליי בעלה של אחת הפציינטיות ושאל:"מה אמרת לאשתי?" הוא סיפר שהיא שבה הביתה ובמשך שעות לא חדלה לצעוק ולצרוח עליו על כל עשרים שנות הנשואין שלהם- הוא חשב שהן היו דווקא די טובות. עניתי לו:"אני לא אמרתי לאישתך שום דבר. אבל נודע לה שיש לה סרטן, והיא משתפת אותך בכל רגשות העוינות שהיא צברה במשך השנים." הכעס הוא רגש נורמלי אם נותנים לו פורקן כאשר הוא עולה, ולא, הופך הכעס לעויינות או אפילו לשנאה, העלולה להיות הרסנית ביותר. אישה שאומרת:"אני אדאג לכך שהנישואין שלי יצליחו, אפילו אם זה יהרוג אותי", עלולה לגלות שזה בדיוק מה שיקרה. מי שמטפל בכעס או ביאוש בזמן שהם עולים, לא יחלה." "מי שחי בשלום עם עצמו ועם סביבתו הקרובה נפגע הרבה פחות ממחלות קשות, מאשר אדם המסוכסך עם עצמו." הציטוט לקוח מהספר של ברני סיגל, אהבה רפואה וניסים. שנה טובה לכולם, שנת סליחה, סובלנות, הבנה, העמקה, חברות וביטוי נכון של הרגשות שלנו, לפי גודלם האמיתי. אילת.