תחרות השבוע!

Neta558

New member
../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gifתחרות השבוע! ../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif

פינה חדשה בפורומינו -
תחרות השבוע!
בכל שבוע נכריז על תחרות אחרת בין משתתפי הפורום. (כרגע יום פתיחת התחרות הוא יום רביעי, אך ההנהלה שומרת לעצמה את הזכות לשנות את יום התחרות ללא הודעה מוקדמת) הזוכה המאושר יזכה לכבוד שאין כמוהו, וההודעה שתזכה אותו אף תעלה לטאג-ליין! כפי שאתם רואים, לא התקמצנו אפילו לרגע על הפרסים לזוכים!
התחרות שתפתח פינה מרנינה זו, היא תחרות פשוטה למדי...
תחרות פסטה וספגטי!
אתם מתבקשים לשרשר לכאן מתכונים לרטבים! הרטבים ישפטו לפי 3 קטגוריות:
טעם! (רמז-אני לא אוהבת מלון ברוטב שלי)
בריאות! (רמז-רוטב הורמונים עשוי להיפסל ולהיזרק מהתחרות)
מקוריות! (רמז-כבר אכלתי פסטה בשוקולד, יאמי) וכמובן, הקטגוריה הנוספת (ממש כמו בלוטו):
חנופה לחבר השופטים! (רמז-חנופה לחבר השופטים) בהצלחה לכולם! (ברור שלא לכולם, הרי רק אחד ינצח בסוף...זו סתם ברכה מנומסת שכזאת)
 

Veggie John

New member
למונרכיה שלך אין גבולות!

צנזור הודעות, שוחד כדרך להתקדם בפורום! עד מתי?? עד מתי?!?
 

tali_le

New member
הערת ההנהלה

למרות שלטון היחיד שנטע מנסה ליצור כאן - במשך 18 הימים הקרובים - גם אני כאן והמשמעות: כל מתכון שיבוסס על תירס עלול להיעלם בפתאומיות (תראו כמה נאורה אני, מותר לכם לשים תירס, רק תדאגו שהוא לא יהיה חסר תחליף או אפשרות זריקה מהמתכון לאניני הטעם שבינינו) כבר לא נותרו הרבה דברים שאני לא מוכנה לאכול - אבל תירס - לא!! טלי
 

Michelle1

New member
הייתי שמחה

ללקק למנהלות הנכבדות (חנופה) כדי לזכות בתחרות, אך לצערי פי מלא פסטה. אשר על כן נגש ישר לעניין: ירקות מוקפצים כרוטב לפסטה- הגרסה הצמחונית להתיך חמאה במחבת עמוק, להקפיץ בתוכה (לפי הסדר הנ"ל, כידוע לכל ירק אורך בישול אחר) רצועות בצל דקות רצועות סלרי דקיקות רצועות טופו פרוסות פטריות דקות רצועות פלפל אדום (דקות, אלא מה?) רצועות קישואים. להוסיף תבלינים לפי הטעם (אני אוהבת מלח, טיפה פלפל וזעתר, אבל בפורום הזה אני חוששת להזכיר את המילה מלח שלא אסקל במילות תוכחה). להקפיץ כמה דקות במחבת (רצוי כשהאש עדיין דולקת מתחת) למזוג לתוך המחבת את הפסטה, לערבבביחד עוד כדקה, להעביר לצלחות (מחוממות זה הכי הכי, כי פסטה נוטה להתקרר במהירות) לבזוק גבינת פרמזן מגוררת וגרעיני חמניות או צנוברים מעל. הגרסה הטבעונית כנ"ל, אבל להמיר את החמאה בשמן זית פרימיום - אקסטרא וירג´ין לא לבזוק גבינת פרמזן. הגרסה הבריאותית שתו מים! בתיאבון רב
 

sheda0ktana

New member
הערה לגבי פרמז´ן

בארץ אמנם יש פרמז´ן כשר, אבל כל גבינת פרמז´ן אמיתית מורכבת מאנזימים שנלקחים מקיבה של פרה
אם אתם בחו"ל (או סתם קונים גבינה מיובאת) - לשים לב לזה. בכלל, גבינות קשות אירופאיות הרבה פעמים נעשות בתהליך שכולל אנזימים של חיות כאלה ואחרות. רק שתדעו.
 

Veggie John

New member
<משתטחת אפיים ארצה לרגלי נטע>

תירס זה דבר מבחיל. לפני שש שנים בערך אני וחברה בישלנו כמות עצומה של קלחי תירס, משחנו אותם בחמאה ואכלנו אותם עד האחרון שבהם. התוצאה - אני לא אכביר בפרטים, אבל מאז לא בא גרגר תירס אל פי. רק המחשבה צובעת את פניי בירוק לגווניו... (נכון שהסיפור שלי זכה?)
 

Neta558

New member
את הולכת על חבל דק...

קודם כל, הרשי לי להזכיר לך שזו אינה תחרות סיפורים אלא תחרות רטבים לפסטה! (אף על פי שזה נותן לי רעיונות לתחרות הבאה...) ומה פשר סיפור התירס? את מנסה לפזר לי תחליף בריא למלח על הפצעים? תירס זה יאמי יאמי. חבל שהקיבה שלי החליטה לריב איתו
כדאי שתמצאי לך רוטב טעים, בריא, מקורי ומחניף במיוחד כדי לחזור לתחרות! נטע, איומה יותר מתמיד!
 

Veggie John

New member
זו המומחיות שלי ../images/Emo9.gif

ומתכונים זו לא כוס התה שלי, אמא´לה. מתי יש תחרות סטריפטיז?
 

vegan

New member
רוטב בטעם גבינה

מומלץ ובריא יותר עם פסטה "אודון" יפנית מקמח מלא, אבל אפשר עם כל פסטה וגם מעל תפוחי אדמה או ירקות כלשהם. מתוך הספר The Uncheese Cookbook / Joanne Stepaniak 3 כוסות מים 1/4 כוס קוואקר 1/3 כוס שמרי בירה 4 כפות טחינה 4 כפות קורנפלור (אם טלי מתעקשת גם על זה, שיהיה קמח תפו"א) 2 כפות מיץ לימון 1 כף שבבי בצל יבש 1/4 1 כפית מלח (שוחרי הבריאות שנגמלו ממלח יכולים לוותר) 1 כפית עשבי תיבול יבשים - קורנית (טימין), ריחן (בזיליקום), אזובית (אורגנו) ו/או שבת ריחני (שמיר בפי העם). 1/2 כפית שבבי שום 1/8 כפית כורכום מספר טיפות טבסקו, לפי הטעם, לאוהבים חריף. שמים הכל בממחה (בלנדר) או במעבד מזון (נו,... זה כולם יודעים) ומפעילים עד לקבלת עיסה חלקה. שמים בסיר ומרתיחים תוך כדי ערבוב מתמיד (זהירות, נשרף מאד בקלות). מנמיכים את האש וממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב מתמיד, עד לקבלת רוטב סמיך, חלק וטעים. מגישים חם.
 

lifegirl

New member
נטע, טלי,

לפני שאני טורחת ומתאמצת לשחזר את המתכון- יש ביקוש לרוטב עם שעועית ירוקה?!
 

Neta558

New member
המממף, אנחנו נשתדל...

להיות פתוחות לרעיונות חדשים. לפחות אני... טלי? (או שאת פורצת במתכון חדש ומעיפה עצמך מחבר השופטים?) וסתם מחשבה משעשעת... גם אם לא תזכי בכבוד הבאמת מאד מהולל שהתחרות מקנה (ולא לשכוח פרסים יקרי ערך), אולי מישהו ישתמש במתכון שלך...מה דעתך על זה בתור סיבה למצוא את המתכון? ובמילים פחות נחמדות ויותר ברוח ששורה עלי בשעה זו בכל יום (נסו לנחש למה): אתם לא יכולים לכתוב פה מתכונים סתם ככה? צריך לשחד אתכם בפרסים ותחרויות כדי שתזיזו את התחת שלכם ותכתבו אותם? כמה קשה כבר להעתיק מתכון?
יום נעים לכולם!
 

lilithmm

New member
רוטב ירוק לפסטה

חומרים: 2 כוסות עלי ריחן טריים (בזיליקום) 1/3 כוס צנוברים מובחרים 4 שיני שום קצוצות 1/2 כוס שמן זית 1 כוס שמנת צמחית שופכים הכל לבלנדר חוץ מהשמנת ושמן הזית, מפעילים לסירוגין (לא לעשות משחה ירוקה), ובהדרגה מוסיפים את כל כמות שמן הזית. שופכים לכלי אחר ומוסיפים את השמנת. מערבבים קלות. בתאבון!
 

lilithmm

New member
רוטב אדום עם חצילים

1/2 חציל 10 עגבניות 2 בצלים גדולים 1 ל´ מיץ עגבניות 1 ראש שום 2 גזרים 1/4 כוס שמן זית מעט עלי ריחן בצל ירוק מלח ופלפל שחור הכנה: חותכים את הבצלים לקוביות ומשחימים בשמן הזית. מוסיפים לסיר. קולפים את שיני השום ומוסיפים לסיר, ללא טיגון. חותכים את העגבניות ומוסיפים לסיר. חותכים את הגזרים לקוביות ומוסיפים לסיר. מכסים במיץ עבניות, להיזהר שלא יתקבל מרק. מביאים לרתיחה ומבשלים שעה על אש בינונית. בזמן הבישול חותכים חציל לקוביות קטנטנות ומטגנים במעט שמן זית. מוסיפים מעט עלי ריחן מלח ופלפל שחור לפי הטעם, מכניסים את תכולת הסיר לבלנדר, עדיף לעבד עם בלנדר סטיק עד לקבלת קרם חלק. מחזירים לסיר ומוסיפים את החצילים המטוגנים. מבשלים כ-10 דקות נוספות. מגישים עם בצל ירוק חתוך דק. גיוון: אפשר להוסיף לבישול פתריות שיכנסו לבלנדר עם כל המרכיבים. בתאבון
 

lilithmm

New member
רוטב רויאל

100 גרם שקדים קצוצים 100 גרם אגוזי מלך 100 גרם אגוזי קשיו 2 ראשי שום 1/3 כוס שמן זית 150 גרם בצל ירוק מעט שמיר 200 גרם זיתים שחורים משובחים הכנה: עוטפים את ראשי השום בניר כסף ומכניסים לתנור עד שהם מתרככים. מוציאים את פירה השום ומערבבים טוב עם שמן הזית. קולים את אגוזי המלך השקדים והקשיו. קוצצים 2 גבעולי שמיר דק מאוד. קוצצים את הבצל הירוק. מקפיצים אותו קלות ביחד עם הזיתים השחורים. מעבירים את כל המצרכים לקערה. שופכים על הפסטה. פשוט מעדן!
 

monkilita

New member
פסטה ברוטב בטטות

המצרכים: בטטות, פקאנים, בצל, שום, בזיליקום. מטגנים בצל בשמן זית. קולים את הפקאנים או כל אגוז אחר (בונדוק זה גם טוב) במחבת. אופים את הבטטות, או מבשלים במים, וחותכים לקוביות חמודות.. מוסיפים לבצל המטוגן את הבטטות, הבזיליקום והשום.. מבשלים כמה דקות ואז מוסיפים את הפקאנים.. וואי איזה טעים!!!!!!!!!!!!!!!!! רצוי על פסטה מחיטה מלאה.. אל תשימו מלח לפני שטועמים.. כי בטטה זה מתוק.. וזה יכול להתנגש
 

haleth

New member
שפחתכן הנאמנה אנוכי!

וגם אני בענייני בטטות, אבל קצת שונה, וכל זאת בשפלות הברך המתבקשת (זהו, התחנפתי דיי?): רוטב בטטות ושמנת לפסטה חומרים: 2 בטטות מקולפות וחתוכות לחתיכות גדולות שמן (לא שמןזית) או מחמאה (לא בריא!) 1 בצל קצוץ דק מאד 2 שיני שום כתושות 1/4 כוס יין לבן יבש 250 מ"ל שמנת צמחית או חלב קוקוס מלח לפי הטעם פלפל שחור גרוס טרי הכנה: מבשלים את הבטטות עד לריכוך ומסננים 1/4 שעה מעל מסננת. מועכים במועך ידני את הבטטות למחית חלקה ללא גושים. במחבת מחממים את השמןומטגנים את הבצל עד שמזהיב. מוסיפים את השום הכתוש ואת הבטטות המעוכות. מוסיפים יין ושמנת או חלב קוקוס תוך ערבוב על אש בינונית ומניחים לטעמים להיספג ולרוטב להסמיך. יוצקים חם על פסטה מכל סוג שהוא. הערה: את הרוטב הזה אפשר להכין גם מדלעת במקום הבטטות.
 

haleth

New member
נטע

אפשר את המתכון של הפסטה בשוקולד? - מתפלשת בעפר רגליך -
 

Neta558

New member
../images/Emo47.gif יורדת מכס המלכות לרגע ../images/Emo47.gif

כל המדשדשים מאחור בתחרות, בהחלט יש לכם כאן ממי ללמוד את יסודות החנופה! (ומי שטרם כתב מתכון-גם זה לא יזיק להטיית הזכיה לכיוונו) ובכן, פסטה בשוקולד... לפני שטלי תתפרץ הנה בהודעת "איכס, נטע, אני לא מאמינה שמדברים על הגועל הזה שוב!!! זה היה כל כך דוחה! - מעשה שהיה כך היה... היינו בסמינר (כל הדברים המוזרים קורים בסמינרים, אולי צריך לארגן סמינר פורום בהזדמנות). סמינר מצומצם בקומונה מרוחקת ז"ל. כמובן שנשארנו ערים עד מאוחר, ובלילה כבר לא היה ממש מה לאכול. נשארה פסטה, אך לא נשאר רוטב. "לא נורא" אומרת נטע באופטימיות לילית זהירה, "גם ככה התחשק לי משהו מתוק ולא ממש אוכל". סירופ שוקולד נשפך על הפסטה, ומעדן חדש מגיח אל העולם! נטע, שגורמים לה להיות נוסטלגית כבר בפעם השניה היום בפורום... בסוף תהיה לנו גם פינת החוויות המוזרות של נטע והטבעונות.
 
למעלה